Voor dit element zijn cookies nodig

Voor sommige elementen gebruikt Saxion inhoud via derden, waarvoor cookies nodig zijn.

Archeologie

Deventer · 2 ambassadeurs · 23 vragen
Kayleigh Kremer

Van werken bij opgravingen tot alles zorgvuldig vastleggen en documenteren. Als archeoloog zijn je werkzaamheden zeer afwisselend en uitdagend! Je werkt zowel binnen als buiten; je helpt bijvoorbeeld bij opgravingen in zand en klei, werkt met moderne digitale technieken en drones en stelt de ouderdom vast van vondsten, waarna je ze zorgvuldig catalogiseert en presenteert.

Beantwoorde vragen

Archeologie

Moet ik wiskunde hebben in mijn pakket C&M om deze opleiding te kunnen volgen ??

Leenah, 3 maanden geleden
Archeologie

Ik overweeg omscholing tot archeoloog maar heb al een hbo diploma. Voor mij geldt dat ik het instellingsgeld moet betalen. Wat is de beste en snelst mogelijke route naar een afgeronde opleiding archeologie?

Arnoud , 3 maanden geleden
Archeologie

Ik heb mij ingeschreven voor de opleiding en ben me nu aan het voorbereiden. Ik moet bijvoorbeeld nog een laptop aanschaffen. Ik zou graag een MacBook willen kopen, maar ik hoorde dat dat niet ideaal is voor sommige programma's. Klopt dat?

Wouter, 4 maanden geleden
Archeologie

Hoi! Ik ben zelf niet heel technisch ingesteld en weet niet veel af van techniek, IT en dergelijke. Is deze opleiding ondanks dat goed te doen? En hoeveel ben je in deze opleiding met techniek bezig?

Manon, 5 maanden geleden
Archeologie

Hoi hoi, ik heb me aangemeld voor deze opleiding en ben nu aan het kijken naar de boekenlijst. Ik weet dat er vaak ouderejaars studenten zijn die hun boeken weer doorverkopen, waar kan ik dit vinden? Dit wil ik natuurlijk liever dan bestellen bij Studystore :P

Amanda, 6 maanden geleden
Archeologie

Hoeveel klassen zijn er op de opleiding en uit hoeveel mensen bestaat één klas?

Elias, 6 maanden geleden
Archeologie

Wordt er in t Engels les gegeven en worden de toetsen ook in t Engels afgenomen? Dit zou ik heel prettig vinden omdat ik op een internationale school heb gezeten en wat moeite heb met Nederland schrijven.

Esther, 7 maanden geleden
Archeologie

Zijn de studieboeken etc in het Engels of in het Nederlands ?

Anna, 7 maanden geleden
Archeologie

hallo, ik vroeg mij af wat de buitenlandse mogelijkheden zijn na deze studie. ik wil het liefst in egypte werken later en daar opgravingen doen, hoe makkelijk is de specialisatie hiervan en wordt er aangeraden om daarvoor nog uni te doen?

Éamonn, 8 maanden geleden
Archeologie

Beste ..... Wanneer moet iemand voor deze opleiding kiezen? Graag hoor ik bijv. voorbeelden van eigenschappen, interesses.....

Lisa, 9 maanden geleden
Archeologie

Beste lezer of lezeres. Is een archeoloog conventioneel? Bedankt!

Lisa, 9 maanden geleden
Archeologie

Hallo! De opleiding ziet er leuk uit. Ik vroeg me af waar de meeste studenten heen gaan na de opleiding. Ik las dat veel afgestudeerde gaan werken bij een commercieel bedrijf, een gemeente of het rijk. Kunnen jullie mij daar wat meer over vertellen? Hoe ziet een werkdag als archeoloog er uit? Thx!

Wouter, 9 maanden geleden
Archeologie

Hoi, ik heb geen aardrijkskunde in mijn pakket nu en ben vooral geïnteresseerd in geschiedenis. Denk je dat ik zonder aardrijkskunde achterloop en komt letterlijke geschiedenis (veel) aan bod?

Anniek, 10 maanden geleden
Archeologie

Hallo, Ik doe nu een opleiding op het MBO genaamd Gespecialiseerd Pedagogische Medewerker. Sinds kleins af aan ben ik altijd al geïnteresseerd geweest in geschiedenis en archeologie. Is het erg als ik deze opleiding doe? en kan ik problemen verwachten omdat ik een kinderopleiding heb gedaan?

Isa Lamers, 10 maanden geleden
Archeologie

Hoi, Ik wilde graag weten hoe het rooster van een 1ste-jaars er uitziet nu tijdens corona. Hoeveel dagen per week moet je fysiek op school zijn? Dit ivm dat ik op dit moment niet de mogelijkheid heb om in Deventer op kamers te gaan en redelijk ver weg woon. Alvast bedankt!

Zoe, 10 maanden geleden
Archeologie

hallo, ik ben enorm geïnteresseerd in geschiedenis en archeologie maar economie, wiskunde en presenteren kan ik echt niet, hoe vaak moet je presenteren en hoeveel rekenwerk zit er in de opleiding?

peter, meer dan 1 jaar geleden
Archeologie

Hallo, Ik heb een vraag over het behalen van een propedeuse. Wat is het snelst dat je deze zou kunnen halen? Ik zit er namelijk aan te denken om alleen mijn propedeuse te halen en dan door te stromen naar de Uni :)

Afra, meer dan 1 jaar geleden
Archeologie

hoi! op de site staat dat er per jaar ongeveer 350 tot 400 euro extra kosten zijn, waar zijn deze kosten voor?

Eline Sijl, meer dan 1 jaar geleden
Archeologie

Op de open dag en meeloopdag werd mij verteld dat je na het behalen van je bachelor in Deventer gelijk door kunt naar de master op de universiteit? Hoe zit dat precies? Ik heb even op het internet gezocht en zag dat je tijdens de minor van de opleiding een verkorte premaster kunt volgen hiervoor?

Mike van Venrooij, meer dan 1 jaar geleden
Archeologie

Hey ik ben Roos van Zuijlen en wil graag de opleiding archeologie gaan doen. I klas allewn nog een vraag. Hoeveel mensen worden er per jaar aangenomen op de opleiding en wat zijn de eissn om aangenomen te worden?

Roos van Zuijlen, meer dan 1 jaar geleden
Archeologie

In hoeverre is de opleiding, zowel als de fysieke en digitale leeromgeving geschikt voor (zwaar) dyslectische en hoogbegaafde? dit kan zowel gezien worden als in de les methodieken en behandeling als in de specificatie en onderbouwing van het betreffende matteriaal. maar ook als in de soorten licht.

daan, meer dan 1 jaar geleden
Archeologie

Hi, Ik wil graag deze studie doen maar na de site te lezen krijg ik het idee dat het meer op aardrijkskunde, bodemgebruik en zo gefocust is dan op geschiedenis in het eerste jaar. Aardrijkskunde heb ik nooit echt leuk gevonden. Gaat dat een probleem zijn?

Eva, bijna 2 jaar geleden
Archeologie

Hoi! Ik doe nu een opleiding in de media, maar ik weet niet of ik hier verder mee wil. Zelf ben ik een nieuwsgierig persoon en ik wil altijd meer weten. Daarnaast heb ik boeken over Egypte en Vikingen, maar heel veel kennis heb ik niet. Hoeveel eigen kennis moet je hebben voor de opleiding?

Amber, meer dan 3 jaar geleden