Ik studeer niet meer bij Saxion, maar beantwoord nog graag je vragen!

Idwerd

Idwerd en nl

studeerde Fashion & Textile Technologies
komt uit Nederland

Ik ben Idwerd, 24 jaar en in 2018 afgestudeerd Fashion & Textile Technologies. Ik volgde de specialisatie Fashion met vakken van specialisatie Textiles en deed in het derde jaar de Minor Modetechnologie in Gent.

Ga naar opleiding volg @Invisible_NL stel een vraag

Beantwoorde vragen

Dit zijn alle vragen die Idwerd heeft beantwoord

 • Fashion & Textile Technologies
  Is de studie ook gebaseerd op het ontwerpen van kleding? En is het een creatieve studie?
  Cecile
  vroeg 1 maand, 1 week geleden
  Sieme
  zei 1 maand, 1 week geleden

  Jazeker Cecile. Tijdens de studie krijg je genoeg mogelijkheden en les in het ontwerpen en zelfs maken van kleding. Ook zou ik zeker zeggen dat creativiteit wel handig is voor de opleiding

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Fashion & Textile Technologies
  Hi, This is sanjay from india.I have completed diploma in textile technology .now am very much interested to do my bachelor's in textile technology . Please share me the information for joining details and fee structure for tution and hostel fee. Thanks Sanjay
  Sanjay
  vroeg 4 maanden, 2 weken geleden
  Idwerd
  zei 4 maanden, 2 weken geleden

  Hi Sanjay, I think it is best to contact the international office for these questions :)

 • Fashion & Textile Technologies
  Zijn er veel Nederlanders die de studie in het Engels doen?
  Persephone
  vroeg 9 maanden geleden
  Lieke
  zei 9 maanden geleden

  Ja, voor het verbeteren voor je engelse vaardigheden in de mode branch kiezen relatief veel Nederlandse studenten om de engels talige opleiding te volgen. Op dit moment bestaat mijn klas voor ongeveer de de helft uit buitenlandse studenten en de helft uit Nederlandse studenten

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Fashion & Textile Technologies
  wat is het verschil tussen de nederlandse en engelse opleiding? is het dan zo dat je 100% van de stof en de toetsen in de gekozen taal krijgt of is bijv de stof in het engels maar toetsen in nederlands?
  anouk
  vroeg 9 maanden geleden
  Lieke
  zei 9 maanden geleden

  Hi Anouk,

  Wanneer je kiest voor de Nederlandstalige opleiding krijg je de meeste/ alle lesstof in het Nederlands. Als je kiest voor de Engelstalige opleiding krijg je alle lessen in het Engels. De projecten worden soms gemixt waardoor je dus ofwel met Nederlandse of buitenlandse studenten samen werkt. Maar de taal die je kiest is ook de taal waarin je examens worden afgenomen.

  Succes! :)

  Nog 5 antwoorden Toon minder antwoorden

 • Fashion & Textile Technologies
  Hoi!Is dit een particuliere opleiding, net zoals bij de Jan de Bouvrie ?
  Femke
  vroeg 9 maanden, 3 weken geleden
  Idwerd
  zei 9 maanden, 3 weken geleden

  Hoi Femke! De opleiding valt gewoon onder Saxion en valt dus in het "normale systeem", het is geen particuliere opleiding.

 • Fashion & Textile Technologies
  Ik ben geïnteresseerd in textiel voor interieurs, wordt dit in de opleiding behandeld of is het alleen gericht op mode?
  Vera
  vroeg 10 maanden, 2 weken geleden
  Idwerd
  zei 9 maanden, 3 weken geleden

  Hi Vera! Interieur voor textiel wordt zeker wel behandeld in de opleiding! Op de website kun je meer info vinden over de vakken: https://www.saxion.nl/opleidingen/voltijd/bachelor/fashion-and-textile-technologies/studie-inhoud

  De inhoud van de studie is veranderd sinds ik in 2014 ben begonnen, daardoor durf ik niet met zekerheid te zeggen hoeveel projecten etc. precies over interieur gaan. Toen ik de opleiding deed, hadden we zeker een mooie hoeveelheid vakken over textielkennis, materiaaltesten, interieurtextiel en projecten over interieur en innovatie.

