Verpleegkundige (HBO-V)

Als verpleegkundige houd je ervan om met mensen te werken. Dit zijn mensen met verschillende achtergronden en levensovertuigingen. Je richt je niet alleen op de ziekte en het oplossen van gezondheidsproblemen, je levert ook een belangrijke bijdrage aan het behoud van de gezondheid en welzijn. Na je opleiding beschik je over voldoende kennis en vaardigheden om aan de slag te gaan binnen alle velden van de gezondheidszorg. Je kunt bijvoorbeeld gaan werken in een ziekenhuis, ouderenzorg, thuiszorg, gehandicaptenzorg, verslavingszorg of de psychiatrie.

Ambassadeurs

Stad van deze studie

Deventer, Enschede

Stel een vraag

Ontdek

Ambassadeurs plaatsen tweets, blogs & beantwoorden vragen van IntoSaxion.

 • Afstudeeronderzoek afgerond met vier zevens en een acht! Diploma komt nu echt in zicht!! #intosaxion #saxionagz https://t.co/2l7QmR8Wky

 • Werken op open dag Saxion. #intosaxion https://t.co/avCqClAac3

 • Symposium. Start van de donorweek. #hbov #intosaxion https://t.co/RzH0Xh4Sp9

 • Vandaag m'n laagste dag op de MDL afdeling. Op naar het volgende deel van m'n duaal traject. #leerjaar4 #eindeinzicht #intosaxion

 • Eindverslag minor voldoende beoordeeld! Over naar leerjaar 4!! 🎉 #intosaxion

 • De laatste voorbereidingen voor mijn Minor presentatie morgenmiddag! #intosaxion #hbov-duaal https://t.co/9OHM5dYz9q

 • Eindexamens!

  De eindexamens, alleen bij het woord al krijg ik weer kippenvel. Een ontzettend spannende periode! Voor mij is het nog maar een jaar geleden dat ik mijn havodiploma heb behaald, toch start ik in september dit jaar al met het ...

  Lees blog ›

 • Eindexamens!

  De eindexamens, alleen bij het woord al krijg ik weer kippenvel. Een ontzettend spannende periode! Voor mij is het nog maar een jaar geleden dat ik mijn havodiploma heb behaald, toch start ik in september dit jaar al met het ...

  Lees blog ›

 • Mobile: heb je Apple, Android, of Windows?


  • Inge zegt

 • Welk(e) vervoermiddel(en) gebruik je voornamelijk om op school te komen?


  • Inge zegt

  • Annabel zegt

  1/2
 • Welk(e) vervoermiddel(en) gebruik je voornamelijk om op school te komen?


  • Annabel zegt

  • Inge zegt

  1/2
 • Mobile: heb je Apple, Android, of Windows?


  • Inge zegt

 • Mobile: heb je Apple, Android, of Windows?


  • Inge zegt

 • Één groot feestje! Nu op naar huis! 🇳🇮 ❤ 🇳🇱 #Nicaragua #nurseonduty #onstage #intosaxion #internship

  Instagram foto: Één groot feestje! Nu op naar huis! 🇳🇮 ❤ 🇳🇱 #Nicaragua #nurseonduty #onstage #intosaxion #internship
Laad meer

Vragen van bezoekers

Een brandende vraag? Stel hem aan een ambassadeur!

 • Eve vraagt 03 sep 2019
  Hoi!Ik had een vraag over stage lopen in de tweede jaar van Verpleegkunde. Ik wil graag in het buitenland stage lopen (het liefst Suriname). Indien mogelijk, wat moet er allemaal gebeuren zodat ik dit kan doen?
  IntoSaxion zegt 11 sep 2019

  Hi Eve,

  Daarvoor kun je het best even contact opnemen met het stagebureau van de opleiding: 088 – 019 3361, stagebureau-verpleegkunde.agz@saxion.nl

  Groeten,

  Koen

 • Charissa vraagt 09 jul 2019
  Hey hey, ik had een vraagje omtrent de boeken. Ik was namelijk bezig met deze te bestellen, maar ik schrok enorm van de prijs. Hebben jullie hier tips voor? Misschien weten jullie nog wel een handige manier om goedkoop de boeken te krijgen. Zijn er boeken die je niet per se nodig hebt bijvoorbeeld?
  Saskia zegt 12 jul 2019

  Hee Charissa,

  Ja, helaas gat ook een verpleegkunde studie niet altijd over rozen!
  Kijk eens naar tweedehandsboeken, bijvoorbeeld op tweedehandsstudieboeken.nl, scheelt vak al een hele hoop! Veel boeken kun je aan het eind van je studie of na een jaar ook weer doorverkopen, waardoor het uiteindelijk gelukkig meevalt.
  Succes met je studie hé!

