Bart

Bart en nl

studeert Hotel Management

Ik ben inmiddels vierdejaarsstudent aan Saxion Hotel Management (NL) en druk bezig met mijn afstudeerscriptie. Daarnaast ben ik ook nog parttime werkzaam bij mijn afstudeerbedrijf, waar ik ook mijn managementstage (in jaar 4) heb gelopen; De afgelopen jaren heb ik veel verschillende ondersteunende functies gehad bij Saxion HM, zoals student-assistent Events en heb ik veel Open Dagen bijgewoond

Ga naar opleiding stel een vraag

Beantwoorde vragen

Dit zijn alle vragen die Bart heeft beantwoord

 • Hotel Management
  hoe kan ik in contact komen met een oud 1e jaars waar ik zijn/haar boeken van het 1e jaar kan overkopen?
  sara
  vroeg 1 maand geleden
  Bart
  zei 1 maand geleden

  Hi Sara!

  Leuk dat je begonnen bent aan onze studie! Stuur mij even een e-mail, dan kunnen we samen kijken welke boeken je nodig hebt. Mijn e-mailadres is 433624@student.saxion.nl.

  Vriendelijke groet,
  Bart

 • Hotel Management
  Hallo Is er iemand die me kan vertellen welje boeken ik echt nodig heb voor het eerste jaar?
  louisa
  vroeg 1 maand, 2 weken geleden
  Bart
  zei 1 maand, 2 weken geleden

  Hi Louisa!

  De volledige boekenlijst kun je vinden op Studystore. In principe worden deze boeken gedurende het jaar (en sommigen gedurende de opleiding) gebruikt. Het is echter natuurlijk aan jezelf welke boeken je koopt.

  Mocht je niet alle boeken willen kopen, dan raad ik aan om direct tijdens de eerste lesweek aan de docent van het desbetreffende vak te vragen of de boeken verplicht zijn of niet.

  Vriendelijke groet,
  Bart

  Boekenlijst studiejaar 2020-2021:
  https://www.studystore.nl/boekenlijst/saxion/2020/saxdhhoprop1elj/1-hotel-management-(nederlands)-voltijd-propedeuse-leerjaar-1/keuzevakken

 • Hotel Management
  Ik begin volgend jaar met deze opleiding. Nederlandse versie. Is het nu al verstandig om Alle boeken te kopen of is het beter om te wachten totdat de docent zegt welke boeken je echt nodig hebt. Of is er iemand die me nu al kan vertellen welke boeken ik precies nodig heb voor het 1e trimester
  sara
  vroeg 2 maanden geleden
  Bart
  zei 2 maanden geleden

  Hi Sara!

  Wat leuk dat je volgend jaar gaat beginnen met onze opleiding! Ik raad aan om de boeken pas aan te schaffen aan het begin van het eerste semester, en niet nu al. De docent kan dan precies vertellen welke boeken je nodig gaat hebben. Echter is het wel belangrijk dat je de boeken tezijnertijd z.s.m. besteld om geen achterstand op te lopen.

  Vriendelijke groet,
  Bart

 • Hotel Management
  Hoi , ik zit er over na te denken om volgend jaar deze opleiding te doen . Ik ben nu nog bezig met mijn Havo. Ik heb alleen geen vreemde taal zoals Frans of Duits . Kan ik dan toegelaten worden? En zijn er manieren om zonder Frans en Duits ook aangenomen te worden bijv een cursus? Groetjes Mila
  Mila
  vroeg 3 maanden, 3 weken geleden
  Bart
  zei 3 maanden, 2 weken geleden

  Hi Mila!

  Het is verplicht om een tweede moderne vreemde taal afgerond te hebben op Havo-5 niveau. In jouw geval zijn er twee verschillende opties om aan deze eis te voldoen.

  De eerste optie is om een taalcursus Frans of Duits te volgen waarbij je een diploma op Havo-5 niveau kunt behalen. Hierdoor zul je dan ook met het juiste niveau binnenstromen, en vooral daarom raad ik deze optie ook aan.

