Hotel Management

Dag, De opleiding Facility Management is veel op het kantoor achter de schermen. Ik werk graag iets meer publiekelijk. Ik heb later interesse in de uitvaartbranche, maar past dit bij elkaar? Ik wil niet per se de hotelwereld in.

Guus
ongeveer 2 jaar geleden
1 Antwoord
Henk
Henk
ongeveer 2 jaar geleden

Hallo Guus, bedankt voor je vraag.

Bij onze opleiding word je opgeleid voor de gehele gastvrijheidsbranche. Dit wil zeggen alles waar gastvrijheid / hospitality terugkomt. Mensen die afstuderen komen dus alles behalve in een hotel terecht na hun studie (zn 30%). De uitvaarbranche valt ook onder de gastvrijheidsbranche dus als je deze studie zou afronden zou je zeker een functie binnen deze branche kunnen krijgen!

Betreft het verschil met FM en voor/achter de schermen kan ik alleen maar zeggen zoals het mij opvalt gedurende deze studie. Zover ik het weet houd FM zich inderdaad bezig met hoe alles geregeld moet worden en hoe een evenement ingericht moet worden. Wij pakken van dit onderdeel behoorlijk wat mee maar gaan ook veel in gesprek met onze opdrachtgevers en zijn heel nauw betrokken met onze gasten.

Ik hoop je voor nu voldoende informatie te hebben gegeven. Zo niet? As vrijdag is er een online open dag, waar een docent jou deze vraag ook kan beantwoorden. Eventueel is er 5 februari ook een fysieke open dag in Apeldoorn zodat je een beter beeld kan krijgen. Check hiervoor: https://www.saxion.nl/studeren-bij/opleiding-kiezen/open-dagen

Groeten Glenn!

Is jouw vraag nog niet beantwoord?