Gezondheid & Technologie (studieroute)

De gezondheidszorg verandert. Steeds meer wordt er in de zorg gebruik gemaakt van nieuwe technologieën. En dat vraagt om professionals die de nieuwe technologieën in de zorg kunnen toepassen. Onder de licentie van de opleiding tot hbo-verpleegkundige leidt de studieroute Gezondheid & Technologie op tot een verpleegkundige, met een specialisatie in technologie.

Ambassadeurs

Stad van deze studie

Enschede

Stel een vraag

Ontdek

Ambassadeurs plaatsen tweets, blogs & beantwoorden vragen van IntoSaxion.

 • Wat ben je na je studie van plan?


  • Joy-Ann zegt

   Doorstuderen.

 • Welke sociale media gebruik je om te communiceren met docenten?


  • Joy-Ann zegt

   Whatsapp

Vragen van bezoekers

Een brandende vraag? Stel hem aan een ambassadeur!

 • Vraag vraagt 23 sep 2019
  In een eerder bericht heb ik gelezen dat je kan overstappen van G&T naar HBO-V. Stel je bent begonnen aan de G&T opleiding maar dit is toch niet alles wat je ervan had verwacht, maar wilt nog wel steeds de gewone HBO-V studie volgen. Wanneer kan je in het eerste jaar overstappen van G&T naar HBO-V?
  Sophie zegt 23 sep 2019

  Hoihoi!

  Het is inderdaad zo dat je kan overstappen van G&T naar de HBO-V. Zelf heb ik de overstap onlangs ook gemaakt. Wanneer je kan overstappen zul je moeten overleggen met je PBV'er. Die kan jou daarin begeleiden. Tip: als je nu al twijfelt of je G&T wil doen of HBO-V zou ik het snel aangeven. Zo kan hij je eventueel inkijk geven in de HBO-V en je overstap zo snel mogelijk regelen.

  Ik hoop dat ik je vraag hiermee beantwoord heb.

  Groetjes,
  Sophie ten Vregelaar

 • Fe vraagt 27 jun 2019
  Ik heb me al ingeschreven bij Saxion in Enschede voor Gezondheid & Technologie met de intentie om Anesthesiemedewerker te volgen. Ik heb hier gelezen dat de OK route wordt aangeboden bij Saxion in Deventer. Daarom vraag ik me af of ik me wel op de juiste plek heb ingeschreven.
  Sophie zegt 29 jun 2019

  Hoi Fe!

  Als je echt Anesthesiemedewerker wil doen dan zul je je in moeten schrijven in Deventer in plaats van in Enschede. Alleen Deventer biedt de aanvullende OK-route aan. In Enschede volg je de reguliere opleiding Gezondheid en Technologie.
  Mocht je hier verder vragen over hebben, of dit willen wijzigen, dan zou ik even contact opnemen met Saxion zelf. Ik hoop dat zij je dan verder kunnen helpen.

  Mocht je nog aanvullende vragen hebben, dan hoor ik het graag.

  Groetjes,
  Sophie ten Vregelaar

 • Sanne vraagt 27 jun 2019
  Ik wil aankomend schooljaar verpleegkunde met g&t studeren. Ik heb me nu alleen aangemeld voor g&t. Ben je dan automatisch ook aangemeld voor verpleegkunde?
  Sophie zegt 29 jun 2019

  Hoi Sanne!

  Gezondheid en Technologie is eigenlijk net als de opleiding Verpleegkunde alleen dan aanvullend met technologie. Je doet technisch gezien dus de normale HBO-V, met een stukje extra. Je krijgt na je afstuderen ook die extra aantekening op je diploma, maar wordt dan ook BIG-geregistreerd. Je hebt het dus helemaal goed gedaan zo.

  Mochten er nog vragen zijn, dan hoor ik het graag.

  Groetjes,
  Sophie ten Vregelaar

 • Syra vraagt 24 mei 2019
  Hii, ik vroeg me af of je na deze opleiding 2 aparte diploma’s krijgt? Of dat je 1 diploma krijgt waarbij genoteerd staat dat je ook die ok route hebt gevolgd?
  IntoSaxion zegt 05 jun 2019

  Hi Syra,

  Als je het standaardprogramma van Gezondheid en Technologie volgt word je een gediplomeerd verpleegkundige met een technologische aantekening.

  Als je de OK-route volgt krijg je twee erkende diploma’s: dat van G&T verpleegkundige én van operatieassistent of anesthesiemedewerker.

  Groeten,

  Koen

 • Merel vraagt 06 mei 2019
  Als je je inschrijft in deventer (met OK-route) maar je vind geen stageplek wordt je dan alsnog opgeleid als operatie/anesthesie medewerker in deventer met die bijbehorende vakken of ga je dan naar Enschede de 'normale' GT doen?
  Sophie zegt 07 mei 2019

  Hoi Merel!

  Na het tweede jaar moet je inderdaad een stageplek zoeken om aan het derde jaar te mogen starten. Wordt je nergens aangenomen, dan ben je helaas genoodzaakt te stoppen met de aanvullende OK/anesthesie route. Wel kan je dan in Enschede de 'normale' G&T doen.
  Mocht je nog meer vragen hebben, dan hoor ik het graag.

  Groetjes,
  Sophie ten Vregelaar

 • Mark vraagt 16 apr 2019
  Wordt deze opleiding ook in deeltijd aangeboden?
  Sophie zegt 30 apr 2019

  Hoi Mark!
  G&T wordt helaas (nog) niet in deeltijd aangeboden. Misschien dat dat ooit nog komt, maar momenteel nog niet.
  De normale HBO-V wordt wel in deeltijd aangeboden.
  Groetjes,
  Sophie ten Vregelaar

 • Max vraagt 30 apr 2019
  Is het naast het volgen van de OK-route verplicht om de reguliere stage te volgen in het tweede leerjaar?
  Sophie zegt 30 apr 2019

  Hoi Max!

