Fashion & Textile Technologies

Hoi! Ik ben zeer geïnteresseerd in de opleiding Fashion and Textile Technoligies en ik overweeg om daar volgend schooljaar aan te studeren. Ik ben benieuwd of er veel mensen snel (en gemakkelijk) aan werk komen wanneer ze zijn afgestudeerd. En bij welke bedrijven/beroepsvakken komen ze dan terecht?

Anne
meer dan 3 jaar geleden
1 Antwoord
meer dan 3 jaar geleden

Hi Anne,

Ik denk dat de ambassadeurs het even te druk hebben! Dus daarom beantwoord ik jouw vraag. Wij stellen elk jaar allerlei info samen over elke opleiding en dit zegt men over FTT:

Bij de hbo opleiding Fashion & Textile Technologies (F&TT in het kort) kijken we als geen ander naar de toekomst. Hier word je tot Bachelor of Science opgeleid en weet je straks precies hoe je de internationale mode- en textielindustrie met jouw kennis kan helpen. Want de toekomst zit in innovaties en wij zijn daar bij Saxion koplopers in.

Juist nu richten we ons op thema’s als duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Want bij deze opleiding leer je alles over textiele materialen, innovatieve productiemethoden, samenstellen van een collectie, inkopen, verkopen en – niet onbelangrijk – ondernemen.

Met jouw product- en materiaalkennis vorm je straks een onmisbare schakel tussen ontwerpers, productie en consumenten. Een interieur- of modeontwerper kan niet zonder jouw specifieke kennis en inbreng. Toekomst zit ook in nieuwe toepassingen voor materialen, van zonnecellen in jassen tot innovatief hergebruik van textielafval. The future is yours en dus mag je je best druk maken over een duurzame toekomst in een gezond klimaat.

Beroepsmogelijkheden:

Buyer, product developer, product manager, quality manager, category manager, materials engineer.

Kun je zo verder? Anders stel gerust nog een vraag.

Groetjes,

Roos

Is jouw vraag nog niet beantwoord?