Stedenbouwkundig Ontwerpen (studieroute)

Hoi! Ik ben erg benieuwd naar concrete voorbeelden van projecten van de opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling. Zou ik er één of meerdere voorbeelden kunnen ontvangen? Groetjes :)

Anjo
bijna 4 jaar geleden
1 Antwoord
Danika Streppel
Danika Streppel
bijna 4 jaar geleden

Hoi!

Er zijn heel veel verschillende soorten projecten binnen het vak van ruimtelijke ontwikkeling. Aller eerst zit je met het feit dat er een verschil is tussen stedenbouwkundig ontwerpen en planologie. Planologie houdt zich namelijk meer bezig met planvorming en beleidsschrijven. Stedenbouwkundig ontwerpen richt zich op het inpassen en ontwerpen van het beleid.

Een voorbeeld van een recente studie die wij hebben gedaan was naar het opstellen van een kerkenvisie. Hierin staan handreikingen die gemeenten kunnen gebruiken bij het opstellen van de kerkenvisie. De kerkenvisie geeft handvaten hoe om te gaan met leegstaande kerken. Maar daarbij hebben we ook een aantal scenario's ontworpen die passen bij een specifieke kerk. Vaak werk je bij een opdracht dus op twee levels. 1. het beleidsmatige en onderzoek doen en daarnaast 2. ontwerpen of concepten bedenken.

Maar er is ook zo veel meer. Het werkveld is onwijs breed en dat maakt het heel erg interessant.

Is jouw vraag nog niet beantwoord?