Ondernemerschap & Retailmanagement

Hallo! Ik ben erg benieuwd naar de verhouding tussen 1e jaars studenten die het familie bedrijf overnemen of al betrokken zijn in de ondernemingswereld, tegenover studenten die daar totaal nog geen ervaring mee hebben? Groetjes Maud

maud
ongeveer 4 jaar geleden
1 Antwoord
Enola Smit
Enola Smit
ongeveer 4 jaar geleden

Hallo Maud,

Als eerste sorry voor deze late reactie, door een storing ontving ik geen mail van de vraag.

Nu jouw vraag over verhoudingen.

Ik zelf ben eerste jaar student en ben al sinds mijn geboorte eigenlijk betrokken bij de ondernemingswereld door mijn beide ouders. Mijn moeder heeft een eigen bedrijf gehad, en daar heb ik aan deelgenomen. Mijn vader heeft het nu nog steeds en hier ben ik wel actief in. Hierdoor kun je wel zeggen dat ik betrokken ben in deze wereld. En er is wel duidelijk een verschil te zien bij studenten die deze ervaring en betrokkenheid niet hebben. Toch leer je alsnog veel van elkaar omdat je het dus allebei op andere manieren bekijkt. Tijdens lessen en de praktijk is het verschil wat groter omdat de onervaren studenten er minder kennis van hebben of minder overzicht hebben over wat er gaande is.

Toch trekken de onervaren studenten snel bij gedurende de weken en wordt het verschil wat kleiner maar je zult het nog wel merken wie er betrokken zijn met de ondernemingswereld en wie het alleen uit de lessen kent.

Hopelijk is je vraag zo beantwoord. En zo niet, dan kun je een mailtje sturen.

Groetjes Enola

Is jouw vraag nog niet beantwoord?