  Een andere optie is om een deficiëntietoets te maken. Tijdens deze toets zal getest worden of jij het Havo-5 niveau van Frans óf Duits (naar jouw keuze) bezit. Je wordt automatisch voor deze toets uitgenodigd als jij jezelf aanmeldt zonder het bezitten van het juiste diploma voor een van deze talen. Indien je deze toets niet haalt, mag je dus ook niet starten.

  Ik hoop hiermee jouw vraag beantwoord te hebben!

  Vriendelijke groet,
  Bart Minten

 • Hotel Management
  Hallo, ik heb geen Frans in mijn vakkenpakket zitten, maar ik ga wel een taalcursus doen waarbij ik een certificaat krijg dat ik op B2 niveau zit. Moet ik dan nog steeds een toets maken bij jullie, of is dit certificaat genoeg?
  Nikki
  vroeg 4 maanden, 2 weken geleden
  Bart
  zei 3 maanden geleden

  Hi Nikki!

  Een certificaat op B2-niveau is zeker voldoende om in te stromen.
  Succes met de taalcursus!

  Vriendelijke groet,
  Bart

 • Hotel Management
  Hi Mihai, I am interested in the short HM course, but there is just a few information about it on the Saxion website. Have you heard anything about it or maybe you know someone who is running it?Wish you good health
  Anton
  vroeg 4 maanden, 4 weken geleden
  Bart
  zei 4 maanden, 2 weken geleden

  Dear Anton,

  I don’t know much about the short version of Hotel Management. If you have any questions, I would strongly suggest you to contact the HBS Front Office, they can definitely answer your questions!

  You can reach them via phone on +31880193400 or via email to info@saxion.nl.

  Best regards,
  Bart Minten

 • Hotel Management
  Kan je als vreemde taal Spaans kiezen, als je dit in je vooropleiding nooit gehad hebt?
  Gio
  vroeg 5 maanden geleden
  Bart
  zei 5 maanden geleden

  Hi Gio!

  Dat is zeker mogelijk! Spaans begint op niveau-0, dat betekent dat je begint met de basis. Het voordeel hiervan is dat je dus een nieuwe taal kunt leren!

  Het is echter wel vereist dat je een moderne vreemde taal hebt afgesloten tijdens je vooropleiding (Duits of Frans) om te kunnen starten met deze opleiding.

  Hopelijk beantwoord dit jouw vraag.

  Vriendelijke groet,
  Bart Minten

 • Hotel Management
  Hallo, ik ben bij jullie aangenomen op de Nederlandstalige opleiding. Ik twijfel of ik toch niet de Engelstalige opleiding wil doen. Kan ik eventueel nog switchen? En kun je gedurende de opleiding nog switchen tussen de Nederlandstalige en Engelstalige opleiding.
  Bieke
  vroeg 5 maanden, 1 week geleden
  Bart
  zei 5 maanden, 1 week geleden

  Hi Bieke!

  Dat is een hele goede vraag. Allereerst, gefeliciteerd dat je bent aangenomen! Ik begrijp de twijfel tussen de Nederlandstalige en Engelstalige variant heel goed. Mocht je geinteresseerd zijn in het leren en werken in een internationale omgeving, dan raad ik de Engelstalige variant zeker aan.

  Ik durf niet met zekerheid te zeggen of je zomaar kunt switchen naar de Engelstalige variant. Ik raad je daarom ook aan om contact op te nemen met de HBS Front Office. Dat kan telefonisch via 088 – 019 3400 of via een e-mail naar info@saxion.nl.

  Vriendelijke groet,
  Bart Minten

 • Hotel Management
  Het uitleg filmpje is in het Engels. Zou dit ook naar het Nederlands kunnen. Ik kan namelijk wel Engels maar in het Nederlands volgen is toch wat handiger. Vooral omdat je een keuze maakt over een vervolgopleiding.
  Indy
  vroeg 5 maanden, 1 week geleden
  Bart
  zei 5 maanden, 1 week geleden

  Hi Indy!

  De voorlichtingsvideo is helaas alleen beschikbaar in het Engels. Ook in de Nederlandstalige variant van de opleiding Hotel Management speelt Engels een belangrijke rol. Veel literatuur zal alleen beschikbaar zijn in het Engels, je zult een semester (5 a 6 maanden) in het buitenland doorbrengen en daarnaast wordt ook het vak Engels gegeven. De lessen en toetsen zullen uiteraard in het Nederlands plaatsvinden.

