Chanel

Chanel nl

studeert Vastgoed en Makelaardij

Hoi, mijn naam is Chanel. Ik ben derdejaars student aan de opleiding Vastgoed & Makelaardij en loop sinds februari stage bij een projectontwikkelaar. Vorig schooljaar heb ik in het bestuur gezeten bij de studievereniging van V&M: Trias Loci. Ik beantwoord graag al je vragen!

Ga naar opleiding stel een vraag

Beantwoorde vragen

Dit zijn alle vragen die Chanel heeft beantwoord

 • Vastgoed en Makelaardij
  Hey, ik weet nog niet precies wat ik wil of ik de architectuur van de huizen wil doen of juist een huis wil verkopen kan ik met deze opleiding nog allebei kanten kan of is de architectuur kant dan te verschillend ?
  Rosa
  vroeg 3 dagen, 21 uur geleden
  Chanel
  zei 2 dagen, 19 uur geleden

  Hoi Rosa,

  Deze opleiding is vrij breed en gefocust op zowel bouwkundige, economische en juridische aspecten waardoor je na de studie vele verschillende kanten op kan binnen het vastgoed. Al denk ik dat wanneer je echt bezig wil zijn met architectuur dit niet een juiste opleiding is, omdat de bouwkundige kant in de opleiding voor dat werkgebied te beperkt is. Vaak wordt dan wel echt gekozen voor een wat technischer opleiding zoals bouwkunde (zelf ken ik ook niemand die momenteel werkzaam is in de architectuur met deze opleiding). Wellicht dat de mogelijkheid bestaat je via een minor en een master verder kunnen specificeren op architectuur, maar dit is dan wel echt een omweg en dan weet ik ook niet of deze opleiding daarvoor een goede basis biedt. Ook kan je altijd makelaar worden via een cursus van de NVM.

  Groetjes, Chanel

 • Vastgoed en Makelaardij
  Hoe zijn de lesroosters van de opleiding vastgoed en makelaardij (1e jaar) heb je korte of lange dagen? Heb je elke dag les of ook vaak dagen vrij doordeweeks? Alvast bedankt!
  Yaël
  vroeg 1 maand, 2 weken geleden
  Chanel
  zei 2 dagen, 18 uur geleden

  Hoi Yaël,

  De vakken worden meestal gegeven in blokken van 3 lesuren (één lesuur duurt drie kwartier), maar het kan ook voorkomen dat deze lesuren gesplitst zijn over twee dagen in een hoor- en werkcollege. Per vak wordt per week in ieder geval 3 uur ingepland en daarnaast nog uren voor project en slb. Qua duur van de lesdagen verschilt dit per kwartiel. Meestal wordt er wel één roostervrije dag per week ingeroosterd.

  Groetjes, Chanel

 • Vastgoed en Makelaardij
  Hoi, Ik heb een vraagje.Is er al een voorlopige boekenlijst voor het eerste jaar?
  Amber
  vroeg 10 maanden, 1 week geleden
  Chanel
  zei 10 maanden, 1 week geleden

  Hoi Amber,

  Deze zou te vinden moeten zijn op https://www.studystore.nl. Hier kun je de opleiding en het leerjaar selecteren waarna een overzicht beschikbaar is met de boeken voor dat leerjaar. Ik zie dat je nu alleen het schooljaar 2020-2021 nog niet kan selecteren, dus de boekenlijst is nog niet beschikbaar. Maar ik ga er vanuit als je de site in de gaten houdt, dat de lijst voor 2020-2021 binnenkort wel op deze site komt te staan!

  Groetjes, Chanel

Chanel

Stel je vraag aan Chanel

karakters over:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd