Forensisch Onderzoek

Bij de opleiding Forensisch Onderzoek (FO) leer je onderzoek doen vanuit natuurwetenschappelijk en technisch oogpunt. FO heeft twee richtingen; Forensich Investigation (FI) en Forensic Engineering (FE). Bij FI en FE onderzoek je de toedracht van een incident. Bij FI kijk je wie aansprakelijk is, bij FE kijk je welke factoren een rol spelen bij de toedracht en wat de leerpunten zijn. Een ding is zeker: onderzoekend en analytisch vermogen zijn van groot belang.

Forensisch Onderzoek is een populaire studie met een beperkt aantal opleidingsplaatsen. De opleiding heeft daarom een ˜numerus fixus™: er worden maximaal 75 studenten ingeloot.

Ambassadeurs

Stad van deze studie

Enschede

Stel een vraag

Ontdek

Ambassadeurs plaatsen tweets, blogs & beantwoorden vragen van IntoSaxion.

 • Ben jij Saxion's Next #Mozart? Doe dan mee aan de #pianocontest en win een foute #kersttrui! Stuur uiterlijk 12 december je filmpje in naar webcare@saxion.nl. Wie weet sta jij in de finale op 14 december in the Bakery bij #Saxion #Enschede. https://t.co/MNN1SYvcwS

 • RT @SaxionUAS: Take a 360° look at #Saxion building in #Apeldoorn: ➡ https://t.co/vHXOGcvw07 🏢 #studyabroad #tourismmanagement https://t…

 • Is het binaire stelsel in het hoger onderwijs nog van deze tijd? #Saxion collegevoorzitter Anka Mulder en @BarendJR bespreken het in de laatste podcast van @ScienceguideNL. Luister het hier terug https://t.co/LxoylGExVj

 • 19 november bij Saxion Enschede, met bijdragen van Saxion-lectoren! Aanmelden kan via https://t.co/eA4jHtPimm #circulaire #economie #saxion #getready #smartworld https://t.co/yMzQq72VLU

 • #Saxion wint prijs met Smart Industry onderzoek op internationaal #HRM congres. https://t.co/ljHiyYx3qH https://t.co/ZAqSFL2AYR

 • RT @SaxionSmartHRM: Onze nieuwste collega Milan Wolffgramm op de uitreiking van de Best HRM paper award voor ons onderzoek naar the future…

Laad meer

Vragen van bezoekers

Een brandende vraag? Stel hem aan een ambassadeur!

 • Sanne vraagt 01 nov 2018
  Hoi! Ik had een vraag over de opleiding. Welke masters kun je volgen na het behalen van je diploma? Is het verstandig om deze opleiding te kiezen als je het werk met microscopen niet leuk vind? Ik heb bovendien wel een brede interesse in politiezaken en de oplossing daarvan.
  IntoSaxion zegt 19 nov 2018

  Hoi Sanne,

  Werk jij mee aan de veiligheid van onze samenleving? Bij de opleiding Forensisch Onderzoek leer je onderzoek doen vanuit natuurwetenschappelijk en technisch oogpunt. FO heeft twee richtingen. Bij
  Forensic Investigation en Forensic Engineering onderzoek je de toedracht van een incident. Bij FI kijk je wie aansprakelijk is, bij FE kijk je welke factoren een rol spelen bij de toedracht en wat de leerpunten zijn.
  Een ding is zeker: onderzoekend en analytisch vermogen zijn van groot belang.

  Na je opleiding ben je specialist op het gebied van onderzoek naar de toedracht van een incident. Je bent bijvoorbeeld bezig met de analyse van rapportages, het technische onderzoek, het reconstrueren van een
  incident, het opstellen van hypotheses en scenario's en het formuleren van adviezen.

  Beroepsmogelijkheden:
  Forensisch onderzoeker, forensisch specialist, schadespecialist, digitaal onderzoeker, fraudeonderzoeker, brandonderzoeker, inspecteur, beleidsmedewerker, adviseur brandveiligheid, analist verkeersongevallen, quality assurance manager.

  Naar welke universitaire opleiding kun je doorstromen?
  Bijvoorbeeld:
  - Forensic Science
  - Recherchekundige
  - Life Sciences
  - Criminologie

  Kun je zo verder?

