Voor dit element zijn cookies nodig

Voor sommige elementen gebruikt Saxion inhoud via derden, waarvoor cookies nodig zijn.

Bouwkunde

Enschede · 11 ambassadeurs · 62 vragen
Mascha DrogtLeviLianAnneJoepNatascha NijkampLotteLana IssaThijnDaphneEsmee ten Pas

Bij Bouwkunde staat het maken van een gebouw centraal, waarbij alle fases van het bouwproces aan bod komen. Je leert onder andere met behulp van 3D-programma’s gebouwen te ontwerpen op basis van het pakket van wensen en eisen van de klant. Ook doe je kennis op over constructies, bouwmaterialen, bouwtechnieken, vormgeving en duurzaamheid.

Beantwoorde vragen

Bouwkunde

welke laptop is het beste voor de studie bouwkunde? Ik zoek al best een tijdje maar weer niet welke het handigste is. welke komen het meeste voor?

Annemijn, 11 maanden geleden
Bouwkunde

Waarom hebben jullie gekozen voor bouwkunde en niet voor bouwtechnische bedrijfskunde? Wat is het grote verschil hier tussen?

Tom, meer dan 3 jaar geleden
Bouwkunde

Hoe zijn de dagen/lesuren ingepland voor de opleiding? Hoe kan ik mij het beste voorbereiden op de opleiding? En heb je eventueel tips voor boeken die ik kan aanschaffen (buiten lesboeken om)? Alvast bedankt

Mike, ongeveer 4 jaar geleden
Bouwkunde

Wat vind jij leuk aan de opleiding?

Nijs, meer dan 4 jaar geleden
Bouwkunde

kun je hbo bouwkunde versneld doen

jelle borghuis, 2 maanden geleden
Bouwkunde

Moet je voor een HBO opleiding bouwkunde in het vak natuurkunde een eindexamen hebben gedaan? Of heb je natuurkunde niet nodig om bouwkunde te gaan doen op het HBO? Ik heb het profiel E&M met wiskunde B, is dat voldoende voor bouwkunde HBO?

Onno, 3 maanden geleden
Bouwkunde

Is het een loting studie?

Lucas , 4 maanden geleden
Bouwkunde

Ik ben motorisch niet zo heel handig. Moet je echt handig zijn voor bouwkunde?

Sandra, 6 maanden geleden
Bouwkunde

authenticator doet het niet met nieuwe telefoon en kan dus nu nergens op inloggen of voor school bezig..

Mats, 7 maanden geleden
Bouwkunde

Is er een mogelijkheid om met het cm (cultuur en maatschappij) profiel bouwkunde te gaan doen? Door bijv. een extra vak te volgen? (Ik zit nog in de 4e klas van de havo) Of wordt een switch naar een ander profiel dan aangeraden?

Helena, 7 maanden geleden
Bouwkunde

Welke boeken heb ik voor (Voltijd) Bouwkunde nodig? Ik begin met me studie in September 2023, en wilde nu al kijken welke boeken ik nodig heb. Omdat mischien kan ik ze bij een vriend krijgen, maar ik weet niet of dat de goeie zijn.

Anonym, 8 maanden geleden
Bouwkunde

Hoeveel kost alles in de 4 jaren van bouwkunde? Boeken, Extrakosten, Kosten per jaar, etc. Ik zou graag een overzicht hebben van alle kosten op die je moet letten.

Yushua, 8 maanden geleden
Bouwkunde

Is deze laptop geschikt voor de opleiding bouwkunde? HP Zbook 15 G5 Intel Core i7 8850H | 512GB SSD | 32GB | P2000 4GB | 15,6″ FHD IPS | W11 PRO

Daan de Krosse, 10 maanden geleden
Bouwkunde

Wat zijn de toelatingseisen?