  Sorry dat ik geen 100% duidelijk antwoord op je vraag kan geven, maar hoop dat dit je helpt met je keuze! Voor specifieke vragen zou ik de (online) open dag gebruiken.

  Groetjes Idwerd

 • Fashion & Textile Technologies
  Hi, ik vraag me af of deze studie echt gericht is op textiel en het verbeteren ervan ik doe nu junior productmanager fashion dat meer gericht is op mode ik twijfel om FTT als vervolgstudie te gaan kiezen ik wil namelijk de creatieve richting op en niet echt technisch.
  Chelsea
  vroeg 10 maanden, 3 weken geleden
  Idwerd
  zei 9 maanden, 3 weken geleden

  Hi Chelsea!

  Op de website staat wat meer info over de vakken: https://www.saxion.nl/opleidingen/voltijd/bachelor/fashion-and-textile-technologies/studie-inhoud

  De opleiding is niet specifiek gericht op design, dus dat is wel iets waar je rekening mee moet houden. In projecten zijn er wel altijd rollen, waaronder Design rollen of bijvoorbeeld Branding en deze vakken worden ook zeker gegeven, maar zijn niet de focus van de studie. Textiel is wel een onderdeel van de studie, omdat het gezien wordt als een belangrijke basis voor je carrière. Het is dus niet zo dat je persee een technische richting op moet met deze studie. Het zal meer in het verlengde van je huidige studie liggen.

 • Fashion & Textile Technologies
  How may I apply for scholarship in masters program? I am from Bangladesh. I have completed B.SC from BGMEA University with 3.52 CGPA. Beside that my IELTS score is overall 6.Thanks
  Shjidul Islam Tanim
  vroeg 11 maanden, 1 week geleden
  Idwerd
  zei 9 maanden, 3 weken geleden

  Hi Shjidul!

  Unfortunately this is something I cannot answer for you, maybe it is best to contact the international office of Saxion. They can either answer your question or forward you to the right person.

 • Fashion & Textile Technologies
  Hi, I am interested in Master course in Innovative Textile Development - I am looking for some reviews. I could not find any ambassador of this course, maybe you know one? Thank you :)
  Pola
  vroeg 1 jaar geleden
  Idwerd
  zei 9 maanden, 3 weken geleden

  Hi Pola,

  On this webpage: https://www.saxion.nl/opleidingen/en/fulltime/master/master-innovative-textile-development
  There are contact details for the master office, with the woman of this specific master, she might be able to forward you to some current/old students of this master. I hope this helps!

 • Fashion & Textile Technologies
  I am from Bangladesh. I am diploma in Textile .I want to BSc in Textile Saxion University of Applied Sciences.Which certificate do you need?Which qualities do I have?
  Reyad Hossain
  vroeg 1 jaar, 5 maanden geleden
  Idwerd
  zei 1 jaar, 5 maanden geleden

  Hi Reyad! Great to hear you’re interested in this study. Maybe contact the international office for your question as the required certification might be different for every country, they should know the answer. Regards, Idwerd

 • Fashion & Textile Technologies
  welke boeken heb ik nodig voor het eerste jaar en waar bestel ik deze het voordeligste?
  Nique
  vroeg 1 jaar, 5 maanden geleden
  Idwerd
  zei 1 jaar, 5 maanden geleden

  Ieder jaar verschilt het boeken pakket een beetje. Je krijgt een mail met een link naar een website waar de lijst op staat en waar je ook direct je boeken kunt bestellen met korting. Je hebt echter niet alle boeken echt nodig dus sommige mensen wachten tot de lessen en bestellen elk boek apart wannneer ze het nodig hebben. Marktplaats is ook altijd een goedkope optie en een oudere versie is in veel gevallen goed genoeg.

 • Fashion & Textile Technologies
  Hoi! Ik doe nu MBO 4 en heb eigenlijk geen tot weinig basis van natuur- en scheikunde maar zou de opleiding graag willen volgen in het engels, zou dit haalbaar zijn? Wat kan ik verwachten? Groetjes Sharon
  Sharon
  vroeg 3 jaar, 2 maanden geleden
  Isabelle
  zei 3 jaar, 2 maanden geleden

  Hi Sharon! Dit hoeft helemaal geen probleem te zijn. Als je het een moeilijk vak vind moet je er gewoon veel tijd insteken en veel vragen stellen maar het is zeker haalbaar, andere meiden uit mijn klas die uit MBO 4 komen hebben nog nooit natuurkunde/scheikunde gehad en die houden het ook bij. Ze beginnen helemaal vanuit de basis. Groetjes Isabelle!

