Forensisch Onderzoek

Enschede · 16 ambassadeurs · 55 vragen
SamiraLisaFloor MannaartNoor FelixJennekeVeraRomi DahmenCeline WeideveldDirkje van KempenEvaMai Hassansilke leenstra

Bij de opleiding Forensisch Onderzoek (FO) leer je onderzoek doen vanuit natuurwetenschappelijk en technisch oogpunt. FO heeft twee richtingen; Forensich Investigation (FI) en Forensic Engineering (FE). Bij FI en FE onderzoek je de toedracht van een incident. Bij FI kijk je wie aansprakelijk is, bij FE kijk je welke factoren een rol spelen bij de toedracht en wat de leerpunten zijn. Een ding is zeker: onderzoekend en analytisch vermogen zijn van groot belang. Forensisch Onderzoek is een populaire studie met een beperkt aantal opleidingsplaatsen. De opleiding heeft daarom een numerus fixus: er worden maximaal 90 studenten ingeloot.

Beantwoorde vragen

Forensisch Onderzoek

Welke kanten kun je allemaal op zodra je klaar bent met de opleiding van het forensisch onderzoek? Wat voor soort structuur hebben de lessen van het onderzoek, dus is het veel praktijk of meer theorie?

Nissay, ongeveer 3 jaar geleden
Forensisch Onderzoek

Kan ik op de open dag in Apeldoorn ook alle informatie krijgen over Forensisch onderzoek in Enschede? I

Guus, ongeveer 1 maand geleden
Forensisch Onderzoek

kun je forenische onderzoek studeren zonder diploma voor natuurkunde, maar wel voor natuur even en techniek

waad, ongeveer 1 maand geleden
Forensisch Onderzoek

Hoi hoi. ik heb me aangemeld voor deze opleiding en ik vroeg me af als ik aangenomen zou worden wat voor soort laptop ik nodig zou moeten hebben. zijn er speciale eisen/bepaalt merk, of welke wordt veel gebruikt? groetjes.

Kay, ongeveer 2 maanden geleden
Forensisch Onderzoek

Geachte, Is het mogelijk om met een studente forensisch onderzoek een interview af te nemen voor ons profielwerkstuk? We hopen snel iets terug te horen.

Mara Cornelissen, 2 maanden geleden
Forensisch Onderzoek

Wanneer zijn er open dagen?

Minou, 2 maanden geleden
Forensisch Onderzoek

waarom staat er nog geen startersinformatie op voor het schooljaar 2023/2023 terwijl dit wel bij de overige studies staat

kim, 5 maanden geleden
Forensisch Onderzoek

Hoi, als ik word toegelaten zou ik op kamers moeten. Hebben jullie tips om een kamer te vinden?

Jacky, 9 maanden geleden
Forensisch Onderzoek

Voor wanneer moet ik me aanmelden?

Francis, 9 maanden geleden
Forensisch Onderzoek

Hoi, Ik ben van plan om deze opleiding te kiezen, maar ik weet niet zeker wat voor laptop ik nodig heb. Welke laptop raden jullie aan of kan ik ook een tablet halen zoals de Samsung tab s8?

Seher, 12 maanden geleden
Forensisch Onderzoek

Hoi ik heb meerdere vrienden die verder in hun studie zijn en adviseren mij om boeken alleen te kopen als deze nodig zijn. Zij zitten namelijk met een stapel boeken die ze nooit gebruiken. Hoe zit dat bij deze studie en wat adviseren jullie

Lynn, meer dan 1 jaar geleden
Forensisch Onderzoek

Wat kan ik verwachten van de toelatingstoetsen natuurkunde & biologie? Dit zijn namelijk niet mijn sterkste vakken

E, meer dan 1 jaar geleden
Forensisch Onderzoek

Hoi, ik start aankomend schooljaar deze opleiding. Wat voor laptop is handig voor deze opleiding? Moet die bepaalde specificaties hebben? En kan het ook met een macbook? Of ipad?

Beau, meer dan 1 jaar geleden
Forensisch Onderzoek

Goedemiddag, Voor mijn school moet ik een profielwerkstuk maken en als onderwerp heb ik forensisch onderzoek gekozen. Weet u misschien een aantal proefjes die ik kan uitvoeren voor mijn profielwerkstuk?

