Gezondheid & Technologie (studieroute)

De gezondheidszorg verandert. Steeds meer wordt er in de zorg gebruik gemaakt van nieuwe technologieën. En dat vraagt om professionals die de nieuwe technologieën in de zorg kunnen toepassen. Onder de licentie van de opleiding tot hbo-verpleegkundige leidt de studieroute Gezondheid & Technologie op tot een verpleegkundige, met een specialisatie in technologie.

Hierbij alvast wat handige links met antwoorden op veelgestelde vragen!

- Is er een mogelijkheid om in februari in te stromen?

- Hoeveel collegegeld moet ik betalen?

- Wat zijn de toelatingseisen?

Nog meer vragen? Op onze website vind je alles over de start van je studie!

IntoSaxion is niet bedoeld voor het werven van personeel, stagiaires en afstudeerders. Deze vragen worden verwijderd en dus niet beantwoord.

Ambassadeurs

Stad van deze studie

Deventer, Enschede

Stel een vraag

Vragen van bezoekers

Een brandende vraag? Stel hem aan een ambassadeur!

 • Hoi! Ik heb me aangemeld voor de opleiding HBO-V, maar ik zou ook graag de OK-route willen volgen. Hoe gaat dit in zijn werking? Hoe kan je je daarvoor aanmelden? Groetjes!
  Denise
  vroeg 1 dag geleden
  Judith
  zei 1 dag geleden

  Hallo Denise,

  De Hbo-v en de Gezondheid & Technologie OKC zijn twee aparte studies. Op onderstaande link vind je meer informatie over de Gezondheid & Technologie studie.

  https://www.saxion.nl/opleidingen/voltijd/bachelor/verpleegkunde-gezondheid-en-technologie/ok-route

  Veel succes met je studiekeuze!

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Ik heb geen wiskunde of biologie gehad op de havo, maar deze studie lijkt me wel heel interessant. Hoe groot is mijn achterstand zonder deze vakken?
  Vee
  vroeg 1 week, 1 dag geleden
  Hannah
  zei 1 week, 1 dag geleden

  Hallo Vee,

  Zonder wiskunde is het goed te doen. Zonder biologie is echter wel moeilijk, er komt een hoop anatomie en fysiologie bij de opleiding kijken. Je kunt zelf misschien het beste beoordelen hoe goed je kunt leren. Als dit namelijk snel gaat dan is de achterstand niet zo groot. Vind je echter biologie moeilijk, dan is de achterstand natuurlijk groter.
  Ik hoop dat je hier wat mee kan!
  Met vriendelijke groet,
  Hannah Jansen
  4e jaars student hbo-v gt
  Leerling operatieassistent

 • Kun je met deze opleiding(en) ic-verpleegkundige of ambulance-verpleegkundige worden? Zoja, hoe? Dus welke minor en master zou je daarvoor moeten kiezen?
  Aysegul
  vroeg 1 week, 3 dagen geleden
  Ashley
  zei 1 week, 3 dagen geleden

  Hoi Aysegul,

  Na afronding van de opleiding Verpleegkunde (of Gezondheid & Technologie) is het mogelijk om verschillende specialisaties te gaan volgen, waaronder IC- of SEH-verpleegkundige. Soms wordt dan wel gevraagd om eerst 1 of 2 jaar werkevaring op te doen in het ziekenhuis. Voordat je met de specialisatie voor ambulanceverpleegkundige kan starten moet je een specialisatie op de IC, SEH of CCU afgerond hebben.

  Ik hoop hiermee je vraag beantwoordt te hebben, zo niet hoor ik het graag

  Groetjes,
  Ashley

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Hi, ik had begrepen dat je voor G&T een vooropleiding moet hebben gedaan met zorg of techniek als je van het mbo af komt. Nu heb ik allround schoonheidsspecialiste gevolgd. Dit valt meer onder uiterlijke verzorging. Wij krijgen wel biologie bijvoorbeeld. Kan ik hiermee geaccepteerd worden?
  Irem
  vroeg 1 maand geleden
  Tess
  zei 1 maand geleden

  Hoi Irem!
  De studies die met jouw achtergrond als allround schoonheidsspecialiste het meeste worden gekozen zijn fysiotherapie en huidtherapie, maar het kan wel. Ik heb deze informatie van een andere student fysiotherapie die ook als vooropleiding allround schoonheidsspecialiste heeft gedaan. Mocht je het zeker willen weten zou ik contact proberen te zoeken met Saxion. backoffice.agz@saxion.nl zullen je mail vast doorsturen naar iemand die hier het precieze antwoord op weet.
  Ik hoop dat je vraag zo beantwoord is!
  Groetjes van Tess

 • Hoi! Welke basisvakken zijn prettig om goed te beheersen voordat je aan deze opleiding begint?
  Eva
  vroeg 2 maanden, 4 weken geleden
  Hannah
  zei 2 maanden, 4 weken geleden

  Hoi eva,

  Het is altijd handig om van de havo te komen met een nt en ng profiel. Biologie, natuurkunde en sheikunde zijn handig om op havo niveau te kunnen. In natuurkunde krijg je nog les, maar is soms lastig te volgen als je geen havo natuurkunde hebt gehad. Scheikunde is daarbij altijd handig om te kennen maar is geen harde must. En biologie begrijp je denk ik wel dat dat wel belangrijk is.
  Ik hoop daarmee je vraag te hebben beantwoord!

  Met vriendelijke groet,
  Hannah Jansen
  4e jaars G&T student met specificatie operatieassistent

 • Hallo, als je klaar bent met de opleiding G&T wat voor een 'technische' apparaten mag je dan gaan bedienen in het ziekenhuis? Bijvoorbeeld echo apparaten, MRI scan.
  Jamie
  vroeg 4 maanden geleden
  Judith
  zei 4 maanden geleden

  Hoi Jamie,

  Als je deze studie hebt afgerond betekend het niet dat je een echo of MRI-scan mag maken. Hier zul je een vervolg studie voor moeten doen.

 • Heb ik natuurkunde nodig voor de opleiding G&T?Ik volg nu namelijk de richting: Natuur en gezondheid, maar daar zit geen natuurkunde in. (wel scheikunde)
  Joanne
  vroeg 4 maanden, 2 weken geleden
  Bo
  zei 4 maanden, 2 weken geleden

  Beste Joanne,

  Het is volgens mij geen vereiste. Het is wel aan te raden maar er zijn er genoeg die het zonder natuurkunde doen. Je krijgt het vak natuurkunde ook zelf tijdens de opleiding.
  Groetjes Bo

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Ik ben eerstejaars G&T student op Saxion Deventer en ik wil graag volgende jaar verplaatsen naar Enschede, is dat mogelijk? en wat zijn de stappen?
  Carla
  vroeg 5 maanden, 1 week geleden
  Ashley
  zei 5 maanden, 1 week geleden

  Hoi Carla.
  Volgensmij moet dat geen probleem zijn, maar het is wel handig om dat optijd aan te geven. Maar gelukkig ben je er nu al mee bezig. Ik denk dat het het handogst is als je hierover in gesprek gaat met je SLB'er, die kan jou hier mooi in begeleiden

  Groetjes,
  Ashley

 • Hoi,ik vroeg me af of ik na gezondheid en technologie door kon gaan naar de universiteit. Ik wil hierna graag biomedische wetenschappen doen of gezondheidswetenschappen. Heb je veel vrije tijd over voor werk etc? groetjes esmee
  esmee
  vroeg 5 maanden, 2 weken geleden
  Judith
  zei 5 maanden, 2 weken geleden

  Jahoor met een HBO diploma kan je naar de Universiteit. Ja als je een goede planning maakt heb je voldoende tijd om te werken.

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Hoi, Wat is HET verschil tussen gewoon HBO-V en verpleegkunde en technologie? Ook als je kijkt naar je baan nadat je afgestudeerd bent?
  Joanne
  vroeg 5 maanden, 1 week geleden
  Willemijn
  zei 5 maanden, 1 week geleden

  Het verschil tussen de HBO-V en Gezondheid en Technologie zit hem in het stukje technologie wat je extra krijgt. Dit zijn de vakken informatietechnologie, producttechnologie en uitgebreidere Natuurkunde. Wat betreft de banen die je kunt krijgen als bent afgestudeerd kan je met gezondheid en technologie bijvoorbeeld in een bedrijf aan het werk waar ze zorgtechnologieën bedenken/maken.

 • Hoi,Moet je tijdens de opleiding een specialisatie of richting kiezen of kan je ook gewoon als verpleegkundige afstuderen met technologie?
  Joanne
  vroeg 5 maanden, 1 week geleden
  Hannah
  zei 5 maanden, 1 week geleden

  Hallo Joanne,

  In het tweede jaar ga je kiezen voor operatieassitent/anesthesiemedewerker OF verpleegkundige met extra technologie. Als je kiest voor operatieassistent/anestgesiemedewerker kom je in de sollicitatieprocddure. Als je niet word aangenomen dan maak je ook de opleiding af als verpleegkundige met extra technologie.

  Met vriendelijke groet,
  Hannah Jansen
  4e jaars student HBO-v G&T en operatieassistent i.o.

 • Hoi,ik vroeg me af hoe je dag eruit ziet met G&T? En hoe laat je meestal moet beginnen etc. groetjes esmee
  esmee
  vroeg 5 maanden, 2 weken geleden
  Judith
  zei 5 maanden, 2 weken geleden

  Hoi Esmee, lastige vraag. Je hebt geen vast rooster. Dit rooster verschilt wekelijks. Je schooldag kan beginnen om 8.30 en eindigen om 18.00. De dag is gevuld met hoorcolleges, werkcolleges en praktijkuren!

