Bouwkunde

Hallo, ik zit nu in 5vwo met economie & maatschappij als pakket. In principe kan ik zo bij deze opleiding terecht, maar is dit ook echt handig? Wordt alles duidelijk herhaald, of is het handig als ik nu al begin met bij-leren?

Tom
ongeveer 4 jaar geleden
1 Antwoord
Natascha Nijkamp
Natascha Nijkamp
bijna 4 jaar geleden

Hoi Tom,

Het klopt inderdaad dat je met een economie en maatschappij profiel toegelaten wordt op de opleiding bouwkunde. In principe is dit absoluut geen probleem. Het Saxion gaat er van uit dat iedere student die aan de opleiding begint niet over bouwkundige voorkennis beschikt. Hierdoor wordt je in alle vakken goed voorbereid op de tentamens en zijn de lessen zo ingericht dat de stof voor iedere student te volgen is.

Betreft wiskunde, sluit wiskunde B het beste aan op de opleiding. Echter neemt de studie ook leerlingen aan van het MBO Bouwkunde. Deze leerlingen hebben vaak geen wiskunde gehad. Om alle studenten hierin tegemoet te komen, wordt er bij het vak wiskunde vanaf de basis lesgegeven. Ook als wiskunde A student zijn deze lessen goed te volgen. Het bijleren van de wiskunde B stof is dan ook absoluut geen verkeerde keuze, maar in principe wordt alles duidelijk herhaald.

Ik hoop dat hiermee je vraag beantwoord is.

Is jouw vraag nog niet beantwoord?