  Groetjes,
  Roos

 • Sander vraagt 02 aug 2018
  Ik moet me laten inenten voor Hepatitis B nu wil ik me inschrijven voor de gezamenlijke inenting op het Saxion maar ik weet niet welk formulier ik hiervoor moet gebruiken. Weet iemand hoe ik dat moet regelen?
  IntoSaxion zegt 16 aug 2018

  Hoi Sander,

  Ik zou daarvoor even bellen of whatsappen met ons info centrum:
  088 – 019 3700
  06 - 1018 1868

  Groetjes,
  Roos

 • Lisa vraagt 17 jun 2018
  Klopt het dat er voor de opleiding Forensisch onderzoek niets te vinden is over de introductieweek? Heb je die wel voor deze opleiding?
  Anouk zegt 19 jun 2018

  Hallo Lisa!
  Voor Forensisch Onderzoek is er zeker een intro!
  De informatie staat er vaak laat pas op, dus je moet nog heel eventjes wachten.
  De eerste en misschien tweede dag van de introweek worden georganiseerd door de leraren van FO en de overige dagen worden georganiseerd door S.V. IDent, de studievereniging van FO.
  Groetjes!

  Nog 1 antwoord Inklappen

 • Kyra vraagt 18 nov 2014
  Als je deze opleiding volgt ga je dan zelf ook het laboratorium in om bepaalde sporen te analiseren of mag je dat alleen doen als je crime science hebt gevolgd?
  Anouk zegt 19 jun 2018

  Hallo Kyra!
  In de opleiding Forensisch Onderzoek wordt je breed opgeleid. Wij krijgen momenteel ook lab lessen, helaas nog niet voor het analyseren van de sporen. dat komt in het tweede jaar aan bot. Crime Science is momenteel geen studie meer en geen studierichting, alleen nog maar een Minor.
  Ik hoop hiermee je vraag te hebben beantwoord!
  Groetjes Anouk

 • Defne vraagt 12 apr 2018
  Hallo allemaal! Ik zit ook met een vraagje. Uit welke minoren kan je kiezen bij de opleiding Forensisch onderzoek? Dit kan ik niet goed terugvinden. Alvast bedankt!
  IntoSaxion zegt 13 apr 2018

  Hoi Defne,

  Dat kan je op deze website zien: https://saxion.nl/minoren/site/kies/minorenkiezer. Bij elke minor staat met welke opleiding je de minor kan doen (wat de eisen zijn). Kom je zo verder?

  Groetjes,
  Roos

 • Sharissa vraagt 04 feb 2018
  Hoi! Ik ben gister op de opendag geweest en ik hoorde dat er veel aanmeldingen waren voor deze opleiding. Hoeveel hebben zich ongeveer aangemeld en hoeveel moeten er afvallen? Ik ben daar namelijk best nieuwsgierig naar.
  IntoSaxion zegt 05 feb 2018

  HI Sharissa,

  Helaas mogen wij niks zeggen over de hoeveelheid aanmeldingen en afmeldingen ivm privacy. Waarom wil je dat weten?

  Groetjes,
  Roos

 • Aaliyah vraagt 30 jan 2018
  hallo,op dit moment zit ik in het 4e jaar vmbo-t. Hierna wil ik graag forensisch onderzoeker worden maar dat is een hbo opleiding. Wat is een goede Mbo vooropleiding die ik zou kunnen doen? groetjes Aaliyah
  IntoSaxion zegt 01 feb 2018

  HI Aaliyah,

  Zoals je kan zien bij FO, is iedereen toelaatbaar vanuit het mbo naar het hbo. (https://saxion.nl/studeren/kiezen_en_kennismaken/Studiekiezer/led/fo/forensisch-onderzoek)

  Echter als je bij de havo toelatingen kijkt, zie je dat de profielen met een wat technisch karakter eerder toegelaten worden. Het is dus wel handig om een opleiding op het mbo te kiezen met een technisch aspect. Kun je daarmee verder?

