Mechatronica

Enschede · 11 ambassadeurs · 28 vragen
FenneNoahMark van BroeckhuijsenLiekeWillemijnJeroenCharlotteAntonieSander Versteegh

Wil je iets laten bewegen of heel nauwkeurig positioneren zoals dat bij robots gebeurt? Kies dan voor de opleiding Mechatronica, want daar leer je wat daarbij komt kijken en hoe je zoiets ontwerpt. Bij de opleiding Mechatronica leer je onder andere bewegende systemen te maken. Je leert hoe je mechatronische producten ontwerpt, bouwt en programmeert. Toepassingen zijn onder andere slimme hulpmiddelen voor in de zorg, zowel thuis als in het ziekenhuis, maar ook snelle productiemachines en robots voor de chip-industrie. Je krijgt les op het gebied van mechanica, elektronica en informatica.

Beantwoorde vragen

Mechatronica

Ik heb interesse in deze opleiding maar ik ben benieuwd naar de verdeling tussen bijv. mechanica en programmeren. Ligt op een van beiden een grotere focus dan het ander? Is daar iets over te zeggen?

Li-Jon, meer dan 3 jaar geleden
Mechatronica

ik vroeg mij af welke laptop jullie gebruiken en wat jullie ervaringen hier mee zijn.

otto, bijna 4 jaar geleden
Mechatronica

Is er bij jullie ook een banenbeurs waar bedrijven zich kunnen laten zien en waar de mogelijkheden voor stages en afstudeeropdrachten toegelicht kunnen worden?

Manfred Krooshof, 4 maanden geleden
Mechatronica

Ik zie in de laptopeisen voor de opleiding Mechatronica expliciet Windows 10 icm Solid works. Solid geeft op de site ook Windows 11 aan als compatibiliteit. Veel nieuwe laptops krijgen standaard W11. Mag deze combinatie met W11 ook?

Irin, 7 maanden geleden
Mechatronica

Hoii, ik wil volgend jaar beginnen met de opleiding. Ik hoorde ook van een medestudent dat jullie zomerprogramma's hebben voor het bijspijkeren van wiskunde. Wat houd dit in? En is dit mischien wat voor mij?

Daphne, 8 maanden geleden
Mechatronica

Zou ik het mailadres van de opleiding mechatronica mogen? Het gaat namelijk om samen werking met studenten.

Samer, 11 maanden geleden
Mechatronica

Wanneer is de open dag mechatronica

Niek, bijna 2 jaar geleden
Mechatronica

Ik wil later graag programmeren met robots in de machinebouw sector. Ik doe momenteel Engineering MBO maar dit is vrij breed en ik wil me graag specialiseren. Is deze opleiding dan geschikt of moet ik eerder aan IT of ICT in de robotica sector denken?

Dylan, ongeveer 3 jaar geleden
Mechatronica

Wat is het verschil met mechatronica en werktuigbouwkunde. en welke vakken krijg ik niet in tegenstelling van werktuigbouwkunde als ik mechatronica ga doen.

Jorn, meer dan 3 jaar geleden
Mechatronica

ik zou graag contact willen aangezien ik meerdere en specifieke vragen over de opleiding heb en dit niet binnen 300 tekens past.

dylan bruggeman, meer dan 3 jaar geleden
Mechatronica

Ik doe nu een andere HBO studie, namelijk bedrijfskunde. Deze gaat mij goed af en ik hoef hier niet extreem veel voor te doen. Is de studie mechatronica goed te combineren met een andere studie?

Jan, meer dan 3 jaar geleden
Mechatronica

Hi! Ik studeerde BMT aan de UT, maar ik vond het teveel theorie en te diepgaand. Ik ben geïnteresseerd in mechatronica en vroeg me af hoeveel theorie hier wordt gegeven en hoe diepgaand dit is. Verder, is wiskunde hier makkelijker als je wiskunde B en D op VWO niveau gevolgd hebt? Alvast bedankt!

