Bestuurskunde/Overheidsmanagement

Bekijk video

De samenleving verandert snel: klimaatveranderingen, veranderingen op het gebied van veiligheid en werkgelegenheid zijn enkele voorbeelden van vele maatschappelijke vraagstukken die nieuwe oplossingen vergen. Bij Bestuurskunde leer je hoe je deze veranderende omgeving vormgeeft, plant en bestuurt.

Ambassadeurs

Stad van deze studie

Deventer

Stel een vraag

Ontdek

Ambassadeurs plaatsen tweets, blogs & beantwoorden vragen van IntoSaxion.

 • Interessante expertmeeting. Discussie over de ruimtelijke toekomst van A’dam. #BRO #Saxion @stadsLAB_Saxion https://t.co/79envVn3u0

Vragen van bezoekers

Een brandende vraag? Stel hem aan een ambassadeur!

 • Jasper vraagt 27 mei 2019
  Zijn er nog specifieke eisen waar je laptop aan moet voldoen voor deze studie?
  Michael zegt 28 mei 2019

  Voor de opleiding Bestuurskunde/Overheidsmanagement is het van belang dat de laptop simpele programma's zoals Microsoft Office aankan. Daarnaast is het enige zware programma waarmee ik te maken heb gehad SPSS. Mijn laptop kan dit programma aan en is niet per se krachtig te noemen. Ik hoop dat je wat aan dit antwoord hebt. Mocht dat niet het geval zijn, mail dan gerust nog een keer terug.

 • Maarten vraagt 03 mrt 2019
  Zijn er bij deze opleiding mensen met wat vroeger Asperger genoemd werd? Zijn de bekende Aspie eigenschappen een groot obstakel? Is de beschikbare ondersteuning nuttig?
  Michael zegt 04 mrt 2019

  Dag Maarten,

  Zo ver ik weet zijn er binnen de opleiding geen mensen die Asperger hebben. Je krijgt standaard een studieloopbaanbegeleider (mentor) waar je heen kunt als je met problemen loopt. Daarnaast hebben we een decaan waar je heen kunt met beperkingen en speciale voorzieningen kunt krijgen voor toetsen, maar ook bijvoorbeeld uitstellingen van toetsen.
  Ik hoop je vraag voldoende te hebben beantwoord. Mocht je toch nog vragen hebben stel dan gerust je vraag.

  Groet,

  Michael

 • Anne-Marije vraagt 09 jul 2018
  Ik vraag me af of je ook vaak de stad in gaat bij de opleiding. Of je veel met burgers in contact komt om zo informatie op te doen die je nodig hebt voor je onderzoek. En ook vraag ik me af of hoe economisch de studie is. Moet je veel economische sommen maken of valt dit wel mee?
  Michael zegt 10 jul 2018

  Dag,

  In het eerste studiejaar doe je een viertal praktijkopdrachten. Hier kom je niet heel veel in contact met burgers maar in de vakken zelf is er soms wel de mogelijkheid om dit te doen of zit het verwerkt in het vak. Tijdens het tweede jaar kies jezelf je eigen praktijkopdrachten en kun je je dus inschrijven voor opdrachten waarin je veel met burgers het gesprek aangaat. Daarnaast doe je een onderzoek in het tweede leerjaar waarin zich ook de kans voordoet om met burgers in gesprek te gaan. Qua economie gaat het vooral om de theoretische economie. Verwacht geen grote sommen zoals je op de middelbare school gewend bent maar simpele theoretische vragen met een enkele keer een klein sommetje dat niet al te moeilijk is.

  Ik hoop dat je wat aan deze informatie hebt. Mocht je nog andere vragen hebben stel ze gerust.

  Groet,

  Michael

 • Alex vraagt 10 mrt 2016
  Beste meneer/mevrouw, Ik zit met een vraag over de doorstroom mogelijkheden m.b.t. het halen propedeuse. Stel: ik kies om deze opleiding te volgen en ik haal mijn P. wat zijn dan de doorstroom mogelijkheden op de universiteit. Is dan alleen WO Bestuurskunde een optie of zijn er meerdere?
  Michael zegt 02 mei 2018

  Dag, Er zijn meerdere mogelijkheden. Je kunt zelf een keuze maken, maar er kunnen aanvullende eisen worden gesteld. Kijk hiervoor op de website van de universiteit. Ik zie wel dat het een vraag van 10 maart 2016 betreft en hopelijk heb je een goede keuze kunnen maken. Mocht je toch nog vragen hebben vraag het. Ik help je graag.

  Groet,

  Michael

 • Ivona vraagt 15 jun 2016
  Hoe zijn de examens opgesteld alleen open vragen of meerkeuze of beide?
  Michael zegt 02 mei 2018

  Dag Ivona,

  Het eerste jaar bestaat uit meerkeuze toetsen en ongeveer 2 a 3 open toetsen. Het tweede jaar bestaat uit enkel open vragen toetsen met een meerkeuze toets (European Law). Het derde jaar kies je een minor, dus dat is aan jezelf. Het vierde jaar heb ik geen zicht op want ik zit nog in het derde leerjaar.

  Groet,

  Michael

 • Bart vraagt 09 feb 2016
  Hallo, Ik zit in Havo 3 en zal het profiel Economie en maatschappij gaan kiezen. Na de Havo wil ik een HBO-economische studie gaan volgen.Welk wiskunde-vak (A of B, met evt D) sluit het beste bij zo'n studie aan? Groet, Bart Siebring
  Michael zegt 02 mei 2018

  Dag Bart,

  Dit is heel verschillend. Voor bestuurskunde is enkel economie een vereiste, maar ik kan me voorstellen dat dit voor andere opleidingen weer anders is. Ik kan je doorverwijzen naar het Saxion Informatie Centrum (088-019 3700) voor verdere informatie. Uiteraard kun je ook iemand anders van intosaxion om advies vragen.

  Groet,

  Michael

 • Ivona vraagt 05 jul 2016
  hoe moeilijk is de opleiding? Op sommige sites staat dat de opleiding in Deventer is en andere sites dat het in Enschede is, dus ik vraag me af in welke stad het nou aangeboden wordt?
  Michael zegt 02 mei 2018

  Dag Ivona,

  De opleiding bestuurskunde/overheidsmanagement wordt aangeboden in Deventer. Vroeger zat de opleiding in Enschede, maar deze is vier jaar geleden verplaatst naar Deventer. Mocht je nog verdere vragen hebben stel ze gerust.

  Groet,

  Michael

 • Jim vraagt 13 feb 2018
  Ik vroeg me een paar dingen af over de opleiding, natuurlijk weet ik over de leuke kant, maar wat zijn de negatieve kanten, of de dingen die niet leuk zijn, maar die je wel nodig hebt. En welke eigenschappen heb je nodig voor deze opleiding? Vaak kom je de antwoorden op dit soort vragen niet tegen.
  Rutger zegt 13 feb 2018

  Zelfstandigheid is erg belangrijk. Uit mijn ervaring moet je veel zaken zelf regelen.

  Persoonlijk ben ik gegroeid door de ervaringen uit mijn studie, maar niet zozeer door de studie zelf. Het is erg interessant, maar je moet soms wel een lange adem hebben.

Stel een vraag

Staat je vraag er niet tussen? Stel hem hier.

karakters over:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Interesse in deze studie?