Lerarenopleiding Basisonderwijs (PABO)

Juf of meester, ofwel leraar basisonderwijs. Het mooiste beroep, vinden wij. Lieverdjes, slimmeriken, pestkoppen, achterblijvers, als leraar creëer je een omgeving waarin kinderen leren elkaar te waarderen en te respecteren. Een veilige omgeving voor ieder kind, waarin ieder kind zich optimaal kan ontwikkelen en presteren, binnen de eigen mogelijkheden. Dat vraagt begrip en geduld, maar ook duidelijkheid.

Hierbij alvast wat handige links met antwoorden op veelgestelde vragen!

- Is er een mogelijkheid om in februari in te stromen?

- Hoeveel collegegeld moet ik betalen?

- Wat zijn de toelatingseisen?

Nog meer vragen? Kom dan vooral naar onze online open dagen!

IntoSaxion is niet bedoeld voor het werven van personeel, stagiaires en afstudeerders. Deze vragen worden verwijderd en dus niet beantwoord.

Ambassadeurs

Stad van deze studie

Deventer, Enschede

Stel een vraag

Vragen van bezoekers

Een brandende vraag? Stel hem aan een ambassadeur!

 • Hallo, is het noodzakelijk om iets van een boek of digitaal studiemateriaal te kopen om je voor te bereiden op een toelatingstoets? Of is de handreiking voldoende, het is mij niet helemaal duidelijk, alvast bedankt!
  Lies
  vroeg 1 dag, 7 uur geleden
  Nienke
  zei 1 dag, 7 uur geleden

  Hallo,
  Het is zeker handig om een studiemiddel aan te schaffen. de toets is op drie havo niveau dus vaak is het een en ander qua stof wel weggezakt. De studiemiddelen zorgen er dus voor dat je kennis weer wordt opgehaald. Ook weet je door het aanschaffen van een studiemiddel zeker dat je alle onderwerpen die in de toets voor zullen komen hebt geleerd.
  Ik hoop dat je hier wat aan hebt!

 • hoe oud moet je zijn om een Pabo opleiding te kunnen doen?
  Lr
  vroeg 1 week, 1 dag geleden
  Jennifer
  zei 1 week, 1 dag geleden

  Hoi!

  Hier is geen leeftijd aan verbonden. De enige eis is dat je minstens havo hebt afgerond of een mbo opleiding tot onderwijsassistent.

  Groetjes, Jennifer

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • hoi, ik heb een vraag: ik wil al vanaf toen ik een kind was leraar op de basisschool worden ik zit nu in het 2e leerjaar van de havo/vwo (14 jaar oud) maar waar kan ik de opleiding tot leraar volgen? (woon in neede). En moet ik nog iets ertussen doen of kan ik na de havo meteen naar de pabo?
  Niek
  vroeg 1 week, 2 dagen geleden
  Jennifer
  zei 1 week, 2 dagen geleden

  Hoi Niek!

  de opleiding tot leraar basisonderwijs kan op verschillende instituten en locaties gevolgd worden. Binnen Saxion bijvoorbeeld in Enschede en Deventer. Er zijn ook andere studenten die veraf wonen en er voor gekozen hebben om op saxion Enschede de opleiding te volgen, dus dat is een vrije keuze.

  Daarnaast heb je naast de havo verder niets nodig, alleen moet je voor de vakken geschiedenis, aardrijkskunde en natuur & techniek een toelatingstoets doen. Mocht jij een van deze vakken (of 2 of alle 3) in jouw eind examen pakket hebben, en je slaagt voor deze vakken hoef je geen toets te maken in dat vak. (Bijv. Je hebt aardrijkskunde in je examen pakket zitten, hoef je daar geen toets meer voor te maken).

  Hoop dat je hier genoeg aan hebt!

