Interior Design and Styling

Ik wil graag "interior designer" worden, maar is dat hetzelfde als interieur architectuur? Want als ik naar opleidingen zoek vor interior designer dan krijg ik interieurarchitect, is interior designer hetzelfde als interieur architectuur?

Jasmina
meer dan 2 jaar geleden
1 Antwoord
Milan Huisman
Milan Huisman
meer dan 2 jaar geleden

Beste Jasmina,

Deze opleiding leidt jou op tot interieurontwerper/-designer. Als interieurontwerper geef je ruimtes vorm en ontwerp je volledige interieurs. Het verschil met bijvoorbeeld een interieurstylist of -adviseur is dat zij voornamelijk met bestaande meubels een ruimte inrichten. Een interieurontwerper werkt bijvoorbeeld ook maatwerk uit en ontwerpt een ruimte (i.p.v. inrichten).

Een interieurarchitect gaat nog een stapje verder. Een interieurarchitect is technisch onderbouwd en weet wat technisch en bouwkundig mogelijk is bij een grootschalige verbouwing of bij nieuwbouw. De interieurarchitect staat tijdens een project nauw in contact met de architect, aannemer, meubelbouwer en nog veel meer partijen.

Om interieurarchitect te worden zal je eerst de opleiding tot interieurarchitect moeten volgen en daarna nog twee jaar beroepservaring opdoen. Dan pas mag je jezelf interieurarchitect noemen.

De Jan des Bouvrie Academie is een opleiding die je opleidt tot interieurvormgever/ontwerper/designer. Tijdens de studie doe je een basiskennis bouwkunde op. Zo leer je plattegronden maken en lezen en leer je het bouwbesluit kennen. Na de academie kan je voor jezelf beginnen als ontwerper, aan de slag gaan bij een interieurstudio, theaterdecors ontwerpen en nog veel meer. Je kan er ook voor kiezen om nog twee jaar door te studeren voor je master interieurarchitectuur, twee jaar beroepsperiode te volbrengen en je in te schrijven als interieurarchitect.

Groetjes,

Milan

Is jouw vraag nog niet beantwoord?