Esmee, bijna 2 jaar geleden
Forensisch Onderzoek

Hallo, ik moet binnenkort mij inschrijven bij een opleiding en ben nogal geintresseerd in de opleiding “forensisch onderzoek”, alleen mijn vraag is: ‘moet je goed zijn in natuurkunde en pas je het veel toe?’.

Sem, bijna 2 jaar geleden
Forensisch Onderzoek

wanneer is er een meeloopdag?

nynke, bijna 2 jaar geleden
Forensisch Onderzoek

Wat zijn de schooltijden? Wat is het vroegst dat je kan beginnen op een dag?

Nynke, ongeveer 2 jaar geleden
Forensisch Onderzoek

zijn de lessen en de boeken in het engels?

Janne Steinmeijer, ongeveer 2 jaar geleden
Forensisch Onderzoek

is de toelatingstoest moeilijk?

nynke, ongeveer 2 jaar geleden
Forensisch Onderzoek

Kun je herkansen van kwartiel 1 ook in de 3de en 4de kwartielen?

Marianne , ongeveer 2 jaar geleden
Forensisch Onderzoek

Hoi, ik begrijp dat de meeste studieboeken Engelstalig zijn , is forensisch onderzoek een nederlandstalige of engelstalige opleiding?

monique, meer dan 2 jaar geleden
Forensisch Onderzoek

Hallo, ik heb mijn havo diploma gehaald, maar dit is voor de E&M profiel + wiskunde B. Is het mogelijk om mij aan te melden voor de opleiding Forensisch Onderzoek. Zo niet wat kan ik doen om toch aangenomen te worden voor deze opleiding.

Demet , meer dan 2 jaar geleden
Forensisch Onderzoek

Hoi misschien een rare vraag en ik weet niet of jullie dat weten maar hoeveel studenten hebben zich voor komend jaar aangemeld? Ik kan het nergens vinden namelijk.

Leena, meer dan 2 jaar geleden
Forensisch Onderzoek

Als je vsbo eindigt, kan ik deze opleiding doen

Judeska Arrundell, meer dan 2 jaar geleden
Forensisch Onderzoek

Is er bij de opleiding forensisch onderzoek ook de mogelijkheid om je propedeuse te halen en gelijk door te gaan nar het universiteit ?

Amira, meer dan 2 jaar geleden
Forensisch Onderzoek

Hallo, Ik ben me aan het oriënteren of ik wel of niet op kamers zou moeten als ik naar Enschede zou gaan. Kunnen jullie mij misschien vertellen hoe vaak jullie op school aanwezig zijn en over hoeveel dagen dat verspreid is? Ook vroeg ik me af van af hoe laat tot hoe laat de lessen maximaal duren?

Linda, meer dan 2 jaar geleden
Forensisch Onderzoek

Hallo Momenteel zit ik in havo 5 en ga ik dus eindexamen doen. Nu heb ik interesse in deze opleiding, maar ik heb vakkenpakket c&m. Kan ik deelnemen aan de opleiding door middel van een toelatingstoets of iets anders? Mvg Aislinn Mulder

Aislinn, meer dan 2 jaar geleden
Forensisch Onderzoek

Hi! Ik zit op het moment in mijn eerste jaar van hbo-ict maar heb een plek gekregen op de FO opleiding. Ik heb sinds de havo geen wiskunde en scheikunde gehad, en sinds de 3e geen natuurkunde meer. Ik heb een N&G vakkenpakket. Ook zijn deze exacte vakken niet mijn sterkste punt..is opl.FO te zwaar?

YD, meer dan 2 jaar geleden
Forensisch Onderzoek

Is het mogelijk om nog aan de studie deel te nemen, als er bijvoorbeeld plekken over zijn, nadat de inschrijvingen en selectie al geweest zijn? Ik heb mij namelijk bij alleen Geneeskunde in kunnen schrijven, aangezien ik niet genoeg tijd had om een andere studie ernaast te kiezen.