  Groetjes, Jennifer

 • hoi, ik heb een vraag: ik wil al vanaf toen ik een kind was leraar op de basisschool worden ik zit nu in het 2e leerjaar van de havo/vwo (14 jaar oud) maar waar kan ik de opleiding tot leraar volgen? (woon in neede). En moet ik nog iets ertussen doen of kan ik na de havo meteen naar de pabo?
  Niek
  vroeg 1 week, 2 dagen geleden
  Sanne
  zei 1 week, 2 dagen geleden

  Hoi Niek, wat leuk dat je na je middelbare school van plan bent de PABO te gaan doen! Je kan de opleiding volgen op meerdere plekken in Nederland, maar bij Saxion kan dit in Enschede of Deventer. Beide studies starten in september na het laatste jaar van je middelbare school. Je wordt dus met je havo-diploma rechtstreeks toegelaten op de pabo (het maakt ook niet uit welk profiel je kiest). Wel moet je er nog even rekening mee houden dat je toelatingstoetsen moet doen, maar daar hoor je, als je je aanmeldt, vanzelf meer over! Succes nog met je middelbare school periode! Groet, Sanne

 • Ik ga in september starten met de deeltijd-PABO en volg de zomercursussen voor aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek ter voorbereiding op de toelatingstoetsen. Deze toetsen kan ik in juni, juli of augustus afnemen. Wat is jullie advies, allemaal tegelijk of iedere maand eentje? Bedankt!
  Kees Jan - 47 jaar
  vroeg 1 maand, 2 weken geleden
  Jennifer
  zei 3 weken, 2 dagen geleden

  Dag Kees Jan!

  Ten eerste excuses voor de late reactie.
  Ikzelf heb maar 1 toelatingstoets hoeven doen, dus ik spreek niet uit ervaring, maar verschillende medestudenten hebben er wel meerdere moeten doen. Sommigen hebben het in een keer gedaan, en sommigen verspreid over meerdere toetsmogelijkheden. De studenten die het in een keer hebben gedaan, hebben meer druk ervaard dan de groep die het verspreid hebben. Mijn advies is dan ook, verspreiden.

  Ik hoop hiermee je vraag beantwoord te hebben.

  Groetjes!

 • Hoi! Ik heb een vraag: ik ga verhuizen naar de Achterhoek. Momenteel zit ik in het eerste jaar van de pabo op hogeschool Leiden. Stel je voor, ik ga wisselen van school ivm reistijd, zou ik dan kunnen instromen in het jaar waar ik ben geëindigd of moet ik dan weer helemaal opnieuw beginnen?
  K
  vroeg 3 weken, 4 dagen geleden
  Kris
  zei 3 weken, 2 dagen geleden

  Hoi K,
  Als je je P haalt kun je sowieso door naar het tweede jaar. Heb je die niet dan wordt er gekeken naar wat je wel hebt en in hoeverre dat overeenkomst met het eerste jaar bij Saxion. Je kunt het beste contact opnemen met de studievoortgangscoördinator van de pabo hiervoor, Simone Soomers. Als je belt naar Saxion algemeen kunnen ze haar emailadres of telefoonnummer aan je doorgeven.
  groetjes!

 • Zelf moet ik alle 3 de toelatingstoetsen doen. Kan je deze het beste alle 3 tegelijkertijd doen of allemaal apart? Want als ik de laatste in augustus in plan en ik deze dan niet haal, is hier dan ook nog wel een herkansingsmogelijkheid voor?
  Fabiènne
  vroeg 2 maanden geleden
  Noa
  zei 2 maanden geleden

  Hallo Fabiènne,

  Ik zou aanraden ze apart te doen zodat je je beter kunt focussen op een vak. Wanneer hier niet genoeg mogelijkheden meer voor zijn moet je ze helaas wel in dezelfde week maken. Normaal gesproken moeten de toetsen gehaald zijn voor aanvang van het nieuwe schooljaar. Dit kan dit jaar door de omstandigheden gewijzigd zijn.
  Ik hoop dat je hier iets aan hebt.
  Groetjes Noa

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Hallo! Ik heb mijn laatste toetsen voor het HAVO examen gedaan. Nu zou ik mij eigenlijk moeten inschrijven voor de toelatingstoetsen. Gaan die nog door en waar kan ik die afnemen?Groet, Tycho
  Tycho
  vroeg 2 maanden, 1 week geleden
  Nina
  zei 2 maanden, 1 week geleden

  Hallo Tycho,

  De toelatingstoetsen gaan vooralsnog door. Deze staan gepland vanaf juni. Het is natuurlijk nog onzeker of deze kunnen worden getoetst maar hier gaan we wel vanuit. Zodra jij je aanmeld voor de opleiding krijg je een bericht dat je enkele toetsen moet doen. In deze mail staat ook hoe en waar je je hier voor kan aanmelden. Op goedvoorbereidnaardepabo.nl vind je hier extra informatie over.
  Ik hoop zo je vraag beantwoord te hebben.