  Ja, in het tweede jaar loop je ook 20 weken een zorgstage naast het volgen van de OK-vakken. Vanaf het derde jaar ga je dan in een ziekenhuis aan het werk.
  Mocht je nog andere vragen hebben, dan hoor ik het graag!

  Groetjes,
  Sophie ten Vregelaar

 • Milou vraagt 29 apr 2019
  Het is mij onduidelijk of je je meteen moet inschrijven voor G&T of dat je hier later in de opleiding verpleegkunde nog voor kunt kiezen. Dit is mij namelijk verteld tijdens de open dag omdat ik nog niet zeker wist of ik dat wilde.. Kan iemand mij vertellen hoe dit zit?
  Sophie zegt 30 apr 2019

  Hoi Milou!

  Als je G&T wil doen, zul je je in moeten schrijven voor G&T. Het is niet mogelijk om vanaf de reguliere HBO-V over te stappen naar G&T. Andersom is dit wel mogelijk, dus mocht je G&T gaan doen en het is toch niet helemaal je ding, dan kun je nog terug naar de HBO-V.
  Hopende je vraag zo beantwoord te hebben, mocht het niet duidelijk zijn dan hoor ik het graag.

  Groetjes,
  Sophie ten Vregelaar

 • Daphne vraagt 03 dec 2018
  Hi! Ik ga volgend jaar beginnen aan deze studie, en ik zit nu in mijn tussenjaar. Hebben jullie tips of ideeën hoe ik mij kan voorbereiden voor de studie tijdens mijn tussenjaar, bv een cursus of een baantje? Alvast bedankt!
  Sophie zegt 03 dec 2018

  Hoi Daphne,

  Zelf heb ik ook een tussenjaar gehad voordat ik aan deze studie begon. Ik heb niets extra's gedaan om me voor te bereiden. Ik heb een leuke baan gezocht en ben een jaar gaan werken om een spaarpotje op te bouwen (studeren is duur, you know ;) ).
  Ik weet niet welk pakket je hebt gehad op de middelbare school? Mocht je geen biologie of natuurkunde hebben gehad, dan is het altijd handig dit een beetje op te frissen of de basis aan te leren.
  Een tip voor een baantje; in de zorg is er veel te doen, ook als je (nog) geen verpleegkundige bent, bijvoorbeeld in de schoonmaak of dergelijke.

  Ik hoop je vraag zo een beetje beantwoord te hebben. Mocht je nog verdere vragen hebben, dan hoor ik het graag.

  Groetjes,
  Sophie ten Vregelaar

 • Hannie vraagt 06 nov 2018
  Kun je ook in Deventer deze studie volgen?
  Sophie zegt 07 nov 2018

  Hoi Hannie!

  Bedankt voor je vraag!
  Deze studie kun je in Deventer volgen, echter is er wel verschil tussen de studie in Deventer en die in Enschede.
  In Deventer doe je aanvullend OK-assistent of anesthesiemedewerker erbij. Dit houdt in dat je een keuze maakt voor één van de twee na een snuffelstage, in het tweede jaar aanvullende vakken krijgt en na het tweede jaar gaat solliciteren bij een ziekenhuis in de omgeving voor een opleidingsplek. Hierbij zul je dus het derde en vierde jaar werken en naar school gaan.
  In Enschede zit dit aanvullende diploma er niet bij. Hier zul je dus alleen de aanvullende technologievakken hebben en doe je het derde en vierde jaar gewoon op Saxion met stages.

  Ik hoop zo je vraag beantwoord te hebben.
  Meer informatie van de opleiding kun je vinden op saxion.nl. Daar staat ook precies beschreven wat de verschillen tussen Deventer en Enschede zijn. Mocht je er niet uit komen, dan hoor ik het graag.

  Succes met je keuze!

  Groetjes,
  Sophie ten Vregelaar

 • Jaso vraagt 16 jul 2018
  Wat is het verschil tussen de opleiding HBO-V technische stroom aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven en deze opleiding G&T OK-route.
  Sophie zegt 16 jul 2018

  Hoi Jaso!

  Ik heb me zo goed mogelijk proberen in te lezen in de opleiding in Eindhoven en hoewel beide opleidingen in grote lijnen hetzelfde zijn, zijn er toch een aantal verschillen.
  Allereerst zit het curriculum van de Fontys iets anders in elkaar dan op Saxion. Waar je bij Fontys vanaf het eerste jaar al stage gaat lopen en OK vakken krijgt, is dit op Saxion anders.
  Op Saxion is het eerste jaar G&T OK gelijk aan de normale G&T variant die in Enschede draait. Ook zit er in ons eerste jaar geen stage. In het tweede jaar begint bij G&T een halfjaar zorgstage en krijg je, naast de normale lesstof van G&T, aanvullende OK vakken en loop je ook een snuffelstage.
  Hierna ga je solliciteren in een ziekenhuis, net zoals op de Fontys. Mocht je worden afgewezen op Saxion, dan kun je je derde leerjaar voortzetten op de normale G&T in Enschede. Het verschil met Fontys is dat je op Saxion dus nog wel de aanvullende technologie binnen de verpleegkundige opleiding hebt en krijg je bij je afstuderen ook een aantekening met technologie. Bij Fontys ga je dan terug naar de HBO-V (zoals ik het heb gelezen op de website).
  Daarnaast zijn er natuurlijk verschil in vakken, de vakken heten op Saxion anders en zullen ook net weer wat anders in elkaar steken, maar dat is op zich logisch.

