Voor dit element zijn cookies nodig

Voor sommige elementen gebruikt Saxion inhoud via derden, waarvoor cookies nodig zijn.

Bouwkunde

Enschede · 9 ambassadeurs · 49 vragen
Mascha Drogt
Joep
Natascha Nijkamp
Lotte
Eline
Thijn
Daphne
Esmee ten Pas

Bij Bouwkunde staat het maken van een gebouw centraal, waarbij alle fases van het bouwproces aan bod komen. Je leert onder andere met behulp van 3D-programma’s gebouwen te ontwerpen op basis van het pakket van wensen en eisen van de klant. Ook doe je kennis op over constructies, bouwmaterialen, bouwtechnieken, vormgeving en duurzaamheid.

Beantwoorde vragen

Bouwkunde

Waarom hebben jullie gekozen voor bouwkunde en niet voor bouwtechnische bedrijfskunde? Wat is het grote verschil hier tussen?

Tom, ongeveer 2 jaar geleden
Bouwkunde

Hoe zijn de dagen/lesuren ingepland voor de opleiding? Hoe kan ik mij het beste voorbereiden op de opleiding? En heb je eventueel tips voor boeken die ik kan aanschaffen (buiten lesboeken om)? Alvast bedankt

Mike, ongeveer 3 jaar geleden
Bouwkunde

Wat vind jij leuk aan de opleiding?

Nijs, ongeveer 3 jaar geleden
Bouwkunde

Nieuwe laptop Jullie schrijven dat o.a. revit en lumion worden gebruikt, worden deze tekenprogramma’s allemaal gebruikt of alleen revit? Het verschilt nogal aan eisen voor de laptop welk programma gebruikt wordt.

Jan Willem , 7 maanden geleden
Bouwkunde

Jullie schrijven: voor het doorlopen van de les heb je een laptop nodig met daar op Revit 2023 en Windows 10, 64 bits Professional of Enterprise. Revit 2023 moet je dit zelf aanschaffen of gaat dit via school?

jan Willem kruisselbrink, 7 maanden geleden
Bouwkunde

Waar moet een laptop aan voldoen voor de opleiding bouwkunde?

Swen , 7 maanden geleden
Bouwkunde

Hoi! Ik vroeg mij af waar ik kan zien in welke klas ik zit. zodat ik mijn rooster kan bekijken

Maite , 7 maanden geleden
Bouwkunde

Welke dagen heb je les als je voltijd bouwkunde studeert in het eerste jaar?

Sam, 11 maanden geleden
Bouwkunde

Kan ik voor mijn studie aankomend jaar een macbook pro 2021 gebruiken? En of eventueel met het programma Parallels zodat deze ook windows ondersteund. Of wordt dit afgeraden?

Olaf, 11 maanden geleden
Bouwkunde

Hoi, ik kan door examens niet aanwezig zijn bij de Meet & Greet, mis ik erg veel? zo ja, wat mis ik dan?

. , 12 maanden geleden
Bouwkunde

heb je tijdens deze opleiding dezelfde standaard klas? of heb je verschillende klassen? ik bedoel bijvoorbeeld andere klas per vak.

jamy, 12 maanden geleden
Bouwkunde

Ik heb 20 dagen geleden een vraag gesteld over of beveiligingssystemen aan bod komen bij deze opleiding. Het antwoord was dat dat niet zo was, maar je wel een minir kon doe gericht op beveiligingssystemen. Welke minor past hierbij?

Pim, ongeveer 1 jaar geleden
Bouwkunde

Hi Mascha Drogt, is there any way i can get in touch with the erasmus coordinator at the Saxion University? I'm really hoping to be there next year and for that I need the subjects and in what does the programme consist.Thank you in advance

Aner, ongeveer 1 jaar geleden
Bouwkunde

Hi Mascha Drogt, I am an Erasmus student for the 2022-2023 academic year, and I am expecting to do there the 4th year. Thank you for answering the question but I did not really understand which are the subjects of the 4 the year.

Aner, ongeveer 1 jaar geleden
Bouwkunde

Which or where can i find the subjects of Architecture? Does the degree consist on 2 semesters or only 1? I am an erasmus student hoping to be there the complete 2022-2023 academic year. Thanks in advance

Aner, ongeveer 1 jaar geleden
Bouwkunde

Wij gaan naar de openlag van bouwkunde vanmiddag. Waar is de ingang?