  Groetjes,
  Nina

 • Een aantal jaar geleden moest je ook de rekentoets en taaltoets halen. Je had dat 3 momenten in het 1e jaar. Nu kon ik op de site van Saxion wel informatie vinden over de rekentoets. Daar heb ik mij dus voor ingeschreven. Moet je ook nog verplicht de taaltoets maken of is de taaltoets afgeschaft?
  Jette
  vroeg 2 maanden, 1 week geleden
  Kris
  zei 2 maanden, 1 week geleden

  Hoi jette,
  De taaltoets is er nog wel in het 1e jaar daar heb je ook 2 kansen voor maar het is niet meer verplicht om die te halen net zoals de rekentoets om door te mogen naar het 2e jaar. Ik hoop dat dat je vraag beantwoord

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Heeeii. Is het mogelijk om een minor aan een andere hogeschool/ universiteit te volgen?
  Chantal
  vroeg 2 maanden, 2 weken geleden
  Nynke
  zei 2 maanden, 2 weken geleden

  Hey, dat is mogelijk! En ook in een ander land! Als het maar wordt goedgekeurd door de opleiding

 • Hallo,Ik zit erg te twijfelen tussen voltijd pabo en deeltijd pabo. Wat is het verschil tussen de deeltijd en voltijd en zou het mogelijk zijn om deeltijd te doen na een mbo 4 opleiding?
  Daphne
  vroeg 2 maanden, 2 weken geleden
  Sherien
  zei 2 maanden, 2 weken geleden

  Hallo,
  Deeltijd is alleen in Saxion Deventer te volgen. Over die opleiding doe je minder lang en dit is goed te combineren met een baan. Je krijgt de vakken versneld en dit kost je wel veel zelfstudie tijd. Volgens mij kan dat wel wat lastig zijn soms. Zelf ben ik ook begonnen na een mbo4 dus dat kan prima. Je moet wel aan de toelatingseisen voldoen. Als je geen baan hebt zou ik je toch aanraden om voor voltijd te gaan maar die keuze is aan jou! Ik hoop je geholpen te hebben.

  Nog 2 antwoorden Toon minder antwoorden

 • Is er ook een mogelijkheid om versneld de pabo te doen? Ik heb bijna mijn bachelordiploma aan de UT en ben aan het kijken wat ik hierna wil gaan doen.
  jasmijn
  vroeg 2 maanden, 2 weken geleden
  Nienke
  zei 2 maanden, 2 weken geleden

  Hallo,
  Er is ook een deeltijd opleiding van de pabo, hierbij kun je binnen 2,5 jaar al klaar zijn.
  ik hoop dat je hier wat aan hebt!

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Heb je nog bepaalde vakken nodig om naar de Pabo te kunnen?
  Sascha
  vroeg 3 maanden geleden
  Nynke
  zei 3 maanden geleden

  Heyy Sascha! Voor de PABO heb je Biologie/Natuurkunde + Aardrijkskunde + Geschiedenis nodig. Als je deze vakken niet hebt ik het geen ramp! Dan kan je meedoen aan de toelatingstoetsen voor 1 van de vakken. Hier vind je meer informatie over de toelating: https://www.saxion.nl/opleidingen/voltijd/bachelor/lerarenopleiding-basisonderwijs-pabo/toelating
  Ik hoop dat dit je vraag beantwoord!

