Werktuigbouwkunde

Enschede · 6 ambassadeurs · 20 vragen
GijsMathijsDieuwertStijn BusscherJimmy FranszMerel

In de opleiding Werktuigbouwkunde (WB) leer je alles over het ontwerpen en produceren, en technische verbeteren van producten, machines en constructies. Het draait hierbij om het vanaf nul bedenken, berekenen en uitwerken van een ontwerp. Daarna volgt het visualiseren ervan in 3D-tekenpaketten, de test- en productiefase en uiteindelijk het resultaat.

Beantwoorde vragen

Werktuigbouwkunde

Ik weet niet of ik hbo werktuigbouwkunde wil doen of werktuigbouwkunde op de UT Twente. Wat zijn de mogelijkheden ok van de UT naar het HBO te gaan en wat zijn de mogelijkheden om van het HBO naar de UT te gaan? Ik heb een VWO diploma

Rick, ongeveer 3 jaar geleden
Werktuigbouwkunde

Welke laptop (naam en type) kun je het beste aanschaffen? Heb wel de check gedaan bij campusshop.nl maar dan blijven er nog een paar over met behoorlijk prijsverschil.

Sem, bijna 6 jaar geleden
Werktuigbouwkunde

Kan ik toch met een EM profiel deze opleiding doen.

Arda, bijna 3 jaar geleden
Werktuigbouwkunde

Is het de bedoeling dat je zelf Microsoft office pakketten aanschaft? En wordt er verwacht dat je zelf een laptop regelt?

Tygo, ongeveer 3 jaar geleden
Werktuigbouwkunde

Wat is het verschil met werktuigbouwkunde en mechatronica en welke vakken krijg ik niet in tegenstelling van mechatronica als ik werktuigbouwkunde ga doen.

Jorn, ongeveer 3 jaar geleden
Werktuigbouwkunde

Ik studeer momenteel WB aan de UT maar zit eraan te denken om te switchen naar WB bij Saxion. Ik zou graag meer willen weten over de inhoudelijke verschillen tussen de vakken aan de UT en de vakken bij Saxion. Hiervoor zou ik graag in contact willen komen met iemand die dezelfde switch heeft gedaan.

Bo, ongeveer 3 jaar geleden
Werktuigbouwkunde

Ik zit in 3 HAVO en moet mijn profiel kiezen. Ik wil graag NT gaan doen. Op alle vakken heb ik een positief advies, alleen voor Wiskunde B een negatief advies. Nu ga ik denk ik voor het profiel NG + natuurkunde, Wiskunde A. Heb ik dan gelijk een achterstand bij Wiskundals ik met de opleiding begin?

Stijn, meer dan 3 jaar geleden
Werktuigbouwkunde

ik zou graag contact willen aangezien ik meerdere en specifieke vragen over de opleiding heb en dit niet binnen 300 tekens past.

dylan bruggeman, meer dan 3 jaar geleden
Werktuigbouwkunde

Als ik op 1 februari begin,(ik kom van de uni en heb 2 kwartalen deze opleiding gedaan) is het dan zo dat ik met kwartiel 1 en 2 begin? of ga je dan verder met kwartiel 3 en 4?

Bas, meer dan 3 jaar geleden
Werktuigbouwkunde

Wat zijn de voor en nadelen van instromen op 1 februari, heeft dit gevolgen voor de volgorde van de vakken? Ik kom zelf van universiteit twente af, waar ik ook werktuigbouwkunde heb gestudeerd(1e en 2e kwartaal). Is er een mogelijkheid om verder te gaan op HBO?

Bas, meer dan 3 jaar geleden
Werktuigbouwkunde

Is de opleiding ook geschikt voor een meer praktisch beroep en leer je ook over motoren en hydroliek etc?

Thijmen, ongeveer 4 jaar geleden
Werktuigbouwkunde

Er staat dat er ca € 1300 aan extra kosten zijn in het eerste jaar. Waar bestaan die uit?

Jan, ongeveer 6 jaar geleden