Sportmarketing (studieroute)

Bekijk video

Is sport je passie en wil je dolgraag werken in een sportieve omgeving? Combineer dan je passie voor sport met een studie Commerciële Economie en kies voor de studieroute Sportmarketing. Deze studieroute in Deventer biedt een volledig inzicht in de toegenomen complexiteit en verschillende invalshoeken van sportmanagement.

Ambassadeurs

Stad van deze studie

Deventer

Stel een vraag

Vragen van bezoekers

Een brandende vraag? Stel hem aan een ambassadeur!

 • Ilse vraagt 08 nov 2018
  Wat houdt het begrip studieroute in? En wat zijn de verschillen hiervan ten opzichte van een bachelor die dit niet achter de studie heeft staan?
  IntoSaxion zegt 19 nov 2018

  Hi Ilse,

  Je kiest eerst voor commerciele economie, en dan kies je de studieroute sportmarketing. Als je hier meer info over wil; bel ons dan even op: 088-019 3700!

  Groetjes,
  Roos

 • Lars vraagt 04 sep 2018
  welke mbo opleiding van niveau 4 sluit het beste aan bij deze opleiding sportmarketing ?
 • Joris vraagt 17 jul 2017
  Zitten er vereisten aan de laptop die je nodig hebt? als je voor projecten bezig gaat is het dan handig om met een MacBook te werken? Dit las ik namelijk bij een soort gelijke opleiding. Ik ben nu al wel aan het kijken voor een Mac.
  IntoSaxion zegt 04 aug 2017

  Hoi Joris,

  Dit ga ik even voor je navragen! Het is vakantie dus daarom duurt het iets langer dan normaal..

  je hoort van mij!

  Groetjes,
  Roos

  Nog 1 antwoord Inklappen

 • Lianne vraagt 27 mei 2017
  Hallo, Ik vraag me af wat het verschil is tussen commerciële economie en sportmarketing.Is commerciële economie niet breder en heb ik dan niet meer kans op een baan? Kan je met commerciële economie ook bijvoorbeeld bij een sportbond gaan werken?
  Kevin zegt 30 mei 2017

  Hallo Lianne,

  Natuurlijk is het mogelijk om met een CE opleiding in de sport terecht te komen, maar het biedt natuurlijk geen garanties en ik durf ook niet te zeggen of je meer kans hebt op een baan. Dat ligt natuurlijk geheel aan jezelf. Het verschil tussen CE en Sportmarketing zit hem in een aantal kleine dingen. De projecten die je uitvoert bij Sportmarketing, vinden ook plaats in een sportomgeving. Om enkele voorbeelden te noemen, wij hebben projecten uitgevoerd voor Go Ahead Eagles, Sportbedrijf Almelo en Deventrade. Dit is bij de gewone CE anders. Daarnaast heb je ook enkele sportgerelateerde vakken, die je bij CE niet hebt.

  Tot slot is ook je minor al ingevuld, je krijgt dus niet de mogelijkheid om zelf te kiezen voor een minor.

  Kortom:
  - Breder is het niet echt, meer kans op een baan durf ik niet te zeggen. Dit ligt aan jezelf.
  - Bij CES voer je projecten uit voor een sportgerelateerd bedrijf.
  - Bij CES dien je je meeloop- of afstudeerstage uit te voeren bij een sportgerelateerd bedrijf.
  - Bij CES volg je enkele sportgerelateerde vakken, welke je bij CE niet volgt.
  - Bij CE mag je zelf je minor invullen, dit is bij CES niet het geval.

 • Jojo Beverbal vraagt 29 nov 2016
  Ik zit momenteel 6VWO E&M. Nu zag ik deze studie langskomen en dat leek me erg leuk! Ik hou namelijk heel erg van sport en de economische vakken liggen me erg goed. Zou de opleiding wat voor me zijn? En wat zijn nou de pluspunten en minpunten van de studie? Gegroet
  Kevin zegt 29 nov 2016

  Hallo Jojo,

  Wat leuk dat je je oriënteert op deze studie. Belangrijk om te weten is dat je niet zelf gaat sporten tijdens deze studie. De vakken die je volgt zijn deels Commerciële Economie, en een gedeelte heeft puur te maken met sport. Hierbij moet je denken aan projecten die je uitvoert voor sportverenigingen, een stage die je verplicht moet lopen bij een sport gerelateerd bedrijf enzovoorts. Daarnaast ga je niet heel diep in op de economische vakken, bij deze vakken moet je denken aan; Financiering, Budgettering en Kostencalculaties. De overige vakken zijn vooral gericht op marketing en sales. Echte pluspunten en minpunten kan ik niet voor jouw aangeven, deze zijn per persoon verschillend. Ik hoop je hiermee voor nu voldoende te hebben geïnformeerd.

Stel een vraag

Staat je vraag er niet tussen? Stel hem hier.

karakters over:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Interesse in deze studie?