Klimaat en Management (studieroute)

Hevige regenbuien in de zomer, met ondergelopen straten en kelders als gevolg. Het klimaat verandert, dus we moeten de ruimte anders inrichten, het liefst gecombineerd met recreatie of natuurontwikkeling. Fossiele brandstoffen zorgen voor meer CO2 in de lucht. Daarom moeten we overstappen op duurzame energie. Maar waar moeten al die benodigde windmolens en zonnepanelen staan? Wat zijn de consequenties van elektrisch rijden en hoe gaan we onze huizen verwarmen zonder gas?

Bij de studieroute Klimaat en Management formuleer jij de antwoorden op bovengenoemde vragen. Je zorgt er dus voor dat iedereen droge voeten houdt en dat we genoeg duurzame energie opwekken. Jij staat vooraan bij al deze veranderingen en maakt Nederland klaar voor een duurzame toekomst!

Hierbij alvast wat handige links met antwoorden op veelgestelde vragen!

- Is er een mogelijkheid om in februari in te stromen?

- Hoeveel collegegeld moet ik betalen?

- Wat zijn de toelatingseisen?

Nog meer vragen? Op onze website vind je alles over de start van je studie!

IntoSaxion is niet bedoeld voor het werven van personeel, stagiaires en afstudeerders. Deze vragen worden verwijderd en dus niet beantwoord.

Ambassadeurs

Stad van deze studie

Deventer

Stel een vraag

Vragen van bezoekers

Een brandende vraag? Stel hem aan een ambassadeur!

 • Wij zoeken een student die tijdens een stage samen met ons onderzoek wilt doen naar ons MVO beleid en een nieuw MVO beleid wilt vormgeven. Is daar interesse voor aan jullie kant?
  Jeen
  vroeg 3 maanden, 1 week geleden
  Aniek
  zei 3 maanden, 1 week geleden

  Hallo Jeen,

  Ik kan hier persoonlijk geen antwoord op geven als student, ik kan je wel doorverwijzen naar iemand anders binnen de opleiding die je verder kan helpen of kan doorverwijzen naar iemand die er echt over gaat.

  Als je dit in een mailtje stuurt naar Hans Hasselt j.e.hasselt@saxion.nl kan hij je verder helpen.

  Met vriendelijke groet,

  Aniek Wierstra

 • Kun je na deze opleiding ook iets onderzoekends doen zoals je na de opleiding aardwetenschappen op de universiteit kunt, in plaats van beroepen als adviseur?
  Remon
  vroeg 1 jaar, 4 maanden geleden
  Dafne
  zei 6 maanden, 2 weken geleden

  Je zou in principe met deze bachelor aan de slag kunnen bij een bedrijf die onderzoek doet, echter is een HBO opleiding vooral gericht op de praktijk. Als je meer een wetenschappelijke kant op zou willen gaan zou ik je aanraden om na je propedeuse jaar door te stromen naar een universitaire bachelor of eventueel na het afronden van deze studie doormiddel van een pre-master doorstromen naar een WO-master.

 • Welke vakken krijg je allemaal bij deze studie?
  Lieke Smit
  vroeg 11 maanden geleden
  Dafne
  zei 6 maanden, 2 weken geleden

  Hoi Lieke,

  Bij deze opleiding krijg je in het eerste jaar vakken vanuit een brede propedeuse, hierbij kan je denken aan de vakken: visie op de stad, duurzame ontwikkeling, ontwerpen, probleemanalyse, datavisualisatie, communicatie en beleid, activeer het netwerk, economie en inleiding recht. Je krijgt ook elk kwartiel een integrale opdracht.

  In het tweede jaar krijg je meer opleiding-gerichte vakken, denk hierbij aan: energietransitie, klimaatadaptatie en circulaire economie en businessmodellen. Ook krijg je een aantal vakken met de andere studierichtingen zoals gebiedsontwikkeling, het Stadslab en omgevingsrecht.

  Het derde jaar geef je zelf vorm met jouw keuze van minor en stage en het vierde jaar werk je mee aan een aantal grote projecten.

 • Heeft deze opleiding een studievereniging?
  Gea Smit
  vroeg 1 jaar, 8 maanden geleden
  Saxion Informatie Centrum
  zei 1 jaar, 7 maanden geleden

  Hallo Gea,

  Yes hebben ze, cementi is de studievereniging: https://www.cementi.nl/.

  ^Nathalie

Stel een vraag

Staat je vraag er niet tussen? Stel hem hier.

karakters over:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Interesse in deze studie?