Jan des Bouvrie Academy – Interior Design and Styling

Wat zijn jullie ervaringen met de overstap van mbo naar deze hbo opleiding ? Wat moet de portfolio voor de toelating inhouden ? Vooral je creativiteit laten zien in het algemeen, of al gericht op het ontwerpen en inrichting? Er zijn 125 plaatsen, hoe groot is de kans om toegelaten te worden?

sophie
meer dan 1 jaar geleden
2 Antwoorden
Milan Huisman
Milan Huisman
meer dan 1 jaar geleden

Ter aanvulling van al gegeven antwoord namens Hans van Os:

Hoi Sophie,

De overstap:

Met MBO heb je een prima vooropleiding. Mijn ervaring is dat studenten met een MBO voorgeschiedenis zeer goed meekomen in de lessen.

Hartelijk groetend,

Hans van Os

Ian van Dijk
Ian van Dijk
meer dan 1 jaar geleden

Hee Sophie, zelf kom ik van een bouwkundige MBO opleiding. Hierbij kwam dus nauwelijks creativiteit kijken. Voor mij was het dus een relatieve grote overstap. Aangezien ik van mezelf weet dat ik wel wat creativiteit in me heb was viel de overstap uiteindelijk best wel mee. Het portfolio dat je zelf aanlevert is een creativiteit in zijn algemeen, dus wat je zowel in je vrije tijd doet op dit moment. Tijdens de toelating maak je een aantal toelatingsopdrachten en deze zijn allemaal gericht op creativiteit. Wat ik je als advies wil geven is bij het maken van deze opdrachten niet teveel na te denken over wat goed en fout is. Doe vooral wat je op dat moment denkt. Niets is goed of fout. Het belangrijkste is dat je een wilskracht toont en deze ook blijft nastreven. Als je weet wat je zelf wilt en dat ook laat zien kom je heel ver in deze opleiding en dan is de creativiteit je finishing touch. Over de kans van toelating kan ik geen uitspraak doen, dat ligt er aan hoeveel mensen zichzelf aanmelden dit jaar. Hopelijk is hiermee je vraag voldoende beantwoord.

Groetjes Ian van Dijk

Is jouw vraag nog niet beantwoord?