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Fashion & Textile Technologies
  Het lijkt me leuk om volgend schooljaar deze opleiding te volgen en ik had begrepen dat ik een procesboek moest maken. Kan ik het procesboek gewoon van de site downloaden of is er elk jaar een ander 'thema' of iets dergelijks? Zou sonde zijn als ik een procesboek maak en deze van vorig jaar is :)
  Valerie
  vroeg 3 jaar, 3 maanden geleden
  Idwerd
  zei 3 jaar, 3 maanden geleden

  Hi Valerie, Dat klopt, de afgelopen jaren was het procesboek de opdracht van de toelating. Je krijgt de opdracht als het goed is gewoon opgestuurd wanneer je je inschrijft. Het kan altijd zijn dat de opdracht is veranderd, dus ik zou niet aan de opdracht van vorig jaar beginnen.
  Groetjes Idwerd

 • Fashion & Textile Technologies
  There's the basic textile course, which teaches different textile processes like knitting, weaving, dying, etc.Are these courses all taught only in theory? Or are there any workshops where we can see actual machines and work on them?
  Hayrullo
  vroeg 3 jaar, 6 maanden geleden
  Idwerd
  zei 3 jaar, 6 maanden geleden

  Hi! Most of the courses will be taught in both theory and workshops. Saxion has a room with knittingmachines (computerized and normal flatknit) and a lab for quality-testing and dying/finishing. Weaving is, at least in my curriculum (I'm a third year student), only given on the computer, but you will understand the process as they show a lot of movies and samples. During the study there are a lot of options to see processes within companies, so you can see the weaving machines there probably. I hope this answered your questions :)

 • Fashion & Textile Technologies
  Kan iemand mij wat vertellen over de roosters? Begin je elke dag om 9 of verschilt het elke dag? Ivm op kamers gaan!
  Julia
  vroeg 3 jaar, 9 maanden geleden
  Idwerd
  zei 3 jaar, 9 maanden geleden

  Hi Julia! De roosters verschillen uiteraard per klas en periode, maar gemiddeld begin je ongeveer 2 keer per week om 8.30 of 9.15 en begin je de overige dagen na 10uur of zelfs na 12. Ook kan het zijn dat je een dag (les)vrij hebt.

 • Fashion & Textile Technologies
  Ik denk erover deze opleiding te gaan volgen. Ik zit nu in 4 HAVO en heb enige moeite met het vak Engels. Ligt het niveau van Engels binnen deze opleiding veel hoger dan het HAVO niveau of is het vergelijkbaar?
  Karin
  vroeg 3 jaar, 10 maanden geleden
  Idwerd
  zei 3 jaar, 10 maanden geleden

  Hi Karin, het niveau Engels op de opleiding sluit goed aan, de grammatica die wordt behandeld is gelijk aan het Engels van havo en verder zul je vooral veel termen uit de fashion & textiel krijgen. Die zijn dus voor vrijwel iedereen nieuw, maar zijn zeker goed te doen. Verder kan het voorkomen dat bepaalde vakken of projecten in het engels gedaan worden, maar de docenten willen altijd wel dingen voor je uitleggen of vertalen en bij projecten heb je hierbij ook veel aan je groepsgenootjes.
  Groetjes Idwerd

 • Fashion & Textile Technologies
  HoihoiIk had een vraagje, heb je voor deze opleiding een bepaald soort latop nodig. Ik hoorde dat er nogal wat grote bestanden op komen te staan. Ik ga namelijk dit jaar beginnen aan de studie fashion and textile technologies.Groetjes Aileen
  Aileen
  vroeg 4 jaar, 5 maanden geleden
  Idwerd
  zei 4 jaar, 5 maanden geleden

  Hoi Aileen, het klopt dat er inderdaad programma's als photoshop nodig zijn voor de opleiding. De goedkoopste soort laptop zal dit waarschijnlijk niet aankunnen, maar iets duurdere versies meestal wel. Het is niet zo dat je persee een apple nodig hebt. Ik hoop dat je hier wat aan hebt!

