Ik studeer niet meer bij Saxion en beantwoord helaas geen vragen meer...
Heb je een vraag over Archeologie?
Kayleigh

Kayleigh

NL
8e jaars student Archeologie
Komt uit Nederland

Ik ben Kayleigh en ik ben 24 jaar. Ik heb mijn bachelor archeologie gehaald en de master in Leiden! Ik kan jullie dus van alles vertellen over de opleiding, afstuderen en de stap naar de uni!

Ga naar opleiding

Beantwoorde vragen

Archeologie

Als je een opdracht krijgt op veld werken of een andere stad gaat. Hoe gaat dit met het declaratie

Ria, 11 maanden geleden
Archeologie

Goedemorgen, kun je ook alleen veldarcheoloog worden? Dus geen combinatie van opgraving en onderzoek, maar alleen opgraving? Klopt het dat alleen de bachelor dan genoeg is? Is veldarcheoloog zijn meestal alleen een parttime baan? Bedankt!

Jacomijn, ongeveer 1 jaar geleden
Archeologie

Welke mbo opleidingen hadden deze studenten dan gevolgd? juridisch? hrm?

els, meer dan 1 jaar geleden
Archeologie

Welke mbo opleiding sluit het beste aan bij archeologie?

els, meer dan 1 jaar geleden
Archeologie

Kan ik me nog inschrijven na 1 mei?

Jimmie, ongeveer 2 jaar geleden
Archeologie

is er nog een open dag?

Salvador, ongeveer 2 jaar geleden
Archeologie

Hoi, welk schema kunnen we ongeveer verwachten voor 2022-2023? Dus fysiek en/of online lessen, hoe vaak per week? Dit ivm reistijd, etc. alvast dank.

Hugo, ongeveer 2 jaar geleden
Archeologie

Hoe kan een weekrooster eruit zien? Is hier een voorbeeld van? Zijn er ook lessen online?

Yvonne, ongeveer 2 jaar geleden
Archeologie

Has anyone been accepted into Archeology with IB Certificates?

Katja, ongeveer 2 jaar geleden
Archeologie

Hallo, mijn zoon wil later een hbo studie archeologie gaan doen. Hij zit nu in het 3e jaar vh VMBO t en gaat waarschijnlijk eerst voor het MBO ipv de Havo. Welke opleiding op MBO niveau sluit het beste aan om door stromen naar Archeologie?

Marinka Jansen, meer dan 2 jaar geleden
Archeologie

Ik vroeg me af wat voor veel studenten in het eerste jaar een struikelpunt is, zijn er bepaalde onderwerpen die als taai worden evaren?

Timo, meer dan 2 jaar geleden
Archeologie

Hallo, wat is de verhouding van digitaal en in het veld werken? Graaf je als veldwerker alleen of gebruik je dan ook digitale apparatuur en teken en meet je zelf? Of leer je dit voor een die je na de opleiding kan kiezen (geen veldwerker)?

Vera, meer dan 2 jaar geleden
Archeologie

Dag, ik lees dat het derde jaar bestaat uit je minor en stage. Is het bij deze opleiding ook -makkelijk- mogelijk om deze in het buitenland te doen?

Eva, meer dan 2 jaar geleden
Archeologie

Hallo, mijn zoon zit in het 3e jaar vh vmbo-t. Hij wil later graag archeoloog worden. Is de HBO opleiding archeologie altijd mogelijk met een mbo niveau 4 achtergrond, of zijn er nog verdere eisen? (Qua soort MBO opleiding bijv?)

Marinka, meer dan 2 jaar geleden
Archeologie

Mijn zoon doet eindexamen mavo dit schooljaar. Hij heeft veel interesse in archeologie en heeft interesse om deze hbo opleiding te gaan volgen. Wat zou een goede mbo richting voor hem zijn die aansluit om jullie hbo opleiding?

Harm, meer dan 2 jaar geleden
Archeologie

hallo, Ik heb een belgishe diploma bso 7de jaar,maar sinds vorig jaar kan je het niet meer gebruiken in belgie om in een hoge school of universiteit te geraken wat voordien dus wel kon. word ik hiermee dan ook defenitief uitgesloten?

Doran, meer dan 2 jaar geleden
Archeologie

Moet ik wiskunde hebben in mijn pakket C&M om deze opleiding te kunnen volgen ??

Leenah, bijna 3 jaar geleden
Archeologie

Ik overweeg omscholing tot archeoloog maar heb al een hbo diploma. Voor mij geldt dat ik het instellingsgeld moet betalen. Wat is de beste en snelst mogelijke route naar een afgeronde opleiding archeologie?

