Interior Design and Styling

Ik doe momenteel een technische studie maar weet niet of het wel de juiste is. Ik ben naast technisch ook creatief en ben dus momenteel naar creatievere opleidingen aan het kijken. Om een beter beeld van deze opleiding te krijgen was ik benieuwd naar hoe de opdrachten er ongeveer uitzien.

Rosa
bijna 4 jaar geleden
2 Antwoorden
Fabiënne Pater
Fabiënne Pater
bijna 4 jaar geleden

Hoi Rosa,

Het eerste halfjaar zul je inderdaad nog geen grote ontwerpopdrachten krijgen. Hier leer je in het tweede halfjaar kennis mee maken. Het eerste jaar maak je alle tekeningen nog met de hand om dit ook goed onder de knie te krijgen. In het tweede jaar ga je leren tekenen met computer programma's zoals Vectorworks en Sketch-up. Opdrachten vanaf het tweede half jaar zijn vaak groot en lopen vaak langere tijd (aantal maanden) door. Dit kan zijn in groepsverband of individueel. Wat ik tot nu toe heb meegemaakt zijn het bestaande gebouwen, waar we een herbestemming voor maken. Dit zijn grotere projecten vaak met het onderwerp horeca, zorg of kantoor. Hier maak je dan een ontwerp voor tijdens een periode. Tussendoor heb je verschillende hoor,- en werkcolleges over uiteenlopende onderwerpen. Hier doe je kennis op, die je kan toepassen tijdens het ontwerpen.

Ik hoop dat dit een mooie aanvulling is op het antwoord van Milan,

Als je nog meer vragen hebt, stel ze gerust!

Groetjes Fabienne

Milan Huisman
Milan Huisman
bijna 4 jaar geleden

Hey Rosa,

De opdrachten kunnen in mijn ervaring als eerstejaars erg verschillen. In het eerste halfjaar ben je vooral druk bezit met creatieve opdrachten omtrent: vorm, kleur, licht en andere basisprincipes. Vervolgens ga je aan de gang net de echte ontwerp opdrachten. Hierbij komt ook een stuk bouwkunde kijken. Het gaat hier om het kunnen lezen en maken van bouwkundige tekeningen. Complexe technische opgaves zul je niet veel tegenkomen in het eerstejaar.

Een aantal opdrachten die mij erg aanspraken waren het ontwerpen van een eigen tinyhouse. Waarbij je een zo klein mogelijke woning ontwerpt en deze als maquette uitvoert.

Ook de opdracht waarbij je een vakantiehuis mocht ontwerpen voor een zelf gekozen doelgroep vond ik erg interessant om te doen. Uiteindelijk heb je aan het einde van de opdracht een plattegrond, doorsnedes, aanzichten, een conceptboard en moodboards. En soms ook een maquette.

Op het moment ben ik bezig met een jeugdzorgcentrum te creëren in de oude gasfabriek van Deventer. Hierbij ligt de nadruk op interieurdesign. Maar het is niet onbelangrijk dat je rekening houdt met installaties, draagmuren etc. We zouden eigenlijk in deze gasfabriek les krijgen dit semester zodat je optimaal de ruimte kan ervaren en bestuderen, maar door het virus is dit helaas niet mogelijk

Ik hoop dat ik je hiermee op weg heb kunnen helpen. Mocht je toch nog wat willen weten of meer vragen hebben, stel ze gerust!

Groetjes Milan

Is jouw vraag nog niet beantwoord?