Roy Duijn, ongeveer 1 jaar geleden
Bouwkunde

Wat boor een tas word geadviseerd? Aangezien je een schetsrol etc nodig hebt.

Xem, ongeveer 1 jaar geleden
Bouwkunde

ik wil graag later iets doen met beveiligingssytemen bij gebouwen. is dit iets waarin je je kan specialiseren bij bouwkunde? word hier aandacht aan besteed? of is dit niet de juiste opleiding voor dit?

pim, ongeveer 1 jaar geleden
Bouwkunde

Is het mogelijk om een deel van je studie in het buitenland te doen, zoals dat vaker bij andere hogescholen mogelijk is? Ik denk hierbij aan landen als de VS omdat deze style architectuur mij erg aanspreekt.

Tim, ongeveer 1 jaar geleden
Bouwkunde

Hallo, ik heb bijna mijn niveau 4 opleiding op het mbo gehaald. Echter heb ik tijdens mijn middelbare schooltijd geen wiskunde b en natuurkunde gehaald. Kan ik deze opleiding ook volgen zonder deze vakken te hebben gehaald?

Tim, meer dan 1 jaar geleden
Bouwkunde

Ik heb al een aantal jaren geen wiskunde meer gehad. Heeft dat invloed op mijn toelating voor de opleiding?

Maya, meer dan 1 jaar geleden
Bouwkunde

Hoi! Ik heb mijn havo afgerond met profiel C&M met wiskunde A als keuzevak. Wat moet ik nog doen om toegelaten te kunnen worden? Moet ik nog extra vakken halen? En zo ja, hoe moet ik dat doen?

Zoë, meer dan 1 jaar geleden
Bouwkunde

Hoi! Voor de opleiding bouwkunde moet ik een laptop die meer dan 14 inch hebben of maakt het niet zo uit als de laptop groot of klein is? En wat is het beste videokaart voor een laptop?

Rawan, meer dan 1 jaar geleden
Bouwkunde

Ik heb de opleiding bouwkunde gekozen. Echter zie ik in mijn rooster vakken voor bouwtechnische bedrijfskunde. Dit wil ik niet. Moet ik dan naar de lessen en de toetsen maken?

luuk, meer dan 1 jaar geleden
Bouwkunde

Moet je in het eerste jaar bouwkunde ook stage lopen?

Anja, meer dan 1 jaar geleden
Bouwkunde

Hallo, Ik zit nu in havo 4 met een E&M profiel. Als ik deze opleiding wil kiezen heb ik dan bepaalde vakken nodig als natuurkunde? M.v.g. Harold

Harold, bijna 2 jaar geleden
Bouwkunde

Hoe zot het met studiepunten op het Saxion? Kun je na je eerste jaar bouwkunde en je propedeuse hebt gehaald doorstromen naar de universiteit?

Soo-An, bijna 2 jaar geleden
Bouwkunde

hoi hoi,,, is wiskunde b en natuurkunde een pre bij de opleiding? Zo ja? krijg je daarbij ondersteuning als je het niet hebt gehad?

Alperen Kahraman, bijna 2 jaar geleden
Bouwkunde

Hoi! Wat is het verschil tussen civiele techniek en bouwkunde?

Luuk, bijna 2 jaar geleden
Bouwkunde

kan je na HBO bouwkunde nog een opleiding volgen tot architect als je op havo bent geslaagd met een EM pakket?

daan, ongeveer 2 jaar geleden
Bouwkunde

Hey, ik vind architectuur van huizen heel mooi en wil dan ook graag iets doen met architectuur van huizen is dit dan de goede opleiding ?

Lieke, ongeveer 2 jaar geleden
Bouwkunde

Hoe heb je je studiekeuze gemaakt? En waarom deze opleiding?

Daniëlle, ongeveer 2 jaar geleden
Bouwkunde

Ik doe nu vwo en overweeg het om bouwkunde te doen. Alleen vwo is voor mij best te doen en denk dat hbo erg makkelijk is. Is het mogelijk om deze opleiding versneld te doen?

Redmir, meer dan 2 jaar geleden
Bouwkunde

Ik zit in leraar 4 (havo) en ik mag naar vwo. Dit was ik niet van plan aangezien deze opleiding op hbo-niveau mij leuker leek. Alleen nu lees ik tussen de vragen dat het wiskunde tijdens bouwkunde overeen komt met wiskunde b op havo niveau. Klopt dit? Anders overweeg ik het toch om vwo te doen.