Arnoud , bijna 3 jaar geleden
Archeologie

Ik heb mij ingeschreven voor de opleiding en ben me nu aan het voorbereiden. Ik moet bijvoorbeeld nog een laptop aanschaffen. Ik zou graag een MacBook willen kopen, maar ik hoorde dat dat niet ideaal is voor sommige programma's. Klopt dat?

Wouter, bijna 3 jaar geleden
Archeologie

Hoi! Ik ben zelf niet heel technisch ingesteld en weet niet veel af van techniek, IT en dergelijke. Is deze opleiding ondanks dat goed te doen? En hoeveel ben je in deze opleiding met techniek bezig?

Manon, ongeveer 3 jaar geleden
Archeologie

Hoi hoi, ik heb me aangemeld voor deze opleiding en ben nu aan het kijken naar de boekenlijst. Ik weet dat er vaak ouderejaars studenten zijn die hun boeken weer doorverkopen, waar kan ik dit vinden? Dit wil ik natuurlijk liever dan bestellen bij Studystore :P

Amanda, ongeveer 3 jaar geleden
Archeologie

Hoeveel klassen zijn er op de opleiding en uit hoeveel mensen bestaat één klas?

Elias, ongeveer 3 jaar geleden
Archeologie

Wordt er in t Engels les gegeven en worden de toetsen ook in t Engels afgenomen? Dit zou ik heel prettig vinden omdat ik op een internationale school heb gezeten en wat moeite heb met Nederland schrijven.

Esther, ongeveer 3 jaar geleden
Archeologie

Zijn de studieboeken etc in het Engels of in het Nederlands ?

Anna, ongeveer 3 jaar geleden
Archeologie

hallo, ik vroeg mij af wat de buitenlandse mogelijkheden zijn na deze studie. ik wil het liefst in egypte werken later en daar opgravingen doen, hoe makkelijk is de specialisatie hiervan en wordt er aangeraden om daarvoor nog uni te doen?

Éamonn, meer dan 3 jaar geleden
Archeologie

Beste ..... Wanneer moet iemand voor deze opleiding kiezen? Graag hoor ik bijv. voorbeelden van eigenschappen, interesses.....

Lisa, meer dan 3 jaar geleden
Archeologie

Beste lezer of lezeres. Is een archeoloog conventioneel? Bedankt!

Lisa, meer dan 3 jaar geleden
Archeologie

Hallo! De opleiding ziet er leuk uit. Ik vroeg me af waar de meeste studenten heen gaan na de opleiding. Ik las dat veel afgestudeerde gaan werken bij een commercieel bedrijf, een gemeente of het rijk. Kunnen jullie mij daar wat meer over vertellen? Hoe ziet een werkdag als archeoloog er uit? Thx!

Wouter, meer dan 3 jaar geleden
Archeologie

Hoi, ik heb geen aardrijkskunde in mijn pakket nu en ben vooral geïnteresseerd in geschiedenis. Denk je dat ik zonder aardrijkskunde achterloop en komt letterlijke geschiedenis (veel) aan bod?

Anniek, meer dan 3 jaar geleden
Archeologie

Hallo, Ik doe nu een opleiding op het MBO genaamd Gespecialiseerd Pedagogische Medewerker. Sinds kleins af aan ben ik altijd al geïnteresseerd geweest in geschiedenis en archeologie. Is het erg als ik deze opleiding doe? en kan ik problemen verwachten omdat ik een kinderopleiding heb gedaan?

Isa Lamers, meer dan 3 jaar geleden
Archeologie

Hoi, Ik wilde graag weten hoe het rooster van een 1ste-jaars er uitziet nu tijdens corona. Hoeveel dagen per week moet je fysiek op school zijn? Dit ivm dat ik op dit moment niet de mogelijkheid heb om in Deventer op kamers te gaan en redelijk ver weg woon. Alvast bedankt!

Zoe, meer dan 3 jaar geleden
Archeologie

hallo, ik ben enorm geïnteresseerd in geschiedenis en archeologie maar economie, wiskunde en presenteren kan ik echt niet, hoe vaak moet je presenteren en hoeveel rekenwerk zit er in de opleiding?

peter, ongeveer 4 jaar geleden
Archeologie

hoi! op de site staat dat er per jaar ongeveer 350 tot 400 euro extra kosten zijn, waar zijn deze kosten voor?

Eline Sijl, ongeveer 4 jaar geleden