Ilayda , meer dan 1 jaar geleden
Bouwkunde

Nieuwe laptop Jullie schrijven dat o.a. revit en lumion worden gebruikt, worden deze tekenprogramma’s allemaal gebruikt of alleen revit? Het verschilt nogal aan eisen voor de laptop welk programma gebruikt wordt.

Jan Willem , meer dan 1 jaar geleden
Bouwkunde

Jullie schrijven: voor het doorlopen van de les heb je een laptop nodig met daar op Revit 2023 en Windows 10, 64 bits Professional of Enterprise. Revit 2023 moet je dit zelf aanschaffen of gaat dit via school?

jan Willem kruisselbrink, meer dan 1 jaar geleden
Bouwkunde

Waar moet een laptop aan voldoen voor de opleiding bouwkunde?

Swen , meer dan 1 jaar geleden
Bouwkunde

Hoi! Ik vroeg mij af waar ik kan zien in welke klas ik zit. zodat ik mijn rooster kan bekijken

Maite , bijna 2 jaar geleden
Bouwkunde

Welke dagen heb je les als je voltijd bouwkunde studeert in het eerste jaar?

Sam, ongeveer 2 jaar geleden
Bouwkunde

Kan ik voor mijn studie aankomend jaar een macbook pro 2021 gebruiken? En of eventueel met het programma Parallels zodat deze ook windows ondersteund. Of wordt dit afgeraden?

Olaf, ongeveer 2 jaar geleden
Bouwkunde

Hoi, ik kan door examens niet aanwezig zijn bij de Meet & Greet, mis ik erg veel? zo ja, wat mis ik dan?

. , ongeveer 2 jaar geleden
Bouwkunde

heb je tijdens deze opleiding dezelfde standaard klas? of heb je verschillende klassen? ik bedoel bijvoorbeeld andere klas per vak.

jamy, ongeveer 2 jaar geleden
Bouwkunde

Ik heb 20 dagen geleden een vraag gesteld over of beveiligingssystemen aan bod komen bij deze opleiding. Het antwoord was dat dat niet zo was, maar je wel een minir kon doe gericht op beveiligingssystemen. Welke minor past hierbij?

Pim, meer dan 2 jaar geleden
Bouwkunde

Hi Mascha Drogt, is there any way i can get in touch with the erasmus coordinator at the Saxion University? I'm really hoping to be there next year and for that I need the subjects and in what does the programme consist.Thank you in advance

Aner, meer dan 2 jaar geleden
Bouwkunde

Hi Mascha Drogt, I am an Erasmus student for the 2022-2023 academic year, and I am expecting to do there the 4th year. Thank you for answering the question but I did not really understand which are the subjects of the 4 the year.

Aner, meer dan 2 jaar geleden
Bouwkunde

Which or where can i find the subjects of Architecture? Does the degree consist on 2 semesters or only 1? I am an erasmus student hoping to be there the complete 2022-2023 academic year. Thanks in advance

Aner, meer dan 2 jaar geleden
Bouwkunde

Wij gaan naar de openlag van bouwkunde vanmiddag. Waar is de ingang?

Roy Duijn, meer dan 2 jaar geleden
Bouwkunde

Wat boor een tas word geadviseerd? Aangezien je een schetsrol etc nodig hebt.

Xem, meer dan 2 jaar geleden
Bouwkunde

ik wil graag later iets doen met beveiligingssytemen bij gebouwen. is dit iets waarin je je kan specialiseren bij bouwkunde? word hier aandacht aan besteed? of is dit niet de juiste opleiding voor dit?

pim, meer dan 2 jaar geleden
Bouwkunde

Is het mogelijk om een deel van je studie in het buitenland te doen, zoals dat vaker bij andere hogescholen mogelijk is? Ik denk hierbij aan landen als de VS omdat deze style architectuur mij erg aanspreekt.

Tim, meer dan 2 jaar geleden
Bouwkunde

Hallo, ik heb bijna mijn niveau 4 opleiding op het mbo gehaald. Echter heb ik tijdens mijn middelbare schooltijd geen wiskunde b en natuurkunde gehaald. Kan ik deze opleiding ook volgen zonder deze vakken te hebben gehaald?

