Forensisch Onderzoek

Hoi, Ik zit momenteel in 4 mavo en ik ga N&T doen op havo. Ik vroeg mij af of er veel mensen slagen voor deze opleiding, of dat het slaagpercentage erg laag is. Ik ben ook bang dat de opleiding erg moeilijk wordt en dat ik het niet haal aangezien ik van mavo kom.

Lotte
ongeveer 2 jaar geleden
1 Antwoord
Floor Mannaart
Floor Mannaart
ongeveer 2 jaar geleden

Hoi Lotte,

Het slagingspercentage van de opleiding durf ik je zo niet te vertellen, maar er zijn wel elk jaar een aantal mensen dat het eerste jaar niet door komen. Dat gebeurt wanneer je op het einde van het jaar minder dan 51 van de 60 studiepunten hebt gehaald. Hierop zijn wel uitzonderingen mogelijk, afhankelijk van eventuele persoonlijke omstandigheden. In mijn jaar (vorig jaar) is ongeveer 50% doorgegaan naar het tweede jaar. Nu moet ik er wel bij zeggen dat er ook een heel aantal mensen is geweest dat voor februari uit heeft geschreven en afgelopen jaar opnieuw zijn begonnen, en er zijn er veel die het nu alsnog gehaald hebben.

Voor zover ik weet is het niet per se zo dat iemand die origineel op mavo begon het moeilijker heeft dan iemand van havo hoor. Zeker omdat je nu verder gaat aan de havo zal jouw instapniveau gewoon hetzelfde zijn als dat van je medestudenten verwacht ik, dus daar zou ik me niet te druk over maken! Waar er veel op onderuit gaan is dat ze het onderschatten of niet goed plannen. Vandaar ook dat er zo veel zijn die opnieuw beginnen en het dan wel halen.

Ik hoop dat dat je vraag een beetje beantwoordt!

Groetjes, Floor

Is jouw vraag nog niet beantwoord?