Lerarenopleiding Basisonderwijs (PABO)

Hoi, Ik heb een paar vraagjes over deze opleiding: 1. Is het mogelijk om een periode in het buitenland te studeren/stage te lopen? 2. Deventer is voor mij een uurtje reizen, daarom vraag ik mij af of de stageplekken in de buurt van mijn eigen woonplaats zullen zijn of in Deventer en omstreken?

Esther Snip
meer dan 3 jaar geleden
2 Antwoorden
Amy Soutendam
Amy Soutendam
meer dan 3 jaar geleden

Hoi Esther,

In het derde jaar is er de mogelijkheid om tijdens de minor naar het buitenland toe te gaan en afhankelijk van wat je daar gaat studeren kan je daar dan ook stage lopen.

Ze proberen bij de planning van de stageplekken zoveel mogelijk rekening te houden met je woonplaats, zodat je niet al te ver hoeft te reizen. Wel zijn de stageplekken op speciale opleidingsscholen, dus het kan zijn dat dit toch een stukje reizen is.

Succes met je studiekeuze!

Pien Sleiderink
Pien Sleiderink
meer dan 3 jaar geleden

Hoi Esther,

Het is mogelijk om in het buitenland stage te lopen. Dit kan in het derde jaar van de Pabo. In dit jaar vertrek je dan voor een half jaar naar het buitenland.

Voor de stageplekken houden ze wel rekening met waar je woont maar er kan niet gegarandeerd worden dat het heel dicht in de buurt is omdat niet iedere basisschool een stageschool is.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt.

Groetjess

Is jouw vraag nog niet beantwoord?