Technische Natuurkunde

Enschede · 6 ambassadeurs · 7 vragen
DaniëlLukaWendyTeunTwanErjan

Bij de opleiding Technische Natuurkunde ligt de nadruk op het toepassen van natuurkundige verschijnselen in de techniek, zoals straling in een magnetron of omzetting van zonnecellen in energie. Het is een opleiding met een hoog praktijkgehalte, waarin veel aandacht wordt besteed aan onderzoek, experimenteren en automatiseringstechnieken. Vind jij het leuk om proefjes te doen en te rekenen (m.b.v. computers) aan natuurkundige verschijnselen en toepassingen? Dan is de opleiding Technische Natuurkunde echt wat voor jou!

Beantwoorde vragen

Technische Natuurkunde

Ik woon in Utrecht en moet daarom 1,5 uur reizen. Ik vraag me af hoe het rooster eruit ziet; wat is de vroegste tijd dat je voor deze opleiding op school moet zijn? dankjewel voor het antwoord

sander blom, bijna 3 jaar geleden
Technische Natuurkunde

Ik twijfel tussen natuurkunde & biologie, ik vind natuurkunde wat interessanter alleen vindt wiskunde wat minder. Wat voor soort wiskunde krijg je op de opleiding, een beetje zoals op de middelbare (gevarieerd) of veel "abstracter" (wiskunde b achtig?) Alvast bedankt voor de mogelijke moeite

Sander, bijna 3 jaar geleden
Technische Natuurkunde

Hoi! Is er een mbo opleiding die jullie aanraden als vooropleiding om daarna TN op het hbo te volgen ?

Cynthia, bijna 3 jaar geleden
Technische Natuurkunde

wat is het grootste verschil tussen technische natuurkunde op de universiteit en het HBO? Ligt het tempo hoger, gaat het ene dieper dan het ander? Ik ben namelijk behoorlijk aan het twijfelen en ik zou graag meer informatie willen.

Jelmer, meer dan 3 jaar geleden
Technische Natuurkunde

Ik hoorde via de online open dag dat er een speciale wiskunde lessen waren voordat ze studie van start gaat. Klopt dit? En vanaf wanneer gaat dat in en hoe meld je je daarvoor aan?

Esmee, meer dan 3 jaar geleden
Technische Natuurkunde

wat voor laptop heb je nodig voor deze studie? graag specifiek, want we weten niet waar het aan moet voldoen.

anika, meer dan 3 jaar geleden
Technische Natuurkunde

Op de webpagina van startersinformatie staat dat er wordt aangeraden om nu de boeken te bestellen. Waar is de boekenlijst van het eerste jaar te vinden?

David, meer dan 3 jaar geleden