 • Hoi (nog een vraagje :)), Hoe erg gaat de opleiding dan veranderen?Ook lijkt het mij leuk om na mijn opleiding iets met acute zorg te doen. Heeft de opleiding GT met het extra stuk technologie daarbij ook echt een toegevoegde waarde ten opzichte van hbov?
  Esmee
  vroeg 5 maanden, 2 weken geleden
  Judith
  zei 5 maanden, 2 weken geleden

  Het eerste jaar wordt een gezamenlijk basisjaar, dit betekent dat studenten van G&T en van VPK gezamenlijk lessen kunnen volgen. In dit jaar wordt de basis gelegd als verpleegkundige en maken alle studenten kennis met technologie. Na het eerste jaar kunnen studenten daardoor gemakkelijker switchen van G&T naar VPK of andersom. Vanaf het tweede studiejaar gaan de studenten die kiezen voort de studieroute G&T zich verder verdiepen in technologie en innovatie. De specifieke toelatingseisen voor G&T komen te vervallen.

  De website en voorlichtingsmaterialen zijn al gewijzigd dus kijk hier ook nog eens naar!

  Leuk acute zorg! Zowel hbo-v en hbo-GT kunnen solliciteren op vacatures in de acute zorg. Ik denk dat je als GT'er niet perse "voorrang" krijgt. Echter is de GT wel een verrijking op je diploma. Je krijgt al wel veel meer verstand van alle techniek in de zorg dus ook de techniek die gebruikt wordt binnen de acute zorg...

 • Hoi, ik dat g&t eigenlijk hbo-v is, maar dan met een extra stukje techniek. Betekent dit dat je bij g&t dan ook dezelfde casussen volgt als bij hbo-v. Zo ja, worden deze dan bijvoorbeeld anders aangepakt of wat is eigenlijk precies het verschil hierin.Bedankt alvast!
  Esmee
  vroeg 5 maanden, 2 weken geleden
  Judith
  zei 5 maanden, 2 weken geleden

  Hoi! Ik heb gehoord dat het curriculum gaat veranderen per sept 2021. Maar nu is het nog zo dat de hbo-v en de hbo-GT echt verschillende studies zijn. Met de GT krijg je aanzienlijk meer technologie. Dit zie je met name terug in het aantal vakken (natuurkunde, product technologie, informatietechnologie), deze vakken krijg je op de hbo-v ook maar op de GT krijg je deze vakken vaker in de week met meer verdieping. Verder wordt er in de (product)toetsen ook meer verdieping gevraagd in de technologie vergeleken met de reguliere hbo-v. Als GT student kan het zijn dat je stage gaat lopen bij een bedrijf zoals;
  OSAsense of Carinova.

  Ik hoop dat je vraag zo voldoende beantwoordt is.

  Zo niet laat gerust een berichtje achter!

 • Ik zie bij de toelatingseisen momenteel niets staan maar is er een toelatingseis? Ik zou dan van een MBO CIOS afkomen. Graag hoor ik van jullie.
  Esmee
  vroeg 6 maanden, 2 weken geleden
  Willemijn
  zei 6 maanden, 2 weken geleden

  Hallo Esmee,
  Op deze website kun je de toelatingseisen voor Gezondheid en Technologie lezen. https://www.saxion.nl/opleidingen/voltijd/bachelor/verpleegkunde-gezondheid-en-technologie/toelating

 • Beste meneer/mevrouw, Wanneer je de opleiding Gezondheid & Technologie hebt afgerond, kan je dan direct beginnen aan het traject om de ambulance of SEH op te mogen of heb je hier, zoals bij HBO-V, eerst ook 5 jaar werkervaring voor nodig? Mvg,Alysa van Gageldonk
  Alysa
  vroeg 6 maanden, 2 weken geleden
  Judith
  zei 6 maanden, 2 weken geleden

  Beste Alysa,

  Leuk dat je geïnteresseerd bent in de studie gezondheid & technologie! Zo ver ik weet heb je als gediplomeerd GT verpleegkundige niet meer of minder werkervaring nodig dan de reguliere Hbo-v als je kiest voor het werk op de SEH/ambulance.

  Hopelijk is je vraag hiermee beantwoord!

 • Voor het aanschaffen van een laptop. Heb je hiervoor speciale programma's nodig die je erbij moet hebben?
  Vera
  vroeg 10 maanden, 2 weken geleden
  Esmee
  zei 10 maanden, 2 weken geleden

  Dag Vera, je bent geen speciale programma's nodig. Vanuit Saxion krijg je een Microsoft account, waarmee je automatisch programma's als Word, PowerPoint en Excel hebt en een outlook mail.

 • Hey, ik ben Maarten en ik heb een vraag over de opleiding G&T. Ik heb zowel op de site als bij de al eerder gestelde vragen gekeken, maar ik kan er niet echt achter komen hoe groot het technische gedeelte is van de studie. Ga je uiteindelijk zelf iets bouwen (protheses bijvoorbeeld)naast verzorging?
  Maarten
  vroeg 11 maanden geleden
  Esmee
  zei 10 maanden, 4 weken geleden

  Dag Maarten, bij G&T gaat het niet om hoe je zelf iets bouwt (dit is, volgens mij, meer biomedische technologie op de UT). Bij G&T gaat het er vooral om dat je weet wat er op de markt is betreft (nieuwe) technische middelen. Maar stel je hebt zelf een ingenieus idee, dan leer je ook hoe je dit plan kunt oppakken met mensen uit het bedrijfsleven en ingenieurs om dit eventueel tot werkelijk te brengen.
  Hopelijk geeft dit antwoord op jouw vraag.

 • Hoeveel studenten beginnen er ongeveer aan het eerste jaar G&T in Enschede? En hbo-v?
  Janneke
  vroeg 11 maanden, 1 week geleden
  Esmee
  zei 11 maanden geleden

  Dag Janneke, wat ik weet zijn er 6 groepen HBO-V en 6 groepen G&T in Enschede (zelf studeer ik namelijk in Deventer). In een groep zitten gemiddeld 12 tot 16 personen.

 • Kan je de opleiding gezondheid en technologie met ok route ook in Enschede volgen of is het alleen mogelijk in deventer
  Cameron Altena
  vroeg 11 maanden, 2 weken geleden
  Esmee
  zei 11 maanden, 1 week geleden

  Hi, sinds dit jaar is het mogelijk om G&T met OK-route zowel in Deventer als in Enschede te volgen.

 • Hallo wat is de verschil tussen de opleiding G&T en verpleegkundige
  Jessy
  vroeg 11 maanden, 2 weken geleden
  Esmee
  zei 11 maanden, 1 week geleden

  Dag Jessy, bij G&T heb je meer technologie vakken, zoals informatietechnologie en producttechnologie, dan bij de regulieren HBO-V opleiding. Daarnaast wordt bij G&T verwacht dat de interventies technologie bevatten. Op deze manier speel je dus continu in op de mogelijkheden om technologie in te zetten in de zorg.
  Hopelijk beantwoord ik hiermee jouw vraag.

 • Hoi,Ik heb begrepen dat je met verpleegkunde stage kunt lopen in het buitenland, geld dit ook voor G&T en wat als je de Ok-route wilt volgen?? Alvast bedankt!
  ?
  vroeg 11 maanden, 2 weken geleden
  Esmee
  zei 11 maanden, 1 week geleden

  Hi, wanneer je de OK-route doet kan er geen stage worden gelopen in het buitenland. Met alleen HBO-V of G&T is dit wel mogelijk.
  Hopelijk is deze informatie voldoende.

 • Hallo wat is de verschil tussen de opleiding G&T en verpleegkundige
  Jessy
  vroeg 11 maanden, 2 weken geleden
  Esmee
  zei 11 maanden, 1 week geleden

  Dag Jessy, bij G&T heb je meer technologie vakken, zoals informatietechnologie en producttechnologie, dan bij de regulieren HBO-V opleiding. Daarnaast wordt bij G&T verwacht dat de interventies technologie bevatten. Op deze manier speel je dus continu in op de mogelijkheden om technologie in te zetten in de zorg.
  Hopelijk beantwoord ik hiermee jouw vraag.

 • Hoi, ik zit in mijn eindexamenjaar en denk er over na om gezondheid en technologie te studeren bij jullie, maar weet nog niet helemaal hoe het zit met stages. Doet elk ziekenhuis mee aan stages, bijvoorbeeld Gelre Ziekenhuis in Zutphen?
  ali
  vroeg 12 maanden geleden
  Wouter
  zei 12 maanden geleden

  Dag Ali,

  De stages worden door het stagebureau verdeeld. Afhankelijk van je woonplaats en de beschikbare plaatsen bij de eventuele ziekenhuizen kan het zijn dat je bij het Gelre wordt geplaatst. Houd er ook rekening mee dat je in de wijk geplaatst kan worden of in een verpleeghuis.

  Groetjes,
  Wouter

 • Wat zijn de eisen aan een laptop waarmee je goed deze jaren door kunt komen?
  Dimitri
  vroeg 1 jaar geleden
  Rémon
  zei 1 jaar geleden

  Beste Dimirtri,

  Het gaat bij deze opleiding vooral om document bewerking (zoals aantekeningen en verslagen) en dingen opzoeken op internet (voor verslagen etc.). Soms krijg je wel een opdracht waarbij je een filmpje moet knippen en plakken. Maar ik heb uit mijn ervaringen geen problemen ontvangen. Ook niet vanuit mijn klas met hun laptops. Ik hoop hiermee je vraag voldoende beantwoord te hebben.