  Groetjes,
  Rozanne

 • Lisa vraagt 24 jan 2018
  Hoi, ik ben laatst gestopt met de fotografie opleiding, en ben nu aan het oriënteren voor een andere opleiding, en nu ben ik geïnteresseerd in de opleiding Forensisch Onderzoek welke mbo studie moet ik doen om de mogelijkheid te hebben om dat te gaan studeren?
  IntoSaxion zegt 24 jan 2018

  Hi Lisa,

  In principe mag je met elke MBO opleiding aan deze opleiding beginnen. Maar in het vakgebied een opleiding volgen is misschien wel verstandig omdat je dan al wat kennis hebt van de inhoud.

  Check op saxion.nl/forensischonderzoek toelating mbo
  Saxion hanteert de regeling 'nadere toelatingseisen voor mbo-ers' niet.

  Sinds 1 augustus 2015 zijn mbo4 studenten niet meer automatisch toelaatbaar tot alle hbo-studies. Voor een aantal combinaties van mbo- en hbo-opleidingen kunnen 'nadere toelatingseisen' worden gesteld. Het gaat om zogenaamde niet-verwante doorstroom, waarbij je doorstudeert in een andere sector dan waarin je bent opgeleid.

  Saxion heeft besloten deze regeling niet te hanteren omdat onderzoek heeft uitgewezen dat deze groep studenten de laatste jaren binnen Saxion niet minder goed gepresteerd heeft dan de andere studenten die vanuit het mbo zijn ingestroomd. Landelijk is dit echter wel het geval en daarom blijft Saxion onderzoek doen om na te gaan of deze resultaten zo blijven.

  Is je vraag zo voldoende beantwoord?

  Groetjes,
  Roos

 • Sharissa vraagt 10 jan 2018
  Hoi! Mijn moeder ziet in deze opleiding niet veel baankansen, omdat je bij de politie moeilijk binnenkomt. Welke baan mogelijkheden zijn er allemaal?
  IntoSaxion zegt 16 jan 2018

  Hi Sharissa,

  Er zijn verschillende beroepsmogelijkheden, en ze zijn zeker niet allemaal bij de politie.

  Je kan dingen worden als: forensisch onderzoeker, forensisch specialist, schadespecialist, digitaal onderzoeker, fraudeonderzoeker, brandonderzoeker, inspecteur, beleidsmedewerker, adviseur brandveiligheid, analist verkeersongevallen, quality assurance manager.

  Kun je zo verder?

  Groetjes,
  Roos

 • Elke vraagt 14 dec 2017
  Goedemorgen, Ik wil graag deze opleiding gaan doen maar ik heb een mbo 4 diploma. Ik heb geen natuurkunde gehad. Kan ik via jullie een opfriscursus of andere cursus volgen om dit weer bij te spijkeren? En is dit nodig of aan te raden?
  IntoSaxion zegt 15 dec 2017

  Hi Elke,

  Zoals je kan lezen op onze website: Sinds 1 augustus 2015 zijn mbo4 studenten niet meer automatisch toelaatbaar tot alle hbo-studies. Voor een aantal combinaties van mbo- en hbo-opleidingen kunnen 'nadere toelatingseisen' worden gesteld. Het gaat om zogenaamde niet-verwante doorstroom, waarbij je doorstudeert in een andere sector dan waarin je bent opgeleid.

  Saxion heeft besloten deze regeling niet te hanteren omdat onderzoek heeft uitgewezen dat deze groep studenten de laatste jaren binnen Saxion niet minder goed gepresteerd heeft dan de andere studenten die vanuit het mbo zijn ingestroomd. Landelijk is dit echter wel het geval en daarom blijft Saxion onderzoek doen om na te gaan of deze resultaten zo blijven.

  Ofwel, je kan deze opleiding beginnen zonder een bepaalde cursus. Echter kan je natuurlijk wel zelf bepalen dat het handig is om iets te doen. Misschien kun je ergens bijles volgen? Of inderdaad een cursus? Voor jezelf lijkt mij dat wel fijn!

  Succes!