Thom, meer dan 2 jaar geleden
Forensisch Onderzoek

Hoi, Ik doe nu havo 4. Nu heb ik profiel NG zonder natuurkunde. Afgezien van of het lastiger of niet is vraag ik me af maak ik kans om in deze opleiding te komen zonder natuurkunde.

Myrthe van Luttikhuizen, meer dan 2 jaar geleden
Forensisch Onderzoek

Hoi, ik zit in mijn vierde jaar van de havo en ik heb het vakken pakket e&m gekozen. ik heb wel 3 jaar natuurkunde en scheikunde gehad. Kan ik hiermee de opleiding forensisch onderzoek doen? Of moet ik hiervoor een jaar overdoen of een aparte studie om mijn natuurkunde op te scholen?

Maud, meer dan 2 jaar geleden
Forensisch Onderzoek

Is natuurkunde een verplicht vak voor deze opleiding? Want ik heb geen natuurkunde als eindexamenvak.

Ceylin, meer dan 2 jaar geleden
Forensisch Onderzoek

Hoii, ik wil graag meer weten over de opleiding forensisch onderzoek. Ik doe nu mavo en zou dus als ik het goed begrijp eerst een mbo diploma -niveau 4 moeten hebben voordat ik dat kan gaan studeren. welke opleiding zou ik dan moeten volgen voor mijn mbo diploma? Ik hoop dat u mijn vraag begrijpt.

Lucka, bijna 3 jaar geleden
Forensisch Onderzoek

hoihoi, ik heb wiskunde A in mijn pakket zitten en heb gehoord dat wiskunde B juist handig is voor deze opleiding, mijn wiskunde docent wil mij hier over wel uitleg geven maar wat is de basis/het belangrijkste dat ik moet weten over wiskunde B? Alvast bedankt! Groetjes Vera

vera, bijna 3 jaar geleden
Forensisch Onderzoek

ben je verplicht wiskunde b in je pakket gehad te hebben voor de studie forensisch onderzoeker?

, bijna 3 jaar geleden
Forensisch Onderzoek

Ik heb geen natuurkunde als eindexamenvak, wel in vwo 4 gehad, Wat moet ik leren voor de toets in februari?

monique, bijna 3 jaar geleden
Forensisch Onderzoek

Welke hoofdstukken/onderwerpen van natuur- en scheikunde en biologie zijn handig om te leren ter voorbereiding van de toelatingstoets?

Naamloos, bijna 3 jaar geleden
Forensisch Onderzoek

Hoe zit het met de stages tijdens de opleiding? Begint dat al in het eerste leerjaar? En Hoelang loop je stage en waar?

Lynn, bijna 3 jaar geleden
Forensisch Onderzoek

Ik heb een vraag over de opleiding Forensisch Onderzoeker. Wat houdt de opleiding in naast de lessen/colleges? Is er bijvoorbeeld een stage of een scriptie in het laatste jaar?

Daan, ongeveer 3 jaar geleden
Forensisch Onderzoek

hoi, ik ben nu al een tijdje aan het kijken en zoeken naar opleidingen, ik zit toch met twee opleidingen die ik het interressants vind namelijk; forensisch onderzoeken en forensisch laberatorisch onderzoeken. alleen die twee opleidingen komen toch wel overeen, maar wat is eigenlijk het verschil?

ploy, ongeveer 3 jaar geleden
Forensisch Onderzoek

Hoi, Ik zit momenteel in 4 mavo en ik ga N&T doen op havo. Ik vroeg mij af of er veel mensen slagen voor deze opleiding, of dat het slaagpercentage erg laag is. Ik ben ook bang dat de opleiding erg moeilijk wordt en dat ik het niet haal aangezien ik van mavo kom.

Lotte, meer dan 3 jaar geleden
Forensisch Onderzoek

speelt natuurkunde een grote rol bij de opleiding? ik heb dit namelijk op 1/3 van het 4e jaar VWO laten vallen aangezien ik er heel erg slecht in ben.

wendy, bijna 4 jaar geleden
Forensisch Onderzoek

Zit deze opleiding alleen in Enschede? Of ook op de andere locaties van Saxion? Apeldoorn of Deventer dus.