 • Kan ik de leraren opleiding doen na een verkorte opleiding van maatschappelijke zorg mbo niveau 4 persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen? Heb ik dan recht op de toelatingstoetsen van pabo?
  Nicky
  vroeg 5 maanden, 2 weken geleden
  Sherien
  zei 5 maanden, 2 weken geleden

  Ik heb zelf ook een mbo4 opleiding gedaan. Met een mbo4 diploma mag je de toelatingstoetsen doen ongeacht of dit een verkorte opleiding is geweest (dit begreep ik uit het antwoord van een docent die ik het vroeg).
  Succes! :)

 • Hallo, Ik heb een paar vragen voor jullie:). Is er bij de lokatie enschede de mogelijkheid tot het huren van een kluisje? Mag je van de boeken ook een eerdere druk gebruiken?Hebben jullie per dag veel verschillende boeken nodig?En wat vinden jullie het leukste aan de stage’s? groetjes
  Caitlin
  vroeg 11 maanden, 2 weken geleden
  Sherien
  zei 8 maanden, 1 week geleden

  Hai! Beneden staan een aantal kluisjes die je gewoon gratis kunt gebruiken, naar mijn weten is het niet mogelijk om een kluisje te huren zodat je altijd een kluisje hebt maar deze kluisjes zijn vaak gewoon vrij. Zelf heb ik vaak ook boeken van een eerdere druk gebruikt maar ik vraag dit altijd wel na bij de docent. Om eerlijk te zijn heb ik niet alle boeken altijd gekocht, alleen wat echt nodig was. Kijk ook eens op Facebook, er zijn veel groepen waarin pabo boeken worden verkocht.

  Het leukste aan de stages vind ik zelf dat je in contact komt met zoveel verschillende leeftijden. Zo leer je echt wat bij je past. Ook kom je bij vele scholen en werk je met veel mensen samen. Behalve dat, is natuurlijk het lesgeven erg leuk en om in stapjes zelf meer verantwoordelijkheid te krijgen. Ik hoop dat ik je vraag heb kunnen beantwoorden !

 • Ik heb mijn geschiedenis toets in de herkansing niet gehaald. Kan ik deze nog 1 keer maken voor het volgende schooljaar of is dat niet mogelijk helaas?
  Bas
  vroeg 10 maanden, 2 weken geleden
  Twan
  zei 10 maanden, 2 weken geleden

  Volgens mij niet.

 • Is het zo dat je alle boeken aan het begin van het studiejaar nodig hebt of is het zo dat je aan het begin een deel kunt bestellen en later in het jaar de rest?
  Thijmen
  vroeg 10 maanden, 2 weken geleden
  Danique
  zei 10 maanden, 2 weken geleden

  Er wordt aangeraden om alle boeken te halen. Echter uit ervaring weet ik dat je het beste kunt wachten tot het eerste college en dan geeft de docent aan welk boek of je nodig hebt.

 • waar kan ik mij inschrijven voor de toelatingstoetsen? via welke site en welke stappen?
  bas
  vroeg 1 jaar, 1 maand geleden
  Seda
  zei 1 jaar, 1 maand geleden

  Hoi Bas, je ontvangt van de pabo een link via waar je je kan aanmelden. Op goedvoorbereidnaardepabo.nl staat alle informatie rondom de toetsen, zoals de data. Succes! Groetjes, Seda

 • Ik ben aan het leren voor de toelatingstoetsen. Hoe kan ik het beste leren. Is het de bedoeling dat ik een heel boek uit me hoofd ga leren?
  Dian
  vroeg 1 jaar, 4 maanden geleden
  Liza
  zei 1 jaar, 4 maanden geleden

  Dag Dian,

  Wellicht kun je via de studentenbalie https://www.saxion.nl/over-saxion/contact-en-locaties (even bellen is sneller) vragen of er ook oefentoetsen zijn voor de toelating. Dan kom je in contact met een docent van de Pabo die gaat over de desbetreffende toets.
  Op Internet zijn eventueel ook wel oefentoetsen te vinden. Zorg dan dat dit de toets is van het boek waaruit je leert. Soms kan dit ook met een code die in het boek staat.

 • Ik heb een paar vragen. Welke laptop kun je het beste nemen? Welke progamma's moeten er opstaan?Wat is jullie ervaring met een laptop op de pabo?
  Jennifer
  vroeg 1 jaar, 5 maanden geleden
  Danique
  zei 1 jaar, 5 maanden geleden

  Hoi Jennifer,
  Om te beginnen is het voor ons lastig om voor jou te bepalen welke laptop je nodig hebt. Het is handig als je een laptop hebt die je overal mee naar toe kunt nemen, want op de pabo heb je wel een laptop nodig in de meeste lessen. Verder heb je programma’s nodig zoals internet, word en powerpoint. Ik hoop dat je vraag zo voldoende beantwoord is!

