Vastgoedkunde

Enschede · 16 ambassadeurs · 74 vragen
Lynn KroesEsmée WolsinkDjainem GosselingKirsten ScheerderSusanBoudine SpiesSuzanne WassenaarAnouk PoortermanRomy EgbertzenRick van der Plas

Ben je gefascineerd door de wereld van het vastgoed? En vind je economie leuk? Zie jij jezelf al werken bij een projectontwikkelaar? Om grote vastgoedprojecten als een winkelcentrum, bungalowpark, kantorencomplex of stadion van de grond te tillen? Bij de hbo-opleiding Vastgoedkunde word je opgeleid om boeiende projecten te (her)ontwikkelen en te managen. Daarnaast leer je ook om te beleggen in vastgoed. Een uitstekende opleiding voor een succesvolle carrière.

Beantwoorde vragen

Vastgoedkunde

Welke laptop(s) worden er aangeraden voor deze opleiding, aangezien je te werk gaat met teken- en designprogramma’s?

Sara, ongeveer 3 jaar geleden
Vastgoedkunde

Zijn er veel 'rekenachtige/wiskundige' vakken? Zo ja is het mogelijk om begeleiding te krijgen hierin? Ik ben namelijk niet goed in rekenen of wiskunde maar wil wel graag deze opleiding doen

Claris, ongeveer 3 jaar geleden
Vastgoedkunde

Hallo, ik ben Mart en ik wil graag voor mijn studie een MacBook aanschaffen nou hoor ik alleen van mensen dat er verschil in zitten tussen de m1, m2 en de m3 harde schijven welke wel en niet werken. Welke kan ik gebruiken voor deze studie?

Mart, 11 dagen geleden
Vastgoedkunde

Zitten er ook mensen op deze opleiding die uit de randstad komen, of echt vooral uit Enschede zelf? Ik woon namelijk in Utrecht, ik ben dus benieuwd of Enschede ook een leuke studentenstad is voor Hbo studenten die niet uit Enschede komen.

Tijmen, ongeveer 2 maanden geleden
Vastgoedkunde

Hoe zien de toetsen eruit op de opleiding vastgoedkunde?

Tobias, 2 maanden geleden
Vastgoedkunde

hoi ik ben madelief. Ik vind zelf echt de makelaardij erg interessan ten ,maar deze studie gaat ook vooral over de bouw van gebouwen. Ik ben vooral geintresseerd in de verkoop. Is deze studie dan wel echt wat voor mij? groetjes

madelief, 3 maanden geleden
Vastgoedkunde

Wat zijn de toelatingseisen voor de opleiding vastgoedkunde?

Zoë, 5 maanden geleden
Vastgoedkunde

Welke locatie in Enschede wordt de opleiding vastgoed gegeven?

Vesper , 5 maanden geleden
Vastgoedkunde

Wanneer zijn de open dagen voor de studie Vastgoedkunde?

Yuna, 6 maanden geleden
Vastgoedkunde

hallo kan je mij misschien vertellen hoeveel uren je gemiddeld per week op school zit en in hoeveel dagen en welke tijden dit is opgedeeld?

Ashley, 8 maanden geleden
Vastgoedkunde

Hoi, is vastgoedkunde nog steeds een numerus fixus opleiding?

Rico , 8 maanden geleden
Vastgoedkunde

Voorgaande jaren was de studie vastgoedkunde numerus fixus. Nu zie ik op zowel jullie site, als op Studielink niets meer over numerus fixus staan voor Vastgoedkunde. Is deze opleiding geen numerus fixus meer vanaf volgend schooljaar?

Delano, 8 maanden geleden
Vastgoedkunde

Welke vooropleiding mbo heb je nodig om voor deze opleiding te kiezen?

Paulien, 9 maanden geleden
Vastgoedkunde

Hallo, ik vroeg me af wat voorbeelden zijn van laptops die studenten gebruiken. Ik moet een nieuwe laptop kopen en ik zie dat er eisen zijn voor het tekenprogramma, maar ik weet niet goed welke laptop hierbij aansluit.

Jade, 11 maanden geleden
Vastgoedkunde

Kun je in het eerste jaar een propedeuse halen?

Denise , bijna 3 jaar geleden
Vastgoedkunde

Is er nog een speciaal programma waar de opleiding gebruik van maakt waarvoor je een laptop met bijvoorbeeld touchscreen moet aanschaffen? Welke laptops raden jullie aan?