Britt, bijna 4 jaar geleden
Forensisch Onderzoek

Hoi, ik heb mij ingeschreven voor forensisch onderzoek. Ik weet dat er een decentrale selectie is, dus een toets(en) maken. Ik heb een tussenjaar genomen dus mijn bio, sk, na, wi kennis is beetje weggezakt. Mijn vraag: hoe kan ik dit weer het beste ophalen en het beste leren voor de selectie? Gr, F.

Freddy, bijna 4 jaar geleden
Forensisch Onderzoek

Heey ik zit momenteel in 5 havo en heb moeite met scheikunde en wiskunde A, maar zou graag de studie forensisch onderzoek willen doen. Zijn de vakken echt heel belangrijk of moet het met een basis ook lukken? Groetjes Wendy

Wendy, bijna 4 jaar geleden
Forensisch Onderzoek

Hi, Ik doe nu MediaVormgeving op mbo4. Als ik mij wil inschrijven ben ik van plan om de vakken natuur- scheikunde en biologie te nemen, aangezien ik die niet op havo niveau heb gekregen. Is het slim om ook wiskunde a/b te volgen of is dat niet echt nodig? groetjes, Dean

Dean, bijna 4 jaar geleden
Forensisch Onderzoek

Hallo, ik zit nu in klas 4 mavo. Ik zou graag deze opleiding willen doen. Ik zie de havo niet echt zitten, weten jullie welke mbo-opleidingen er zijn die ik kan volgen en vervolgens deze opleiding? Bedankt alvast!

Savanna, bijna 4 jaar geleden
Forensisch Onderzoek

hallo! ik vroeg me af, waarom heb je precies scheikunde nodig? zou u me dat kunnen uitleggen?

loïs, bijna 4 jaar geleden
Forensisch Onderzoek

Zijn alle boeken in het engels? En zo ja is dit dan moeilijk te begrijpen bij bijvoorbeeld natuurkunde, wiskunde of biologie boeken?

Laura de Groot, ongeveer 4 jaar geleden
Forensisch Onderzoek

Heyy! Op dit moment zit ik in het examenjaar van de opleiding mediavormgeving (mbo4). In de afgelopen tijd ben ik erachter gekomen dat dit mij wel erg interessant lijkt. Kan ik met mijn MBO 4 deze opleiding wel doen? Op de middelbare heb ik wel mijn mavo diploma gehaald met (n&t).

Lisanne, ongeveer 4 jaar geleden
Forensisch Onderzoek

Hi, ik vroeg me af of deze studie een aansluitende master heeft? Is er dan ook een aansluitende master op een uni? (wat zijn de eisen voor de master op uni) Wat zijn beroepsmogelijkheden bij deze studie? Wat is het verschil tussen deze studie en applied sciences of chemie?

Mai, ongeveer 4 jaar geleden
Forensisch Onderzoek

Mijn vraag is of de lessen in het Nederlands zijn? Ben ik verplicht om nog een extra inenting voor hepatitis B te nemen? Is een IPad ook voldoende, of ben ik een laptop nodig?

Heidi, meer dan 4 jaar geleden
Forensisch Onderzoek

Hoi, Ik doe VWO met een NG pakket met natuurkunde en het lijkt me leuk om deze opleiding te doen. Ik vroeg mij af of de selectie ook echt gebaseerd is op cijfers. Ik ben namelijk niet erg goed in scheikunde en ik heb ook geen wiskunde B. Is de kans dan klein dat je wordt toegelaten? Groetjes Stef

stef, meer dan 4 jaar geleden
Forensisch Onderzoek

Hoi! Ik had een vraag over de opleiding. Welke masters kun je volgen na het behalen van je diploma? Is het verstandig om deze opleiding te kiezen als je het werk met microscopen niet leuk vind? Ik heb bovendien wel een brede interesse in politiezaken en de oplossing daarvan.

Sanne, ongeveer 5 jaar geleden
Forensisch Onderzoek

Hoi! Mijn moeder ziet in deze opleiding niet veel baankansen, omdat je bij de politie moeilijk binnenkomt. Welke baan mogelijkheden zijn er allemaal?

Sharissa, bijna 6 jaar geleden