  Met vriendelijke groet,

  Saskia

 • Sabine vraagt 09 jul 2019
  Hoi!.Ik studeer nu voor verpleegkundige op het MBO niveau 4. Hierna wil ik graag door naar het HBO.Wel is het zo dat ik nog 2 weken stage moet lopen in september en mijn diploma eind oktober 2019 ontvang. Alle examens zijn al wel behaald.Kan ik gewoon in september beginnen met de HBO V opleiding?
  Saskia zegt 12 jul 2019

  Je kunt het altijd proberen!
  Bel eens naar het Saxion informatie centrum; zij weten precies wie je daarvoor moet hebben. Hun nummer is 088 – 019 3700

  Succes!

 • Anoniem vraagt 28 jun 2019
  Hallo! Ik mag in juli mijn MBO-SPW diploma ophalen en zal in september beginnen met de hbo-v opleiding. Is de SPW een oké vooropleiding en heb ik hier tijdens de hbo-v opleiding voordeel mee of blijft de hbo-v een zware studie? Wat zal me te wachten staan/wat is er zo zwaar aan de studie?
  Linda zegt 28 jun 2019

  Hallo,

  Gefeliciteerd met het behalen van je diploma! Persoonlijk ben ik niet bekend met de SPW-opleiding, maar ik kan je wel mijn ervaring geven als derdejaars HBO-V student. Zelf had ik totaal geen vooropleiding voordat ik aan de HBO-V opleiding begon. Ik kwam van de HAVO met het E&M pakket. Dit is in mijn ervaring prima te doen. Voornamelijk het eerste jaar van opleiding is ''zwaar'', in die zin dat er veel kennis is die je moet leren. In het eerste jaar heb je veel verslagen en kennistoetsen. Deze kennistoetsen kunnen soms pittig zijn, maar zijn zeker te doen op het moment dat je bereid bent om hier veel tijd en energie in te steken. Na het eerste jaar richt je je meer op het toepassen van de kennis uit het eerste jaar en ga je ook stagelopen.
  Ik ben dus van mening dat je met jouw vooropleiding prima de HBO-V opleiding kan doen als je dat wil!

  Ik hoop dat ik voldoende antwoord heb gegeven op je vraag! Zo niet, laat het dan vooral weten!

  Groetjes,

  Linda

 • Anoniem vraagt 28 jun 2019
  Hoi! Ik heb tijdens mijn MBO-SPW opleiding stage gelopen in de psychiatrie en gehandicaptenzorg. Is de kans dan groter dat ik tijdens de hbo-v opleiding stage ga lopen in het ZKH/bij de GGD?
  Linda zegt 28 jun 2019

  Hallo,

  Tijdens je eerste stage (tweede leerjaar) word je geplaatst in een stage-instelling die gericht is op ouderenzorg. Dit kan heel breed zijn; van verzorgingshuis tot psychiatrie. Daar heb je dus geen garantie in. Na deze stage kan je voor het derde en vierde leerjaar een lijst invullen waarin je je voorkeuren aangeeft. Hier wordt door het stagebureau zo veel mogelijk rekening mee gehouden, maar ook hierin worden geen garanties gegeven. Het is, naar mijn weten, niet zo dat je meer of minder kans hebt dan iemand die bijvoorbeeld niet een vooropleiding heeft gedaan. Misschien valt hierover te overleggen bij het stagebureau.

  Ik hoop dat je een helder antwoord hebt op je vraag, zo niet laat het dan vooral weten!

  Groetjes,

  Linda

 • Marloes vraagt 03 jun 2019
  Kun je deze studie ook versneld doen na MBO4?
  Saskia zegt 04 jun 2019

  Hoi Marloes!
  Ja, dat is zeker mogelijk, de specificaties daarvan weet ik niet, deze verschillen per vooropleiding, maar je kunt vrijstelling voor bepaalde vakken en onderdelen aanvragen bij de examencommissie.

  Liefs,

  Saskia

 • anoniem vraagt 07 mei 2019
  Ik volg nu een andere opleiding maar twijfel om toch verpleegkunde te studeren.Helaas is de deadline van 1 mei al geweest. Is het nog mogelijk om mij aan te melden?
  Saskia zegt 07 mei 2019

  Hoi!
  Proberen kan altijd!
  Ik heb mijzelf ook pas in augustus aangemeld en mocht, wonder boven wonder, toch deelnemen aan de opleiding.
  Ze kunnen uiteraard geen garanties geven, maar je kunt het altijd proberen!

  Liefs,
  Saskia

 • Sam vraagt 01 mei 2019
  Ik wil een duaal opleiding doen in verpleegkunde, kan ik zonder praktijk daar in aanmerking komen? Moet ik dan zelf mijn werk vinden of doet Saxion dat?
  Saskia zegt 02 mei 2019

  Hoi Sam,
  Als je een duaalvariant wil volgen, kun je dit na je tweede jaar kiezen. Er zijn diverse aanbieders waarbij je kunt solliciteren.
  Wil je alles duaal doen? Dan moet je voldoen aan de voorwaarden op deze website: https://www.saxion.nl/parttimeschool/opleidingen/bachelor/opleiding-tot-verpleegkunde-hbo-v/toelating

  Ik hoop dat ik je vraag zo voldoende beantwoord heb. Zo niet, wil je 'm dan opnieuw stellen?

