Podotherapie

Wat vindt je echt totaal niet leuk aan deze studie en welke dingen zijn toch anders dan je had verwacht voordat je begon aan deze studie?

Anoniem
meer dan 3 jaar geleden
1 Antwoord
Merlin Nijland
Merlin Nijland
meer dan 3 jaar geleden

Hee Anoniem!

Pfoee dat is wel een lastige, er komt in het eerste jaar heel veel theorie op je af. Bij sommige onderwerpen vraag je je misschien af waarom je er wat vanaf moet weten. Naarmate je dan vordert in de studie zal je merken dat heel veel langzaam op de plek valt. Denk bijvoorbeeld aan de werkingen van de verschillende organen en ziektes hiervan. Je gaat er vanuit dat je bezig bent met de voeten, knie, heup en rug van de patiënt. Maar je komt er langzaam achter dat dit alles invloed op elkaar uitoefent. Dat had ik totaal niet verwacht aan het begin van de studie.

Er zijn niet echt onderdelen die ik totaal niet leuk vind. De studie en het werkveld zijn samen nauw betrokken om de laatste ontwikkelingen en ideeën uit te wisselen. Je leert in het eerst een tweede jaar ook voetbehandelingen uit te oefenen, iets wat in de basis ligt van jou als beroepsprofessional. Later merk je tijdens stages dat dit minimaal aan de orde komt. Dit is een onderdeel wat ik zelf minder leuk vind maar zeker wil blijven doen. Je bent tevens geen pedicure, je leert op school de basis maar ziet in de praktijk de complexere klachten. Daarnaast ga je dan ook kijken of je de oorzaak van bepaalde problemen ook op kan lossen of verbeteren.

Dit viel mij achteraf dus in zijn geheel mee.

Ik hoop dat hierbij jou vraag is beantwoord. Mocht je meer informatie willen hebben laat dit dan even weten!

Groetjes,

Merlin

Is jouw vraag nog niet beantwoord?