Meike, ongeveer 3 jaar geleden
Vastgoedkunde

Ik ben zoekende naar een verkorte opleiding Bachelor Vastgoed. Be zelf al zo'n 12 jaar werkzaam in de sector, voor mij gaat het om aanvullende kennis en het bachelor papier. En zijn er meer studenten die op later leeftijd beginnen?

Dimitri, ongeveer 3 jaar geleden
Vastgoedkunde

Hoi! Wat zijn eigenschappen die passen bij de opleiding?

Bo, ongeveer 3 jaar geleden
Vastgoedkunde

hallo, ik zou graag deze opleiding willen volgen. mijn vraag is hoeveel uur je per week op school aanwezig moet zijn en of het dan slim is om op kamers te gaan. groetjes

Danielle, ongeveer 3 jaar geleden
Vastgoedkunde

Als je Engels B2 hebt afgerond op het mbo krijg je dan vrijstelling daarvoor?

Tommy, ongeveer 3 jaar geleden
Vastgoedkunde

hallo, ik had een vraag over de exacte kant in deze opleiding. ik heb geen bedrijfseconomie gehad en ben niet heel goed in wiskunde en er stond dat dat wel een ding was om goed te kunnen, kunnen jullie mij hier meer over vertellen, kom je in de knoop ik de studie als je daarin niet goed bent?

Rosalie, ongeveer 3 jaar geleden
Vastgoedkunde

Hallo, Ik heb een vraag ik ben 17 jaar oud en wil aan deze opleiding beginnen is dat mogelijk of moet je een bepaalde leeftijd hebben voor deze opleiding? en maakt het uit wat voor niveau je hebt gedaan als je het echt wil en weet dat je het kunt?

Rowen, ongeveer 3 jaar geleden
Vastgoedkunde

Ik las op de site dat je tijdens opleiding verschillende design- en tekenprogramma's gaat gebruiken? Welke programma's zijn dat precies? En welke laptop(s) zijn hiervoor geschikt? Heb je een minimaal aantal werkgeheugen nodig op je laptop?

Sara, ongeveer 3 jaar geleden
Vastgoedkunde

Hey, ik weet nog niet precies wat ik wil of ik de architectuur van de huizen wil doen of juist een huis wil verkopen kan ik met deze opleiding nog allebei kanten kan of is de architectuur kant dan te verschillend ?

Rosa, meer dan 3 jaar geleden
Vastgoedkunde

Hallo, Waarom hebben jullie de opleiding vastgoed en makelaardij gekozen op het Saxion en niet op Fontys in Eindhoven, Hanze in Groningen of Hogeschool Rotterdam in Rotterdam?

Elise, meer dan 3 jaar geleden
Vastgoedkunde

Is er een online board/platform waar ik de boeken van studenten uit voorgaande jaren zou kunnen overnemen?

Sam, meer dan 3 jaar geleden
Vastgoedkunde

Wat is de officiële startdatum van het collegejaar 2021/2022?

Tommy, meer dan 3 jaar geleden
Vastgoedkunde

Hallo, Hoe zit deze opleiding verwant aan investeren in vastgoed om hier zelf profijt aan te krijgen? Wordt daarover überhaupt gesproken in de opleiding? Is het wel waard om die 4 jarige opleiding te doen puur voor de kennis wat betreft investeren? Groetjes Stefan

Stefan, meer dan 3 jaar geleden
Vastgoedkunde

Is deze opleiding ook in deeltijd te doen? Of alleen voltijd?

Mark, meer dan 3 jaar geleden
Vastgoedkunde

Hoe zijn de lesroosters van de opleiding vastgoed en makelaardij (1e jaar) heb je korte of lange dagen? Heb je elke dag les of ook vaak dagen vrij doordeweeks? Alvast bedankt!

Yaël, meer dan 3 jaar geleden
Vastgoedkunde

Beste Romy, Waar moet iemand absoluut over beschikken om met deze opleiding te beginnen?

Lisa, meer dan 3 jaar geleden
Vastgoedkunde

Ik volg momenteel de MBO opleiding Marketing & communicatie. Is dat een goede vooropleiding of sluit er niks van aan?

Rosa, meer dan 3 jaar geleden
Vastgoedkunde

Ik wil graag deze studie doen tegelijkertijd met mijn HBO bouwkunde bij Saxion. Is dit mogelijk? En ook qua tijd? En in hoeverre komen deze studies overeen?