  Liefs,

  Saskia

 • Sette vraagt 20 apr 2019
  Hoi! Ik ben toe aan een carriereswitch en wil dolgraag in de zorg (ziekenhuis) aan de slag. Het blijkt zonder zorgachtergrond lastig om aan de duale/deeltijd variant te mogen beginnen. Nu denk ik er dus over om de voltijd opleiding HBO-v te gaan doen. Ben ik dan de enige van 45?
  Saskia zegt 28 apr 2019

  Hoi Sette,
  Onwijs tof dat je de opleiding wilt gaan doen!
  Het verschilt per leerjaar, maar er zijn vaak wel meerdere (wat) oudere studenten die aan de opleiding deelnemen. Vaak houden ze hier rekening mee bij het indelen van de klassen.

  Ik hoop je vraag hiermee voldoende beantwoord te hebben, zo niet, wil je 'm dan opnieuw stellen?

  Liefs,

  Saskia

 • eve vraagt 25 apr 2019
  Hallo! Ik heb een paar vragen: Wat zijn de mogelijkheden met betrekking tot het betalen van studiegeld voor Verpleegkunde Hbo bij Saxion? Is het mogelijk om contant of met een cheque te betalen en als dat zo is, waar moet dat dan gebeuren?
  Saskia zegt 28 apr 2019

  Hoi Eve,
  Ik heb geen idee, je kunt het beste je vraag even mailen naar: info@saxion.nl of je kunt bellen naar 088 - 019 8888 zij kunnen je ongetwijfeld verder helpen!

  Ik hoop je vraag hiermee voldoende beantwoord te hebben, zo niet, zou je 'm dan opnieuw willen stellen?

  Liefs,

  Saskia

 • anoniem vraagt 27 apr 2019
  hoi, ik hoorde dat er op deze opleiding vooral vrouwen zitten, is dat ook echt zo of zijn er ook mannen, en hoe is die verhouding ongeveer?
  Saskia zegt 28 apr 2019

  Hoi!
  Ja, over het algemeen klopt het dat er veelal vrouwen op de opleiding zitten. Ik zou de verdeling 70/30 schatten? Ik moet wel zeggen dat ik met de jaren meet mannen deel zie nemen aande opleiding, dus wie weet is de verdeling wanneer jij begint al totaal anders!
  Bij het indelen van de klassen wordt met deze verdeling ook rekening gehouden.

  Ik hoop je vraag hiermee voldoende beantwoord te hebben. Zo niet, wil je je vraag dan opnieuw stellen?

  Liefs,

  Saskia

 • Anne vraagt 16 apr 2019
  Wat zijn de mogelijkheden om met mijn P straks door te stromen richting geneeskunde?
  Saskia zegt 18 apr 2019

  Hoi Anne,
  Met je P kun je inderdaad deelnemen aan de loting voor geneeskunde! Dat hoeft niet per sé een propedeuse voor verpleegkunde te zijn, het zou in theorie met elke propedeuse kunnen!

  Ik hoop je vraag zo voldoende beantwoord te hebben, zo niet, wil je 'm dan opnieuw stellen?

  Liefs,

  Saskia

 • Silke vraagt 18 mrt 2019
  Hoi, wat verdien je ongeveer in je 3e en 4e jaar ?
  Saskia zegt 20 mrt 2019

  Hoi Silke!
  Helaas moet je gewoon betalen voor de opleiding in je derde en vierde jaar ;)
  Veel studenten hebben daarnaast een bijbaantje in de zorg, en werken dan ongeveer als verzorgende niveau 3 (dit is per organisatie afhankelijk!). Het salaris daarvan is van veel dingen afhankelijk, zoals je instelling, de uren die je onregelmatig werkt etc. Maar deze kun je vaak wel op de website van een instelling vinden.

  Ik hoop je vraag zo voldoende beantwoord te hebben, zo niet, wil je 'm dan opnieuw stellen?

  Liefs!

 • Sabine vraagt 19 mrt 2019
  hallo, Ik zit te twijfelen tussen 2 studies, HBO-V en social work. Nu heb ik een vraag, bestaat er een baan bij HBO-V waarbij je geen onregelmatige werktijden hebt?. Dit is namelijk het dingetje waarop ik afknap bij HBO-V.
  Saskia zegt 20 mrt 2019

  Hoi Sabine!
  Snap ik, dat was ook iets waar ik wel een beetje tegenop zag. Al moet ik wel zeggen dat ik inmiddels helemaal om ben, en juist groot fan ben geworden van onregelmatige diensten!
  Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden om ook als verpleegkundige regelmatige werktijden te gaan werken, dit is volledig afhankelijk van welke richting je op wilt.

