Podotherapie

Er staat in de beschrijving dat er ongeveer 20 college uren zijn per week. Hoe zijn deze uren verdeeld in de week?

Susanna
meer dan 4 jaar geleden
1 Antwoord
Merlin Nijland
Merlin Nijland
bijna 4 jaar geleden

Hee Susanna!

Ik zie dat je deze vraag al een tijdje geleden hebt gesteld, sinds vandaag ben ik ambassadeur voor de opleiding podotherapie aan het Saxion in Enschede. Daarom beantwoord ik toch graag jou vraag!

Het verschilt per jaar, in het eerste jaar zijn er volle dagen, de opleiding streeft naar 1 dag in de week studievrij. Dat houdt in dat je vier dagen les hebt, waaronder de stages kunnen vallen. De uren zijn heel divers, dit kan een ochtend, middag of hele dag zijn. Per kwartiel (10 weken) Heb je 8 weken les en 2 toetsweken. In de toetsweken heb je alleen toetsen die gepland staan voor dat kwartiel.

Leerjaar twee heeft al iets minder contacturen, Dit zijn meestal halve dagen en soms een hele dag. Hier is ook weer een halfjaar stage van 1 dag in de week bij in gepland. Nu in het derde jaar wordt het meer zelfstudie. In het eerste halfjaar heb je een minor welke intern Saxion of bij een andere hogeschool gevolgd kan worden. Daarna ga je weer naar de opleiding, hier heb je dan ongeveer 10 uur per week les exclusief stage en is de rest zelfstudie!

Het laatste jaar bestaat uit enkele lessen twee stages en een afstudeerproject. Hier kan ik je iets minder over vertellen!

Ik hoop dat hiermee je vraag is beantwoord, anders hoor ik het graag! Mocht je nog iets willen weten mag je ook contact met mij zoeken!

Is jouw vraag nog niet beantwoord?