Jason, meer dan 2 jaar geleden
Bouwkunde

moet de schetsrol transparant zijn? of echt dik tekenpapier?

Dion, meer dan 2 jaar geleden
Bouwkunde

Wat zijn de huidige aanbevelingen / eisen voor een laptop voor deze opleiding. Zie nu wat oude vragen en antwoorden staan maar dit zal nu wel anders zijn.

Lars, meer dan 2 jaar geleden
Bouwkunde

Hi, Ik heb gehoord dat het beter is bij bouwkunde om een windows computer te hebben. Toch zie ik op filmpjes en bij studenten dat zij toch een Macbook gebruiken. Ik zou dit graag ook willen doen, zal ik hier veel last van krijgen tijdens de opleiding?

Nikita, bijna 3 jaar geleden
Bouwkunde

ik moet voor school een grafische rekenmachine kopen. is deze ook belangrijk voor deze studie? of in ieder geval handig? want hij kost rond de 110,- euro en dat is best wat als ik hem maar 2 jaar gebruik.

richard, bijna 3 jaar geleden
Bouwkunde

Ik doe havo en kies het profiel n&t. Nu moet ik een keuze maken tussen wiskunde d en biologie, wat is verstandiger? En is biologie slim om te kiezen aangezien je mischien ook iets over Tuinen Leert?

Noi, bijna 3 jaar geleden
Bouwkunde

Ik zit in mijn 3e jaar en kies op havo het profiel natuur en techniek. Omdat ik scheikunde en natuurkunde en wiskunde leuk vind. Deze opleiding ziet er erg leuk uit, alleen is het ”zonde” om deze opleiding Te kiezen met n&t terwijl dit ook met bijv E&m kan? Komen Wisk, natk en scheik hier terug?

Rael, bijna 3 jaar geleden
Bouwkunde

Ik heb begrepen dat je in het derde jaar gaat specialiseren in bouwkunde, toegepaste mechanica, BIM of Smart Building. Welke mogelijkheid hiervan lijkt het meeste op architectuur? En wat houden die specialisaties nou eigenlijk precies in? Alvast bedankt!

Sophia, bijna 3 jaar geleden
Bouwkunde

Ik wil graag aan deze opleiding beginnen. Ik vind de technische kant van architectuur vooral heel leuk (constructie en dat soort techniek.) word er veel aandacht aan besteed in de opleiding? en zoja, ook op hoog niveau? dit is namelijk wel waar ik mijn keuze op ga baseren.

Rael, bijna 3 jaar geleden
Bouwkunde

Vwo is voor mij net te moeilijk ( ging over met 5,5/6 nes) en havo net te makkelijk (8/9). Ik vind de technische kant van bouwkunde vooral super leuk en daar wil ik mijn keuze ook op baseren? Word er veel tijd in de studie besteed aan de technische kant van bouwkunde?

Real, bijna 3 jaar geleden
Bouwkunde

Ik wil met mijn hbo-P naar de uni, maar daarvoor moet je Engels, wisk b en natuurkunde op vwo eindexamenniveau zijn, krijg je tijdens de opleiding deze vakken? En zoja op hoe hoog niveau?

Rael, bijna 3 jaar geleden
Bouwkunde

Hoe zijn de verhoudingen man/vrouw op de opleiding?

Kris, bijna 3 jaar geleden
Bouwkunde

Ik wil graag bouwkunde kiezen als opleiding en zit nu in het 3e jaar van de havo. Ik moet een profielkeuze maken en wil natuur en techniek gaan doen. Ik weet alleen nog niet of ik informatica of wiskunde D moet kiezen

Ruth, ongeveer 3 jaar geleden
Bouwkunde

Maakt het uit welke richting je op het MBO gedaan hebt?

Mette, ongeveer 3 jaar geleden
Bouwkunde

Hallo, ik zit nu in 5vwo met economie & maatschappij als pakket. In principe kan ik zo bij deze opleiding terecht, maar is dit ook echt handig? Wordt alles duidelijk herhaald, of is het handig als ik nu al begin met bij-leren?

Tom, meer dan 3 jaar geleden
Bouwkunde

Wat moet je aanschaffen voor de opleiding Bouwkunde? Zijn er speciale spullen nodig?

Emma, meer dan 5 jaar geleden