Marouan

Marouan de en nl

studeert Bestuurskunde/Overheidsmanagement

Ga naar opleiding volg @@m_moussi stel een vraag

Beantwoorde vragen

Dit zijn alle vragen die Marouan heeft beantwoord

 • Bestuurskunde/Overheidsmanagement
  Hoi, waarom heb jij voor bestuurskunde gekozen? Hoe zit het met tentamenweken, hoe vaak heb je die en is de aanloop ernaar toe en de tentamenweek goed geregeld voor studenten? Wat raad jij aan bij het kiezen van een studie? En wat biedt Saxion als je een verkeerde studiekeuze hebt gemaakt aan?
  Donna
  vroeg 1 week geleden
  Marouan
  zei 1 week geleden

  Dag Donna,

  Omdat ik van jongs af aan al politiek geïnteresseerd was en thans nog ben! Daarnaast was en ben ik maatschappelijk op verschillende terreinen betrokken en daardoor sluit bsk perfect aan bij mijn ambities, bsk is ook een brede studie en daardoor niet te specifiek maar maatschappelijk wel heel relevant. Het Saxion in Deventer is voor mij ook gewoon praktisch goed te bereiken zowel per OV als per auto.

  Elke periode bestaat uit zo`n 8 weken en wordt afgesloten middels 1 of 2 tentamens en de rest is inlever werk (projecten, essays etc.). Switchen kan, maar is niet natuurlijk niet fraai, daar heb je je slb`er voor (studieloopbaanbegeleider) die kan je verder op weg helpen.

  Ik raad je aan om eerst te kijken waar je ambities/interesses ongeveer liggen (hoeft niet precies) en van daaruit te kijken naar relevante studies, kijken welke scholen in aanmerking komen en je daar op te oriënteren zoals je nu doet bij het Saxion, kijk ook naar wat voor jou praktisch haalbaar is qua reizen enzo. Succes!

  Groetjes,

  Marouan Moussi

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Bestuurskunde/Overheidsmanagement
  Hi, ik vroeg me af. Wat heeft Saxion bestuurskunde nou wel en bestuurskunde aan de HVA niet. Er zullen verschillen zijn, en graag zou ik hiervan op de hoogte worden gesteld. Amsterdam geeft een doorstroom naar Antropolgie UVA aan. Kan dit via Saxion ook? Want dit lijkt me wel wat. Alvast bedankt!
  Donna
  vroeg 1 week, 3 dagen geleden
  Marouan
  zei 1 week, 2 dagen geleden

  Dag Donna,

  Wellicht is het verschil dat bsk aan het Saxion in Deventer in het eerste jaar (propedeuse) je terecht komt in een gemende klas met ook klimaat en management, planologie en stedenbouw.

  Dat is omdat het belangrijk is om vanuit verschillende perspectieven te kijken naar maatschappelijke vraagstukken en niet alleen vanuit de pet van een bestuurskundige. Op die manier leer je voor later in het werkveld te werken vanuit een multidisciplinaire aanpak. In het laatste kwartiel van het 1e jaar krijg je wel echt alleen vakken waarvoor je je hebt ingeschreven.

  Er zijn verschillende doorstroom mogelijkheden in samenwerking met scholen in de regio zoals de universiteit van Twente. Ik raad je aan op de site te kijken van het Saxion voor bsk en anders even contact op te nemen met j.e.hasselt@saxion.nl voor de doorstroommogelijkheden en wellicht nog andere vragen. Mocht je nog vragen hebben voor mij stel ze gerust (ik zit nu in de 2e van bsk)!

  Groetjes,

  Marouan Moussi

 • Bestuurskunde/Overheidsmanagement
  Bedankt Marouan voor je antwoord op mijn vraag! Zou je mij kunnen vertellen welke onderzoeksvragen er centraal stonden tijdens de opdrachten? Bijvoorbeeld: wat moest je onderzoeken bij de opdracht ''informatiepositie veiligheidsregio Twente''.
  Fleur
  vroeg 3 weken, 6 dagen geleden
  Marouan
  zei 3 weken, 6 dagen geleden