  Ik hoop zo je vraag een beetje beantwoord te hebben, zo niet, dan hoor ik het graag!

  Groetjes,
  Sophie ten Vregelaar

 • A vraagt 09 jul 2018
  Krijg je in deze opleiding te maken met natuurkunde, wiskunde of scheikunde?
  Sophie zegt 09 jul 2018

  Hallo A,

  Binnen G&T krijg je alleen te maken met Natuurkunde. Deze stof sluit aan op de stof die op de HAVO is gegeven, maar begint bij de basis.
  Mocht je geen Natuurkunde in je pakket hebben, dan is dus geen ramp. Daarbij zijn onze docenten altijd bereid extra uitleg te geven!

  Mocht je nog meer vragen hebben dan mag je altijd contact zoeken!

  Groetjes,
  Sophie ten Vregelaar

 • Ilse vraagt 23 jun 2018
  Hallo, Op de website staat dat je stage moet lopen bij een ziekenhuis in de regio. Ik zou graag stage willen lopen in Afrika en vraag me af of dat ook mag of dat je echt in Nederland een ziekenhuis moet vinden. Dus mijn vraag is: Mag je ook stage lopen in Afrika?
  Sophie zegt 23 jun 2018

  Hoi Ilse!

  Heeft je vraag betrekking op de reguliere G&T of op de G&T met OK of Anesthesie?
  Binnen de reguliere G&T zul je verschillende stages lopen waarbij je ingedeeld wordt door Saxion. Saxion heeft contacten met het buitenland, dus het is zeker mogelijk om een stage te lopen in het buitenland.
  Echter, G&T met aanvulling OK of anesthesie ziet er anders uit. Hierbij ga je na het 2e leerjaar solliciteren bij ziekenhuizen in de regio waar je gaat werken op de OK de laatste 2 jaren van je studie. Daarnaast ga je nog naar school. Het is niet mogelijk dit in het buitenland te doen.
  Ik hoop je vraag zo een beetje beantwoord te hebben, mocht het niet duidelijk zijn dan hoor ik het graag!

  Met vriendelijke groet,
  Sophie ten Vregelaar

 • Pien vraagt 24 feb 2018
  Hallo, Ik heb me ingeschreven voor de opleiding HBO verpleegkundige. Nu kreeg ik tijdens mijn intakegesprek een positief studieadvies alleen ook het advies om te kijken naar de opleiding G&T. Ik vraag me nu af of de opleiding G&T wel of niet BIG geregistreerd is? Alvast bedankt!
  Sophie zegt 24 feb 2018

  Hoi Pien!

  Leuk dat je je hebt ingeschreven!
  Zowel de reguliere HBO-V als G&T zijn beide BIG geregistreerd, dus dat is een voordeel als je de opleiding hebt afgerond :)

  Mocht je nog verdere vragen hebben over de opleiding dan hoor ik het graag!

  Groetjes,
  Sophie ten Vregelaar

 • Mirjam vraagt 12 feb 2018
  hoe bevalt de opleiding tot operatie assistent binnen deze studieroute?
  IntoSaxion zegt 14 feb 2018

  Hi Mirjam,

  De ambassadeurs van G&T volgen geen opleiding tot operatie assistant. Vandaar dat ik even de enquete ben ingedoken die wordt gehouden onder deze studenten. En ik vond deze twee vragen:

  Wat kun je met deze opleiding worden?

  Je kunt in alle velden van de zorg aan het werk!
  Voor de beroepen op de operatiekamers kun je vanaf leerjaar twee extra onderwijs volgen om anesthesiemedewerker of operatieassistent te worden naast je vpk opleiding. Dit is een additioneel traject! In de geestelijke gezondheidszorg kun je denken aan e-health (internet hulpverlening) en in de thuiszorg met bijv.. telemonitoring en/of zorg verlenen met ondersteunende technologie.

  Heb je meer interesse in het bedrijfsleven, dan liggen je kansen bij bedrijven waar zorgtechnologie wordt ontwikkeld en gemaakt. Daarnaast kun je je richten op een adviserende functie bij instellingen of bedrijven gericht op innovaties in de zorg.
  Je kunt natuurlijk ook als Hbo verpleegkundige aan de slag gaan en binnen je team aanspreekpunt zijn voor technologische vraagstukken en innovaties.

  Welke vakken zijn de struikelblokken?
  Dat is verschillend per student. Voor de een kan dat meer de zorgkant zijn of bijvoorbeeld de communicatieve vaardigheden. Voor een andere student kan dit de technologie zijn. Op dit moment ervaren de studenten geen duidelijke struikelblokken.

  Kun je hier zo mee verder? Anders stel gerust nog een vraag!

  Groetjes,
  Roos

 • T vraagt 13 feb 2018
  Wat zijn de eisen voor het behalen van de propedeuse? Moet je alle toetsen gehaald hebben of een deel?
  Sophie zegt 13 feb 2018

  Hoi T,

  De eisen voor het behalen van de propedeuse zijn dat je ALLE toetsen van het 1e jaar hebt gehaald. Pas dan heb je je propedeuse gehaald.
  Het is natuurlijk een mooi streven om hem na het 1e leerjaar in je bezit te hebben, maar het is geen ramp als dit niet gebeurt, aangezien je in het 2e jaar de niet behaalde toetsen gewoon kan herkansen!

  Ik hoop je vraag zo beantwoord te hebben, mocht het niet duidelijk zijn dan hoor ik het graag!

  Groetjes,
  Sophie ten Vregelaar

 • Ilse vraagt 30 jan 2018
  Hallo, Bij de toelatingseisen bij HAVO staat dat je met een N&G profiel toegelaten word. Bij het profiel E&M wordt je alleen toegelaten met wiskunde B of Natuurkunde. Mijn vraag is of je ook Wiskunde B of Natuurkunde moet kiezen als je N&G doet of word je als je N&G doet ook toegelaten met Wis A?
  IntoSaxion zegt 01 feb 2018

  Hi Ilse,

  Dat is een lastige vraag! Voor studenten is dat ook lastig te beantwoorden. Dat kan ons informatie centrum beter beantwoorden, zij weten alles over toelating. Je kan hen bellen op 088 019 3700 of mailen: info@saxion.nl. Kun je zo verder?

  Groetjes,
  Roos

 • Chantal vraagt 02 jan 2018
  Hoi Ik ben aankomende zomer afgestudeerd hbo-v en ben mij aan het verdiepen welke richting ik zal willen inslaan, nu lees ik dat voor OK en anesthesie medewerker er een G&T opleiding van 4 jaar wordt aangeboden, isner een verkorte route voor hbo-v’ers? En hoe ziet dit er dan uit?
  Sophie zegt 09 jan 2018

  Hoi Chantal!

  Voor zover ik weet is er geen verkorte route binnen G&T. Dit omdat er nieuwe vakken in zitten die te maken hebben met technologie en deze zijn niet in te korten. MBO-V'ers in mijn klas kunnen hem ook niet versneld doen.
  Mocht je dit precies willen weten, dan kun je altijd even contact opnemen met de Studentenbalie of Saxion AGZ, onze academie.

  Ik hoop zo je vraag beantwoord te hebben!

  Groetjes,
  Sophie ten Vregelaar

 • Ilse vraagt 14 nov 2017
  Welke vakken heb je nodig voor deze opleiding?
  Sophie zegt 14 nov 2017

  Hoi Ilse!

  Om aan deze opleiding te beginnen moet je aan de volgende eisen voldoen:
  HAVO en VWO:
  - Toelaatbaar met vakkenpakket: N&T, N&G en E&M mits je Wiskunde B of Natuurkunde hebt gehad.
  - Niet toelaatbaar: C&M

  MBO:
  Je kan deze opleiding doen als je beschikt over een mbo 4 diploma in de sector zorg of techniek.

  Meer informatie over de toelatingseisen van onze opleiding kun je vinden op:
  https://saxion.nl/studeren/kiezen_en_kennismaken/Studiekiezer/agz/gt/gezondheid-en-technologie/ onder het kopje "toelating".

  Ik hoop hiermee je vraag beantwoord te hebben, mocht het niet duidelijk zijn, laat het me dan weten :)

  Groetjes,
  Sophie ten Vregelaar

 • Carmen vraagt 10 nov 2017
  Hallo, ik zit eraan te denken om deze studie te gaan volgen, zelf woon ik het dichtst bij Deventer dus ik zou hier graag de studie willen volgen. Ik weet dat als je g&t met de specialisatie volgt sowieso in deventer komt, maar als ik alleen g&t zonder specialisatie wil doen, kom ik dan in Enschede?
  Sophie zegt 10 nov 2017

  Hoi Carmen!

  De verdeling van de opleiding is als volgt:
  De G&T met OK-route zit in Deventer, dus als je je in Deventer inschrijft dan volg je automatisch de OK-route.
  De reguliere G&T (dus zonder specialisatie) zit in Enschede, dus als je je in Enschede inschrijft van volg je de normale G&T.

  Als je eenmaal in Enschede bent begonnen, is het niet meer mogelijk om te switchen naar Deventer. Andersom kan dit wel, als je je inschrijft voor de OK-route en het is achteraf toch niet wat je wil, dan ga je terug naar Enschede en kan je de reguliere G&T gewoon afmaken.
  Als je de OK-route niet wil doen, zou je je dus in moeten schrijven voor Enschede.

  Ik hoop zo je vraag beantwoord te hebben. Mocht het niet duidelijk zijn, dan hoor ik het graag!

  Groetjes,
  Sophie ten Vregelaar

 • Melis vraagt 25 okt 2017
  Ik zit nu in het eerste jaar van hbo-v. Kan ik als ik dit jaar me propedeuse haal opleiding operatieassistent doen? Of kan ik voor bepaalde vakken vrijstelling krijgen ?
  Sophie zegt 25 okt 2017

  Hoi Melis,

  Binnen Saxion kun je de opleiding tot operatieassistent alleen doen als je vanaf leerjaar 1 ingeschreven bent bij de opleiding Gezondheid & Technologie in Deventer. Deze overstap is helaas niet meer te maken vanuit de HBO-V.
  Ik weet niet of het mogelijk is om over te stappen naar een andere hoge school om de opleiding te volgen, misschien dat je pbv'er je hiermee kan helpen. Hem/haar kun je dan ook vragen naar vrijstellingen.
  Verder zou je kunnen kijken naar inservice opleidingen binnen een ziekenhuis.
  Ik hoop je vraag zo beantwoord te hebben, mocht het niet duidelijk zijn dan hoor ik het graag!

