Voor dit element zijn cookies nodig

Voor sommige elementen gebruikt Saxion inhoud via derden, waarvoor cookies nodig zijn.

Bouwkunde

Enschede · 8 ambassadeurs · 29 vragen
Joep Kits
Natascha Nijkamp
Lotte Stol
Eline van der Sluis
Thijn Ubachs
Daphne Nibbelink
Esmee ten Pas

Bij Bouwkunde staat het maken van een gebouw centraal, waarbij alle fases van het bouwproces aan bod komen. Je leert onder andere met behulp van 3D-programma’s gebouwen te ontwerpen op basis van het pakket van wensen en eisen van de klant. Ook doe je kennis op over constructies, bouwmaterialen, bouwtechnieken, vormgeving en duurzaamheid.

Beantwoorde vragen

Bouwkunde

Waarom hebben jullie gekozen voor bouwkunde en niet voor bouwtechnische bedrijfskunde? Wat is het grote verschil hier tussen?

Tom, 8 maanden geleden
Bouwkunde

Hoe zijn de dagen/lesuren ingepland voor de opleiding? Hoe kan ik mij het beste voorbereiden op de opleiding? En heb je eventueel tips voor boeken die ik kan aanschaffen (buiten lesboeken om)? Alvast bedankt

Mike, meer dan 1 jaar geleden
Bouwkunde

Wat vind jij leuk aan de opleiding?

Nijs, meer dan 1 jaar geleden
Bouwkunde

Ik heb de opleiding bouwkunde gekozen. Echter zie ik in mijn rooster vakken voor bouwtechnische bedrijfskunde. Dit wil ik niet. Moet ik dan naar de lessen en de toetsen maken?

luuk, ongeveer 1 maand geleden
Bouwkunde

Moet je in het eerste jaar bouwkunde ook stage lopen?

Anja, ongeveer 2 maanden geleden
Bouwkunde

Hallo, Ik zit nu in havo 4 met een E&M profiel. Als ik deze opleiding wil kiezen heb ik dan bepaalde vakken nodig als natuurkunde? M.v.g. Harold

Harold, 3 maanden geleden
Bouwkunde

Hoe zot het met studiepunten op het Saxion? Kun je na je eerste jaar bouwkunde en je propedeuse hebt gehaald doorstromen naar de universiteit?

Soo-An, 4 maanden geleden
Bouwkunde

hoi hoi,,, is wiskunde b en natuurkunde een pre bij de opleiding? Zo ja? krijg je daarbij ondersteuning als je het niet hebt gehad?

Alperen Kahraman, 5 maanden geleden
Bouwkunde

Hoi! Wat is het verschil tussen civiele techniek en bouwkunde?

Luuk, 5 maanden geleden
Bouwkunde

kan je na HBO bouwkunde nog een opleiding volgen tot architect als je op havo bent geslaagd met een EM pakket?

daan, 7 maanden geleden
Bouwkunde

Hey, ik vind architectuur van huizen heel mooi en wil dan ook graag iets doen met architectuur van huizen is dit dan de goede opleiding ?

Lieke, 7 maanden geleden
Bouwkunde

Hoe heb je je studiekeuze gemaakt? En waarom deze opleiding?

Daniëlle, 8 maanden geleden
Bouwkunde

Ik doe nu vwo en overweeg het om bouwkunde te doen. Alleen vwo is voor mij best te doen en denk dat hbo erg makkelijk is. Is het mogelijk om deze opleiding versneld te doen?

Redmir, 10 maanden geleden
Bouwkunde

Ik zit in leraar 4 (havo) en ik mag naar vwo. Dit was ik niet van plan aangezien deze opleiding op hbo-niveau mij leuker leek. Alleen nu lees ik tussen de vragen dat het wiskunde tijdens bouwkunde overeen komt met wiskunde b op havo niveau. Klopt dit? Anders overweeg ik het toch om vwo te doen.

Jason, 10 maanden geleden
Bouwkunde

moet de schetsrol transparant zijn? of echt dik tekenpapier?

Dion, ongeveer 1 jaar geleden
Bouwkunde

Wat zijn de huidige aanbevelingen / eisen voor een laptop voor deze opleiding. Zie nu wat oude vragen en antwoorden staan maar dit zal nu wel anders zijn.

Lars, ongeveer 1 jaar geleden
Bouwkunde

Hi, Ik heb gehoord dat het beter is bij bouwkunde om een windows computer te hebben. Toch zie ik op filmpjes en bij studenten dat zij toch een Macbook gebruiken. Ik zou dit graag ook willen doen, zal ik hier veel last van krijgen tijdens de opleiding?

Nikita, ongeveer 1 jaar geleden
Bouwkunde

ik moet voor school een grafische rekenmachine kopen. is deze ook belangrijk voor deze studie? of in ieder geval handig? want hij kost rond de 110,- euro en dat is best wat als ik hem maar 2 jaar gebruik.

richard, meer dan 1 jaar geleden
Bouwkunde

Ik doe havo en kies het profiel n&t. Nu moet ik een keuze maken tussen wiskunde d en biologie, wat is verstandiger? En is biologie slim om te kiezen aangezien je mischien ook iets over Tuinen Leert?

Noi, meer dan 1 jaar geleden
Bouwkunde

Ik zit in mijn 3e jaar en kies op havo het profiel natuur en techniek. Omdat ik scheikunde en natuurkunde en wiskunde leuk vind. Deze opleiding ziet er erg leuk uit, alleen is het ”zonde” om deze opleiding Te kiezen met n&t terwijl dit ook met bijv E&m kan? Komen Wisk, natk en scheik hier terug?

Rael, meer dan 1 jaar geleden
Bouwkunde

Ik heb begrepen dat je in het derde jaar gaat specialiseren in bouwkunde, toegepaste mechanica, BIM of Smart Building. Welke mogelijkheid hiervan lijkt het meeste op architectuur? En wat houden die specialisaties nou eigenlijk precies in? Alvast bedankt!

Sophia, meer dan 1 jaar geleden
Bouwkunde

Ik wil graag aan deze opleiding beginnen. Ik vind de technische kant van architectuur vooral heel leuk (constructie en dat soort techniek.) word er veel aandacht aan besteed in de opleiding? en zoja, ook op hoog niveau? dit is namelijk wel waar ik mijn keuze op ga baseren.

Rael, meer dan 1 jaar geleden
Bouwkunde

Vwo is voor mij net te moeilijk ( ging over met 5,5/6 nes) en havo net te makkelijk (8/9). Ik vind de technische kant van bouwkunde vooral super leuk en daar wil ik mijn keuze ook op baseren? Word er veel tijd in de studie besteed aan de technische kant van bouwkunde?

Real, meer dan 1 jaar geleden
Bouwkunde

Ik wil met mijn hbo-P naar de uni, maar daarvoor moet je Engels, wisk b en natuurkunde op vwo eindexamenniveau zijn, krijg je tijdens de opleiding deze vakken? En zoja op hoe hoog niveau?

Rael, meer dan 1 jaar geleden
Bouwkunde

Hoe zijn de verhoudingen man/vrouw op de opleiding?

Kris, meer dan 1 jaar geleden
Bouwkunde

Ik wil graag bouwkunde kiezen als opleiding en zit nu in het 3e jaar van de havo. Ik moet een profielkeuze maken en wil natuur en techniek gaan doen. Ik weet alleen nog niet of ik informatica of wiskunde D moet kiezen

Ruth, meer dan 1 jaar geleden
Bouwkunde

Maakt het uit welke richting je op het MBO gedaan hebt?

Mette, meer dan 1 jaar geleden
Bouwkunde

Hallo, ik zit nu in 5vwo met economie & maatschappij als pakket. In principe kan ik zo bij deze opleiding terecht, maar is dit ook echt handig? Wordt alles duidelijk herhaald, of is het handig als ik nu al begin met bij-leren?

Tom, bijna 2 jaar geleden
Bouwkunde

Wat moet je aanschaffen voor de opleiding Bouwkunde? Zijn er speciale spullen nodig?

Emma, ongeveer 4 jaar geleden