International Business

Hi, ik heb een paar vragen over de opleiding: 1. Hoe moeilijk is deze opleiding voor een MBO student zonder ervaring van economische vakken? 2. Komt wiskunde te pas bij de opleiding, of is het alleen rekenen? (Dan kijk ik naar het vak 'Finance & Accounting') Bedankt!

Stefan
ongeveer 4 jaar geleden
1 Antwoord
Oscar
Oscar
ongeveer 4 jaar geleden

Hoi Stefan,

Voor jou eerste vraag is het belangrijk dat je wel de economische kant in wil! Alle vakken die je krijgt zullen met elkaar te maken hebben, en het vak Management and Organization zal het diepst gaan over hoe je een organizatie runt. De vakken lijken allemaal erg theoretisch, je gaat ook heel veel practise dingen doen tijdens de studie met veel projecten zodat je niet alleen maar in de boeken zit maar ook echt gaat werken met je studiegenoten voor echte bedrijven.

Voor jou tweede vraag, is het natuurlijk altijd handig om wiskunde kennis te hebben. Je gaat veelal werken met Excel om zo tijdens de finance les een break even point te berekenen bijvoorbeeld. Of voor de les Research Methodology ga je ook Excel gebruiken om daar data mee te berekenen.

Is jouw vraag nog niet beantwoord?