  Groetjes Sophie ten Vregelaar

 • Minke vraagt 11 aug 2017
  Hallo,Ik lees hierboven dat er veel gebruik wordt gemaakt van laptops voor verslagen. Is er een mogelijkheid om bij het saxion gratis office te krijgen? Dit was bij mijn vorige mbo opleiding zo. Deze is nu verlopen dus ik ben aan het overwegen dit aan te schaffen, gebruik nu pages (Mac)Gr. Minke
  IntoSaxion zegt 14 aug 2017

  Hoi Minke,

  Dat klopt inderdaad, je kan via Surfspot als medewerker en student een office pakket downloaden. Heb je nog andere vragen? Dan hoor ik het graag!

  Groetjes,
  Roos

 • Cynthia vraagt 12 jul 2017
  Hoi, aankomend schooljaar begin ik aan de opleiding G & T. Op dit moment ben ik al aan het kijken naar de boeken die ik aankomend jaar nodig heb. Nu is mijn vraag: welke boeken worden er op deze opleiding het meest gebruikt en zou ik ook eventueel boeken via mijn laptop kunnen gebruiken? Gr. Cynthia
  Sophie zegt 13 jul 2017

  Hey Cynthia!
  Dankje voor je vraag! Er zijn een paar boeken die je echt veel gebruikt tijdens de opleiding, dat zijn:
  - Anatomie en Fysiologie
  - Pathologie
  - Kritisch denken binnen het verpleegkundig proces
  - Zakboek verpleegkundige diagnosen.
  Anatomie en Fysiologie zijn ook te gebruiken vanaf je laptop, je krijgt daar een code voor bij aankoop van een nieuw boek.
  Naast de boekenlijst zijn er 2 andere programma's die handig zijn om aan te schaffen, namelijk Zorgpad en BSL.
  BSL is een soort online bibliotheek waar boeken in staan die je tijdens de opleiding ook gaat gebruiken, maar hierover zul je meer informatie krijgen in de introductie.
  Ik hoop hiermee je vraag beantwoord te hebben, heb je nog andere vragen dan hoor ik het graag!
  Veel succes met je opleiding!
  Groetjes Sophie

 • Minke vraagt 25 jun 2017
  Hoi, Ik start na de zomer met G&T. Nu vraag ik mij af moet ik vooraf al boeken aanschaffen, zo ja een pakket of losse boeken. Of wordt dit pas bekend bij de start van de lessen. Of wordt ik hier nog over ingelicht?Daarnaast heb je een laptop nodig, ook nog andere spullen die je moet aanschaffen
  Sophie zegt 25 jun 2017

  Hoi Minke!
  Leuk dat je start met G&T, veel succes volgend jaar! :)
  De boekenlijst komt op www.studieboekencentrale.nl te staan. Hier kun je je school opgeven en je opleiding en zal de lijst vanzelf verschijnen. Voor G&T moet je ook een BSL en zorgpad-abonnement hebben, maar daar krijg je nog precieze informatie over in de eerste week. Een laptop is geen must, maar het is ontzettend handig aangezien je veel verslagen moet maken.
  Mijn tip: wacht even met boeken bestellen, heel veel boeken die op de boekenlijst staan heb je niet (direct) nodig.
  Als je nog verdere vragen hebt hoor ik het graag!
  Groetjes Sophie

  Nog 1 antwoord Inklappen

 • helga de bie vraagt 01 jun 2017
  Hallo Joy_Ann, mijn eerdere vraag was niet erg duidelijk. Poging 2: Kun je ook een minor Gezondheid en techniek bij jullie volgen in deeltijd?
  Joy-Ann zegt 02 jun 2017

  Dag Helga,

  Ah op die manier! Nee het Saxion biedt op dit moment geen minor Gezondheid & Techniek aan helaas..
  Ik hoop dat je alsnog een leuke minor kan vinden!

  Met vriendelijke groet,
  Joy-Ann Duursma

 • helga de bie vraagt 01 jun 2017
  ik volg op dit moment de HBOV deeltijd aan de HAN Nijmegen. ben op zoek naar een Minor ( deeltijd en vroeg me af of die mogelijkheid bij jullie bestaat?
  Joy-Ann zegt 01 jun 2017

  Zie andere vraag.

 • helga de bie vraagt 01 jun 2017
  ik volg op dit moment de HBOV deeltijd aan de HAN Nijmegen. ben op zoek naar een Minor ( deeltijd en vroeg me af of die mogelijkheid bij jullie bestaat?
  Joy-Ann zegt 01 jun 2017

  Zie andere vraag.

 • helga de bie vraagt 01 jun 2017
  ik volg op dit moment de HBOV deeltijd aan de HAN Nijmegen. ben op zoek naar een Minor ( deeltijd en vroeg me af of die mogelijkheid bij jullie bestaat?
  Joy-Ann zegt 01 jun 2017

  Dag Helga!

  Leuk dat je ook verpleegkunde studeert! Het Saxion biedt een aantal deeltijd minoren aan. Hiervoor kan je het beste even kijken op https://www.kiesopmaat.nl/modules/?org=saxion. Je kan hier de optie deeltijd minoren aanklikken, maar daarnaast zijn er ook redelijk wat minoren waarbij maar 1 à 2 dagen les gegeven wordt.
  Ik hoop hiermee je vraag een beetje beantwoord te hebben, mocht je verder nog vragen hebben, hoor ik dat graag van je!

  Met vriendelijke groet,

  Joy-Ann Duursma

 • Nadieh vraagt 29 apr 2017
  Hoi, ik zit nu in Vwo 6 en ik twijfel nog erg tussen G&T en verpleegkunde. Wat zijn bijvoorbeeld de vakken die bij het techniek gedeelte horen en kan je dezelfde beroepen doen in het ziekenhuis als verpleegkunde afgestuurde? En wanneer moet ik mij opgeven als ik de aanvullende OK-opleiding wil doen?
  Sophie zegt 01 mei 2017

  Hoi Nadieh!
  De G&T opleiding leidt je op tot verpleegkundige die verstand heeft van techniek. Je kan dezelfde beroepen uitoefenen als de mensen die verpleegkunde hebben gestudeerd. Vakken die bij techniek horen zijn o.a: producttechnologie, informatietechnologie, natuurkunde. Verder krijgen wij dezelfde vakken als de HBO-V. Als je hier meer van wilt zien mag je gerust een dagje komen meelopen!
  De aanvullende OK-opleiding kun je alleen in Deventer doen, dus als jij de OK wilt doen zul je je moeten inschrijven in Deventer.
  Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag van je!
  Groetjes Sophie

 • Danielle vraagt 05 apr 2017
  Hoi! Ik heb interesse in deze studie met de aanvullende opleiding OK-assistent. Nu woon ik in het midden van het land, denk je dat het mogelijk is dat ik mijn (OK)stage dichter bij huis loop ipv omgeving Deventer?
  Yvette zegt 07 apr 2017

  Hoi Danielle,
  Saxion heeft samenwerkingsverbanden met een aantal ziekenhuizen in de regio; Gelre Apeldoorn/Zutphen, MST Enschede, ZGT Almelo/Hengelo, Deventer Ziekenhuis en Hardenberg.
  Bij het ziekenhuis waar je wordt aangenomen krijg je vanaf het derde jaar een dienstverband.
  Het is dus niet mogelijk om zelf een stageplaats te zoeken.
  Groeten Yvette

 • Cansu vraagt 01 jul 2016
  Hallo, Ik ben momenteel bezig met mijn beleidsadvies(dit is een verslag wat onderdeel is van mijn scriptie HBO-V). Nu gaat mijn beleidsadvies over educatie omtrent ondersteunende technologie en vroeg mij af of jullie ook klinische lessen/thema dagen hebben over ondersteunende technologie? m.v.g.
  Joy-Ann zegt 23 mrt 2017

  Dag Cansu,

  Tijdens de opleiding hebben wij verschillende colleges over technologie. Specifiek over bepaalde zorgtechnologiën hebben wij het niet. Ik denk dat je met deze vraag het beste even bij Marjan Keune kan vragen! Zij is teamleider van G&T

  Ik hoop je hiermee voldoende op weg te hebben geholpen

  Met vriendelijke groet,

  Joy-Ann Duursma

 • Hanna vraagt 23 mrt 2017
  Hey, ik wil dus graag de studie Klinische Technologie doen op de Uni. Nu heb ik een havo NG diploma met wis A en nat. Nu vraag ik me af als ik ipv vwo doe gewoon de studie G-T doe en in mijn eerste jaar mijn P haal en dan door stroom. Is het dan niet erg dat ik alleen Wis A heb en niet B? Groetjes
  IntoSaxion zegt 23 mrt 2017

  Hi Hanna,

  Dit is een lastige kwestie inderdaad! Ik denk dat het handig is om dit te vragen aan de universiteit waar je graag deze studie wil gaan volgen omdat die het beste weten welke eisen er zijn bij het toelaten van p-studenten.

  Weet je daar al iets meer over? Dan kan ik met je meedenken.

  Groetjes,
  Roos

 • Roxy vraagt 20 feb 2017
  Hallo,Welke titel staat er op je diploma als je de opleiding Hbo-V G&T hebt afgerond? Ben je dat officieel een HBO verpleegkundige + specialisatie? en hoe zit het bij het OK traject? Normaal duurt een inservice opleiding operatieassistent 3 jaar. krijg je Na 2 jaar dan wel een diploma?
  Joy-Ann zegt 20 feb 2017

  Beste Roxy,

  Bedankt voor je vraag. Je studeert af als HBO verpleegkundige met een aantekening voor technologie. Dit betekent dat je BIG-geregistreerd bent en gewoon kan solliciteren op de vacatures die open staan voor HBO verpleegkundigen.
  Door de opleiding Gezondheid & Technologie kan je ook in het bedrijfsleven aan de slag omdat je de brug kan vormen tussen de zorg en de techniek, deze mogelijkheden hebben afgestudeerde HBO-verpleegkundigen niet.

  Naast de regulieren HBO-V G&T studieroute, kan je ook het OK traject volgen. Hier start je officieel mee in je derde jaar, hiervoor zul je moeten solliciteren bij een van de deelnemende ziekenhuizen en ga je twee jaar aan de slag op de operatiekamer.
  Je volgt extra college's en moet meer en andere verslagen maken dan de studenten van de reguliere opleiding.
  Als je alles haalt binnen de tijd die er voor staat, zou je je diploma voor operatieassistent in 2 jaar kunnen halen, echter blijkt het dat dit voor veel studenten iets te optimistisch is, waardoor ze een half jaar langer bezig zijn.

  Wanneer beide opleidingen zijn afgerond heb je dus binnen 4/4,5 jaar twee bachelor diploma's gehaald!

  Ik hoop dat ik hiermee je vraag een beetje heb kunnen beantwoorden.