 • Lisette Hermsen vraagt 17 okt 2017
  Wat kom je allemaal tegen in deze opleiding (FO). Groetjes (0636321962)
  IntoSaxion zegt 27 nov 2017

  Hi Lisette,

  Op deze opleiding krijg je allerlei verschillende vakken en onderdelen. Vaste onderdelen zoals een stage, minor en afstuderen. Daarnaast doe je allerlei projecten met maatschappelijke en natuurwetenschappelijke vraagstukken. Denk hierbij aal projecten als ongevalsanalyse, brandonderzoek en PD-management. Daarnaast heeft Forensisch Onderzoek vier ‘leerlijnen’: biologisch, chemisch, fysisch en digitaal.

  https://saxion.nl/studeren/kiezen_en_kennismaken/Studiekiezer/led/fo/forensisch-onderzoek

  Als je nog meer vragen hebt, dan hoor ik het graag!

  Groetjes,
  Roos

 • emine vraagt 20 nov 2017
  dag, Nadat ik ben wezen kijken naar de opleiding en voorlichting heb ik nog een aantal vraagtekens. Ik volg op dit moment een mbo opleiding juridisch medewerker dit sluit natuurlijk niet goed aan. hoe kan ik mij het voorbereiden voor de intaketoetsen natuurkunde/scheikunde/wiskunde ?
  IntoSaxion zegt 27 nov 2017

  Hi Emine,

  Als je op de website van FO kijkt dan zie je dat je daar een toets moet doen: https://saxion.nl/studeren/kiezen_en_kennismaken/Studiekiezer/led/fo/forensisch-onderzoek voor Natuurkunde.

  Hoe je je kan voorbereiden kun je het beste even vragen aan ons studie informatie centrum. Ik denk namelijk dat er wel tips zijn zoals; bijles nemen. Je kan hen bellen op 088-0193700.

  Succes ermee!

  Groetjes,
  Roos

 • Demi Griffioen vraagt 15 sep 2017
  Was het moeilijk om door de selectie heen te komen? Hoeveel aanmeldingen waren er? En is het een goede vooropleiding voor bij de politie?
  Jitske zegt 21 sep 2017

  Hoi Demi!

  De huidige selectieprocedure verloopt anders dan toen ik mij aanmeldde (in 2012), maar in eerste instantie ben ik niet eens door de selectie heen gekomen. Uiteindelijk hebben zich genoeg mensen afgemeld vóórdat het studiejaar begon, waardoor ik alsnog een plekje heb kunnen krijgen. Eerlijk gezegd weet ik niet precies hoeveel mensen er zich toen hebben aangemeld, maar de hoeveelheid aanmeldingen verschilt per jaar.

  De studie Forensisch Onderzoek aan het Saxion in Enschede is niet per definitie een vooropleiding voor de recherche bij de politie. Wat betekent dat deze opleiding geen garantie geeft dat je uiteindelijk bij de politie komt te werken. Op het moment zijn ze wel bezig met het vergroten van de kans om bij de politie aan de slag te kunnen met een HBO vooropleiding. Forensisch Onderzoek richt zich echter niet alleen op de opsporing bij de politie, maar ook op bijvoorbeeld brandonderzoek en veiligheid.

  Hopelijk heb ik zo al je vragen beantwoord! Als je nog meer vragen hebt, dan hoor ik het graag!

  Groetjes, Jitske

 • Sanne vraagt 12 mrt 2017
  welke MBO opleiding kun je het beste kiezen om daarna door te stromen op de HBO Forensisch onderzoek?
  Charlotte zegt 13 mrt 2017

  Hallo Sanne, persoonlijke weet ik niks van MBO opleidingen, maar je kan het beste kijken naar opleidingen met natuurkunde, biologie en scheikunde aangezien dit de hoofdvakken zijn bij opleiding forensische onderzoek. Mocht je nog vragen hebben kun je op woensdag 22 naar de open dag komen. Er zullen geen voorlichtingen gegeven worden, maar je kunt wel je vragen stellen. Groetjes Charlotte

 • Ian vraagt 16 nov 2016
  Is dit een vooropleiding voor rechercheur? Ik heb gelezen dat je voor rechercheur een hbo vooropleiding moet hebben, en dit leek mij een goede vooropleiding.
  Charlotte zegt 22 nov 2016

  Hoi Ian,

  Het is geen vooropleiding voor rechercheur. Je word eigenlijk opgeleid tot onderzoeker met een forensisch aspect. Dus daar valt verkeersgevallen analyse, brandonderzoek, fraude onderzoek etc ook onder.