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Wat kan je met je propedeuse als je die gehaald hebt bij G&T? Is het misschien mogelijk naar de universiteit te gaan? En welke opleidingen zouden dan kunnen?
  Naomi
  vroeg 1 jaar geleden
  Esmee
  zei 1 jaar geleden

  Dag Naomi, een propedeuse is het bewijs dat je het niveau van de opleiding aan kan, en dus ook alle studiepunten van het eerste jaar hebt behaald.
  Met je propedeuse is het inderdaad mogelijk om naar een universiteit te gaan. Wel verschilt het per universiteit en opleiding welke bijbehorende deelcertificaten op vwo-niveau moet behalen. Vaak worden de vakken wiskunde B, natuurkunde, scheikunde en soms biologie gevraagd. Ik zou dus aanraden om, als je naar de uni wilt, te kijken wat de eisen zijn de desbetreffende opleiding. Hopelijk geeft dit antwoord op je vraag!

 • Op deze site zie in steeds staan dat alleen in Deventer de OK-route wordt aangeboden, maar op de site van het Saxion en tijdens de open dag werd verteld dat het bij zowel Deventer als Enschede aangeboden wordt. Als ik in 2020 wil beginnen, waar kan ik dan evt. de OK-route kiezen?
  Anne
  vroeg 1 jaar, 5 maanden geleden
  Sophie
  zei 1 jaar, 5 maanden geleden

  Hey Anne!

  De OK-route kan echt alleen gevolgd worden in Deventer. Als je in september 2020 wil starten met de OK-route, dan zul je je aan moeten melden in Deventer, in Enschede wordt, naar mijn weten, de OK-route niet aangeboden. Tenzij ze dit veranderd hebben zonder ons iets te vertellen haha.
  Mocht je het nou helemaal zeker willen weten, bel dan even naar Saxion zelf, die kan je daar met alle zekerheid antwoord op geven.

  Groetjes,
  Sophie ten Vregelaar

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Ben je verplicht om stage te lopen bij ouderenzorg? In welke instellingen kun je later werken?
  Maya
  vroeg 1 jaar geleden
  Esmee
  zei 1 jaar geleden

  Hai Maya! Je bent niet verplicht om een stage te lopen in de ouderenzorg. In het tweede jaar loop je de eerste stage. Hier wordt je vanuit Saxion geplaatst, waarbij je wel voorkeuren kunt aangeven, maar dit is niet leidend. Het derde en vierde jaar kun je zelf voor een groot deel vorm geven. Hoe dit precies verloopt weet ik niet, gezien ik eerstejaars ben.
  Betreft jouw vraag naar instellingen: dit kan van alles zijn: ziekenhuis, jeugdzorg, thuiszorg, huisarts, privé kliniek. Daarnaast kan je ook adviseurstaken op je nemen.

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Hallo, Ik wil mij graag aanmelden voor G&T, momenteel doe ik een mbo 4 ICT opleiding. Wordt dit gezien als een opleiding in de techniek? Aangezien dit bij de toelating eisen staat van deze opleiding. zo ja, moet ik dan nog een extra vakken pakket kiezen tijdens de opleiding?
  Niels
  vroeg 1 jaar, 8 maanden geleden
  Ashley
  zei 1 jaar geleden

  Hoi Niels,
  Ik durf geen antwoord te geven op de vraag of jouw ICT opleiding in de sector techniek valt. Ik wil je graag verwijzen naar het Saxion Informatie Centrum. Zij kunnen je vraag verder beantwoorden. Zij zijn bereikbaar op het nummer 088-019 3700.
  Ik hoop je hier mee geholpen te hebben.

 • Ik heb me inschreven voor deze opleiding. En ik ga dan ook een laptop halen maar wat heeft de laptop echt nodig om functioneel te zijn voor de opleiding en zou je voorbeelden van een goed laptop kunnen opnoemen.
  Betul
  vroeg 1 jaar, 8 maanden geleden
  Rémon
  zei 1 jaar geleden

  Beste Betul,

  Het gaat bij deze opleiding vooral om document bewerking (zoals aantekeningen en verslagen) en dingen opzoeken op internet (voor verslagen etc.). Soms krijg je wel een opdracht waarbij je een filmpje moet knippen en plakken. Maar ik heb uit mijn ervaringen geen problemen ontvangen. Ook niet vanuit mijn klas met hun laptops. Ik hoop hiermee je vraag voldoende beantwoord te hebben.

 • Hoi, over anderhalf jaar ben ik afgestudeerd MBO V'er. Nu is het zo dat als ik HBO V ga doen ik deze in 2 of 3 jaar kan doen (verkort dus). Is er ook een optie bij G&T om de HBO V kant van de opleiding verkort te doen.
  Irene
  vroeg 1 jaar, 2 maanden geleden
  Puck
  zei 1 jaar geleden

  G&T kan je helaas niet verkort doen, deze is er alleen in voltijd (4 jaar). Er zijn wel opties om de reguliere HBO-V verkort te doen

 • hallo, ik ben aangenomen voor de opleiding G&T met OKassistent en ik heb 2 vragen1 Ik las net de vragen door en het was voor mij een beetje onduidelijk. ik heb gekozen voor de locatie Enschede, moet ik dan in deventer de OKroute doen? of kan dat in enschede? 2 Hoeveel vakken krijg ik als G&T + OK?
  Isa
  vroeg 1 jaar, 9 maanden geleden
  Rémon
  zei 1 jaar geleden

  Beste Isa,

  Op het duidelijk te hebben wil ik je wel zeggen dat je nog niet zeker bent van je plek in de OKC-route. Hiervoor moet je minimaal 2 sollicitatieprocedures doorkomen. Maar als je gekozen bent zal je 1x in de 14 dagen les hebben in Enschede wat betreft de OKC-route. De eerste sollicitatieprocedure zal in de tweede helft van het eerste jaar zich voordoen. En de tweede een jaar later. Ik hoop hiermee je vraag voldoende beantwoord te hebben.

 • Ik heb me inschreven voor deze opleiding. En ik ga dan ook een laptop halen maar wat heeft de laptop echt nodig om functioneel te zijn voor de opleiding en zou je voorbeelden van een goed laptop kunnen opnoemen.
  Betul
  vroeg 1 jaar, 8 maanden geleden
  Rémon
  zei 1 jaar geleden

  Beste Betul,

  Het gaat bij deze opleiding vooral om document bewerking (zoals aantekeningen en verslagen) en dingen opzoeken op internet (voor verslagen etc.). Soms krijg je wel een opdracht waarbij je een filmpje moet knippen en plakken. Maar ik heb uit mijn ervaringen geen problemen ontvangen. Ook niet vanuit mijn klas met hun laptops. Ik hoop hiermee je vraag voldoende beantwoord te hebben.

 • Studie-inhoud
  Ik heb hier een paar vragen gezien of je de aanvullende opleiding tot operatieassistent ook in enschede kunt doen en vroeg me af of dit nu wel kan of dat het nog steeds alleen maar in Deventer kan. Alvast bedankt! Groetjes Martijn
  Martijn
  vroeg 1 jaar, 5 maanden geleden
  Rémon
  zei 1 jaar geleden

  Beste Martijn,

  Sinds dit jaar is het mogelijk gemaakt om ook vanuit Enschede de OKC-route te volgen. Ik hoop hiermee je vraag voldoende beantwoord te hebben.

 • Ik woon in Enschede dus het zou handig zijn om in Enschede te studeren, maar ik wil graag doorgaan met anesthesiemedewerker. Als ik me inschrijf in Enschede en daar G&T afrond, kan ik daarna nog naar Deventer om verder te gaan? of moet ik daarvoor ook beginnen in Deventer?
  anoniem
  vroeg 1 jaar, 3 maanden geleden
  Rémon
  zei 1 jaar geleden

  Goedemorgen,
  Als je gaat studeren in Enschede is er sinds dit jaar mogelijk gemaakt dat je ook vanuit Enschede de OKC-route kan volgen. Ik hoop je vraag hiermee voldoende beantwoord te hebben.

 • Haihai,Mijn vraag is dus. Na de vakantie wil ik heel graag deze opleiding volgen, maar ik kom van het mbo en moet je dan een mbo opleiding gevolgd hebben in de zorg? Om op hbo g-t te komen?Want ik heb namelijk mbo 4 detailhandel gedaan.Is dat dan ook gewoon mogelijk?
  Tamyanoelle
  vroeg 1 jaar geleden
  Esmee
  zei 1 jaar geleden

  Hai Tamyanoelle, je kunt alleen als mbo'er bij G&T starten wanneer je een afgeronde mbo-opleiding hebt in de sector zorg of techniek. Ik hoop dat dit antwoord geeft op jouw vraag.

 • Hallo, Ik zit eraan te denken om G&T te doen, maar ik vraag me af of je ook echt veel met ouderenzorg en schoonmaken van ouderen doet etc.
  Lynn
  vroeg 1 jaar, 2 maanden geleden
  Sophie
  zei 1 jaar, 1 maand geleden

  Hoi Lynn,

  Gezondheid en Technologie is eigenlijk verpleegkunde met het technische gedeelte ernaast. In leerjaar 2 loop je een ouderenstage waarin je zeker in aanraking komt met ouderen ondersteunen in de ADL.
  In leerjaar 3 en 4 krijg je ook nog 2 stages, maar dit is niet per definitie met ouderen. Hierin krijg je ook de mogelijkheid om een technische stage te doen en voorkeur uit te spreken.

  Ik hoop je vraag zo beantwoord te hebben.

  Groetjes,
  Sophie ten Vregelaar

 • Zijn er boeken in het Engels? Of alleen maar in het Nederlands. En wat voor vakken krijgen we? Alvast bedankt
  Carla
  vroeg 1 jaar, 1 maand geleden
  Sophie
  zei 1 jaar, 1 maand geleden

  Hoi Carla!

  De boeken zijn allemaal in het Nederlands. Je kunt de boekenlijst bekijken op studystore.nl.
  Vakken die je krijgt zijn onder andere:
  - Gezondheidsbevordering en preventie
  - Geneeskunde
  - Verpleegtechnische Vaardigheden
  - Klinisch Redeneren
  - Natuurkunde
  - Veiligheid en Kwaliteit
  - Morele Oordeelsvorming
  - Onderzoek doen en Toepassen
  - Communicatie
  Dit is nog niet alles en klinkt heel veel, maar wordt opgedeeld in verschillende kwartielen.
  Ik hoop je vraag zo beantwoord te hebben. Mocht je nog wat willen weten dan hoor ik het graag.

  Groetjes,
  Sophie ten Vregelaar

 • Hoi, is natuurkunde een verplicht vak?
  carmen
  vroeg 1 jaar, 2 maanden geleden
  Sophie
  zei 1 jaar, 2 maanden geleden

  Hoi Carmen!

  Er zit inderdaad een blok Natuurkunde in de opleiding en deze is verplicht.
  Mocht je verder vragen hebben dan hoor ik het graag.

  Groetjes,
  Sophie ten Vregelaar.

 • Toekomst Studie-inhoud
  Hoi ,Kun je de opleiding verpleegkundige ook volgen als je anesthetist te worden waarbij je dan in de 2 een keuze maakt om het extra te volgen.
  Elise
  vroeg 1 jaar, 6 maanden geleden
  Harun
  zei 1 jaar, 5 maanden geleden

  Hi Elise,

  Je kunt de OK-route volgen, waarin je opgeleid wordt tot anesthesiemedewerker.

  Hier vind je meer info: https://www.saxion.nl/opleidingen/voltijd/bachelor/verpleegkunde-gezondheid-en-technologie/ok-route

  Groeten,

  Koen

 • In een eerder bericht heb ik gelezen dat je kan overstappen van G&T naar HBO-V. Stel je bent begonnen aan de G&T opleiding maar dit is toch niet alles wat je ervan had verwacht, maar wilt nog wel steeds de gewone HBO-V studie volgen. Wanneer kan je in het eerste jaar overstappen van G&T naar HBO-V?
  Vraag
  vroeg 1 jaar, 6 maanden geleden
  Sophie
  zei 1 jaar, 6 maanden geleden

  Hoihoi!

  Het is inderdaad zo dat je kan overstappen van G&T naar de HBO-V. Zelf heb ik de overstap onlangs ook gemaakt. Wanneer je kan overstappen zul je moeten overleggen met je PBV'er. Die kan jou daarin begeleiden. Tip: als je nu al twijfelt of je G&T wil doen of HBO-V zou ik het snel aangeven. Zo kan hij je eventueel inkijk geven in de HBO-V en je overstap zo snel mogelijk regelen.

  Ik hoop dat ik je vraag hiermee beantwoord heb.

  Groetjes,
  Sophie ten Vregelaar

 • Ik heb me al ingeschreven bij Saxion in Enschede voor Gezondheid & Technologie met de intentie om Anesthesiemedewerker te volgen. Ik heb hier gelezen dat de OK route wordt aangeboden bij Saxion in Deventer. Daarom vraag ik me af of ik me wel op de juiste plek heb ingeschreven.
  Fe
  vroeg 1 jaar, 9 maanden geleden
  Sophie
  zei 1 jaar, 9 maanden geleden

  Hoi Fe!

  Als je echt Anesthesiemedewerker wil doen dan zul je je in moeten schrijven in Deventer in plaats van in Enschede. Alleen Deventer biedt de aanvullende OK-route aan. In Enschede volg je de reguliere opleiding Gezondheid en Technologie.
  Mocht je hier verder vragen over hebben, of dit willen wijzigen, dan zou ik even contact opnemen met Saxion zelf. Ik hoop dat zij je dan verder kunnen helpen.

  Mocht je nog aanvullende vragen hebben, dan hoor ik het graag.

  Groetjes,
  Sophie ten Vregelaar

 • Ik wil aankomend schooljaar verpleegkunde met g&t studeren. Ik heb me nu alleen aangemeld voor g&t. Ben je dan automatisch ook aangemeld voor verpleegkunde?
  Sanne
  vroeg 1 jaar, 9 maanden geleden
  Sophie
  zei 1 jaar, 9 maanden geleden

  Hoi Sanne!

  Gezondheid en Technologie is eigenlijk net als de opleiding Verpleegkunde alleen dan aanvullend met technologie. Je doet technisch gezien dus de normale HBO-V, met een stukje extra. Je krijgt na je afstuderen ook die extra aantekening op je diploma, maar wordt dan ook BIG-geregistreerd. Je hebt het dus helemaal goed gedaan zo.

  Mochten er nog vragen zijn, dan hoor ik het graag.

  Groetjes,
  Sophie ten Vregelaar

 • Hii, ik vroeg me af of je na deze opleiding 2 aparte diploma’s krijgt? Of dat je 1 diploma krijgt waarbij genoteerd staat dat je ook die ok route hebt gevolgd?
  Syra
  vroeg 1 jaar, 11 maanden geleden
  Harun
  zei 1 jaar, 10 maanden geleden

  Hi Syra,

  Als je het standaardprogramma van Gezondheid en Technologie volgt word je een gediplomeerd verpleegkundige met een technologische aantekening.

  Als je de OK-route volgt krijg je twee erkende diploma’s: dat van G&T verpleegkundige én van operatieassistent of anesthesiemedewerker.

  Groeten,

  Koen

 • Als je je inschrijft in deventer (met OK-route) maar je vind geen stageplek wordt je dan alsnog opgeleid als operatie/anesthesie medewerker in deventer met die bijbehorende vakken of ga je dan naar Enschede de 'normale' GT doen?
  Merel
  vroeg 1 jaar, 11 maanden geleden
  Sophie
  zei 1 jaar, 11 maanden geleden

  Hoi Merel!

  Na het tweede jaar moet je inderdaad een stageplek zoeken om aan het derde jaar te mogen starten. Wordt je nergens aangenomen, dan ben je helaas genoodzaakt te stoppen met de aanvullende OK/anesthesie route. Wel kan je dan in Enschede de 'normale' G&T doen.
  Mocht je nog meer vragen hebben, dan hoor ik het graag.

  Groetjes,
  Sophie ten Vregelaar

 • Wordt deze opleiding ook in deeltijd aangeboden?
  Mark
  vroeg 2 jaar geleden
  Sophie
  zei 1 jaar, 11 maanden geleden

  Hoi Mark!
  G&T wordt helaas (nog) niet in deeltijd aangeboden. Misschien dat dat ooit nog komt, maar momenteel nog niet.
  De normale HBO-V wordt wel in deeltijd aangeboden.
  Groetjes,
  Sophie ten Vregelaar

 • Is het naast het volgen van de OK-route verplicht om de reguliere stage te volgen in het tweede leerjaar?
  Max
  vroeg 1 jaar, 11 maanden geleden
  Sophie
  zei 1 jaar, 11 maanden geleden

  Hoi Max!

  Ja, in het tweede jaar loop je ook 20 weken een zorgstage naast het volgen van de OK-vakken. Vanaf het derde jaar ga je dan in een ziekenhuis aan het werk.
  Mocht je nog andere vragen hebben, dan hoor ik het graag!

  Groetjes,
  Sophie ten Vregelaar

 • Het is mij onduidelijk of je je meteen moet inschrijven voor G&T of dat je hier later in de opleiding verpleegkunde nog voor kunt kiezen. Dit is mij namelijk verteld tijdens de open dag omdat ik nog niet zeker wist of ik dat wilde.. Kan iemand mij vertellen hoe dit zit?
  Milou
  vroeg 1 jaar, 11 maanden geleden
  Sophie
  zei 1 jaar, 11 maanden geleden

  Hoi Milou!

  Als je G&T wil doen, zul je je in moeten schrijven voor G&T. Het is niet mogelijk om vanaf de reguliere HBO-V over te stappen naar G&T. Andersom is dit wel mogelijk, dus mocht je G&T gaan doen en het is toch niet helemaal je ding, dan kun je nog terug naar de HBO-V.
  Hopende je vraag zo beantwoord te hebben, mocht het niet duidelijk zijn dan hoor ik het graag.

  Groetjes,
  Sophie ten Vregelaar

 • Hi! Ik ga volgend jaar beginnen aan deze studie, en ik zit nu in mijn tussenjaar. Hebben jullie tips of ideeën hoe ik mij kan voorbereiden voor de studie tijdens mijn tussenjaar, bv een cursus of een baantje? Alvast bedankt!
  Daphne
  vroeg 2 jaar, 4 maanden geleden
  Sophie
  zei 2 jaar, 4 maanden geleden

  Hoi Daphne,

  Zelf heb ik ook een tussenjaar gehad voordat ik aan deze studie begon. Ik heb niets extra's gedaan om me voor te bereiden. Ik heb een leuke baan gezocht en ben een jaar gaan werken om een spaarpotje op te bouwen (studeren is duur, you know ;) ).
  Ik weet niet welk pakket je hebt gehad op de middelbare school? Mocht je geen biologie of natuurkunde hebben gehad, dan is het altijd handig dit een beetje op te frissen of de basis aan te leren.
  Een tip voor een baantje; in de zorg is er veel te doen, ook als je (nog) geen verpleegkundige bent, bijvoorbeeld in de schoonmaak of dergelijke.

  Ik hoop je vraag zo een beetje beantwoord te hebben. Mocht je nog verdere vragen hebben, dan hoor ik het graag.

  Groetjes,
  Sophie ten Vregelaar

 • Kun je ook in Deventer deze studie volgen?
  Hannie
  vroeg 2 jaar, 5 maanden geleden
  Sophie
  zei 2 jaar, 5 maanden geleden

  Hoi Hannie!

  Bedankt voor je vraag!
  Deze studie kun je in Deventer volgen, echter is er wel verschil tussen de studie in Deventer en die in Enschede.
  In Deventer doe je aanvullend OK-assistent of anesthesiemedewerker erbij. Dit houdt in dat je een keuze maakt voor één van de twee na een snuffelstage, in het tweede jaar aanvullende vakken krijgt en na het tweede jaar gaat solliciteren bij een ziekenhuis in de omgeving voor een opleidingsplek. Hierbij zul je dus het derde en vierde jaar werken en naar school gaan.
  In Enschede zit dit aanvullende diploma er niet bij. Hier zul je dus alleen de aanvullende technologievakken hebben en doe je het derde en vierde jaar gewoon op Saxion met stages.

  Ik hoop zo je vraag beantwoord te hebben.
  Meer informatie van de opleiding kun je vinden op saxion.nl. Daar staat ook precies beschreven wat de verschillen tussen Deventer en Enschede zijn. Mocht je er niet uit komen, dan hoor ik het graag.

  Succes met je keuze!

  Groetjes,
  Sophie ten Vregelaar

 • Wat is het verschil tussen de opleiding HBO-V technische stroom aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven en deze opleiding G&T OK-route.
  Jaso
  vroeg 2 jaar, 9 maanden geleden
  Sophie
  zei 2 jaar, 9 maanden geleden

  Hoi Jaso!

  Ik heb me zo goed mogelijk proberen in te lezen in de opleiding in Eindhoven en hoewel beide opleidingen in grote lijnen hetzelfde zijn, zijn er toch een aantal verschillen.
  Allereerst zit het curriculum van de Fontys iets anders in elkaar dan op Saxion. Waar je bij Fontys vanaf het eerste jaar al stage gaat lopen en OK vakken krijgt, is dit op Saxion anders.
  Op Saxion is het eerste jaar G&T OK gelijk aan de normale G&T variant die in Enschede draait. Ook zit er in ons eerste jaar geen stage. In het tweede jaar begint bij G&T een halfjaar zorgstage en krijg je, naast de normale lesstof van G&T, aanvullende OK vakken en loop je ook een snuffelstage.
  Hierna ga je solliciteren in een ziekenhuis, net zoals op de Fontys. Mocht je worden afgewezen op Saxion, dan kun je je derde leerjaar voortzetten op de normale G&T in Enschede. Het verschil met Fontys is dat je op Saxion dus nog wel de aanvullende technologie binnen de verpleegkundige opleiding hebt en krijg je bij je afstuderen ook een aantekening met technologie. Bij Fontys ga je dan terug naar de HBO-V (zoals ik het heb gelezen op de website).
  Daarnaast zijn er natuurlijk verschil in vakken, de vakken heten op Saxion anders en zullen ook net weer wat anders in elkaar steken, maar dat is op zich logisch.

  Ik hoop zo je vraag een beetje beantwoord te hebben, zo niet, dan hoor ik het graag!

  Groetjes,
  Sophie ten Vregelaar

 • Krijg je in deze opleiding te maken met natuurkunde, wiskunde of scheikunde?
  A
  vroeg 2 jaar, 9 maanden geleden
  Sophie
  zei 2 jaar, 9 maanden geleden

  Hallo A,

  Binnen G&T krijg je alleen te maken met Natuurkunde. Deze stof sluit aan op de stof die op de HAVO is gegeven, maar begint bij de basis.
  Mocht je geen Natuurkunde in je pakket hebben, dan is dus geen ramp. Daarbij zijn onze docenten altijd bereid extra uitleg te geven!

  Mocht je nog meer vragen hebben dan mag je altijd contact zoeken!

  Groetjes,
  Sophie ten Vregelaar

 • Hallo, Op de website staat dat je stage moet lopen bij een ziekenhuis in de regio. Ik zou graag stage willen lopen in Afrika en vraag me af of dat ook mag of dat je echt in Nederland een ziekenhuis moet vinden. Dus mijn vraag is: Mag je ook stage lopen in Afrika?
  Ilse
  vroeg 2 jaar, 10 maanden geleden
  Sophie
  zei 2 jaar, 10 maanden geleden

  Hoi Ilse!

  Heeft je vraag betrekking op de reguliere G&T of op de G&T met OK of Anesthesie?
  Binnen de reguliere G&T zul je verschillende stages lopen waarbij je ingedeeld wordt door Saxion. Saxion heeft contacten met het buitenland, dus het is zeker mogelijk om een stage te lopen in het buitenland.
  Echter, G&T met aanvulling OK of anesthesie ziet er anders uit. Hierbij ga je na het 2e leerjaar solliciteren bij ziekenhuizen in de regio waar je gaat werken op de OK de laatste 2 jaren van je studie. Daarnaast ga je nog naar school. Het is niet mogelijk dit in het buitenland te doen.
  Ik hoop je vraag zo een beetje beantwoord te hebben, mocht het niet duidelijk zijn dan hoor ik het graag!

  Met vriendelijke groet,
  Sophie ten Vregelaar

 • Hallo, Ik heb me ingeschreven voor de opleiding HBO verpleegkundige. Nu kreeg ik tijdens mijn intakegesprek een positief studieadvies alleen ook het advies om te kijken naar de opleiding G&T. Ik vraag me nu af of de opleiding G&T wel of niet BIG geregistreerd is? Alvast bedankt!
  Pien
  vroeg 3 jaar, 1 maand geleden
  Sophie
  zei 3 jaar, 1 maand geleden

  Hoi Pien!

  Leuk dat je je hebt ingeschreven!
  Zowel de reguliere HBO-V als G&T zijn beide BIG geregistreerd, dus dat is een voordeel als je de opleiding hebt afgerond :)

  Mocht je nog verdere vragen hebben over de opleiding dan hoor ik het graag!

  Groetjes,
  Sophie ten Vregelaar

 • hoe bevalt de opleiding tot operatie assistent binnen deze studieroute?
  Mirjam
  vroeg 3 jaar, 2 maanden geleden
  Harun
  zei 3 jaar, 2 maanden geleden

  Hi Mirjam,

  De ambassadeurs van G&T volgen geen opleiding tot operatie assistant. Vandaar dat ik even de enquete ben ingedoken die wordt gehouden onder deze studenten. En ik vond deze twee vragen:

  Wat kun je met deze opleiding worden?

  Je kunt in alle velden van de zorg aan het werk!
  Voor de beroepen op de operatiekamers kun je vanaf leerjaar twee extra onderwijs volgen om anesthesiemedewerker of operatieassistent te worden naast je vpk opleiding. Dit is een additioneel traject! In de geestelijke gezondheidszorg kun je denken aan e-health (internet hulpverlening) en in de thuiszorg met bijv.. telemonitoring en/of zorg verlenen met ondersteunende technologie.

  Heb je meer interesse in het bedrijfsleven, dan liggen je kansen bij bedrijven waar zorgtechnologie wordt ontwikkeld en gemaakt. Daarnaast kun je je richten op een adviserende functie bij instellingen of bedrijven gericht op innovaties in de zorg.
  Je kunt natuurlijk ook als Hbo verpleegkundige aan de slag gaan en binnen je team aanspreekpunt zijn voor technologische vraagstukken en innovaties.

  Welke vakken zijn de struikelblokken?
  Dat is verschillend per student. Voor de een kan dat meer de zorgkant zijn of bijvoorbeeld de communicatieve vaardigheden. Voor een andere student kan dit de technologie zijn. Op dit moment ervaren de studenten geen duidelijke struikelblokken.

  Kun je hier zo mee verder? Anders stel gerust nog een vraag!

  Groetjes,
  Roos

 • Wat zijn de eisen voor het behalen van de propedeuse? Moet je alle toetsen gehaald hebben of een deel?
  T
  vroeg 3 jaar, 2 maanden geleden
  Sophie
  zei 3 jaar, 2 maanden geleden

  Hoi T,

  De eisen voor het behalen van de propedeuse zijn dat je ALLE toetsen van het 1e jaar hebt gehaald. Pas dan heb je je propedeuse gehaald.
  Het is natuurlijk een mooi streven om hem na het 1e leerjaar in je bezit te hebben, maar het is geen ramp als dit niet gebeurt, aangezien je in het 2e jaar de niet behaalde toetsen gewoon kan herkansen!

  Ik hoop je vraag zo beantwoord te hebben, mocht het niet duidelijk zijn dan hoor ik het graag!

  Groetjes,
  Sophie ten Vregelaar

 • Hallo, Bij de toelatingseisen bij HAVO staat dat je met een N&G profiel toegelaten word. Bij het profiel E&M wordt je alleen toegelaten met wiskunde B of Natuurkunde. Mijn vraag is of je ook Wiskunde B of Natuurkunde moet kiezen als je N&G doet of word je als je N&G doet ook toegelaten met Wis A?
  Ilse
  vroeg 3 jaar, 2 maanden geleden
  Harun
  zei 3 jaar, 2 maanden geleden

  Hi Ilse,

  Dat is een lastige vraag! Voor studenten is dat ook lastig te beantwoorden. Dat kan ons informatie centrum beter beantwoorden, zij weten alles over toelating. Je kan hen bellen op 088 019 3700 of mailen: info@saxion.nl. Kun je zo verder?

  Groetjes,
  Roos

 • Hoi Ik ben aankomende zomer afgestudeerd hbo-v en ben mij aan het verdiepen welke richting ik zal willen inslaan, nu lees ik dat voor OK en anesthesie medewerker er een G&T opleiding van 4 jaar wordt aangeboden, isner een verkorte route voor hbo-v’ers? En hoe ziet dit er dan uit?
  Chantal
  vroeg 3 jaar, 3 maanden geleden
  Sophie
  zei 3 jaar, 3 maanden geleden

  Hoi Chantal!

  Voor zover ik weet is er geen verkorte route binnen G&T. Dit omdat er nieuwe vakken in zitten die te maken hebben met technologie en deze zijn niet in te korten. MBO-V'ers in mijn klas kunnen hem ook niet versneld doen.
  Mocht je dit precies willen weten, dan kun je altijd even contact opnemen met de Studentenbalie of Saxion AGZ, onze academie.

  Ik hoop zo je vraag beantwoord te hebben!

  Groetjes,
  Sophie ten Vregelaar

 • Welke vakken heb je nodig voor deze opleiding?
  Ilse
  vroeg 3 jaar, 5 maanden geleden
  Sophie
  zei 3 jaar, 5 maanden geleden

  Hoi Ilse!

  Om aan deze opleiding te beginnen moet je aan de volgende eisen voldoen:
  HAVO en VWO:
  - Toelaatbaar met vakkenpakket: N&T, N&G en E&M mits je Wiskunde B of Natuurkunde hebt gehad.
  - Niet toelaatbaar: C&M

  MBO:
  Je kan deze opleiding doen als je beschikt over een mbo 4 diploma in de sector zorg of techniek.

  Meer informatie over de toelatingseisen van onze opleiding kun je vinden op:
  https://saxion.nl/studeren/kiezen_en_kennismaken/Studiekiezer/agz/gt/gezondheid-en-technologie/ onder het kopje "toelating".

  Ik hoop hiermee je vraag beantwoord te hebben, mocht het niet duidelijk zijn, laat het me dan weten :)

  Groetjes,
  Sophie ten Vregelaar

 • Hallo, ik zit eraan te denken om deze studie te gaan volgen, zelf woon ik het dichtst bij Deventer dus ik zou hier graag de studie willen volgen. Ik weet dat als je g&t met de specialisatie volgt sowieso in deventer komt, maar als ik alleen g&t zonder specialisatie wil doen, kom ik dan in Enschede?
  Carmen
  vroeg 3 jaar, 5 maanden geleden
  Sophie
  zei 3 jaar, 5 maanden geleden

  Hoi Carmen!

  De verdeling van de opleiding is als volgt:
  De G&T met OK-route zit in Deventer, dus als je je in Deventer inschrijft dan volg je automatisch de OK-route.
  De reguliere G&T (dus zonder specialisatie) zit in Enschede, dus als je je in Enschede inschrijft van volg je de normale G&T.

  Als je eenmaal in Enschede bent begonnen, is het niet meer mogelijk om te switchen naar Deventer. Andersom kan dit wel, als je je inschrijft voor de OK-route en het is achteraf toch niet wat je wil, dan ga je terug naar Enschede en kan je de reguliere G&T gewoon afmaken.
  Als je de OK-route niet wil doen, zou je je dus in moeten schrijven voor Enschede.

  Ik hoop zo je vraag beantwoord te hebben. Mocht het niet duidelijk zijn, dan hoor ik het graag!

  Groetjes,
  Sophie ten Vregelaar

 • Ik zit nu in het eerste jaar van hbo-v. Kan ik als ik dit jaar me propedeuse haal opleiding operatieassistent doen? Of kan ik voor bepaalde vakken vrijstelling krijgen ?
  Melis
  vroeg 3 jaar, 5 maanden geleden
  Sophie
  zei 3 jaar, 5 maanden geleden

  Hoi Melis,

  Binnen Saxion kun je de opleiding tot operatieassistent alleen doen als je vanaf leerjaar 1 ingeschreven bent bij de opleiding Gezondheid & Technologie in Deventer. Deze overstap is helaas niet meer te maken vanuit de HBO-V.
  Ik weet niet of het mogelijk is om over te stappen naar een andere hoge school om de opleiding te volgen, misschien dat je pbv'er je hiermee kan helpen. Hem/haar kun je dan ook vragen naar vrijstellingen.
  Verder zou je kunnen kijken naar inservice opleidingen binnen een ziekenhuis.
  Ik hoop je vraag zo beantwoord te hebben, mocht het niet duidelijk zijn dan hoor ik het graag!

  Groetjes Sophie ten Vregelaar

 • Hallo,Ik lees hierboven dat er veel gebruik wordt gemaakt van laptops voor verslagen. Is er een mogelijkheid om bij het saxion gratis office te krijgen? Dit was bij mijn vorige mbo opleiding zo. Deze is nu verlopen dus ik ben aan het overwegen dit aan te schaffen, gebruik nu pages (Mac)Gr. Minke
  Minke
  vroeg 3 jaar, 8 maanden geleden
  Harun
  zei 3 jaar, 8 maanden geleden

  Hoi Minke,

  Dat klopt inderdaad, je kan via Surfspot als medewerker en student een office pakket downloaden. Heb je nog andere vragen? Dan hoor ik het graag!

  Groetjes,
  Roos

 • Hoi, aankomend schooljaar begin ik aan de opleiding G & T. Op dit moment ben ik al aan het kijken naar de boeken die ik aankomend jaar nodig heb. Nu is mijn vraag: welke boeken worden er op deze opleiding het meest gebruikt en zou ik ook eventueel boeken via mijn laptop kunnen gebruiken? Gr. Cynthia
  Cynthia
  vroeg 3 jaar, 9 maanden geleden
  Sophie
  zei 3 jaar, 9 maanden geleden

  Hey Cynthia!
  Dankje voor je vraag! Er zijn een paar boeken die je echt veel gebruikt tijdens de opleiding, dat zijn:
  - Anatomie en Fysiologie
  - Pathologie
  - Kritisch denken binnen het verpleegkundig proces
  - Zakboek verpleegkundige diagnosen.
  Anatomie en Fysiologie zijn ook te gebruiken vanaf je laptop, je krijgt daar een code voor bij aankoop van een nieuw boek.
  Naast de boekenlijst zijn er 2 andere programma's die handig zijn om aan te schaffen, namelijk Zorgpad en BSL.
  BSL is een soort online bibliotheek waar boeken in staan die je tijdens de opleiding ook gaat gebruiken, maar hierover zul je meer informatie krijgen in de introductie.
  Ik hoop hiermee je vraag beantwoord te hebben, heb je nog andere vragen dan hoor ik het graag!
  Veel succes met je opleiding!
  Groetjes Sophie

 • Hoi, Ik start na de zomer met G&T. Nu vraag ik mij af moet ik vooraf al boeken aanschaffen, zo ja een pakket of losse boeken. Of wordt dit pas bekend bij de start van de lessen. Of wordt ik hier nog over ingelicht?Daarnaast heb je een laptop nodig, ook nog andere spullen die je moet aanschaffen
  Minke
  vroeg 3 jaar, 9 maanden geleden
  Sophie
  zei 3 jaar, 9 maanden geleden

  Hoi Minke!
  Leuk dat je start met G&T, veel succes volgend jaar! :)
  De boekenlijst komt op www.studieboekencentrale.nl te staan. Hier kun je je school opgeven en je opleiding en zal de lijst vanzelf verschijnen. Voor G&T moet je ook een BSL en zorgpad-abonnement hebben, maar daar krijg je nog precieze informatie over in de eerste week. Een laptop is geen must, maar het is ontzettend handig aangezien je veel verslagen moet maken.
  Mijn tip: wacht even met boeken bestellen, heel veel boeken die op de boekenlijst staan heb je niet (direct) nodig.
  Als je nog verdere vragen hebt hoor ik het graag!
  Groetjes Sophie

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Hallo Joy_Ann, mijn eerdere vraag was niet erg duidelijk. Poging 2: Kun je ook een minor Gezondheid en techniek bij jullie volgen in deeltijd?
  helga de bie
  vroeg 3 jaar, 10 maanden geleden
  Joy-Ann
  zei 3 jaar, 10 maanden geleden

  Dag Helga,

  Ah op die manier! Nee het Saxion biedt op dit moment geen minor Gezondheid & Techniek aan helaas..
  Ik hoop dat je alsnog een leuke minor kan vinden!

  Met vriendelijke groet,
  Joy-Ann Duursma

 • ik volg op dit moment de HBOV deeltijd aan de HAN Nijmegen. ben op zoek naar een Minor ( deeltijd en vroeg me af of die mogelijkheid bij jullie bestaat?
  helga de bie
  vroeg 3 jaar, 10 maanden geleden
  Joy-Ann
  zei 3 jaar, 10 maanden geleden

  Zie andere vraag.

