Interior Design and Styling

1. Moet je een creatieve mind set hebben voor deze opleiding? 2. Mag ik deze opleiding gelijk volgen of is er een loting? 3. Kan ik de opleiding ook versneld doen? 4. Hoe veel dagen in de week krijg je les? 5. Hoeveel ervaring heb ik nodig

Manon
meer dan 2 jaar geleden
1 Antwoord
Milan Huisman
Milan Huisman
meer dan 2 jaar geleden

Beste Manon,

Bedankt voor je vragen! Ik zal ze proberen zo goed mogelijk te beantwoorden. Ik wil wel even benadrukken dat uiteraard iedere scholier/student andere ervaringen heeft en dingen anders doet, maar ik vertel je graag over mijn ervaringen!

1. Ja, een bepaalde mate van creativiteit is nodig op deze opleiding. Hierbij is het nog niet zo belangrijk dat je nu al veel creatief bezig bent of bijvoorbeeld al ervaring hebt met interieur design. Creativiteit ontwikkeld zicht met de jaren! Het is wel belangrijk dat je ervoor openstaat om je creatieve kant te ontdekken en dat je niet bang bent om aan de slag te gaan en fouten te maken. Ikzelf kwam van de havo en had nog weinig creatieve ervaring. Ik had wel tekenen als examenvak, maar ik was niet veel bezig met creativiteit. In het eerste semester van deze opleiding wordt de basis gelegd van je creativiteit en worden je zintuigen geactiveerd en geprikkeld. Je leert creatief bezig te zijn en hebt na dat semester al een flinke basis gelegd.

2. Om toegelaten te worden tot deze opleiding neem je deel aan een toelatingsassessment. Tijdens deze toelatingsdag laat je een portfolio zien (als je die al hebt. Alle creatieve uitingen kunnen hierin worden meegenomen: mode, taartenbakken, muziek, interieur, schilderen etc.), daarnaast neem je een motivatiebrief mee, opdrachten die je van tevoren thuis hebt gemaakt en je maakt opdrachten tijdens de toelatingsdag. Op basis van deze kennismaking kan je worden toegelaten. Er is geen sprake van een loting.

3. Er is geen versnelde variant van deze opleiding.

4. Je hebt gemiddeld drie dagen in de week les. Momenteel (door corona) volgen we twee dagen per week les op locatie in Deventer en één dag online.

5. Ik denk dat ik deze vraag al heb beantwoord hierboven. Openstaan voor creativiteit en jezelf willen ontwikkelen is erg belangrijk. Ervaring is dus geen belangrijke factor om hier te studeren.

Groetjes,

Milan

Is jouw vraag nog niet beantwoord?