  Ik hoop je vraag zo voldoende beantwoord te hebben! Zo niet, wil je 'm dan opnieuw stellen?

  Liefs!

 • Adara vraagt 11 feb 2019
  Halllo Mensen!!!!Kan iemand mij vertellen hoeveel er in totaal betaald moet worden om aan deze studie te beginnen?
  Saskia zegt 11 feb 2019

  Hoi Adara,

  Het wettelijke collegegeld voor het jaar 2019-2020 is €2.083, hiernaast komen ook nog de kosten die je maakt zoals de boeken die je kopen moet, pennen, schriften, het aanschaffen van een laptop en het aanschaffen van een verpleeguniform. Deze kosten verschillen per jaar, dus hier kan ik je niet erg veel over vertellen!
  Je kunt bijna alles ook tweedehands aanschaffen, scheelt vaak een hele hoop geld!

  Ik hoop je vraag voldoende beantwoord te hebben, mocht je toch nog vragen hebben kun je je vraag altijd opnieuw stellen!

  Liefs,
  Saskia

 • Robin vraagt 04 feb 2019
  Ik heb 2 vragen over de opleiding: - Hoe zit het met de stages? Mag je zelf bepalen waar je stage loopt, of zijn er plekken waar je stage moet lopen, bijvoorbeeld ziekenhuis ? - Is er Engelse literatuur?
  Linda zegt 05 feb 2019

  Hallo Robin,

  1. In het tweede leerjaar loop je voor het eerst stage. Deze stage is gericht op ouderenzorg, hiervoor deelt school je ergens in. Na je eerste stage mag je een voorkeurenlijstje invullen. Hier wordt zoveel mogelijk rekening mee gehouden, maar school blijft de gene die je ergens plaatst.
  2. Het kan soms zo zijn dat je bepaalde Engelstalige literatuur nodig hebt voor een opdracht of onderzoek. Er wordt niet standaard gewerkt met Engelse literatuur.

  Ik hoop je vragen goed te hebben beantwoord. Als het niet duidelijk is, of je hebt meer vragen, laat het dan gerust weten!

  Groetjes,

  Linda
  Derdejaars HBO-V student

 • Jacoline vraagt 19 okt 2018
  Hoi, als je MBO verpleegkunde hebt gedaan, kun je de opleiding HBO-V dan in minder dan vier jaar afronden/ Krijg je dan vrijstellingen?
  Saskia zegt 19 okt 2018

  Hallo Jacoline!

  Dit verschilt een beetje, wanneer je kiest voor de part-time opleiding kun je, als je door de selectie bent gekomen, een aanvraag indienen voor verkorting van de opleidingsduur. Op basis van vooropleiding, werkervaring en begeleiding op hbo-niveau binnen de zorginstelling waar je werkt, wordt een opleidingstraject afgesproken, vaak is dit voor MBO-V studenten een jaar korter, waardoor de opleiding dan drie jaar zou duren.

  Voor de fulltime opleiding geldt dit volgens mij niet.
  Je kunt altijd even bellen naar 088 - 019 3700 of een mailtje sturen met dezelfde vraag naar
  info@saxion.nl, dan ben je er helemaal zeker van dat de informatie klopt!

  Ik hoop je zo voldoende geholpen te hebben!

  Liefs,

  Saskia

 • Mandy vraagt 17 okt 2018
  Zijn er tijdens de open dagen ook mogelijkheden voor vragen als het gaat om financieel gebied (op kamers, werken naast de studie, kosten studie)
  Saskia zegt 17 okt 2018

  Hee Mandy!
  Er zijn veel (verpleegkunde) studenten die op kamers wonen en je vast meer willen vertellen over hoe het studentenleven is!
  Ze kunnen je vanalles vertellen over hoe gemakkelijk/moeilijk het is om aan een kamer te komen, wat de gemiddelde kosten zijn en of het gemakkelijk was om te werken naast je studie.
  Uiteraard is dit wel altijd voor iedereen verschillend ;)

  Ik hoop je vraag hiermee voldoende beantwoord te hebben, zo niet, kun je 'm altijd nogmaals stellen!

  Liefs!

 • Sarissa vraagt 01 okt 2018
  Bestaat er ook een meeloopdag voor de opleiding Hbo-v?Mocht dit wel zo zijn, wanneer vindt deze plaats?
  Saskia zegt 02 okt 2018

  Hee Sarissa!

  Het hele jaar door kun je een meeloopdag aanvragen.
  In overleg met de student aan wie je gekoppeld wordt spreek je samen een dag af die jou goed uitkomt en wanneer er toffe lessen zijn, zodat je een goed beeld krijgt van de opleiding HBO-V.
  Je kunt je via onderstaande website inschrijven voor een meeloopdag:
  https://www.saxion.nl/opleidingen/voltijd/bachelor/verpleegkunde/proefstuderen

  Ik hoop je vraag zo voldoende te hebben beantwoord, zo niet, kun je hem altijd opnieuw stellen!

  Liefs,

  Saskia

 • Sanne vraagt 22 jun 2018
  Ik kan volgend jaar nog niet starten aan de opleiding maar weet wel dat ik het jaar daarna wel wil starten, zijn er cursussen of andere manieren om me goed voor te bereiden op hbo-v?
  IntoSaxion zegt 12 jul 2018

  Hoi Sanne,

  Dat is lastig! Er is niet echt een cursus vooraf maar je zou wel eens kunnen vragen aan de opleiding hoe je je kan voorbereiden? Ik zou even bellen met: 088 - 019 3700 (ma t/m vr 09:00 - 17:00 uur) of mailen naar: info@saxion.nl.

  Succes Sanne en tot volgend jaar!

 • anoniem vraagt 03 jul 2018
  Zou je even kunnen inschatten hoeveel procent van studenten hun p. In het eerste jaar behalen? Krijg ik nog tips van je om het p. in het eerste jaar te kunnen behalen?Verder wil ik even nog vragen of je me kunt vertellenwelke vakken in het eerste jaar aan bod komen. alvastbedanktvoorhetantwoord!
  Saskia zegt 05 jul 2018

  Hallo!

  Over de vakken kan ik je helaas niet zo veel vertellen, sorry. Dat komt omdat er sinds twee jaar een ander curriculum is, met andere vakken, wellicht dat andere Into Saxion'ners je kunnen helpen?

  Over je P, ik schat zo in dat tachtig procent deze in hun eerste jaar weet te behalen. Tips? Start op tijd met je producttoetsen, zodat je niet alles op het laatste moment hoeft te doen, ook netjes je leerwerk bijhouden voor de toetsen en je hebt je P al zo goed als binnen!
  Mocht je het nou niet redden om je P in je eerste jaar te halen? Geen probleem, bijna iedereen weet zijn propedeuse het jaar erop binnen te halen!

  Ik hoop je zo voldoende geholpen te hebben, zo niet kun je je vraag altijd opnieuw stellen!

  Liefs,

  Saskia

 • Sander vraagt 02 jul 2018
  Hallo, Moet je bij deze opleiding HBOV-T veel presentaties geven en/of voor een groot publiek? Mvg, Sander
  Saskia zegt 02 jul 2018

  Hee Sander!

  Presentaties horen wel bij je opleiding, dus die zul je wel moeten geven. Gelukkig heb je veel lessen die je zullen helpen met het voorbereiden en het geven van een goede presentatie.
  De groepen waarvoor je een presentatie moet geven vallen vaak mee, vaak is het alleen voor je eigen klas, ca. 12 personen.
  Af en toe moet je voor grotere groepen presenteren, maar het zal niet snel voor meet dan 25 personen zijn schat ik zo in.

  Ik hoop je vraag voldoende beantwoord te hebben, zo niet kun je 'm altijd opnieuw stellen.

  Liefs!

  Saskia

 • Alexander vraagt 02 jul 2018
  Is het belangrijk om Engels goed te beheersen bij de opleiding HBOV-T, want mijn Engels is niet van hoge kwaliteit?
  Saskia zegt 02 jul 2018

  Hee Alexander!
  Ik ben inmiddels derdejaars verpleegkunde student (HBO-V), maar ik heb vooral veel teksten gehad die in het Engels waren, wat je moest lezen of leren. De taal was soms wel lastig, doordat het vaak academische stukken zijn, maar met Google translate is het mij altijd gelukt!

  Ik hoop je vraag hiermee voldoende beantwoord te hebben, zo niet, kun je 'm altijd opnieuw stellen!

  Liefs,
  Saskia

 • Anoniem vraagt 24 jun 2018
  Bij mijn introductiegesprek hbo v werd mij verteld dat veel studenten een bijbaan nemen in de zorg. Vanaf wanneer word/kan je als hbo-v student worden aangenomen in bv. een verpleeghuis? Moet je een bepaald blok hebben afgerond of kan dat al vanaf het begin van jaar 1?
  Saskia zegt 24 jun 2018

  Hallo!

  Vanaf het moment dat je je eerste stage hebt afgerond, kun je een bijbaantje nemen in de zorg.
  Dit houd praktisch gezien in dat dit vanaf je tweede leerjaar zou kunnen.

  Ik hoop je vraag zo voldoende beantwoord te hebben! Zo niet, kun je 'm altijd opnieuw stellen!

