Bouwkunde

Hoeveel kost alles in de 4 jaren van bouwkunde? Boeken, Extrakosten, Kosten per jaar, etc. Ik zou graag een overzicht hebben van alle kosten op die je moet letten.

Yushua
ongeveer 2 maanden geleden
1 Antwoord
Mascha Drogt
Mascha Drogt
ongeveer 2 maanden geleden

Hoi hoi Yushua,

De kosten hangen heel erg af van de keuzes die jij zelf maakt:

- Welke boeken jij zelf wilt aanschaffen (of via Marktplaat, via oud-studenten);

- Of je deel wilt nemen aan de studievereniging Construct;

- Aan welke studiereizen jij wilt deelnemen (zelf ben ik met de studievereniging naar Duitsland geweest voor twee dagen, naar Oostende geweest (schoolopdracht jaar 2) voor een week en volgende week ga ik naar Boedapest (afstudeerreis jaar 4) voor acht dagen);

- Of jij een stage/ minor in het buitenland wilt volgen (kun je ook Erasmus Beurs en OV vergoeding voor krijgen, zelf ben ik voor mijn minor naar Finland geweest). Voor een stage kun je een vergoeding krijgen, wat kostentechnisch dus voordelig is.

Voor het studeren zelf zijn de collegekosten in jaar 1 €1.157.- en in jaar 2, 3 en 4 €2,314 per jaar. Van mijn boeken heb ik vier boeken overgekocht van oud-Bouwkunde studenten. De rest heb ik zelf gekocht, wat ik achteraf ook niet allemaal nodig bleek te hebben. Voor mij is het vier jaar geleden, dus de kans is erg groot dat veel boeken geschrapt zijn uit de boekenlijst/ vervangen zijn. Ik heb even snel opgezocht wat je kwijt bent als je met de huidige boekenlijst alles nieuw zou kopen. Dit is €405,-.

Ik hoop dat dit een beeld/ verduidelijking heeft gegeven. Mocht je op bepaalde onderdelen specifieke vragen hebben; dan hoor ik het graag. Ook voor andere vragen kun je mij altijd bereiken.

Met vriendelijke groet,

Mascha Drogt

Is jouw vraag nog niet beantwoord?