Tim, meer dan 2 jaar geleden
Bouwkunde

Ik heb al een aantal jaren geen wiskunde meer gehad. Heeft dat invloed op mijn toelating voor de opleiding?

Maya, meer dan 2 jaar geleden
Bouwkunde

Hoi! Ik heb mijn havo afgerond met profiel C&M met wiskunde A als keuzevak. Wat moet ik nog doen om toegelaten te kunnen worden? Moet ik nog extra vakken halen? En zo ja, hoe moet ik dat doen?

Zoë, meer dan 2 jaar geleden
Bouwkunde

Hoi! Voor de opleiding bouwkunde moet ik een laptop die meer dan 14 inch hebben of maakt het niet zo uit als de laptop groot of klein is? En wat is het beste videokaart voor een laptop?

Rawan, meer dan 2 jaar geleden
Bouwkunde

Ik heb de opleiding bouwkunde gekozen. Echter zie ik in mijn rooster vakken voor bouwtechnische bedrijfskunde. Dit wil ik niet. Moet ik dan naar de lessen en de toetsen maken?

luuk, bijna 3 jaar geleden
Bouwkunde

Moet je in het eerste jaar bouwkunde ook stage lopen?

Anja, bijna 3 jaar geleden
Bouwkunde

Hallo, Ik zit nu in havo 4 met een E&M profiel. Als ik deze opleiding wil kiezen heb ik dan bepaalde vakken nodig als natuurkunde? M.v.g. Harold

Harold, bijna 3 jaar geleden
Bouwkunde

Hoe zot het met studiepunten op het Saxion? Kun je na je eerste jaar bouwkunde en je propedeuse hebt gehaald doorstromen naar de universiteit?

Soo-An, bijna 3 jaar geleden
Bouwkunde

hoi hoi,,, is wiskunde b en natuurkunde een pre bij de opleiding? Zo ja? krijg je daarbij ondersteuning als je het niet hebt gehad?

Alperen Kahraman, ongeveer 3 jaar geleden
Bouwkunde

Hoi! Wat is het verschil tussen civiele techniek en bouwkunde?

Luuk, ongeveer 3 jaar geleden
Bouwkunde

kan je na HBO bouwkunde nog een opleiding volgen tot architect als je op havo bent geslaagd met een EM pakket?

daan, ongeveer 3 jaar geleden
Bouwkunde

Hey, ik vind architectuur van huizen heel mooi en wil dan ook graag iets doen met architectuur van huizen is dit dan de goede opleiding ?

Lieke, ongeveer 3 jaar geleden
Bouwkunde

Hoe heb je je studiekeuze gemaakt? En waarom deze opleiding?

Daniëlle, meer dan 3 jaar geleden
Bouwkunde

Ik doe nu vwo en overweeg het om bouwkunde te doen. Alleen vwo is voor mij best te doen en denk dat hbo erg makkelijk is. Is het mogelijk om deze opleiding versneld te doen?

Redmir, meer dan 3 jaar geleden
Bouwkunde

Ik zit in leraar 4 (havo) en ik mag naar vwo. Dit was ik niet van plan aangezien deze opleiding op hbo-niveau mij leuker leek. Alleen nu lees ik tussen de vragen dat het wiskunde tijdens bouwkunde overeen komt met wiskunde b op havo niveau. Klopt dit? Anders overweeg ik het toch om vwo te doen.

Jason, meer dan 3 jaar geleden
Bouwkunde

moet de schetsrol transparant zijn? of echt dik tekenpapier?

Dion, meer dan 3 jaar geleden
Bouwkunde

Wat zijn de huidige aanbevelingen / eisen voor een laptop voor deze opleiding. Zie nu wat oude vragen en antwoorden staan maar dit zal nu wel anders zijn.

