Bouwkunde

Moet je voor een HBO opleiding bouwkunde in het vak natuurkunde een eindexamen hebben gedaan? Of heb je natuurkunde niet nodig om bouwkunde te gaan doen op het HBO? Ik heb het profiel E&M met wiskunde B, is dat voldoende voor bouwkunde HBO?

Onno
8 dagen geleden
2 Antwoorden
Mascha Drogt
Mascha Drogt
8 dagen geleden

Hoi hoi Onno,

Volgens de aanmeldingsrichtlijnen voor de opleiding Bouwkunde is het niet mogelijk om met een CM-profiel aangenomen te worden. Alleen met een NG-, NT-, en EM-profiel. Wiskunde A of B kan wel allebei. Voor Bouwkunde is het het makkelijkste om een profiel te hebben met natuurkunde en wiskunde B, scheikunde kom je in de stof eigenlijk niet tegen. Gezien je een EM-profiel hebt kun je gewoon de opleiding Bouwkunde doen. Er zijn ook instromers vanaf het MBO Bouwkunde. Voor deze studenten is het vaak een tijd terug dat zij natuurkunde en wiskunde gehad hebben. Het niveau waarmee je begint bij de Bouwkunde-opleiding zou redelijk algemeen zijn. Mocht je graag wiskunde willen bijspijkeren is het mogelijk om een zomercursus te volgen, voorafgaande aan de opleiding. Ik hoop dat dit wat duidelijkheid geeft en je verder op weg helpt. Veel succes! Bij vragen, laat het vooral weten.

Met vriendelijke groet,

Mascha Drogt

Levi
Levi
8 dagen geleden

Hoi Onno, je kan bij bouwkunde worden toegelaten met een E&M profiel. Als je natuurkunde hebt gehad is o.a. het vak constructieleer wellicht wat makkelijker te volgen, maar zeker geen must. Als je wiskunde B hebt gehad heb je al meer voordeel! Dus met jouw vakkenpakket wordt je gewoon toegelaten, en wiskunde B zal je goed helpen bij de vakken.

Is jouw vraag nog niet beantwoord?