Marije, meer dan 3 jaar geleden
Mechatronica

Hi! Ik heb een aantal vragen: -Is de opleiding te doen als je geen kennis hebt over techniek? Leer je dit allemaal of heb je basiskennis nodig? -Welke projecten worden er gedaan? Heb je een paar voorbeelden van voorgaande jaren? -Zijn er veel meiden die Mechatronica studeren? Alvast bedankt!

Marije, meer dan 3 jaar geleden
Mechatronica

Voor een opdracht op school moet ik een mechatronica student interviewen. Wie wil mij helpen?

Marijn, meer dan 3 jaar geleden
Mechatronica

Hallo. Stel , ik kom er na een korte periode achter dat ik de opleiding mechatronica toch niet leuk vind . Kan ik dan nog switchen?

Erik, meer dan 3 jaar geleden
Mechatronica

Hallo. Ik heb nog een vraag . Wat zijn de valkuilen tijdens de opleiding mechatronica en waar kan ik op letten?

Erik, meer dan 3 jaar geleden
Mechatronica

Hai. Ik wil vragen hoe het zit met de begeleiding in het saxion. In het eerste jaar is de begeleiding dan veel , Of moet je het allemaal zelf ontdekken

Erik, meer dan 3 jaar geleden
Mechatronica

Hai, Ik wil graag de opleiding mechatronica doen. Ik woon best ver weg .Ik twijfel om op kamers te gaan. Hoeveel dagen per week is er les? Hoe vroeg beginnen de lessen en is dat voor elk leerjaar zo? Groetjes, Niek

Niek Riksen, meer dan 3 jaar geleden
Mechatronica

Is het mogelijk om de opleiding mechatronica te doen wanneer je kleurenblind bent?

Jorrit Oude Roelink, meer dan 3 jaar geleden
Mechatronica

Ik heb E&M op havo gedaan maar vind nu toch uit dat ik techniek leuker vindt nu wil ik dus mijn diploma halen voor natuurkunde en wiskunde B maar kan ik met E&M met wiskunde B en natuurkunde deelnemen aan de studie of niet?

Dominique, bijna 4 jaar geleden
Mechatronica

Ik vroeg mij af of je op deze opleiding in het 2e en 3e jaar wel nog op de werkplaats staat of dat het net als bij werktuigbouwkunde Alkmaar alleen het 1e jaar is. Van alleen schrijven wordt ik niet blij, ik zou graag ook in het 2e en 3e jaar projecten willen maken.

Ricardo, bijna 4 jaar geleden
Mechatronica

Hoi, Kun je aangeven hoe groot de kans op een baan is na de studie? Groetjes Sheycara

Sheycara, ongeveer 4 jaar geleden
Mechatronica

Beste ambassadeurs, Is het belangrijk dat je goed in het vak natuurkunde bent om mechatronica te studeren?

Wissam, ongeveer 4 jaar geleden
Mechatronica

Hoe zit het met wiskunde op de opleiding Mechatronica? Voor mij is wiskunde altijd een struikelblok geweest, is ook de reden geweest dat ik van Vwo3 naar Havo4 ben gegaan. Ik heb daar met veel moeite wiskunde A gevolgd. Kun je iets over wiskunde op HBO niveau vertellen, evt met voorbeelden?

Sander, meer dan 4 jaar geleden
Mechatronica

heb je ook verplicht wiskunde b nodig van de havo of kan je daar in je studie ook nog bijlessen voor volgen?

Thijs Overvoorde, ongeveer 5 jaar geleden
Mechatronica

Op mijn huidige opleiding maak ik gebruik van Autodesk Inventor 2018. Ik zag echter wel dat bij deze opleiding Solidworks word gebruikt. Is het mogelijk om dit programma te blijven gebruiken tijdens de opleiding of levert dit problemen op?

Stijn, bijna 6 jaar geleden
Mechatronica

Als ik volgend jaar begin met elektrotechniek aan een andere hogeschool. Kan ik dan halverwege het jaar overstappen op de opleiding mechatronica op het Saxion?

Andy, meer dan 7 jaar geleden