  Op de website (https://www.saxion.nl/opleidingen/voltijd/bachelor/hotel-management) is al veel informatie te vinden. Morgen (zaterdag 18-04) is er de mogelijkheid om vragen te stellen aan een docent en student in het Nederlands, aanmelden kan ook via de website. Uiteraard, mochten er verdere vragen zijn, kun je deze ook stellen via IntoSaxion!

  Hopelijk helpt dit bij het maken van de juiste keuze!

  Vriendelijke groet,
  Bart Minten

 • Hotel Management
  Hello! I was wondering where I could see the amount of credits a subject of a course is worth? The subjects are listed in the "course content" section, but their credit values are not. Hope you can help! Thanks a lot, Teo
  Teo
  vroeg 8 maanden geleden
  Bart
  zei 3 maanden geleden

  Hi Teo!

  Thank you for your question.
  Sadly, I can not answer your question completely. Basically, all subjects that are being taught during the first year are worth 3 ECTS. However, the number of credits you will receive for passing one subject really differentiates during the following (2-4) years.

  Best regards,
  Bart

 • Hotel Management
  Hoe streng is de selectieprocedure? Hoe groot is de kans dat je wordt aangenomen? Groet Tessa
  Tessa
  vroeg 8 maanden geleden
  Bart
  zei 3 maanden geleden

  Hi Tessa!

  Bedankt voor je vraag.
  Tijdens de selectieprocedure staat jouw motivatie voor onze studie centraal. Het is belangrijk dat je weet waarom je Hotel Management wilt studeren, en waarom aan Saxion in Apeldoorn. Daarnaast wordt er gekeken hoe jouw zelfreflectie is, wie ben je als persoon, wat is jouw gedrag in een groep, enzovoort.

  De instroomeisen zijn streng. Voldoe je niet aan de gestelde eisen en haal je de deficiëntietoets(en) niet, dan ben je niet toelaatbaar. Dit is een strenge eis. Het is echter moeilijk te zeggen of de selectieprocedure streng is, aangezien het niet gaat om een toets, maar puur over jou als persoon. Daardoor kan ik dus ook niet zeggen hoe groot de kans is dat je aangenomen wordt.

  Daarnaast is het ook goed om te weten dat er geen maximum aantal nieuwe studenten aan onze opleiding gekoppeld is.

  Ik hoop je hiermee toch enige inzicht te hebben gegeven in de selectieprocecure.

  Vriendelijke groet,
  Bart

 • Hotel Management
  Is er een minor gericht op de foodservice?
  Brian
  vroeg 1 jaar geleden
  Bart
  zei 3 maanden geleden

  Hi Brian!

  Tijdens de Minor van de opleiding Hotel Management ben je niet gebonden aan het aanbod binnen de Hospitality Business School (waar de opleiding HM onderdeel van is). Je kunt in principe bij alle hogescholen in Nederland een minor volgen (zie https://www.kiesopmaat.nl/). Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een semester in het buitenland te gaan studeren, echter is de kans klein dat deze 'study abroad' volledig gericht is op Foodservice.

  Vriendelijke groet,
  Bart

 • Hotel Management
  Hallo, ik heb begrepen dat je tijdens het tweede jaar in het buitenland stage kunt lopen. Is Turkije ook één van de landen waar je stage kunt lopen in het tweede leerjaar? Zo ja, welke steden?
  Lisa
  vroeg 1 jaar, 1 maand geleden
  Bart
  zei 3 maanden geleden

  Hi Lisa!

  Het is inderdaad zo dat één van de twee semesters in het tweede jaar bestemd is voor een stage (5 - 6 maanden). Dit mag zowel in het binnen- als in het buitenland. Echter heeft onze opleiding wel een buitenlandverplichting. Iedere student moet minimaal één semester in het buitenland doorbrengen. Het overgrote deel van de studenten doet dit tijdens Stage 1 in het tweede jaar.

  Saxion heeft inderdaad een groot aantal partners waar studenten stage kunnen lopen, in veel verschillende landen. Helaas zijn er geen mogelijkheden om stage te lopen in Turkije.

  Vriendelijke groet,
  Bart

Bart

Stel je vraag aan Bart

karakters over:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd