Bouwkunde

Ik heb begrepen dat je in het derde jaar gaat specialiseren in bouwkunde, toegepaste mechanica, BIM of Smart Building. Welke mogelijkheid hiervan lijkt het meeste op architectuur? En wat houden die specialisaties nou eigenlijk precies in? Alvast bedankt!

Sophia
meer dan 1 jaar geleden
1 Antwoord
Daphne Nibbelink
Daphne Nibbelink
meer dan 1 jaar geleden

Hoi Sophia,

De specialisaties staan voor de verschillende leerlijnen van de opleiding Bouwkunde. Je zult tijdens de eerste twee jaar van de studie van alle leerlijnen verschillende dingen leren. Op de website van het Saxion kun je lezen wat je zult leren bij de verschillende leerlijnen:

https://www.saxion.nl/opleidingen/voltijd/bachelor/bouwkunde/studie-inhoud

In het derde jaar ga je een half jaar stagelopen bij een bedrijf van jouw keuze. Dit kan bijvoorbeeld een architectenbureau, aannemingsbedrijf, constructiebureau of een ander adviesbureau zijn. Daarnaast zal je het andere half jaar een minor moeten volgen ter verbreding of verdieping van je studie. Daarbij kun je aan echt alles denken. Je kunt er voor kiezen om een half jaar naar een andere school of zelfs naar het buitenland te gaan, maar je kunt er ook voor kiezen om een minor op het Saxion te volgen. Op verschillende hogescholen worden minoren aangeboden betreft architectuur. Je zou er dus voor kunnen kiezen om stage te gaan lopen bij een architectenbureau en een minor in de richting van architectuur te gaan volgen.

Groet,

Daphne

Is jouw vraag nog niet beantwoord?