Lars, bijna 4 jaar geleden
Bouwkunde

Hi, Ik heb gehoord dat het beter is bij bouwkunde om een windows computer te hebben. Toch zie ik op filmpjes en bij studenten dat zij toch een Macbook gebruiken. Ik zou dit graag ook willen doen, zal ik hier veel last van krijgen tijdens de opleiding?

Nikita, bijna 4 jaar geleden
Bouwkunde

ik moet voor school een grafische rekenmachine kopen. is deze ook belangrijk voor deze studie? of in ieder geval handig? want hij kost rond de 110,- euro en dat is best wat als ik hem maar 2 jaar gebruik.

richard, bijna 4 jaar geleden
Bouwkunde

Ik doe havo en kies het profiel n&t. Nu moet ik een keuze maken tussen wiskunde d en biologie, wat is verstandiger? En is biologie slim om te kiezen aangezien je mischien ook iets over Tuinen Leert?

Noi, ongeveer 4 jaar geleden
Bouwkunde

Ik zit in mijn 3e jaar en kies op havo het profiel natuur en techniek. Omdat ik scheikunde en natuurkunde en wiskunde leuk vind. Deze opleiding ziet er erg leuk uit, alleen is het ”zonde” om deze opleiding Te kiezen met n&t terwijl dit ook met bijv E&m kan? Komen Wisk, natk en scheik hier terug?

Rael, ongeveer 4 jaar geleden
Bouwkunde

Ik heb begrepen dat je in het derde jaar gaat specialiseren in bouwkunde, toegepaste mechanica, BIM of Smart Building. Welke mogelijkheid hiervan lijkt het meeste op architectuur? En wat houden die specialisaties nou eigenlijk precies in? Alvast bedankt!

Sophia, ongeveer 4 jaar geleden
Bouwkunde

Ik wil graag aan deze opleiding beginnen. Ik vind de technische kant van architectuur vooral heel leuk (constructie en dat soort techniek.) word er veel aandacht aan besteed in de opleiding? en zoja, ook op hoog niveau? dit is namelijk wel waar ik mijn keuze op ga baseren.

Rael, ongeveer 4 jaar geleden
Bouwkunde

Vwo is voor mij net te moeilijk ( ging over met 5,5/6 nes) en havo net te makkelijk (8/9). Ik vind de technische kant van bouwkunde vooral super leuk en daar wil ik mijn keuze ook op baseren? Word er veel tijd in de studie besteed aan de technische kant van bouwkunde?

Real, ongeveer 4 jaar geleden
Bouwkunde

Ik wil met mijn hbo-P naar de uni, maar daarvoor moet je Engels, wisk b en natuurkunde op vwo eindexamenniveau zijn, krijg je tijdens de opleiding deze vakken? En zoja op hoe hoog niveau?

Rael, ongeveer 4 jaar geleden
Bouwkunde

Hoe zijn de verhoudingen man/vrouw op de opleiding?

Kris, ongeveer 4 jaar geleden
Bouwkunde

Ik wil graag bouwkunde kiezen als opleiding en zit nu in het 3e jaar van de havo. Ik moet een profielkeuze maken en wil natuur en techniek gaan doen. Ik weet alleen nog niet of ik informatica of wiskunde D moet kiezen

Ruth, ongeveer 4 jaar geleden
Bouwkunde

Maakt het uit welke richting je op het MBO gedaan hebt?

Mette, meer dan 4 jaar geleden
Bouwkunde

Hallo, ik zit nu in 5vwo met economie & maatschappij als pakket. In principe kan ik zo bij deze opleiding terecht, maar is dit ook echt handig? Wordt alles duidelijk herhaald, of is het handig als ik nu al begin met bij-leren?

Tom, meer dan 4 jaar geleden
Bouwkunde

Wat moet je aanschaffen voor de opleiding Bouwkunde? Zijn er speciale spullen nodig?

Emma, bijna 7 jaar geleden