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Ik vind het moeilijk om een keuze te maken tussen Enschede en Deventer. Wat zouden jullie mij aanraden? Ik woon zelf in Enschede. Kan ik bijvoorbeeld ergens info krijgen wat betreft de leeftijden van de studenten die zich hebben aangemeld (va 26)?
  Ana
  vroeg 1 jaar, 5 maanden geleden
  Twan
  zei 1 jaar, 5 maanden geleden

  Dag Ana,

  Zelf heb ik redelijk goede ervaringen met Enschede, maar ik zal als ik jou was ook een kijkje nemen bij de Pabo in Deventer. Ik vind namelijk dat we teveel verslaglegging (met name reflectieverslagen) in Enschede hebben... Ik ben bang dat je niet aan leeftijdlijsten komt i.v.m. privacy, maar je kunt het altijd navragen.

  Nog 2 antwoorden Toon minder antwoorden

 • Wat voor diploma heb je nodig voor deze opleiding?
  Nina
  vroeg 1 jaar, 6 maanden geleden
  Danique
  zei 1 jaar, 6 maanden geleden

  Voor deze opleiding heb je minimaal een vwo of havo diploma nodig of een MBO niveau 4 diploma.

 • Wat voor diploma heb je nodig voor deze opleiding?
  Nina
  vroeg 1 jaar, 6 maanden geleden
  Danique
  zei 1 jaar, 6 maanden geleden

  Voor deze opleiding heb je minimaal een vwo of havo diploma nodig of een MBO niveau 4 diploma.

 • heb je meerdere kansen voor de PABO toelatingstoetsen die je moet maken voor je aan de opleiding begint?
  Emma
  vroeg 1 jaar, 7 maanden geleden
  Seda
  zei 1 jaar, 7 maanden geleden

  Hoi Emma. Ja, je hebt voor elke toets een extra kans!

 • Hi, is het mogelijk om in Deventer een meeloopdag te doen?
  Nina
  vroeg 1 jaar, 7 maanden geleden
  Seda
  zei 1 jaar, 7 maanden geleden

  Hoi Nina, dat kan zeker! Op deze site: https://www.saxion.nl/opleidingen/voltijd/bachelor/lerarenopleiding-basisonderwijs-pabo/proefstuderen kun je je inschrijven bij proefstuderen voor 7 februari en 4 april. Succes!

 • Hey ik wil graag een ervaringsdeskundige vragen: Hoe veel uren besteed je aan je studie per week? Stage: Zelfstudie:Contact: &Hoe zijn de contacturen verdeeld? 3 dagen van 6 uur, verspreid, of iets anders?
  Olga
  vroeg 1 jaar, 8 maanden geleden
  Koen
  zei 1 jaar, 7 maanden geleden

  Hi Olga,

  Hoeveel les (contacturen) heb je gemiddeld per week in het eerste jaar? 18 uur

  Stage is een zeer belangrijk onderdeel. Naast leren lesgeven in de klas voer je ook andere opdrachten uit op de basisschool.
  Deventer:
  Vanaf het tweede kwartiel in het 1e jaar een dag per week stage in het 2e en 3e jaar twee dagen per week en in het 4e jaar 5 maanden een lio stage.

  Enschede:
  Vanaf de start van de opleiding loop je 2 dagen stage per week en heb je verspreid over het jaar een aantal stageweken.

  Kun je zo verder?
  Groetjes,
  Roos

 • Er staat dat ik een document van de taaltoets moet uploaden, ik heb nooit een taaltoets gemaakt? Gebeurt dit op het Saxion? En waar kan ik de certificaten van de toelatingstoetsen uploaden?
  Hidde
  vroeg 1 jaar, 10 maanden geleden
  Koen
  zei 1 jaar, 10 maanden geleden

  Hi Hidde,

  Neem hiervoor contact op met onze studentenbalie: https://www.saxion.nl/over-saxion/contact-en-locaties

  Succes!

 • Welke eisen worden er gesteld aan de laptop, en welke software moet er iig op staan? Kan de software via school verkregen worden of moet dat privé aangeschaft worden?
  Antoine
  vroeg 1 jaar, 10 maanden geleden
  Koen
  zei 1 jaar, 10 maanden geleden

  Hi Antoine,

  Laptop is in principe niet verplicht, wel handig. Software kan vaak via Saxion worden verkregen. Check daarvoor MijnSaxion!

