Forensisch Onderzoek

speelt natuurkunde een grote rol bij de opleiding? ik heb dit namelijk op 1/3 van het 4e jaar VWO laten vallen aangezien ik er heel erg slecht in ben.

wendy
meer dan 3 jaar geleden
2 Antwoorden
Floor Mannaart
Floor Mannaart
meer dan 3 jaar geleden

Hoi Wendy,

Ik wil graag nog even wat toevoegen aan het antwoord van Lisa. Het is namelijk zo dat er voor de opleiding Forensisch Onderzoek wel wat toelatingseisen zijn waar je rekening mee moet houden. Het vak natuurkunde is namelijk verplicht, tenzij je ook het vak Natuur, Leven en Techniek hebt. Dit houdt in dat je zonder een natuurkunde of NLT op je diploma (op havo of vwo) niveau niet toelaatbaar bent tot de opleiding. Voor meer informatie hierover wil ik je graag verwijzen naar de volgende site:

https://www.saxion.nl/opleidingen/voltijd/bachelor/forensisch-onderzoek/toelating#overige -toelatingsbepalingen

Hier kan je precies alle toelatingseisen voor de opleiding vinden.

Verder is het inderdaad zo dat het vak een vrij grote rol speelt, daarom is het vak ook verplicht. Je zult het in 20% van al je vakken zeker tegenkomen en dan wordt er inderdaad vanuit gegaan dat jouw basiskennis minimaal 5 havo is.

Ik hoop dat dit je vraag beantwoordt.

Groetjes, Floor

Lisa
Lisa
meer dan 3 jaar geleden

Hoi Wendy,

Ja natuurkunde speelt zeker wel een rol en er zullen aardig wat vakken over natuurkunde gaan. Ze gaan verder op het niveau van havo 5.

Ik hoop dat je hiermee voor jezelf kan overwegen of het gaat lukken.

Groetjes,

Lisa

Is jouw vraag nog niet beantwoord?