Daniel, meer dan 3 jaar geleden
Vastgoedkunde

Hallo, Ik ben Floris en ik ben misschien van plan om de opleiding vastgoed en makelaardij te volgen. Ik had er alleen een vraagje over. Is het mogelijk om met deze studie een baan te vinden in bijvoorbeeld hotel management of facility management? Ik hoor graag van jullie, Groeten Floris Oomen

Floris, meer dan 3 jaar geleden
Vastgoedkunde

Krijg je het vak Nederlands?

Tommy, meer dan 3 jaar geleden
Vastgoedkunde

Hallo, ik vroeg me af of er nog eisen aan een laptop worden gesteld. Is een chromebook al voldoende of moet de laptop aan bepaalde functies voldoen. Groetjes Romy

Romy, bijna 4 jaar geleden
Vastgoedkunde

Hai Sophie, kun jij mij mss vertellen hoeveel dagen je het eerste jaar op school zit. Ze praten over +/- 22 contacturen maar over hoeveel dagen word dat verdeeld. Weet jij ook hoe de start zal gaan (in hoe verre dat natuurlijk al bekend is) ivm het coronavirus, word er nog steeds online lesgegeven

Mariska, ongeveer 4 jaar geleden
Vastgoedkunde

Hallo, Ik had een vraag over de opleiding Vastgoed en Makelaardij. Mijn vooropleiding is MBO bouwkunde niveau 4. Zou dit een goede onderlegger kunnen zijn voor deze opleiding? MVG Niek Teunissen

Niek, ongeveer 4 jaar geleden
Vastgoedkunde

ben je met deze opleiding ook bezig met de binnenkant van huizen? bijvoorbeeld inrichting

lies, ongeveer 4 jaar geleden
Vastgoedkunde

Ik zit nu op mbo maar twijfel toch om over te stappen op hbo, want ik heb wel mijn havo diploma behaald. Door een eerder mislukt jaar op het hbo ben ik bang om opnieuw te starten. Is de studie heel erg ingewikkeld of is het te doen?

Fleur, ongeveer 4 jaar geleden
Vastgoedkunde

Hoi, Ik heb een vraagje. Is er al een voorlopige boekenlijst voor het eerste jaar?

Amber, ongeveer 4 jaar geleden
Vastgoedkunde

zijn er vooral meisje of jongens op de opleiding? en wat is ongeveer de gemiddelde leeftijd?

lisa, ongeveer 4 jaar geleden
Vastgoedkunde

Ik volg op dit moment de studie commerciële economie, ik zit in mijn eerste jaar en wil graag mijn p dit jaar halen voor ce. Dit past tocht niet echt bij me daarom wil ik volgend jaar vastgoed en makelaardij gaan studeren. Is het dan erg dat ik tijdelijk bij twee studies sta ingeschreven?

lisa, ongeveer 4 jaar geleden
Vastgoedkunde

Is het handig om als je van mbo komt om je economie en wiskunde op te schroeven voorafgaand aan de opleiding. Zijn er voorbereidende opdrachten/ mogelijkheden mogelijk?

Sander, ongeveer 4 jaar geleden
Vastgoedkunde

Wat houdt de studie in het derde en vierde jaar precies in? Welke keuzes kunnen er gemaakt worden watt betreft minors en stage en hoe ziet het programma in het vierde jaar eruit? gr. Thijs

Thijs, ongeveer 4 jaar geleden
Vastgoedkunde

Welke vakken kun je het beste kiezen om examen in te doen?

Sivar, meer dan 5 jaar geleden
Vastgoedkunde

Hoe is de verdeling schooluren/stage-uren met name in het eerste jaar? En in de jaren 2,3 en 4?

Gerda, meer dan 5 jaar geleden
Vastgoedkunde

Hallo, momenteel heb ik een fulltime baan en het lijkt mij enorm interessant om op deeltijd basis deze studie te kunnen volgen. Zijn daar mogelijkheden voor?

Aron, meer dan 5 jaar geleden
Vastgoedkunde

Wat is de gemiddelde leeftijd van studenten op de opleiding? Ik ben nu 23 en ik heb het gevoel dat ik al een beetje te oud ben, vooral als alle andere studenten ongeveer 17 jaar zijn. Of valt het nog mee. En is de studievereniging ook nog een beetje actief? Groetjes

Mark, ongeveer 6 jaar geleden