  Groetjes

 • welke soort laptop raden jullie aan i.v.m opslag, verslagen maken, powerpoints enz.
  anne
  vroeg 1 jaar, 10 maanden geleden
  Koen
  zei 1 jaar, 10 maanden geleden

  Hoi Anne,

  Is aanschaf van een laptop verplicht? Niet verplicht. En ook niet een bepaald type.. in principe zal elke laptop prima zijn! Zolang bepaalde programma's er maar op staan.

  Groetjes,
  Roos

 • Heb je boeken nodig voor de rekencursus? En zo ja, welke? En welke vakken krijg je in het eerste kwartiel?
  Meike
  vroeg 1 jaar, 11 maanden geleden
  Koen
  zei 1 jaar, 11 maanden geleden
 • 18 uur contactstudie en 14 uur zelfstudie, hoe zit dat eigenlijk?
  Laura
  vroeg 2 jaar geleden
  Liza
  zei 2 jaar geleden

  18 uur les op school waarna je opdrachten gaat verwerken of afmaken. Daarvoor moet je 14 uur rekenen. Zo'n 2 uur per dag dus. In theorie is dit ongeveer 1 uur per dag omdat je ook nog een dag stage loopt. Ongeveer 8 uur per week in het eerste jaar.

 • Ik heb bijvoorbeeld geen geschiedenis en aardrijkskunde gehad op de middelbare. Ik zou dus een toelatingstest moeten maken. Maar kan dit tijdens de studie of moet je deze toetsen eerst officieel halen voordat je mag beginnen?
  Laura
  vroeg 2 jaar geleden
  Seda
  zei 2 jaar geleden

  Hoi Laura, deze toelatingstoetsen moet je voor de studie doen, anders kun je niet toegelaten worden. Wanneer een toets is behaald, krijg je een certificaat. Dit is je 'toegangsbewijs' voor de studie. Informatie over de toetsen of eventuele bijles kun je vinden op: https://www.goedvoorbereidnaardepabo.nl/ Succes!

 • Is het lastig om als MBO-4 student de PABO te volgen? En zijn de toelatingstoetsen lastig?
  Emma
  vroeg 2 jaar, 5 maanden geleden
  Koen
  zei 2 jaar, 4 maanden geleden

  Hi Emma,

  Zoals je ziet bij de pabo website op saxion.nl;

  Toelating mbo
  Met een mbo4-diploma ben je niet rechtstreeks toelaatbaar. Je moet toelatingstoetsen maken en halen voor:

  - Aardrijkskunde
  - Geschiedenis
  - Natuur & Techniek

  Deze landelijke toelatingstoetsen van het Cito zijn op het niveau van havo3/vmbo-T4 en worden op een beperkt aantal momenten in het jaar afgenomen. De uitslag is anderhalf jaar geldig. Je mag per studiejaar maximaal één toets herkansen. Je kunt je voorbereiden op de toetsen via het bijscholingsprogramma van de pabo op je eigen ROC (start september), of één van de andere bijscholingsmogelijkheden. Kijk voor meer informatie over de toelatingtoetsen en bijscholingsprogramma's op www.goedvoorbereidnaardepabo.nl

  of het echt lastig is, kan een student beter bepalen. Hopelijk wordt deze door een student beantwoord!

  Groetjes,
  Roos

 • loop je het eerste jaar stage in de boven- of onderbouw en mag je dan eventueel zelf kiezen voor boven -of onderbouw?
  Monique
  vroeg 2 jaar, 7 maanden geleden
  Casper
  zei 2 jaar, 7 maanden geleden

  Hoi Monique,

  Dit ligt aan de stageschool waar je geplaatst wordt.
  Vaak is het mogelijk om je voorkeur door te geven aan de desbetreffende school.
  Aan het eind van het tweede jaar maak je een keuze voor het oude- of jonge kind, hier zul je in de twee jaar er na in gespecialiseerd worden.

  Groeten,

  Casper

 • ik heb een vraag over het studeren. Klopt het dat je ook veel thuis moet doen of doe je al veel op school zelf?
  Landuan
  vroeg 3 jaar geleden
  Kim
  zei 3 jaar geleden

  Hallo!

  Ik zit op de academische pabo en hier doe je 4 jaar in 3 jaar tijd. Ze zeiden dat de zelfstudie zwaarder zou zijn dan de reguliere pabo, waardoor ik in het begin wel een beetje bang was. Niks is minder waar, want ik heb eigenlijk niet zo heel veel thuisstudie. Als je bij de lessen aanwezig bent, pik je al heel veel op! Het valt voor mij dus echt heel erg mee!

  Als je meer vragen hebt, stel ze gerust!

  Liefs, Kim

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Wat vind jij het leukste aan deze opleiding? En is het rekenniveau te doen?
  Iris
  vroeg 3 jaar, 4 maanden geleden
  Koen
  zei 3 jaar, 4 maanden geleden

  Hoi Iris,

  Ik ga dit even voor je navragen bij een student!
  Je hoort van mij..

  Groetjes,
  Rozanne

  Nog 3 antwoorden Toon minder antwoorden

Ontdek

Ambassadeurs plaatsen tweets, blogs & beantwoorden vragen van IntoSaxion.

 • Wat zijn de drie onmisbare apps voor je telefoon?


  • Liza zegt

   Internet Watsapp YouTube

 • Hoeveel minuten ben je ongeveer onderweg naar school?


  • Liza zegt

   5 tot 15 minuten

 • Weet je al wat je na je studie wilt gaan doen?


  • Liza zegt

   Ik word juf op een basisschool :-)

 • Welk cijfer tussen 1 en 10 geef je dit studiejaar tot nu toe?


  • Liza zegt

   9

 • Voldoet de studie aan je verwachtingen?


  • Liza zegt

   Het is leuker dan ik had verwacht :)

 • In welk jaar zit je momenteel


  • Liza zegt

   1e jaar

 • In welke stad studeer je?


  • Liza zegt

   Deventer

 • Leukste feest van heel Enschede is... Natuurlijk het kerstgala van de PABO!! #intosaxion https://t.co/yDuI9Vjz5T

 • Het is week 9, dat betekent: zelfstudieweek. De week waarin je hard aan het werk moet om je verslagen op tijd af te krijgen. Geen lessen, maar sommigen kiezen er toch voor om op school aan de slag te gaan 💪🏼🤓. #intosaxion https://t.co/thoO94370S

 • Hoe maak je een dagje op de pabo nog nét ietsje leuker? Zo dus💁🏼‍♀️. #intosaxion https://t.co/ElNsK0swSp

 • De kinderen van groep 5/6 kregen les over vulkanen. Per groepje kregen zij een vulkaansoort toegewezen waarbij zij zelf een informatieve poster gingen maken én deze gingen presenteren. Een goede lava kleur kiezen was toch nog lastig... #intosaxion https://t.co/MBapOetRE8

 • Het is stageweek, de eerste van dit schooljaar. Tijdens een stageweek ben je dus niet alleen op donderdag en vrijdag op stage. Hierdoor moet je goed plannen en zit je ‘s avonds nog wel eens met een laptop op de bank, lessen voor te bereiden. Nog 4 dagen te gaan! 💪🏼 #intosaxion https://t.co/9sAPtjruMq

 • Mobile: heb je Apple, Android, of Windows?


  • Liza zegt

 • Welk(e) vervoermiddel(en) gebruik je voornamelijk om op school te komen?


  • Liza zegt

 • Wat ben je na je studie van plan?


  • Margot zegt

   Zo snel mogelijk aan het werk.

 • Welke sociale media gebruik je om te communiceren met docenten?


  • Margot zegt

   Daar gebruik ik geen sociale media voor.

 • Welke tips & tricks heb je wat betreft jouw opleiding?


  • Liza zegt

   Als je een zwakke rekenaar bent of Nederlandse grammatica lastig vindt. Schrijf je dan in voor de pabo-zomercursus. Hier word je een week lang bijgespijkerd, het is gratis! Wees er snel bij want vol=vol

 • Zijn je ouders tevreden over Saxion? (1=ontevreden, 5=heel tevreden)


  • Liza zegt

   5

Stel een vraag

Staat je vraag er niet tussen? Stel hem hier.

karakters over:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Interesse in deze studie?