Archeologie

Goedemorgen, kun je ook alleen veldarcheoloog worden? Dus geen combinatie van opgraving en onderzoek, maar alleen opgraving? Klopt het dat alleen de bachelor dan genoeg is? Is veldarcheoloog zijn meestal alleen een parttime baan? Bedankt!

Jacomijn
ongeveer 1 jaar geleden
1 Antwoord
Kayleigh
Kayleigh
ongeveer 1 jaar geleden

Goedemiddag,

Er zijn weinig functies waarbij je echt elke dag alleen in het veld staat. Er is altijd wel een deel dat je op kantoor moet doen omdat de informatie uit het veld op kantoor verwerkt moet worden. Ook voordat je het veld in kan moet je op kantoor onderzoek doen en een plan schrijven over waarom je veldwerk uit gaat voeren en hoe. Wel kan je een parttime baan nemen bij een archeologisch bedrijf zoals RAAP of ADC daar wordt je dan vooral opgeroepen om mee te werken aan veldwerk. Dat is dan ook wat veel studenten tijdens hun studie of direct na hun studie doen. In dat geval is de bachelor inderdaad genoeg.

Ik wil je wel meegeven dat de archeologische masters over het algemeen maar een jaar duren. Als je wel besluit om een archeoloog te worden die alle aspecten uitvoert heb je die master wel nodig om KNA archeoloog te kunnen worden.

Is jouw vraag nog niet beantwoord?