  Liefs,

  Saskia

 • Anoniem vraagt 24 jun 2018
  Bij mijn introductiegesprek hbo v werd mij verteld dat veel studenten een bijbaan nemen in de zorg. Vanaf wanneer word/kan je als hbo-v student worden aangenomen in bv. een verpleeghuis? Moet je een bepaald blok hebben afgerond of kan dat al vanaf het begin van jaar 1?
  Saskia zegt 24 jun 2018

  Hallo!

  Vanaf het moment dat je je eerste stage hebt afgerond, kun je een bijbaantje nemen in de zorg.
  Dit houd praktisch gezien in dat dit vanaf je tweede leerjaar zou kunnen.

  Ik hoop je vraag zo voldoende beantwoord te hebben! Zo niet, kun je 'm altijd opnieuw stellen!

  Liefs,

  Saskia

 • Barbara vraagt 21 jun 2018
  Ik had een vraagje, ik wil graag verpleegkundige gaan doen alleen heb ik hier geen kennis van ik heb hiervoor detailhandel gedaan.. denk je dat ik deze stap kan maken naar het hbo? Of kan ik beter niveau 4 gaan doen.. groetjes
  Linda zegt 21 jun 2018

  Hallo Barbara!

  Indien jij gemotiveerd bent en bereid bent om hier veel voor te doen, dan moet dat geen probleem zijn. Ik had ook geen voorkennis toen ik aan de opleiding begon!
  Ik hoop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd! Succes met je keuze!

  Groetjes,

  Linda

  Nog 1 antwoord Inklappen

 • pien vraagt 20 jun 2018
  Hallo,Ik ga in september startten met de opleiding hbo v aan saxion in enschede. nu is mijn vraag, wanneer is de introductie week en wanneer is de eerste schooldag? Pien
  Saskia zegt 20 jun 2018

  Hee Pien!
  Wat onwijs tof, goede keuze ook Verpleegkunde ;)
  De volgende dagen zijn belangrijk voor de introductie en alles wat daarmee te maken heeft.
  De HOI-dagen (de algemene introductie van Saxion) zijn op 29/30 augustus.

  Daarnaast organiseert S.V. Hysteria, de studievereniging van HBO-V en G&T, ook nog een introductie ze hebben een kamp in het weekend van 25 en 26 augustus, en de academiedagen zijn op 27/28 augustus. Deze zijn niet verplicht, maar wel onwijs tof om mee te maken, je leert er namelijk veel andere eerstejaars en ouderejaars verpleegkundestudenten kennen, waar je je gehele studentencarriére voordeel uit kunt halen!
  Mocht je dit nou leuk vinden, moet je even de site van svhysteria (www.svhysteria.nl) in te gaten houden, hier wordt als het goed is binnenkort alle informatie over de kampen, inclusief de aanmeldingslink op geplaatst.

  Oh! En de eerste schooldag zal op maandag 3 september zijn, succes en veel plezier!

  Ik hop dat ik je vraag voldoende beantwoord heb, zo niet, kun je hem altijd opnieuw stellen!

  Liefs,

  Saskia

 • kurt vraagt 30 mei 2018
  ik ben Kurt ik stuur naar de studenten een mailtje want wat voor mij heel belangrijk is dat is dat de studenten beter zouden kunnen omgaan met mensen met een beperking en ik zou is heel graag is daar over is willen komen spreken in de school kurt
  IntoSaxion zegt 31 mei 2018

  Hi Kurt,

  Dank voor je bericht! Ik zou jouw vraag/verzoek even neerleggen bij ons informatie centrum. Je kan hen mailen via info@saxion.nl. Hier zijn alleen studenten!

 • anoniem vraagt 25 mei 2018
  Hoe moeilijk is het om de propedeuse in het eerste jaar te behalen? alvast bedankt voor de antwoord!
  Linda zegt 28 mei 2018

  Hallo,

  Het is afhankelijk van je inzet. Wanneer je bereid bent om er veel voor te doen, is het mogelijk om je propedeuse in je eerste jaar te behalen. Indien je wat lakser bent, wordt dit lastig.

  Groetjes,

  Linda

 • Leanne vraagt 14 dec 2015
  Je hebt bij de opleiding verpleegkunde heel veel vakken die vooral met gezondheid te maken hebben, maar krijg je bijvoorbeeld ook Nederlands, Engels, Lichamelijke Opvoeding? Of alleen vakken die specifiek bij verpleegkunde horen?
  Linda zegt 28 mei 2018

  Hallo Leanne,

  Nee, je krijgt die vakken niet. Het is wel zo dat je verslagen moet maken waarin je de Nederlandse taal goed moet beheersen, anders is het mogelijk dat het verslag afgekeurd wordt. Er zijn soms wel opdrachten die in het Engels uitgevoerd moeten worden.

