Rutger

Rutger en nl

studeert Creative Media and Game Technologies

Ik zit in mijn derde jaar van mijn studie. Hiernaast ben ik ook bestuur bij Studievereniging LiNK, dus met vragen over de vereniging kun je bij mij terecht!ūüėĄ

Ga naar opleiding stel een vraag

Beantwoorde vragen

Dit zijn alle vragen die Rutger heeft beantwoord

 • Creative Media and Game Technologies
  Tot hoelaat zit je gemiddeld op school(en is dit vaker dan 5u?) en wat zijn je begin tijden op school in het 1e lj?
  Jordan
  vroeg 7 maanden, 1 week geleden
  Rutger
  zei 7 maanden, 1 week geleden

  Je rooster varieert heel erg, het kan zo zijn dat je om 9uur begint en rond 4 eindigt en sommige dagen ook geen rooster hebt. De focus ligt voornamelijk op zelfstudie. Tot 5 uur komt eigenlijk niet voor.

 • Creative Media and Game Technologies
  Im looking for a way to find a part-time/student job as an german/english speaker- i already have a degree in computer science and would like to make use of that. Can you maybe recommend a platform or fitting way to find work in that field?
  David Kleykamp
  vroeg 7 maanden, 1 week geleden
  Rutger
  zei 7 maanden, 1 week geleden

  You could check gamejobs.eu or indeed.nl

 • Creative Media and Game Technologies
  After graduation in CMGT(short degree bachelor) can I stay 1 year in netherlands and search for a job?
  alireza
  vroeg 7 maanden, 3 weken geleden
  Rutger
  zei 7 maanden, 1 week geleden

  I'm not sure I can answer that as a student, try the Saxion International office. https://www.saxion.edu/about-saxion/contact-and-locations/contact-international-office

 • Creative Media and Game Technologies
  Hi! I was wondering what the additional costs are for? And besides our own laptops, should we bring our own drawing tablets? Thank you!
  Diana
  vroeg 7 maanden, 3 weken geleden
  Rutger
  zei 7 maanden, 1 week geleden

  I'm not sure what additional costs you are talking about. But if you're planning on designing or creating cool art I would highly recommend having a drawing tablet.

 • Creative Media and Game Technologies
  Heb je van tevoren enige ervaring met programmeren of het ontwerpen van games/media nodig? Daarnaast is mij verteld dat je voor deze studie een hele sterke laptop nodig hebt, wat is een goed voorbeeld van zo'n laptop? En wat is dan de prijs van zo'n laptop ongeveer?
  Koen
  vroeg 9 maanden, 1 week geleden
  Rutger
  zei 9 maanden, 1 week geleden

  Hoi Koen,
  Het is wel handig om wat ervaring te hebben in de richting die je het meest interreseerd. Zeker als je de engineer/programmeer kant op wil dan is het wel handig om al een beetje wat geprogrammeerd te hebben en een goede kennis in wiskunde is ook handig. Als je niet echt wil verdiepen in het programmeren dan hoeft dat niet echt. Aan het begin krijg je wel een beetje les hierin maar dit is niet heel complex. Er wordt eigenlijk vanuit gegaan dat je nog niks kunt. Het belangrijkst is dat je het echt leuk lijkt, maakt niet uit welke richting. Zonder motivatie is de studie niet haalbaar namelijk.
  Wat betreft laptops is het wel npdig om er eentje te halen met een sterke grafische kaart erin waarop je bijvoorbeeld games als GTA5 zou kunnen draaien. Mijn laptop die ik toen had aangeschaft lag rond de 1000 euro. Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen, mocht je nog een vraag hebben, stel die dan gerust!
  Ik kan je ook meer vertellen over de studievereniging van de opleiding als je dat wil :) .

  Groetjes Rutger

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

Rutger

Stel je vraag aan Rutger

karakters over:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd