Bouwkunde

Ik wil graag aan deze opleiding beginnen. Ik vind de technische kant van architectuur vooral heel leuk (constructie en dat soort techniek.) word er veel aandacht aan besteed in de opleiding? en zoja, ook op hoog niveau? dit is namelijk wel waar ik mijn keuze op ga baseren.

Rael
meer dan 2 jaar geleden
1 Antwoord
Lana Issa
meer dan 2 jaar geleden

Dag Rael,

Zelf vind ik de opleiding erg technisch. Er wordt weinig aandacht besteed aan het leren ontwerpen van gebouwen, maar juist aan hoe een gebouw/woning in elkaar zit en hoe die gerealiseerd kan worden. Denk hierbij aan het tekenen van details, zodat je echt leert hoe aansluitpunten in elkaar zitten. Dit komt veel voor tijdens de opleiding.

Toegepaste mechanica is een module waar de meeste studenten veel tijd aan moeten besteden, omdat je hiervoor veel moet leren. Hier leer je vooral het berekenen van constructies.

Ook wordt er veel aandacht besteed aan de nieuwe technieken die aanwezig zijn op de bouwmarkt. Je zult leren hoe je 3D modelleert in een tekenprogramma en er wordt veel over duurzaamheid gesproken.

Verder krijg je bijvoorbeeld ook nog te maken met het calculeren van begrotingen en het maken van planningen.

In principe word je heel breed opgeleid, zodat je na het behalen van je diploma breed inzetbaar bent. Je leert dus in een korte tijd over het hele bouwproces. Je kunt zelf in je derde leerjaar kiezen over welk onderdeel van de bouw jij meer wil leren door de minor en je stageplek zelf uit te kiezen.

Wil je na de opleiding een nog hoger niveau behalen dan kun je altijd door naar de universiteit.

Is jouw vraag nog niet beantwoord?