  Met vriendelijke groet,

  Charlotte Jansen

 • Ian vraagt 16 nov 2016
  Hey, ik had gehoord dat je na de loting van deze opleiding je het in juli moet verzilveren. Weten jullie toevallig wanneer de verzilvering is?
  Charlotte zegt 22 nov 2016

  Hoi Ian,

  Excuses voor de late reactie. Helaas kan ik hier niets over zeggen.

  Met vriendelijke groet,

  Charlotte Jansen

 • Jurgen vraagt 11 nov 2016
  Ik heb me ingeschreven voor de open dag. Maarrrr, wat is het adres? Staat niet op toegangsbewijs.
  IntoSaxion zegt 11 nov 2016

  Hi Jurgen,

  Leuk dat je je hebt aangemeld voor de open dag! Hier kun je de locaties vinden: https://saxion.nl/opendagen/site/studeren_bij_saxion/enschede/locatie-route-parkeren/. Je moet je melden bij het hoofdgebouw!

  Groetjes,
  Rozanne

 • Silke vraagt 27 okt 2016
  Waar is het leukste om stage te doen in het 3e leerjaar? En is deze studie echt zo afwisselend als dat ze zeggen dat het is? En waar moet ik vooral rekening mee houden als ik echt voor deze studie wil kiezen?
  Charlotte zegt 28 okt 2016

  Als je deze opleiding wilt gaan doen moet je er rekening mee houden dat het een erg technische opleiding is. Veel natuurkunde, scheikunde en biologie. Natuurkunde is daarom ook verplicht. Ik vind de studie zelf inderdaad afwisseld. Maar waar je stage wil/kan lopen moet je zelf bepalen. Er is niet iets wat geregeld wordt door het Saxion. Je moet zelf gaan solliciteren op stages.

  Groetjes Charlotte

 • Silke vraagt 27 okt 2016
  Heb je in een jaar bij de opleiding 'Forensisch Onderzoek' ook onderzoekjes met DNA, vezels of bloedsporen net zoals bij 'Chemie' (Crime Science) ?Want dat is nou net wat ik heel interessant vind samen met de andere dingen van 'Forensisch Onderzoek'
  Charlotte zegt 28 okt 2016

  Hoi Silke,

  Nee zulke dingen leren we niet met de opleiding forensische onderzoek. Daarvoor moet je echt crime science gaan studeren.

  Groetjes Charlotte

 • Bo vraagt 13 okt 2016
  Ik ben 2 keer uitgeloot voor de studie forensisch onderzoek, kan ik aankomend schooljaar wel weer proberen om in te schrijven?
  IntoSaxion zegt 13 okt 2016

  Hi Bo,

  Bedankt voor je vraag! En wat leuk dat je je weer wil inschrijven. Dit is een vraag waar ons studie informatie centrum heel goed antwoord op kan geven. Zij weten alles over inschrijvingen. Je kan hen bellen op: 088 - 019 3700 of een mail sturen naar info@saxion.nl.

  Succes ermee!

  Groetjes,
  Rozanne

 • Anne vraagt 28 sep 2016
  Ik heb Havo NT gedaan, echter zonder biologie. Zou dit een probleem opleveren tijdens de opleiding?
  Charlotte zegt 29 sep 2016

  Hoi Anne,

  Biologie is geen vereiste bij de opleiding, dus het is (goed) te doen zonder dat je biologie gehad hebt. Mocht het wel een probleem zijn kan je bij de studievereniging IDent om bijles vragen.

  Met vriendelijke groet,

  Charlotte

 • Linda vraagt 12 mei 2016
  hallo, momenteel zit ik in havo 4 met een N&G profiel. forensisch onderzoek lijkt me heel erg leuk, maar ik heb geen natuurkunde, dit is een van de toelatingseisen. Ik had op de site van Saxion gekeken en er staat dat er geen toelatingstoets is voor natuurkunde, wat zijn mijn opties?
  Charlotte zegt 13 mei 2016

  De enige optie die je hebt is dat je de op de vavo natuurkunde moet gaan volgen. Het is namelijk, zoals je al zei, een toelatingseis. Hopelijk vind je een leuke opleiding!

