Ik studeer niet meer bij Saxion, maar beantwoord nog graag je vragen!

Iris

Iris nl

studeerde Hotel Management
komt uit Nederland

Hoi, wat leuk dat je geïnteresseerd bent in de opleiding Hotel Management! Ik ben Iris en ik ben inmiddels alweer een derdejaarsstudent. Ook zit ik in het bestuur van de studievereniging Promaître. Inmiddels weet ik veel van de opleiding af en kan ik je helpen met al je vragen :) Ook voor andere vragen (bijvoorbeeld over het studentenleven in Apeldoorn) kun je me natuurlijk altijd benaderen!

Ga naar opleiding volg @ir92n stel een vraag

Beantwoorde vragen

Dit zijn alle vragen die Iris heeft beantwoord

 • Hotel Management
  Heey, Heb je bij deze opleiding een laptop nodig? Of is dat eigenlijk overbodig? En zou je t elke dag moeten meenemen?
  Fabienne
  vroeg 11 maanden, 4 weken geleden
  Iris
  zei 11 maanden, 4 weken geleden

  Hoi Fabienne,

  Goede vraag! Je moet voor sommige vakken verslagen maken en hiervoor is het wel makkelijk om een eigen laptop te hebben. Je kunt natuurlijk gebruikmaken van computers op Saxion, maar persoonlijk zou ik wel een eigen laptop aanschaffen. Ik neem de laptop niet elke dag mee naar school, alleen wanneer ik vakken heb waarvoor ik ‘m gebruik.

  Ik hoop je vraag zo beantwoord te hebben!

  Groetjes,
  Iris

 • Hotel Management
  Kan je hotel management ook in Deventer volgen?
  Jente
  vroeg 1 jaar geleden
  Iris
  zei 1 jaar geleden

  Hi Jente,

  De opleiding Hotel Management wordt alleen in Apeldoorn aangeboden.

  Groetjes, Iris

 • Hotel Management
  Zou het eventueel ook mogelijk zijn om de helft van de stage in het buitenland te lopen en de andere helft in Nederland?
  Lotte
  vroeg 1 jaar, 7 maanden geleden
  Iris
  zei 1 jaar, 7 maanden geleden

  Hoi Lotte,

  Dat is een goede vraag. Het is vanuit Saxion een eis dat je buitenland ervaring opdoet tijdens een periode in je opleiding. Dit betekent dat je ofwel je operationele stage, ofwel je minor/ management stage in het buitenland voldoet. Uit mijn hoofd gaat het om minimaal 90 dagen in het buitenland. Er zijn uitzonderingen op deze regel, bijvoorbeeld als je in een eerdere opleiding al buitenland ervaring hebt opgedaan. Ik denk dat het niet zomaar mogelijk is om maar de helft van je stage in het buitenland te doen, omdat je dan eigenlijk niet voldoet aan deze eis.. Maar je kunt dit natuurlijk altijd aankaarten bij de examencommissie.

  Ik ben wel benieuwd: waarom zou je de graag een stage deels in het buitenland willen volgen?

  Groetjes, Iris

 • Hotel Management
  Kan je hiermee ook je eigen restaurant bijvoorbeeld openen, of heb je dan wel echt een andere opleiding nodig? En eventplanner of iets?
  Shanne
  vroeg 1 jaar, 9 maanden geleden
  Iris
  zei 1 jaar, 9 maanden geleden

  Hoi Shanne, wat een goede vraag! Wil je later graag je eigen restaurant openen? Dat kan heel goed met de opleiding Hotel Management. Tijdens de opleiding leer je veel over alle facetten van de horeca, waaronder ook restaurants vallen. Tijdens het vak evenementen organiseer je zelf een evenement in een groepje en bij de meer economische vakken zoals bedrijfseconomie leer je hoe de financiën in elkaar steken. Dit kun je op veel vlakken toepassen later, maar ook zeker goed in een eigen restaurant! En als je evenplanner wil worden, komen deze skills natuurlijk ook goed van pas. Gelukkig is de opleiding Hotel Management qua inhoud vrij breed, zodat als je nog niet precies weet wat je later wil, deze opleiding alsnog een goede basis biedt. Heb ik je zo geholpen of heb je nog meer vragen voor mij? Groetjes, Iris

