Mechatronica

Ik heb E&M op havo gedaan maar vind nu toch uit dat ik techniek leuker vindt nu wil ik dus mijn diploma halen voor natuurkunde en wiskunde B maar kan ik met E&M met wiskunde B en natuurkunde deelnemen aan de studie of niet?

Dominique
ongeveer 1 jaar geleden
1 Antwoord
Antonie Veldwachter
Antonie Veldwachter
ongeveer 1 jaar geleden

Hallo Dominique,

Dit is een moeilijke kwestie. In eerste instantie is het moeilijk om toe gelaten te worden als je een HAVO E&M diploma hebt. Dit is omdat er een basiskennis aan wiskunde en natuurkunde vereist is op de opleiding. Met een VWO E&M diploma zou het wel kunnen als je Natuurkunde hebt.

Volgens mij is het ook nog mogelijk om een toelatingsonderzoek of een deficiëntietoets te doen, hoe dit precies allemaal in werking gaat weet ik ook niet. Je kunt hier meer info vinden:

https://www.saxion.nl/studeren-bij/ik-wil-mij-inschrijven/toelating?gclid=CjwKCAjwh7H7BRBBEiwAPXjadnocz-WP8FpFAWYwdc-HnMJ4xUx6AiD7bMZOQ8pLKwFsmc7lyZidCBoC1X8QAvD_BwE

Mijn advies zou zijn om direct contact te zoeken met Saxion om te kijken wat de mogelijkheden zijn. De toelatingseisen voor Mechatronica zijn te vinden op:

https://www.saxion.nl/opleidingen/voltijd/bachelor/mechatronica/toelating

Groetjes,

Antonie

Is jouw vraag nog niet beantwoord?