 • Anne vraagt 09 mei 2016
  Hoeveel mensen denken jullie dat zich er aanmelden voor deze studie dit jaar?Dit ivm plaatsings kansen!
  Charlotte zegt 09 mei 2016

  Dat kan ik niet zeggen, dit verschilt elk jaar. Afgelopen jaar is er niet geloot voor de studie, maar dat is geen garantie dat dit jaar weer zo is.

 • Jolanda vraagt 13 apr 2016
  Hoeveel studenten zijn vorig jaar niet aangenomen vanwegen de loting?
  Charlotte zegt 13 apr 2016

  Hoi Jolanda,
  Volgens mij is er afgelopen jaar niet geloot voor de studie. Echter verschilt dit per jaar. Mocht je de studie erg graag willen doen, zal ik adviseren om je gewoon in te schrijven. Je kan je voor meerder opleiding inschrijven, maar wel voor maar een loodstudie. Dus zo heb je altijd nog een backup voor aankomend jaar.
  Hopelijk heb ik je vraag zo beantwoord.

 • Anouk vraagt 17 mrt 2016
  Hallo! Ik heb in de eerste en 2e van het voortgezet onderwijs natuurverkenninf gehad, en t/m het examenjaar ook biologie. Op het MBO heb ik geen schei-/natuurkunde gehad en ook geen biologie. Is het dan mogelijk om de opleiding te doen?
  Charlotte zegt 18 mrt 2016

  Hoi Anouk,
  Ik weet niet in welk jaar je zit op het MBO. Want aankomend jaar kan het nog wel. Maar dat willen ze veranderen zodat je dat je alleen nog met MBO opleiding die in dezelfde sector valt als forensisch onderzoek , Fo kan doen. Hopelijk heb ik je genoeg geïnformeerd!

 • mara vraagt 18 mrt 2016
  hallo,mijn vraag gaat niet speciaal over de opleiding maar als je je moet inschrijven in studielink dan moet je bij vooropleiding aangeven of je havo oud of havo nieuw hebt. ik weet dus niet wat het verschil is en welke ik daarvan heb. dus weten jullie het wel?
  Charlotte zegt 18 mrt 2016

  Hoi Mara,
  Ik heb werkelijk waar geen idee wat het verschil is. Misschien is het handig om dat even aan de decaan van je school te vragen.
  Succes!

 • Daan vraagt 05 mrt 2016
  Hoi,wij zagen dat de opleiding forensisch onderzoek een centrale loting heeft en er maar 75 studenten worden toegelaten. Hoeveel studenten schrijven zich in voor de opleiding en hoe groot is dus de kans dat je ingeloot wordt?
  Charlotte zegt 06 mrt 2016

  Hoi Daan, Ik kan niet voorspellen hoeveel mensen zich inschrijven voor de opleiding, maar ik weet wel dat er bij de nummering fixus verschillende klassen zijn. Mocht je een 8 of hoger staan, dan zit je in lotingsklasse A. Bij een 7.5 of hoger zit je in lotingsklasse B en zo gaat het door tot lotingsklasse E.
  Hoe beter je presteert op de HAVO of VWO hoe meer kans je hebt om op de opleiding te komen.
  Het verschilt per jaar of er geloot moet morgen. Je kan je sowieso voor twee opleidingen aan melden. Een loodstudie en een normale studie. Je kan je dan altijd afmelden voor de studie waar niet geloot voor hoeft te worden.

 • Pieter vraagt 17 feb 2016
  Bij de aanmelding voor deze studie moet je een aantal documenten uploaden. Onder andere Deficiëntie en letterlijk `ander document'. Nu weet ik bij deze 2 niet precies wat de bedoeling is! hopelijk kunnen jullie daar antwoord op geven! Alvast bedankt.
  Charlotte zegt 25 feb 2016

  Hoi Pieter,

  Sorry voor de late reactie, maar ik heb werkelijk geen idee welke bestanden dit zijn. Ik denk da je misschien beter het saxion zelf kan bellen!
  Wel weet ik dat een deficiëntie een document is waar op staat dat er daadwerkelijk iets aan de hand is, zoals een dyslexieverklaring.

