Ik studeer niet meer bij Saxion en beantwoord geen vragen meer.
Berichten die ik heb geplaatst vind je nog wel terug op IntoSaxion.nl!

Marjolein Kurk

Marjolein Kurk nl

studeerde Hotel Management

Hallo, Ik ben Marjolein Kurk en vind het ontzettend leuk om het gasten naar de zin te maken. Daarom heb ik voor deze studie gekozen. Ik doe overigens de Engelse variant: Hotel Management, dus als je daar vragen over hebt, help ik je graag!

Ga naar opleiding stel een vraag

Beantwoorde vragen

Dit zijn alle vragen die Marjolein Kurk heeft beantwoord

 • Hotel Management
  Hoe lang duurt een (buitenland) stage gemiddeld?
  Rea
  vroeg 4 jaar, 1 maand geleden
  Demi
  zei 4 jaar, 1 maand geleden

  Hoi Rea!

  Op het moment zelf ben ik op buitenland stage in Barbados.... mijn stage duurt 6 maanden.
  Gemiddeld duren de stages tussen de 5 en 6 maanden. Zo is het wat makkelijker om aan je verplichte werkdagen 90 dagen te komen!

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Hotel Management
  Hoi, ik twijfel nog tussen 2 studies en heb nog een paar vragen over deze opleiding. Is het verplicht stage te lopen in het buitenland? Wat voor stages kan je doen? Is deze opleiding alleen gericht om hotelmanager te worden of kun je ook meer kanten op? en welke vakken je krijgt? Groet Kristian
  Kristian
  vroeg 5 jaar geleden
  Iris
  zei 5 jaar geleden

  Hi Kristian! Goed dat je ons hebt gevonden om je vragen aan te stellen.

  Het is verplicht om 1x in je schoolcarrière naar het buitenland te gaan. Je kunt kiezen of je voor je operationele stage of managmentstage naar het buitenland gaat en eventueel kun je kiezen voor een study abroad (dit is sowieso in het buitenland). Mocht je eventueel een vooropleiding hebben gedaan en daarbij al (veel) buitenlandervaring hebben opgedaan, kun je eventueel vrijstelling krijgen voor de buitenlandverplichting. Dit is echter per persoon verschillend, dus ik kan niet zeggen of dat in jouw geval zo zal zijn.

  De opleiding is een brede hospitality opleiding, waarin je leert over meer dan alleen hotels! Je kunt er dus later véél verschillende kanten mee op. Ikzelf wil later ook niet in een hotel werken, maar heb de opleiding gekozen vanwege de mogelijkheid om in het buitenland stage te lopen, de extra vreemde taal en de communicatievakken.

  Je krijgt in het eerste jaar onder andere: Engels en een andere modern vreemde taal (Frans, Duits of Spaans), bedrijfseconomie, MNO, communicatie, evenementenonderwijs en gastvrijheid wereldwijd. Niet alleen vakken specifiek voor in een hotel dus ;-)

  Ik hoop dat ik je hiermee geholpen heb & anders hoor ik het graag!

  Groetjes, Iris

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Hotel Management
  Hoi meiden, ik heb een aantal vragen. Is de studielast zwaar? Als ik naar deze school ga moet ik namelijk 1.5 uur reizen. Welk niveau Engels krijgen jullie? Wat is de vroegste tijd om te beginnen en de laatste tijd dat jullie klaar zijn? Ik heb nog geen ervaring in de horeaca, is dit dan goed tedoen
  Jennifer
  vroeg 5 jaar, 2 maanden geleden
  Marjolein Kurk
  zei 5 jaar, 2 maanden geleden

  Hoi Jennifer,

  Ik antwoord even op al je vragen hier.
  De studielast vind ik niet zwaar, maar dit is heel afhankelijk van je vooropleiding en persoonlijk. Daarom kan ik hier niet zoveel over zeggen. Wel hebben veel mensen nog gewoon een bijbaan voor een dag/ een aantal dagdelen, dus dit is wel mogelijk.
  Meestal heb je rond de 16 contacturen. Voor de rest moet je veel samenwerken met klasgenoten en dus ben je wel meer tijd kwijt. Uiteraard heb je ook veel voor te bereiden voor de lessen, maar over het algemeen kom je niet aan de 40 uur, die er normaal staat voor een fulltime studie.
  De lessen beginnen om 8.30/ 45 in Apeldoorn en eindigen op z'n laatst 17.15 uur meestal. Je hebt echter zelden een dag van 8.30 uur tot 17 uur gelukkig;)
  Het niveau engels is lastig in te schatten, je krijgt business english, wat inhoudt dat je vocabulaire leert die nodig is in het hotelvak. Er zakken weinig mensen op, dus het is wel te doen.
  Op zondag en zaterdag ben je vrij, tenzij je een studiereis hebt (dit is max. 1/2 keer per jaar)
  Je hoeft geen horeca ervaring te hebben om de studie te doen, het kan je wel helpen, aangezien je dan al in de gastvrijheidswereld werkt.
  Of je hbo of mbo fast track moet gaan doen, kan ik je niet zeggen. Ik zou zeggen dat je moet doen waar jij je goed bij voelt. Als je in de keuken wilt werken, heb je aan de hotelschool niet veel. Je leert hier om te managen en niet om te koken in ieder geval.
  Tijdens je stage kun je van alle doen, werken in het restaurant, receptie, housekeeping etc. De eerste stage is operationeel, dus je gaat echt op de werkvloer meewerken. Hier kan je dus ook horeca ervaring op doen als je wil. Of je in de keuken kan werken, weet ik eigenlijk niet. Veel mensen doen het niet in ieder geval, dus wat hier de mogelijkheden voor zijn weet ik niet zo goed.
  Je gaat in principe alleen op stage, maar je kan in grotere bedrijven ook samen met iemand gaan of er zijn meerdere stagiaires. Waar je heen kunt gaan kun je bekijken op Oursaxionworld.nl bij de HBS (hospitality business school)

  Succes met je keuze!

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden