Werktuigbouwkunde

Ik weet niet of ik hbo werktuigbouwkunde wil doen of werktuigbouwkunde op de UT Twente. Wat zijn de mogelijkheden ok van de UT naar het HBO te gaan en wat zijn de mogelijkheden om van het HBO naar de UT te gaan? Ik heb een VWO diploma

Rick
bijna 3 jaar geleden
1 Antwoord
Mathijs
Mathijs
bijna 3 jaar geleden

Beste Rick

Vanuit de UT kun je altijd naar het HBO je zult als je vakken op de UT gehaald hebt hier op HBO eventueel een vrijstelling voor kunnen krijgen echter begin je in bijna alle gevallen wel gewoon in het 1e jaar.

Veel mensen kiezen ondanks hun VWO diploma voor het HBO dit gaat een stuk eenvoudiger als je een VWO achtergrond hebt. De praktische/bedrijfsgerichte aanpak die HBO heeft is wat de meeste doet kiezen voor het HBO als de uni te theoretisch lijkt. Vanuit het HBO kun je als je het niveau toch wat laag vind naar de uni doorstromen dit kan als je je propedeuse hebt (1e jaar). In jou geval kun je altijd doorstromen naar de uni omdat je ook een VWO diploma hebt. Ook in dit geval begin je weer in het 1e jaar.

Je kunt er ook voor kiezen om je bachelor te halen op het HBO in 4 jaar (t.o.v. uni 3 jaar) en tijdens je minor op het HBO een pre-master te volgen op de uni. Dit betekend dat je zodra je klaar bent met HBO je direct aan je master op de uni kunt beginnen.

Is jouw vraag nog niet beantwoord?