 • Hotel Management
  I am desperately looking for a room in apeldoorn for the next semester beginning on September. Anyone who has any idea or room for rent? Contact me please
  Phi Phuong
  vroeg 3 jaar, 5 maanden geleden
  Harun
  zei 3 jaar, 5 maanden geleden

  Hi Phi Phuong,

  The easiest way to find a room might be searching on Facebook groups:
  https://www.facebook.com/groups/saxioninternationalstudents/

  If you still can't manage to find anything, then send an email to housing@saxion.nl - they can send you a list of housing agencies in this region.

  Ps: If you're not an European student, then your accommodation will be arranged by Saxion. Make sure to get in touch with them soon!

  Good luck!

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Hotel Management
  Hello, everybody! I am 1st year student in Saxion. I really can't wait to begin the study year. Unfortunately, I haven't found any accommodation yet. I would be very very grateful if anyone could offer some assistance. Thank you for you attention!
  Danail
  vroeg 3 jaar, 5 maanden geleden
  Gabriella
  zei 3 jaar, 5 maanden geleden

  Hi Danail,

  The easiest way to find a room might be searching on Facebook groups:
  https://www.facebook.com/groups/saxioninternationalstudents/

  If you still can't manage to find anything, then send an email to housing@saxion.nl - they can send you a list of housing agencies in this region.

  Good luck!

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Hotel Management
  Hoi, ik twijfel nog tussen 2 studies en heb nog een paar vragen over deze opleiding. Is het verplicht stage te lopen in het buitenland? Wat voor stages kan je doen? Is deze opleiding alleen gericht om hotelmanager te worden of kun je ook meer kanten op? en welke vakken je krijgt? Groet Kristian
  Kristian
  vroeg 4 jaar, 8 maanden geleden
  Iris
  zei 4 jaar, 8 maanden geleden

  Hi Kristian! Goed dat je ons hebt gevonden om je vragen aan te stellen.

  Het is verplicht om 1x in je schoolcarrière naar het buitenland te gaan. Je kunt kiezen of je voor je operationele stage of managmentstage naar het buitenland gaat en eventueel kun je kiezen voor een study abroad (dit is sowieso in het buitenland). Mocht je eventueel een vooropleiding hebben gedaan en daarbij al (veel) buitenlandervaring hebben opgedaan, kun je eventueel vrijstelling krijgen voor de buitenlandverplichting. Dit is echter per persoon verschillend, dus ik kan niet zeggen of dat in jouw geval zo zal zijn.

  De opleiding is een brede hospitality opleiding, waarin je leert over meer dan alleen hotels! Je kunt er dus later véél verschillende kanten mee op. Ikzelf wil later ook niet in een hotel werken, maar heb de opleiding gekozen vanwege de mogelijkheid om in het buitenland stage te lopen, de extra vreemde taal en de communicatievakken.

  Je krijgt in het eerste jaar onder andere: Engels en een andere modern vreemde taal (Frans, Duits of Spaans), bedrijfseconomie, MNO, communicatie, evenementenonderwijs en gastvrijheid wereldwijd. Niet alleen vakken specifiek voor in een hotel dus ;-)

  Ik hoop dat ik je hiermee geholpen heb & anders hoor ik het graag!

  Groetjes, Iris

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

Iris

Stel je vraag aan Iris

karakters over:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Posts

Alle posts van Iris

 • Wat ben je na je studie van plan?


  • Iris zegt

   Doorstuderen.

 • Welke sociale media gebruik je om te communiceren met docenten?


  • Iris zegt

   Whatsapp