Archeologie

hallo, Ik heb een belgishe diploma bso 7de jaar,maar sinds vorig jaar kan je het niet meer gebruiken in belgie om in een hoge school of universiteit te geraken wat voordien dus wel kon. word ik hiermee dan ook defenitief uitgesloten?

Doran
meer dan 2 jaar geleden
1 Antwoord
Kayleigh
Kayleigh
meer dan 2 jaar geleden

Hoi Doran,

Ik weet niet zeker of je met jou diploma toelaatbaar bent aangezien ik niet kan vinden welk niveau een bso diploma is. Je bent op het Saxion toelaatbaar wanneer je een HAVO, VWO, of MBO niveau 4 diploma hebt behaalt. Verder moet je omdat je een buitenlands diploma hebt ook aantonen dat je de Nederlandse taal voldoende beheerst door middel van een toets. Dit alles staat aangegeven op de volgende site https://www.saxion.nl/opleidingen/voltijd/bachelor/archeologie/toelating

Wanneer jou diploma niet voldoet aan de eisen waarmee je automatisch word toegelaten is er de mogelijkheid om een toelatingstoets te maken waarmee je aantoont dat je over het niveau beschikt wat van je verwacht wordt op een HBO opleiding.

Op de site die ik je net heb doorgegeven staan ook contactgegevens van het Saxion servicepoint. Dus als je straks nog steeds niet zeker weet of je toelaatbaar bent kun je hun een mailtje sturen en zij zullen je dan verder helpen!

Groetjes,

Kayleigh

Is jouw vraag nog niet beantwoord?