  Met vriendelijke groet,

  Joy-Ann Duursma

 • Floor vraagt 26 jan 2017
  In het 2e jaar wordt er stage gelopen.Bij welke instanties wordt stage gelopen?Zijn de stage-uren overdag /'s avonds of ook in het weekend?
  Joy-Ann zegt 27 jan 2017

  Dag Floor!
  Bedankt voor je vraag, het klopt inderdaad dat je in het tweede jaar stage gaat lopen. Er zijn veel studenten die stage gaan lopen, dit kan uiteen lopen van ouderenzorg, tot ziekenhuiszorg of psychiatrische zorg. De huidige eerstejaars volgen nu als enige nog het nieuwe curriculum en zij hebben dus nog geen stage gehad in deze opleidingsvorm!
  De stage-uren hangen ook af van je instantie! Bij de ene ben je vooral overdag aan het werk, maar zoals je waarschijnlijk wel weet heb je onregelmatige diensten in de zorg. Dit betekent dat het kan zijn dat je ook avonden en weekenden moet werken.
  Vaak is hierin wel veel te overleggen met je stage instelling.
  Ik hoop dat ik zo een beetje je vraag heb kunnen beantwoorden! Mocht je nog vragen hebben, hoor ik het graag!
  Met vriendelijke groet,
  Joy-Ann Duursma

 • Minke vraagt 28 nov 2016
  Ik wil graag een meeloopdag volgen bij G&T. Hoe ziet de inhoud van een meeloopdag er ongeveer uit, wat kan ik ongeveer verwachten?
  Joy-Ann zegt 28 nov 2016

  Beste Minke,
  Elke meeloopdag bij G&T ziet er anders uit. Bij een meeloopdag gaat het erom dat je ervaart wat een student op een dag doet. Je zal aan een student gekoppeld worden en samen met hem/haar de hele dag de college's etc. volgen die op het rooster staan. Daarnaast heb je natuurlijk de mogelijkheid de student alles te vragen en zal hij/zij alles uitleggen en toelichten! Een meeloopdag geeft een goed beeld van de opleiding, waarbij je ook gelijk de docenten leert kennen en kan zien of dit bij je aansluit!

  Ik hoop dat ik je vraag zo een beetje beantwoord heb, mocht je nog vragen hebben, hoor ik het graag!

  Groetjes, Joy-Ann

 • Mandy vraagt 24 nov 2016
  hoi, ik zit heel erg te twijfelen tussen g&t en de gewone HBO-V opleiding. Ik vraag me vooral af of het technologie gedeelte moeilijk is? en of de opleiding ook goed te doen is zonder natuurkunde, aangezien ik N&G heb zonder natuurkunde.
  Yvette zegt 25 nov 2016

  Hoi Mandy,
  G&T is te doen als je geen natuurkunde in je profiel hebt. Wel is het zo dat sommige hier dan moeite mee hebben. Maar we hebben ook andere technische vakken zoals producttechnologie, informatietechnologie, zorginnovatie, etc. Dit is voor de meeste studenten wel te volgen.
  Het is ook al een voorsprong dat je biologie hebt.
  Het is belangrijk als je G&T kiest dat je geïnteresseerd bent in technologische innovaties in de zorg.
  Succes met je keuze maken!
  Groeten, Yvette

 • Es vraagt 22 nov 2016
  Hoe 'makkelijk' word je als leerling-operatie assistent aangenomen bij een ziekenhuis waar Saxion contacten mee heeft (en welke ZH zijn dit)? Naar welke kwaliteiten kijkt een ziekenhuis t.o.v. een leerling?
  Yvette zegt 22 nov 2016

  Hoi Es,
  De ziekenhuizen waar Saxion een contract mee heeft zijn: Hengelo, Almelo, Enschede, Zutphen, Apeldoorn, Hardenberg en Deventer.
  De kans dat je wordt aangenomen bij deze ziekenhuizen hangt voor een groot deel van het aantal studenten die de OK-route gaan doen. Het is ook zo, als je aan het einde van het tweede jaar gaat solliciteren, moet je alle toetsen hebben gehaald (dus geen een onvoldoende hebben). Als je niet alle studiepunten hebt mag je niet verder met de OK-route.
  Ik heb zelf de sollicitatieprocedure nog niet gehad. Maar ze zullen waarschijnlijk kijken naar welke competenties je moet bezitten om het beroep uit te kunnen voeren, maar ook hoe naar jij functioneert als student. Omdat het een pittige opleiding is willen de ziekenhuizen goede en gedreven studenten.
  Groeten,
  Yvette

 • Noortje vraagt 21 sep 2016
  Hallo, Als je kiest voor de optie anesthesist of operatieassistent, in hoeverre kan je je dan nog verdiepen in de technische kant? Ik ben namelijk erg geïnteresseerd in beide.
  Joy-Ann zegt 21 sep 2016

  Dag Noortje, gedurende je opleiding volg je alle colleges van de studieroute. Daarnaast zul je lessen gaan volgen voor de OK-route. Dit bekent dat je je opleiding wat zwaarder maakt. De laatste twee jaar ga je van een voltijd opleiding naar een duaal opleiding. Je solliciteert einde van je tweede jaar bij een ziekenhuis waar je twee jaar lang zal gaan werken. Je schrijft gedurende je hele opleiding ook verslagen gericht op de technologie!
  Dus de interesse in beide is voor jou heel voordelig!
  Met vriendelijke groet,
  Joy-Ann Duursma

 • Marije vraagt 13 aug 2016
  Ik wil graag een laptop aanschaffen voor deze studie maar ik weet niet waar ik op moet letten. Is er misschien ook een lijst met aanbevolen laptops? Of vereisten van een laptop?
  Joy-Ann zegt 14 aug 2016

  Dag Marije!
  Ik heb even voor je opgezocht en als het goed is kan je op deze site alle informatie vinden over de eisen waaraan je laptop moet voldoen!
  http://notebook.saxion.nl/index.php/
  Mochten er nog vragen zijn dan hoor ik het graag van je.

  Met vriendelijke groet,
  Joy-Ann Duursma

 • Anouk vraagt 20 apr 2016
  Als je na 1 jaar HBO G&T er achter komt dat het toch niet helemaal bij je past, kan je dan over naar de HBO-V?
  Joy-Ann zegt 21 apr 2016

  Dag Anouk,
  Mocht G&T toch niet helemaal bij je passen, is in in overleg mogelijk terug te stromen naar de HBO-V! Reken er wel op dat de insteek van de opleiding net iets anders is, waardoor je op dat moment of wat moet inhalen, of voorloopt.
  Met vriendelijke groet,
  Joy-Ann Duursma

 • Lotte vraagt 28 feb 2016
  Hee, als je de studie G&T gaat volgen plus de OK route dan wordt je automatisch in Deventer geplaatst, maar als je nou in het 2e jaar toch geen OK erbij wil doen. Kun je dan de studie G&T afmaken in Deventer of word je dan overgeplaatst naar Enschede?
  Joy-Ann zegt 29 feb 2016

  Hallo Lotte, ik heb je vraag even voorgelegd aan de teammanager van Gezondheid & Technologie. Ze gaf mij het volgende antwoord:
  Studenten die eind 1e jaar aangeven niet verder te willen met de okc route vervolgen hun studie in Enschede. Als ze pas gedurende het 2e jaar dit besluit nemen, dan gaan ze vanaf leerjaar 3 door in Enschede.
  Ik hoop dat het hiermee duidelijk is voor jou!

  Met vriendelijke groet, Joy-Ann Duursma

 • Lynn vraagt 18 feb 2016
  Ik heb erg veel interesse in deze opleiding. Echter heb ik in een totaal andere richting een MBO 4 opleiding gevolgd en afgerond.Om een nieuwe MBO opleiding te kiezen richting zorg vind ik nogal geld en tijd verspilling.Zijn er nog andere opties om toegelaten te worden voor deze opleiding?
  Joy-Ann zegt 02 mrt 2016

  Dag Lynn, er zijn inderdaad scherpere eisen gesteld aan het doorstuderen na de MBO. Welke opleiding heb je gevolgd?
  Het is misschien het handigst om 9 maart in Deventer of 16 maart in Enschede naar de open dag te komen! Daar kunnen ze beter antwoord geven op deze vraag.
  Met vriendelijke groet, Joy-Ann Duursma

  Nog 1 antwoord Inklappen

 • anoniem vraagt 23 feb 2016
  Hallo, Ik wil heel graag verder leren voor operatieassistent,maar ik woon op mezelf. Ik hoorde dat de opleiding nu in een HBO variant is, twee jaar school en twee jaar stage en geen werken en leren meer. Ik kan niet vier jaar zonder loon. Ben benieuwd of hier iemand meer weet.
  Joy-Ann zegt 02 mrt 2016

  Hallo, de opleiding duurt inderdaad vier jaar. De eerste twee jaar zal je veel school hebben en twee stages. Daarna start het echte operatieassistent gedeelte. Hierbij solliciteer je voor een ziekenhuis in de regio en zal je twee jaar aan het 'werk' gaan. Ik raad je aan om 9 maart naar de open dag in Deventer, of 16 maart naar de open dag in Enschede te komen.

  Nog 1 antwoord Inklappen

 • Kim vraagt 03 feb 2016
  Heei,Ik had een vraag over de keuze die je kan maken als anesthesist of operatieassistent. Moet je hiervoor persé naar deventer? Of kan je ook in enschede blijven?
  Joy-Ann zegt 08 feb 2016

  Hoi Kim!
  Bedankt voor je vraag. Sinds vorig schooljaar is de G&T route in Deventer gestart. Dit betekent dat alle studenten die interesse hebben in de anesthesie of operatieassistent opleiding daar de opleiding zullen volgen!
  In Enschede is alleen de reguliere G&T opleiding.
  Met vriendelijke groet, Joy-Ann Duursma

 • Esmee vraagt 13 jan 2016
  Hoi, ik laat in principe niets vallen wat betreft de keuze als ik BSM zal kies. Ik bedoelde inderdaad voor de opleiding g&t :) Mijn doel is om vervolgens door te gaan als operatieassistente.
  Joy-Ann zegt 13 jan 2016

  Hoi Esmee! Goed om te weten dat je niks laat vallen als je al goed weet wat voor vervolgstudie je wil gaan doen! Ik denk dat je met je N&G pakket goed uit de voeten kan op de studie! Veel succes! :)
  Met vriendelijke groet, Joy-Ann Duursma

 • Esmee vraagt 13 jan 2016
  Hallo, ik moet binnenkort een profiel keuze waarbij ik Natuur&Gezondheid kies met daarbij Natuurkunde. Nu zit ik te twijfelen of ik er BSM er ook bij zal kiezen. Wat zullen jullie mij aanraden? Alvast bedankt!!
  Joy-Ann zegt 13 jan 2016

  Beste Esmee,
  Leuk dat je voor het pakket Natuur & Gezondheid gaat kiezen! Ik kan moeilijk antwoord geven op je vraag omdat ik niet weet wat jij voor vervolgstudie wil gaan doen. Omdat je hier je vraag stelt, ga ik er maar even van uit dat je er over nadenkt om gezondheid & technologie te gaan doen. Het pakket N&G sluit bij deze studie goed aan, ook je keuzevak Natuurkunde kan je goed gebruiken. Wat laat je vallen ten opzichte van BSM?
  BSM is namelijk niet een pre voor de studie gezondheid & technologie ;)
  Met vriendelijke groet,
  Joy-Ann Duursma

Stel een vraag

Staat je vraag er niet tussen? Stel hem hier.

karakters over:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Interesse in deze studie?