  Groetjes,

  Linda

 • Raymond Jolij vraagt 07 mei 2018
  Hallo,Ik was op zoek naar een overzicht van alle boeken/ laptop advies voor HBO-VEn wat de totale kosten hiervan zijn.Mijn dochter gaat met deze opleiding starten in SeptemberHoor het graag.Groeten,Raymond Jolij
  IntoSaxion zegt 14 mei 2018

  Hi Raymond,

  Even een aantal vragen en antwoorden:

  Wat is het collegegeld?
  2017 – 2018 € 2006
  2018 – 2019 € 2060

  Hoeveel kosten de boeken?
  1e jaar: ca. € 500 voor studieboeken,
  ca.€ 575 voor abonnementen BSL
  ca. € 200 voor Zorgpad
  NB abonnementen zijn per jaar aan te schaffen, maar dan zonder korting.

  Zijn er nog extra kosten?
  Kleding ca. € 35

  Is aanschaf van een laptop verplicht?
  ☐ Ja
  ☒ Nee

  Groetjes,
  Roos

 • Robine vraagt 06 mei 2018
  Hoe ziet een schoolweek eruit? Hoe lang zit je iedere dag op school en ben je ook wel is een dag vrij?
  IntoSaxion zegt 14 mei 2018

  Hi Robine,

  Een schoolweek ziet er ongeveer zo uit: Wij gaan uit van een 40-urige studieweek. De helft hiervan zal op school plaatsvinden, de andere helft is zelfstudie. Vaak heb je wel een volledige dag les en ja, je hebt dus ook dagen vrij. Die kun je dan gebruiken voor zelfstudie.

 • Ellen vraagt 01 mei 2018
  Jaren geleden wilde ik me laten omscholen en gaan werken in de zorg. Maar het was crisistijd: geen mogelijkheden (budget) voor bijscholing, noch ondersteuning van het UWV. Nog steeds wil ik dit enorm graag (duale vorm HBO-V). Maar ik ben 48. Hoe zijn mijn kansen? Ik heb een HBO-diploma (communicati.
  IntoSaxion zegt 02 mei 2018

  Hi Ellen,

  Ik zou even contact opnemen met onze parttime school. https://www.saxion.nl/parttimeschool/over-sps/contact zij kunnen je alles vertellen over budgetten, kansen etc.

  Succes!!

 • yvonne vraagt 28 mrt 2018
  klopt het dat de stages in Deventer voor hbo-v voornamelijk in de ouderenzorg zijn?
  IntoSaxion zegt 29 mrt 2018

  Hi Yvonne,

  Volgens mij zijn de opleidingen gelijk. Als je dat zeker wil weten, zou ik even bellen met 088-019 3700 of whatsappen met: 06 - 1018 1868.

  Groetjes!
  Rozanne

  Nog 1 antwoord Inklappen

 • Ans vraagt 20 mrt 2018
  Hallo,Vorige week stelde ik de volgende vraag: Welke verschillen zijn er tussen de opleiding in Deventer en Enschede, wat zou je aanraden en waarom. Kun je switchen tussen de locaties.Kun je een buitenlandstage doen bij de HBOV?
  Linda zegt 20 mrt 2018

  Hallo Ans,

  Er zit geen verschil tussen de opleiding in Deventer en de opleiding in Enschede. Deze zijn identiek.
  Bij de HBO-V opleiding heb je in het derde leerjaar de mogelijkheid om te kiezen voor een buitenlandstage.

  Groetjes,
  Linda

  Nog 1 antwoord Inklappen

 • anoniem vraagt 16 mrt 2018
  Zijn er veel verschillen tussen de opleiding in Deventer en Enschede?Welke zouden jullie aanbevelen en waarom? Kun je makkelijk switchen tussen de locaties?
  Saskia zegt 16 mrt 2018

  Hallo!
  Er zijn geen verschillen tussen de opleiding HBO-V in Deventer en Enschede, behalve de stad zelf natuurlijk!
  Ik ga zelf naar Saxion Enschede, waar ik ook woon. Ik heb uiteindelijk gekozen voor Enschede omdat deze stad mij meer aansprak als studentenstad, maar ook Deventer is een erg gezellige stad om in te wonen en te studeren.
  Waar je wel op moet letten is dat niet alle studies worden aangeboden in Deventer en Enschede.
  Zo zit de studieroute Gezondheid en Technologie (G&T) wel in Deventer en in Enschede, maar wil je de aanvullende route operatieassistent of anesthesiemedewerker (wij noemen dit de OK-route) graag volgen vanaf je tweede jaar, dan kan dit alleen in Deventer.

  Ik hoop dat ik je hiermee voldoende heb kunnen helpen!
  Zo niet, kun je je vraag altijd opnieuw stellen.