 • ik volg op dit moment de HBOV deeltijd aan de HAN Nijmegen. ben op zoek naar een Minor ( deeltijd en vroeg me af of die mogelijkheid bij jullie bestaat?
  helga de bie
  vroeg 3 jaar, 10 maanden geleden
  Joy-Ann
  zei 3 jaar, 10 maanden geleden

  Zie andere vraag.

 • ik volg op dit moment de HBOV deeltijd aan de HAN Nijmegen. ben op zoek naar een Minor ( deeltijd en vroeg me af of die mogelijkheid bij jullie bestaat?
  helga de bie
  vroeg 3 jaar, 10 maanden geleden
  Joy-Ann
  zei 3 jaar, 10 maanden geleden

  Dag Helga!

  Leuk dat je ook verpleegkunde studeert! Het Saxion biedt een aantal deeltijd minoren aan. Hiervoor kan je het beste even kijken op https://www.kiesopmaat.nl/modules/?org=saxion. Je kan hier de optie deeltijd minoren aanklikken, maar daarnaast zijn er ook redelijk wat minoren waarbij maar 1 à 2 dagen les gegeven wordt.
  Ik hoop hiermee je vraag een beetje beantwoord te hebben, mocht je verder nog vragen hebben, hoor ik dat graag van je!

  Met vriendelijke groet,

  Joy-Ann Duursma

 • Hoi, ik zit nu in Vwo 6 en ik twijfel nog erg tussen G&T en verpleegkunde. Wat zijn bijvoorbeeld de vakken die bij het techniek gedeelte horen en kan je dezelfde beroepen doen in het ziekenhuis als verpleegkunde afgestuurde? En wanneer moet ik mij opgeven als ik de aanvullende OK-opleiding wil doen?
  Nadieh
  vroeg 3 jaar, 11 maanden geleden
  Sophie
  zei 3 jaar, 11 maanden geleden

  Hoi Nadieh!
  De G&T opleiding leidt je op tot verpleegkundige die verstand heeft van techniek. Je kan dezelfde beroepen uitoefenen als de mensen die verpleegkunde hebben gestudeerd. Vakken die bij techniek horen zijn o.a: producttechnologie, informatietechnologie, natuurkunde. Verder krijgen wij dezelfde vakken als de HBO-V. Als je hier meer van wilt zien mag je gerust een dagje komen meelopen!
  De aanvullende OK-opleiding kun je alleen in Deventer doen, dus als jij de OK wilt doen zul je je moeten inschrijven in Deventer.
  Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag van je!
  Groetjes Sophie

 • Hoi! Ik heb interesse in deze studie met de aanvullende opleiding OK-assistent. Nu woon ik in het midden van het land, denk je dat het mogelijk is dat ik mijn (OK)stage dichter bij huis loop ipv omgeving Deventer?
  Danielle
  vroeg 4 jaar geleden
  Yvette
  zei 4 jaar geleden

  Hoi Danielle,
  Saxion heeft samenwerkingsverbanden met een aantal ziekenhuizen in de regio; Gelre Apeldoorn/Zutphen, MST Enschede, ZGT Almelo/Hengelo, Deventer Ziekenhuis en Hardenberg.
  Bij het ziekenhuis waar je wordt aangenomen krijg je vanaf het derde jaar een dienstverband.
  Het is dus niet mogelijk om zelf een stageplaats te zoeken.
  Groeten Yvette

 • Hallo, Ik ben momenteel bezig met mijn beleidsadvies(dit is een verslag wat onderdeel is van mijn scriptie HBO-V). Nu gaat mijn beleidsadvies over educatie omtrent ondersteunende technologie en vroeg mij af of jullie ook klinische lessen/thema dagen hebben over ondersteunende technologie? m.v.g.
  Cansu
  vroeg 4 jaar, 9 maanden geleden
  Joy-Ann
  zei 4 jaar geleden

  Dag Cansu,

  Tijdens de opleiding hebben wij verschillende colleges over technologie. Specifiek over bepaalde zorgtechnologiën hebben wij het niet. Ik denk dat je met deze vraag het beste even bij Marjan Keune kan vragen! Zij is teamleider van G&T

  Ik hoop je hiermee voldoende op weg te hebben geholpen

  Met vriendelijke groet,

  Joy-Ann Duursma

 • Hey, ik wil dus graag de studie Klinische Technologie doen op de Uni. Nu heb ik een havo NG diploma met wis A en nat. Nu vraag ik me af als ik ipv vwo doe gewoon de studie G-T doe en in mijn eerste jaar mijn P haal en dan door stroom. Is het dan niet erg dat ik alleen Wis A heb en niet B? Groetjes
  Hanna
  vroeg 4 jaar geleden
  Harun
  zei 4 jaar geleden

  Hi Hanna,

  Dit is een lastige kwestie inderdaad! Ik denk dat het handig is om dit te vragen aan de universiteit waar je graag deze studie wil gaan volgen omdat die het beste weten welke eisen er zijn bij het toelaten van p-studenten.

  Weet je daar al iets meer over? Dan kan ik met je meedenken.

  Groetjes,
  Roos

 • Hallo,Welke titel staat er op je diploma als je de opleiding Hbo-V G&T hebt afgerond? Ben je dat officieel een HBO verpleegkundige + specialisatie? en hoe zit het bij het OK traject? Normaal duurt een inservice opleiding operatieassistent 3 jaar. krijg je Na 2 jaar dan wel een diploma?
  Roxy
  vroeg 4 jaar, 1 maand geleden
  Joy-Ann
  zei 4 jaar, 1 maand geleden

  Beste Roxy,

  Bedankt voor je vraag. Je studeert af als HBO verpleegkundige met een aantekening voor technologie. Dit betekent dat je BIG-geregistreerd bent en gewoon kan solliciteren op de vacatures die open staan voor HBO verpleegkundigen.
  Door de opleiding Gezondheid & Technologie kan je ook in het bedrijfsleven aan de slag omdat je de brug kan vormen tussen de zorg en de techniek, deze mogelijkheden hebben afgestudeerde HBO-verpleegkundigen niet.

  Naast de regulieren HBO-V G&T studieroute, kan je ook het OK traject volgen. Hier start je officieel mee in je derde jaar, hiervoor zul je moeten solliciteren bij een van de deelnemende ziekenhuizen en ga je twee jaar aan de slag op de operatiekamer.
  Je volgt extra college's en moet meer en andere verslagen maken dan de studenten van de reguliere opleiding.
  Als je alles haalt binnen de tijd die er voor staat, zou je je diploma voor operatieassistent in 2 jaar kunnen halen, echter blijkt het dat dit voor veel studenten iets te optimistisch is, waardoor ze een half jaar langer bezig zijn.

  Wanneer beide opleidingen zijn afgerond heb je dus binnen 4/4,5 jaar twee bachelor diploma's gehaald!

  Ik hoop dat ik hiermee je vraag een beetje heb kunnen beantwoorden.

  Met vriendelijke groet,

  Joy-Ann Duursma

 • In het 2e jaar wordt er stage gelopen.Bij welke instanties wordt stage gelopen?Zijn de stage-uren overdag /'s avonds of ook in het weekend?
  Floor
  vroeg 4 jaar, 2 maanden geleden
  Joy-Ann
  zei 4 jaar, 2 maanden geleden

  Dag Floor!
  Bedankt voor je vraag, het klopt inderdaad dat je in het tweede jaar stage gaat lopen. Er zijn veel studenten die stage gaan lopen, dit kan uiteen lopen van ouderenzorg, tot ziekenhuiszorg of psychiatrische zorg. De huidige eerstejaars volgen nu als enige nog het nieuwe curriculum en zij hebben dus nog geen stage gehad in deze opleidingsvorm!
  De stage-uren hangen ook af van je instantie! Bij de ene ben je vooral overdag aan het werk, maar zoals je waarschijnlijk wel weet heb je onregelmatige diensten in de zorg. Dit betekent dat het kan zijn dat je ook avonden en weekenden moet werken.
  Vaak is hierin wel veel te overleggen met je stage instelling.
  Ik hoop dat ik zo een beetje je vraag heb kunnen beantwoorden! Mocht je nog vragen hebben, hoor ik het graag!
  Met vriendelijke groet,
  Joy-Ann Duursma

 • Ik wil graag een meeloopdag volgen bij G&T. Hoe ziet de inhoud van een meeloopdag er ongeveer uit, wat kan ik ongeveer verwachten?
  Minke
  vroeg 4 jaar, 4 maanden geleden
  Joy-Ann
  zei 4 jaar, 4 maanden geleden

  Beste Minke,
  Elke meeloopdag bij G&T ziet er anders uit. Bij een meeloopdag gaat het erom dat je ervaart wat een student op een dag doet. Je zal aan een student gekoppeld worden en samen met hem/haar de hele dag de college's etc. volgen die op het rooster staan. Daarnaast heb je natuurlijk de mogelijkheid de student alles te vragen en zal hij/zij alles uitleggen en toelichten! Een meeloopdag geeft een goed beeld van de opleiding, waarbij je ook gelijk de docenten leert kennen en kan zien of dit bij je aansluit!

  Ik hoop dat ik je vraag zo een beetje beantwoord heb, mocht je nog vragen hebben, hoor ik het graag!

  Groetjes, Joy-Ann

 • hoi, ik zit heel erg te twijfelen tussen g&t en de gewone HBO-V opleiding. Ik vraag me vooral af of het technologie gedeelte moeilijk is? en of de opleiding ook goed te doen is zonder natuurkunde, aangezien ik N&G heb zonder natuurkunde.
  Mandy
  vroeg 4 jaar, 4 maanden geleden
  Yvette
  zei 4 jaar, 4 maanden geleden

  Hoi Mandy,
  G&T is te doen als je geen natuurkunde in je profiel hebt. Wel is het zo dat sommige hier dan moeite mee hebben. Maar we hebben ook andere technische vakken zoals producttechnologie, informatietechnologie, zorginnovatie, etc. Dit is voor de meeste studenten wel te volgen.
  Het is ook al een voorsprong dat je biologie hebt.
  Het is belangrijk als je G&T kiest dat je geïnteresseerd bent in technologische innovaties in de zorg.
  Succes met je keuze maken!
  Groeten, Yvette

 • Hoe 'makkelijk' word je als leerling-operatie assistent aangenomen bij een ziekenhuis waar Saxion contacten mee heeft (en welke ZH zijn dit)? Naar welke kwaliteiten kijkt een ziekenhuis t.o.v. een leerling?
  Es
  vroeg 4 jaar, 4 maanden geleden
  Yvette
  zei 4 jaar, 4 maanden geleden

  Hoi Es,
  De ziekenhuizen waar Saxion een contract mee heeft zijn: Hengelo, Almelo, Enschede, Zutphen, Apeldoorn, Hardenberg en Deventer.
  De kans dat je wordt aangenomen bij deze ziekenhuizen hangt voor een groot deel van het aantal studenten die de OK-route gaan doen. Het is ook zo, als je aan het einde van het tweede jaar gaat solliciteren, moet je alle toetsen hebben gehaald (dus geen een onvoldoende hebben). Als je niet alle studiepunten hebt mag je niet verder met de OK-route.
  Ik heb zelf de sollicitatieprocedure nog niet gehad. Maar ze zullen waarschijnlijk kijken naar welke competenties je moet bezitten om het beroep uit te kunnen voeren, maar ook hoe naar jij functioneert als student. Omdat het een pittige opleiding is willen de ziekenhuizen goede en gedreven studenten.
  Groeten,
  Yvette

 • Hallo, Als je kiest voor de optie anesthesist of operatieassistent, in hoeverre kan je je dan nog verdiepen in de technische kant? Ik ben namelijk erg geïnteresseerd in beide.
  Noortje
  vroeg 4 jaar, 7 maanden geleden
  Joy-Ann
  zei 4 jaar, 7 maanden geleden

  Dag Noortje, gedurende je opleiding volg je alle colleges van de studieroute. Daarnaast zul je lessen gaan volgen voor de OK-route. Dit bekent dat je je opleiding wat zwaarder maakt. De laatste twee jaar ga je van een voltijd opleiding naar een duaal opleiding. Je solliciteert einde van je tweede jaar bij een ziekenhuis waar je twee jaar lang zal gaan werken. Je schrijft gedurende je hele opleiding ook verslagen gericht op de technologie!
  Dus de interesse in beide is voor jou heel voordelig!
  Met vriendelijke groet,
  Joy-Ann Duursma

 • Ik wil graag een laptop aanschaffen voor deze studie maar ik weet niet waar ik op moet letten. Is er misschien ook een lijst met aanbevolen laptops? Of vereisten van een laptop?
  Marije
  vroeg 4 jaar, 8 maanden geleden
  Joy-Ann
  zei 4 jaar, 8 maanden geleden

  Dag Marije!
  Ik heb even voor je opgezocht en als het goed is kan je op deze site alle informatie vinden over de eisen waaraan je laptop moet voldoen!
  http://notebook.saxion.nl/index.php/
  Mochten er nog vragen zijn dan hoor ik het graag van je.

  Met vriendelijke groet,
  Joy-Ann Duursma

 • Als je na 1 jaar HBO G&T er achter komt dat het toch niet helemaal bij je past, kan je dan over naar de HBO-V?
  Anouk
  vroeg 4 jaar, 12 maanden geleden
  Joy-Ann
  zei 4 jaar, 12 maanden geleden

  Dag Anouk,
  Mocht G&T toch niet helemaal bij je passen, is in in overleg mogelijk terug te stromen naar de HBO-V! Reken er wel op dat de insteek van de opleiding net iets anders is, waardoor je op dat moment of wat moet inhalen, of voorloopt.
  Met vriendelijke groet,
  Joy-Ann Duursma

 • Hee, als je de studie G&T gaat volgen plus de OK route dan wordt je automatisch in Deventer geplaatst, maar als je nou in het 2e jaar toch geen OK erbij wil doen. Kun je dan de studie G&T afmaken in Deventer of word je dan overgeplaatst naar Enschede?
  Lotte
  vroeg 5 jaar, 1 maand geleden
  Joy-Ann
  zei 5 jaar, 1 maand geleden

  Hallo Lotte, ik heb je vraag even voorgelegd aan de teammanager van Gezondheid & Technologie. Ze gaf mij het volgende antwoord:
  Studenten die eind 1e jaar aangeven niet verder te willen met de okc route vervolgen hun studie in Enschede. Als ze pas gedurende het 2e jaar dit besluit nemen, dan gaan ze vanaf leerjaar 3 door in Enschede.
  Ik hoop dat het hiermee duidelijk is voor jou!

  Met vriendelijke groet, Joy-Ann Duursma

 • Ik heb erg veel interesse in deze opleiding. Echter heb ik in een totaal andere richting een MBO 4 opleiding gevolgd en afgerond.Om een nieuwe MBO opleiding te kiezen richting zorg vind ik nogal geld en tijd verspilling.Zijn er nog andere opties om toegelaten te worden voor deze opleiding?
  Lynn
  vroeg 5 jaar, 2 maanden geleden
  Joy-Ann
  zei 5 jaar, 1 maand geleden

  Dag Lynn, er zijn inderdaad scherpere eisen gesteld aan het doorstuderen na de MBO. Welke opleiding heb je gevolgd?
  Het is misschien het handigst om 9 maart in Deventer of 16 maart in Enschede naar de open dag te komen! Daar kunnen ze beter antwoord geven op deze vraag.
  Met vriendelijke groet, Joy-Ann Duursma

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Hallo, Ik wil heel graag verder leren voor operatieassistent,maar ik woon op mezelf. Ik hoorde dat de opleiding nu in een HBO variant is, twee jaar school en twee jaar stage en geen werken en leren meer. Ik kan niet vier jaar zonder loon. Ben benieuwd of hier iemand meer weet.
  anoniem
  vroeg 5 jaar, 1 maand geleden
  Joy-Ann
  zei 5 jaar, 1 maand geleden

  Hallo, de opleiding duurt inderdaad vier jaar. De eerste twee jaar zal je veel school hebben en twee stages. Daarna start het echte operatieassistent gedeelte. Hierbij solliciteer je voor een ziekenhuis in de regio en zal je twee jaar aan het 'werk' gaan. Ik raad je aan om 9 maart naar de open dag in Deventer, of 16 maart naar de open dag in Enschede te komen.

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Heei,Ik had een vraag over de keuze die je kan maken als anesthesist of operatieassistent. Moet je hiervoor persé naar deventer? Of kan je ook in enschede blijven?
  Kim
  vroeg 5 jaar, 2 maanden geleden
  Joy-Ann
  zei 5 jaar, 2 maanden geleden

  Hoi Kim!
  Bedankt voor je vraag. Sinds vorig schooljaar is de G&T route in Deventer gestart. Dit betekent dat alle studenten die interesse hebben in de anesthesie of operatieassistent opleiding daar de opleiding zullen volgen!
  In Enschede is alleen de reguliere G&T opleiding.
  Met vriendelijke groet, Joy-Ann Duursma

 • Hoi, ik laat in principe niets vallen wat betreft de keuze als ik BSM zal kies. Ik bedoelde inderdaad voor de opleiding g&t :) Mijn doel is om vervolgens door te gaan als operatieassistente.
  Esmee
  vroeg 5 jaar, 3 maanden geleden
  Joy-Ann
  zei 5 jaar, 3 maanden geleden

  Hoi Esmee! Goed om te weten dat je niks laat vallen als je al goed weet wat voor vervolgstudie je wil gaan doen! Ik denk dat je met je N&G pakket goed uit de voeten kan op de studie! Veel succes! :)
  Met vriendelijke groet, Joy-Ann Duursma

 • Hallo, ik moet binnenkort een profiel keuze waarbij ik Natuur&Gezondheid kies met daarbij Natuurkunde. Nu zit ik te twijfelen of ik er BSM er ook bij zal kiezen. Wat zullen jullie mij aanraden? Alvast bedankt!!
  Esmee
  vroeg 5 jaar, 3 maanden geleden
  Joy-Ann
  zei 5 jaar, 3 maanden geleden

  Beste Esmee,
  Leuk dat je voor het pakket Natuur & Gezondheid gaat kiezen! Ik kan moeilijk antwoord geven op je vraag omdat ik niet weet wat jij voor vervolgstudie wil gaan doen. Omdat je hier je vraag stelt, ga ik er maar even van uit dat je er over nadenkt om gezondheid & technologie te gaan doen. Het pakket N&G sluit bij deze studie goed aan, ook je keuzevak Natuurkunde kan je goed gebruiken. Wat laat je vallen ten opzichte van BSM?
  BSM is namelijk niet een pre voor de studie gezondheid & technologie ;)
  Met vriendelijke groet,
  Joy-Ann Duursma

Stel een vraag

Staat je vraag er niet tussen? Stel hem hier.

karakters over:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Interesse in deze studie?