  Veel succes met de ander bestanden zoeken!

 • Nina vraagt 23 feb 2016
  Momenteel doe ik de mbo-opleiding Juridisch Medewerker in Zwolle (1e jaar), ik zag dat je ook natuur- en scheikundige vakken hebt met deze opleiding, ik heb dat maar 1 jaar gehad op de middelbare, is dit erg? Ik wil graag bij de politie, maar kan niet tegen bloed, wordt dat een probleem?
  Charlotte zegt 25 feb 2016

  hoi Nina,

  Dat durf ik niet te zeggen, aangezien politie een heel breed begrip is.
  Ik stel voor om dat te kijken naar de politieacademie.
  Het is echter wel een probleem als je maar een jaar natuur en scheikunde hebt gehad. Aangezien dit wel een belangrijk vak is op de opleiding. Dus ik zou daar dan wel nog 5 havo boeken voor kopen en alles door te nemen.

  Hopelijk heb ik de vraag genoeg beantwoord!

 • Saskia vraagt 04 feb 2016
  Hoi, welke vakken zie je in het eerste jaar? Wat houd het vak in? Ik had vorig jaar informatie gezocht maar ik heb gehoord dat alle vakken nu anders zijn.
  Charlotte zegt 09 feb 2016

  Hoi Saskia, Dat klopt inderdaad. Hoe de vakken nu zijn kan ik zelf ook niet zeggen, want zit in het 2de jaar. Maar ik zou je aanraden om 27 maart naar de opendag in Enschede te komen!

 • Khansae vraagt 30 jan 2016
  Hoi,Ik vind deze opleiding erg leuk, en ik heb begrepen dat ij ook wordt gegeven op de hogeschool van Amsterdam.Het is allebei ongeveer even ver voor mij (ik kom uit Nijmegen), maar ik weet dus niet welke school ik moet kiezen. hebben jullie tips?
  Charlotte zegt 02 feb 2016

  Hoi Khansae, De opleiding is inderdaad in Amsterdam en in Enschede. Amsterdam is meer gericht op de juridische kant, het strafrecht. Enschede is meer gericht op preventie en de veiligheid. Ik weet niet waar jou interesse ligt dus kan het moeilijk voor jou bepalen. Maar ik zal je aanraden om naar beide open dag/avonden te gaan. Ik weet hoe Enschede is namelijk, maar weet niets van Amsterdam af. Dus daar kan ik je niet verder mee helpen. Dus het is slim als je opleidingen gewoon gaat bezoeken. Groetjes Charlotte

 • Bente vraagt 25 jan 2016
  Hoelang duurt ongeveer een lesdag?
  Charlotte zegt 29 jan 2016

  Hoi Bente, Dit is lastig te zeggen, want ik zit in het 2de jaar en heb een ander onderwijs programma dan de huidige eerste jaars fo. Maar wat ik vaak te horen krijgen is dat ze wel van 9 a 10 uur tot 5 op school bezig zijn met de college's en opdrachten. Hopelijk hiermee genoeg informatie. Groetjes Charlotte

 • Celien vraagt 17 jan 2016
  Wat voor een interesses moet je hebben om deze opleiding leuk te vinden?
  Charlotte zegt 19 jan 2016

  Hoi Celien,

  Een lastige vraag, want ik kan niet zeggen die interesses moet je hebben om deze opleiding leuk te vinden. Niet iedereen die nieuwsgierig is vind deze opleiding namelijk leuk. Ik denk als jij nieuwsgierig bent en geïnteresseerd bent in of brandonderzoek, fraude, ongevallen, politie, bedrijfsongelukken, falen van constructies dan vind je opleiding misschien wel wat. Het is alleen wel noodzakelijk dat je natuurkunde of nlt in je vakken pakket hebt, tenzij je van MBO komt. Maar ik kan echter niet voor jou bepalen of je de opleiding leuk vind, dus ik raad je aan om vrijdag naar de open dag in Enschede te komen!

  Groetjes Charlotte

Stel een vraag

Staat je vraag er niet tussen? Stel hem hier.

karakters over:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Interesse in deze studie?