  - September-november 2019, leefbaarheid in de wijk voor de gemeente Lochem. Hoe kan een wijk leefbaarder worden?
  - November-februari 2019/2020, Twente in 2050 voor de gemeente Enschede. Hoe ziet Twente in 2050 eruit?
  - Februari-april 2020, interventie binnenstad Zutphen. Welke interventies/verbeteringen zijn nodig in de binnenstad van Zutphen?
  - September-november 2020, burgerschapsvaardigheden lectoraat weerbare democratie. In welke mate studenten burgerschapsvaardigheden nodig hebben om een waardevolle bijdrage te leveren aan hun opdrachtgever (tijdens stage, stadslab etc.)?
  - November-februari 2020/2021, inclusieve wijk Silvolde voor de gemeente Oude-IJsselstreek en Wonion. Hoe ziet een inclusieve wijk er dan uit?
  - November-januari 2020/2021, samenwerking multidisciplinaire overleggen zorg en veiligheid. Hoe ziet dat eruit? Aanbevelingen?
  - Januari-februari 2021, gebiedsontwikkeling Overijssel. Hoe ziet Overijssel eruit over 10 jaar?
  - Februari-juli 2021, informatiepositie veiligheidsregio Twente. In de huidige situatie is de afdeling Informatie gevestigd binnen de brandweerkolom. In hoeverre is deze positionering wenselijk met oog voor (mogelijk) betere alternatieven en implementaties?
  - Februari-juli 2021, bewonersacceptatie van collectieve warmtenetten (Warmingup).

 • Bestuurskunde/Overheidsmanagement
  Hoi! Ik vroeg mij af of jullie mij een aantal voorbeelden kunnen geven van specifieke vraagstukken en opdrachten die jullie de afgelopen jaren hebben gehad/uit konden kiezen?
  Fleur
  vroeg 4 weken geleden
  Marouan
  zei 4 weken geleden

  Dag Fleur,

  Goeie vraag! Hieronder een overzicht van de projecten die ik heb uitgevoerd voor mijn studie:

  - September-november 2019, leefbaarheid in de wijk voor de gemeente Lochem.
  - November-februari 2019/2020, Twente in 2050 voor de gemeente Enschede.
  - Februari-april 2020, interventie binnenstad Zutphen.
  - September-november 2020, burgerschapsvaardigheden lectoraat weerbare democratie.
  - November-februari 2020/2021, inclusieve wijk Silvolde voor de gemeente Oude-IJsselstreek en Wonion.
  - November-januari 2020/2021, samenwerking multidisciplinaire overleggen zorg.
  - Januari-februari 2021, gebiedsontwikkeling Overijssel.
  - Februari-juli 2021, informatiepositie veiligheidsregio Twente.
  - Februari-juli 2021, bewonersacceptatie van collectieve warmtenetten (Warmingup).

  In het 1e leerjaar krijg je elke periode een project toegewezen (Integrale Opdracht) en in het 2e leerjaar mag je met Stadslab zelf kiezen per periode uit een stuk of 20 projecten, zit altijd wel wat tussen dat bij je past!

  Mocht je nog vragen hebben stel ze gerust!

  Groetjes,

  Marouan Moussi

 • Bestuurskunde/Overheidsmanagement
  Als ik erg geïnteresseerd ben in politiek, is dit dan een juiste opleiding? En word je bij sommige opdrachten een denkrichting opgestuurd ( linker kant van het politieke spectrum of de rechter kant), moet je bijvoorbeeld bij een opdracht over het klimaat ook voor de klimaatdoelen zijn?
  Joost
  vroeg 6 maanden, 1 week geleden
  Marouan
  zei 6 maanden, 1 week geleden

  Goedemiddag Joost,

  Dank voor je vraag en leuk dat je zo geïnteresseerd bent in politiek!

  Ik was zelf ook van jongs af aan geïnteresseerd in de politiek (1e jaar VO) en ben dat thans nog steeds. De studie Bestuurskunde is uitermate geschikt om jouw interesse in de politiek te ventileren. Je wordt geprikkeld je eigen mening te vormen met een goede onderbouwing.
  Binnen de studie gaat het wel vaak over klimaatbewustzijn, maar je leert met name een eigen mening te vormen op basis van goede argumenten.

  Mocht je verder nog vragen hebben schroom dan niet en stel ze gerust!

  Groetjes,

  Marouan Moussi

Marouan

Stel je vraag aan Marouan

karakters over:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd