Bouwkunde

Ik wil met mijn hbo-P naar de uni, maar daarvoor moet je Engels, wisk b en natuurkunde op vwo eindexamenniveau zijn, krijg je tijdens de opleiding deze vakken? En zoja op hoe hoog niveau?

Rael
meer dan 1 jaar geleden
2 Antwoorden
Lana Issa
meer dan 1 jaar geleden

Goeiemiddag Rael,

Hierbij krijg je wat meer informatie.

Stel dat je de opleiding eerst afrond en daarna naar de universiteit wil dan wordt er nog steeds van jou vereist dat je kunt aantonen dat je technisch wiskunde en Engels op vwo niveau beheerst. Alleen de opleiding hbo Bouwkunde behalen is niet voldoende om direct toegelaten te worden op de universiteit. Hiervoor moet je een toets maken, maar Saxion zelf biedt ook een cursus technisch wiskunde en Engels op vwo niveau aan die je tijdens de opleiding zou kunnen volgen. Op dit moment kijkt de universiteit Delft naar deze cursus om te kunnen bepaalde of het behalen van de cursus ook voldoende is om toegelaten te worden aan de universiteit Delft.

Verder krijgen wij wiskunde uit een boek dat bestemd is voor hoger onderwijs. Bij het vak Engels krijgen wij Technisch Engels, dus niet de standaard Engels die je op de middelbare krijgt.

Mocht je meer vragen hebben dan kun je die gerust stellen.

Groeten,

Lana

Thijn
Thijn
meer dan 1 jaar geleden

Goedenavond,

Engels krijg je pas in het 2de leerjaar dus daar heb je dan geen profijt van. Wiskunde is op havo niveau en natuurkunde is geen vak op de opleiding.

Groet, Thijn

Is jouw vraag nog niet beantwoord?