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Fashion & Textile Technologies
  Naar welke landen kan je met je stage/minor?
  A
  vroeg 4 jaar, 7 maanden geleden
  Idwerd
  zei 4 jaar, 7 maanden geleden

  Hi! Je kunt je stage en minor over de hele wereld volgen. Je stage regel je zelf, je mag hiervoor dus zelf een bedrijf kiezen waar dan ook (uiteraard zijn er wel een aantal eisen aan verbonden). Qua minoren heeft de opleiding veel contacten, in europa zit in vrijwel ieder land wel een partnerschool die een minor aanbied en ook in Azië (china, indonesië, etc.) zijn verschillende minoren te volgen. Ik hoop dat dit je vraag kan beantwoorden. Groetjes, Idwerd

 • Fashion & Textile Technologies
  Ik ga waarschijnlijk deze opleiding kiezen en dan wil ik de commerciële kant op gaan. Welke beroepen kan je na deze opleiding gaan doen als je de commerciële kant op wil gaan?
  Sophie
  vroeg 4 jaar, 11 maanden geleden
  Idwerd
  zei 4 jaar, 11 maanden geleden

  Hoi Sophie,

  De beroepen die je na de studie zou kunnen uitoefenen zijn bijvoorbeeld: inkoper voor een modemerk, marketing, sales en zelfs de communicatie/PR kant is mogelijk. Wil je iets meer met het product zelf bezig gaan, maar wel bij een commercieel merk dan zou je ook kunnen denken aan productiemanager of productontwikkelaar. Ik hoop dat je vraag zo een beetje beantwoord is!

 • Fashion & Textile Technologies
  Hoe zit een meeloopdag er bij deze opleiding uit? Wat moet je al kunnen?
  Maud
  vroeg 4 jaar, 11 maanden geleden
  Idwerd
  zei 4 jaar, 11 maanden geleden

  Hoi Maud, Tijdens een meeloopdag volg je een reguliere lesdag samen met een student. Hij/zij plant samen met jou een datum waarop de gaat meelopen en hij/zij zal ervoor zorgen dat je die dag zoveel mogelijk verschillende vakken zult volgen (hoorcolleges Marketing of basistextiel/veredelen of een praktijkles in het lab of atelier bijvoorbeeld). Voor de meeloopdag hoef je geen speciale dingen te kunnen, het is gewoon de bedoeling dat je lekker rondkijkt op de opleiding en een dagje de sfeer kunt proeven (en uiteraard vragen kunt stellen). Ik hoop dat je vraag zo beantwoord is!

 • Fashion & Textile Technologies
  Hallo,Ik wil volgend jaar Fashion and Textile Technologies gaan studeren. Ik heb alleen nog een vraag: Uit welke richtingen kun je kiezen in het tweede jaar en wat houden ze precies in?Groetjes Nicole Woolderink
  Nicole
  vroeg 4 jaar, 10 maanden geleden
  Idwerd
  zei 4 jaar, 10 maanden geleden

  Hoi Nicole, Leuk dat de F&TT wil gaan studeren! Er zijn twee richtingen waarin je je kunt specialiseren: PMF (Product Management Fashion) is de eerste en de tweede is PMT (Product Management Textiles). PMF is vooral gericht op de commerciële fashion. Je krijgt vakken zoals Patroonteken, Retailmarketing, Breien en Weven (gericht op kleding) en Quality & Fit. Bij PMT ga je meer in op de textiel. Zo krijg je Veredelen, waarbij je leert hoe je stoffen bepaalde eigenschappen kunt geven, Breien en weven (voor textiel, dus meer interieur gericht), Quality Research, waarbij je een stoelhoes gaat ontwikkelen voor een kinderstoel (je onderzoekt alles in het lab en ontwerpt/naait de hoes vervolgens zelf) en je krijgt Interieurtextiel. Bij beide richtingen heb je ook nog gezamelijke modules: Onderzoek, Basisvaardigheden (Engels & Recht), Project Marketing Innovatie & Project Onderzoek. Tot slot is er, voor studenten die wat meer uitdaging willen, ook de mogelijkheid om extra vakken uit de andere specialisatie te volgen. Ik hoop dat ik je vraag zo heb beantwoord. Groetjes Idwerd

 • Fashion & Textile Technologies
  Hallo, Als ik de opleiding fashion and textile technologies zou willen doen, welk pakket heb ik dan nodig.ik doe op dit moment 4 havo, en heb E en M gekozen.Kan ik dan deze opleiding doen?Met vriendelijke groet, Julia Welcker
  Julia
  vroeg 4 jaar, 9 maanden geleden
  Idwerd
  zei 4 jaar, 9 maanden geleden

  Hoi Julia! Met havo E&M zit je bij Fashion & Textile Technologies helemaal goed! Groetjes Idwerd

Idwerd

Stel je vraag aan Idwerd

karakters over:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Posts

Alle posts van Idwerd

 • Sluit je profiel van je vooropleiding aan op je huidige opleiding?


  • Idwerd zegt

   Zeker, de aansluiting van de HAVO met TCT ging bij mij erg soepel. Het voelde niet alsof ik ineens erg veel moest doen, het ging heel geleidelijk en werd steeds iets meer. Verder sluit eigenlijk ieder profiel wel aan. Ik heb zelf N&G met natuurkunde en AK gehad, maar ondanks dat waren vakken als Bedrijfseconomie & Marketing zeer goed te doen. Je begint eigenlijk altijd bij het begin.

 • Wat is je vooropleiding?


  • Idwerd zegt

   havo

 • Ben je lid van een studie- of studentenvereniging?


  • Idwerd zegt

   Ja, ik ben actief lid van studievereniging LINK. Dat betekend dat ik in een commissie zit en activiteiten organiseer. Ik heb ervoor gekozen om bij LINK te gaan, omdat ik niet uit de buurt van Enschede kom en dus nog niemand kende voordat ik aan Saxion ging studeren. Het Linktro (introkamp) heeft ervoor gezorgd dat ik snel nieuwe mensen leerde kennen en daardoor niet alleen aan de studie begon. Verder heb je bij LINK geen verplichte borrels of andere gekke dingen, dat vind ik persoonlijk erg fijn.

 • Maak de zin af: mijn doel voor het nieuwe studiejaar is...


  • Idwerd zegt

   Alle punten halen (het liefst met mooie cijfers). Verder hoop ik dit jaar een leuke stage & minor vinden voor het derde jaar.

 • PROMO GARMENT - Finished the final project of my study yesterday! The laser cutted, futuristic, promo garment made it to the runway! One more presentation and a thesis away from graduating. #promogarment #fashionstudent #fashiondesigner #fashiondesign #lasercut #dress #futuristic #fashiontechnology #student #fashionschool #intosaxion #ftt #modulardress #fashion #futurefashion #3dprinting #3d #geometric #abstract #fashionstudy

  Voor dit element zijn cookies nodig

  Voor sommige elementen gebruikt IntoSaxion inhoud via derden, waarvoor cookies nodig zijn. Meer weten? Lees ons cookie-statement

 • Morgen ben ik voor al je vragen over FTT te vinden op de 3e verdieping van het gebouw aan de Van Galenstraat tijdens #Saxionopen #intosaxion

 • Het tentamen veredelen zit er weer op! Morgen project presenteren op de Textile Innovation Fair en dan nog 2 tentamens te gaan! #intosaxion

 • Het heeft heel wat bloed, zweet en tranen gekost, maar ons project is af en ingeleverd! Tijd voor weekend! #intosaxion

  Instagram foto: Het heeft heel wat bloed, zweet en tranen gekost, maar ons project is af en ingeleverd! Tijd voor weekend! #intosaxion
 • Ik heb mijn P! #propedeuse #textielkunde #intosaxion #fashion https://t.co/wv4AgxxH5M

 • Ik heb mijn P! #propedeuse #textielkunde #intosaxion #fashion

  Instagram foto: Ik heb mijn P! #propedeuse #textielkunde #intosaxion #fashion
 • Zelfs na 10 docu's over de industrie nog veel geleerd tijdens deze textalk. The true cost was een hele goede film! Aanrader!! #intosaxion