Chemie

Deventer · Enschede · 27 ambassadeurs · 24 vragen
Jelle SchuurmanThijsRick CohenThomas van den Brink—Linda RoesinkAnky NorbruisEllen OphuisAniekLynn JongMareilleSusannah HeerenJulesEsmee van RielSietse VisscherNienkeKrein VisscherHaike GrondmanFay

Zonder dat je erbij stil staat, heb je elke dag te maken met chemie. Het is de basis van ons leven. Denk aan medicijnen, smaakstoffen in frisdrank, de energie die je gebruikt om te verwarmen en biologisch afbreekbare plastics. Bij de hbo-opleiding Chemie word je klaargestoomd voor de uitdagende functie als chemicus. Je staat aan het begin van productontwikkeling.

Beantwoorde vragen

Chemie

Wat is het verschil tussen mbo en HBO chemie? (Vooral in werkveld) Ik lees dat je aan het HBO wordt opgeleid tot chemisch analist, is dat dan hetzelfde als op het mbo?

Anoniem, meer dan 2 jaar geleden
Chemie

Hallo, Ik heb een vraag over de opleiding hbo chemie. Hoeveel en hoelang biologie krijg je? En wat zijn de onderwerpen en krijgen we ook biopraktijk. En zijn de studieboeken in het Engels of in het Nederlands? Alvast bedankt voor u reactie.

Jasmijn, meer dan 3 jaar geleden
Chemie

Wat is er zo leuk aan oxytoc?

Sjoerd, meer dan 1 jaar geleden
Chemie

Ik heb nu al 2 jaar de opleiding Forensisch Onderzoek gedaan, en hierbij vind ik de chemische kant het meest interessant. Daar ging het vooral om het analyseren van onbekende stoffen, en nou vroeg ik met af of dat ook kan met deze opleiding

Jonathan, meer dan 1 jaar geleden
Chemie

Wat is het verschil tussen de opleiding chemie en chemische technologie?

Isa, meer dan 1 jaar geleden
Chemie

Als je via deze studie docent scheikunde wordt. Ben je dan eerste of tweedegraads leraar?

Maud, bijna 2 jaar geleden
Chemie

Kun je na de studie chemie ook gaan werken als technisch onderwijs assistent? Of moet je dan nog extra diploma's halen.

L, bijna 2 jaar geleden
Chemie

Ik wil naar alle waarschijnlijkheid chemie gaan studeren. Maar ik heb geen idee of het Deventer of Enschede moet worden. Ik heb al open dagen bezocht. Zijn er verschillen wat voor mij de keuze misschien duidelijk zou kunnen maken?

Roelien, bijna 2 jaar geleden
Chemie

Welke onderdelen/onderwerpen komen voorbij bij wiskunde B?

Lisa, bijna 2 jaar geleden
Chemie

Is de laptop meer voor thuisgebruik of moet hij ook mee naar school

Erica , meer dan 2 jaar geleden
Chemie

Moet je een laptop aanschaffen? Of kan je ook op een iPad werken?

Erica, meer dan 2 jaar geleden
Chemie

Zijn de baankansen goed na deze opleiding? In hoeverre speelt duurzaamheid een rol in het programma (Deventer)? Dankje!

Anoniem, meer dan 2 jaar geleden
Chemie

Als ik deze opleiding ga kiezen, moet ik veel Engelstalige boeken lezen? En hoeveel Engels kom je tijdens de opleiding tegen? Kan ik in de toekomst de huidverzorgingsproducten gaan ontwikkelen? Hartelijke bedankt!

N., meer dan 2 jaar geleden
Chemie

zal je co2 kunnen oplossen door middel van een filter?

jort, meer dan 2 jaar geleden
Chemie

Hoi ik volg nu een opleiding maar ik wil volgend jaar een ander opleiding doen. Klopt het dat je volgend jaar weer de helft van het collegeld moet betalen ivm met de coronacrisis? Groetje Saar

Saar, bijna 3 jaar geleden
Chemie

Is een Chromebook handig voor deze opleiding of niet?

T, ongeveer 3 jaar geleden
Chemie

Ik overweeg de opleiding Chemie te starten in 2021. Nu voeg ik mij af of je voor die opleiding ook enige kennis van Natuurkunde nodig hebt. Ik heb momenteel geen Natuurkunde in mijn vakkenpakket en ik vraag mij af of dit een probleem kan zijn?

Thomas, meer dan 3 jaar geleden
Chemie

is deze studie te combineren met topsport? I.v.m. practica, moeilijkheid van de stof etc.

Kayleigh, meer dan 3 jaar geleden
Chemie

Hoi! Ik ga dit jaar mijn examen doen en wil chemie gaan studeren. Ik heb alleen 1 vraagje: is chemie een open opleiding of heeft het een loting wat de inschrijfdatum naar voren brengt? Alvast bedankt voor het antwoord!

Fay, bijna 4 jaar geleden
Chemie

Ik wil waarschijnlijk volgend jaar aan deze opleiding beginnen maar ik vroeg me af vanaf wanneer je een richting moet kiezen waarin je je wilt specialiseren?

Maurice, meer dan 5 jaar geleden
Chemie

Ik ga in september beginnen met een studie chemie. Ik ga een nieuwe laptop aanschaffen, waar moet ik rekening mee houden. Zijn hier specificaties voor?

Jesper, meer dan 5 jaar geleden
Chemie

Krijg je van school ook een office 365 licentie waarmee je op Word en dergelijke kunt? Of moet je daar zelf voor zorgen.

Emma, meer dan 6 jaar geleden
Chemie

Ik wil waarschijnlijk de studieroute Crime science gaat kiezen, maar als ik mij wil aanmelden voor de studie Chemie, moet ik dan als gelijk aangeven dat ik die studieroute wil of kan ik dat later nog beslissen?

Aniek, bijna 7 jaar geleden
Chemie

Hallo, ik heb een paar vragen: Welke vakken krijg je bij Chemie en wat houden die vakken in? Wat zijn de leuke/minder leuke onderdelen van de opleiding? En wat is de verdeling tussen theorie en praktijk? en is goed Engels kunnen belangrijk voor de opleiding?

Mathijs van Gijtenbeek, bijna 9 jaar geleden