  Succes met je studiekeuze en veel liefs,

  Saskia

 • Romee vraagt 05 dec 2017
  Hallo,Ik wil graag weten wat nou het verschil is tussen de opleiding hbo v en de opleiding gezondheid en technologie. Welke vakken heb je bij hbo v die je bij gezondheid en technologie niet hebt en andersom?
  Saskia zegt 06 dec 2017

  Hallo Romee,
  Bij Gezondheid en Technologie krijg je in principe dezelfde vakken als bij verpleegkunde (HBO-
  V). Wat het verschil is, is dat er bij gezondheid en technologie meer technische vakken aan bod komen. Je richt je bij Gezondheid en Technologie dus vooral op techniek en innovatie in de gezondheidszorg.

  Ik hoop je vraag hiermee voldoende te hebben beantwoord, mocht je toch nog vragen hebben kun je je vraag altijd opnieuw stellen!

  Met vriendelijke groet,

  Saskia

  Nog 2 antwoorden Inklappen

 • zurah vraagt 11 sep 2017
  Hallo, ik heb een vraagje. Ik ben momenteel bezig met de opleiding doktersassistente op het mbo, in februari pas klaar, is het mogelijk om in februari in te stromen? zo niet weet u misschien waar het wel kan, u zou mij dan heel erg helpen!
  Stefan zegt 13 sep 2017

  Hoi Zurah,

  Nee helaas heeft HBO-V geen februari instroom. Als je wil instromen vanaf het MBO, dan is dit de procedure:

  Om deel te nemen aan de zij-instroom, schrijf je je in voor de reguliere vierjarige opleiding. De werkelijke duur van de opleiding tot hbo-verpleegkundige is afhankelijk van je vooropleiding en je werkervaring. Bij aanmelding dien je een aanvraag voor verkorting van de opleidingsduur in bij de examencommissie. Op basis van vooropleiding en werkervaring wordt er een opleidingstraject afgesproken. De ervaring leert dat dit traject rond de drie jaar duurt.
  Je kunt je inschrijven op twee varianten. Heb je een werkkring waar je als hbo-verpleegkundige kunt studeren? Schrijf je dan in voor de deeltijd opleiding in Enschede of Deventer. Heb je geen werkkring? Schrijf je dan in voor de voltijdopleiding in Enschede of Deventer.

  Voor aanvullende informatie of bij vragen, neem dan gerust contact op met:
  Monique Oostwoud via 088-0193881 of m.c.m.oostwoud@saxion.nl
  Annette Mulder (stagebureau) via 088-0191613 of j.h.m.mulder@saxion.nl
  Sandra van Dieren via 088-0191991 of s.vandieren@saxion.nl

  Succes ermee!

  Groetjes

 • Anne vraagt 17 aug 2017
  Hoi, Ik heb een buitenlands diploma verpleegkundige en is gewaardeerd in Nederlands als 2 jaar hbo-v van het nominaal 4 jaar hbo-v. Wat zijn de mogelijkheden bij jullie om in de toekomst weer mijn volledige beroep uit te oefenen?
  IntoSaxion zegt 18 aug 2017

  Hoi Anne,

  Dit is voor onze ambassadeurs een lastige vraag, vandaar dat ik je even help! Om te kijken wat je precies kan met jouw diploma, is het verstandig om contact op te nemen met:

  Voltijd:
  Petra Smeenk (p.p.g.l.smeenk@saxion.nl / 06 1237 9441)
  Margreet Twijnstra (m.h.twijnstra@saxion.nl / 06 1237 9596)

  Voor deeltijd:
  Karin de Leeuw (h.j.g.deleeuw@saxion.nl / 06 2269 5071)

  Succes ermee! En als je nog meer vragen hebt, horen we het graag.

  Groetjes,
  Roos

 • Dianne vraagt 09 jun 2017
  hoi,Ik ben van plan om de opleiding HBO-V deeltijd te gaan volgen aan het Saxion in Enschede. het is me niet duidelijk wat er van mij verwacht wordt. is het de bedoeling dat ik een werkplek heb? (ik heb geen zorgachtergrond) Of moet ik per module een werkplek zoeken om mijn opdrachten te doen?
  Annabel zegt 10 jun 2017

  Hoi Dianne,
  Op de site van Saxion staat heel veel informatie over de opleiding HBO-V deeltijd. Hier staat ook dat je moet beschikken over een relevantie werkplek bij aanvang van de studie. Zie hieronder:

  Natuurlijk moet je voldoen aan de wettelijke toelatingseisen. Daarnaast heb je bij de start van je deeltijdopleiding een relevante praktijkomgeving nodig. Een organisatie waar je beroepsproducten voor de opleiding kunt maken, bijvoorbeeld je huidige baan. Op deze manier pas je de theorie direct toe in de praktijk en kun je vanuit jouw praktijkomgeving vraagstukken inbrengen. Heb je nog geen relevante praktijkomgeving? Dan helpen we je om deze te vinden, zodat je ook kan starten met de opleiding wanneer je je wilt omscholen of op zoek bent naar een baan.

  Om te kunnen starten met de duale opleiding dien je voor de start van de opleiding een betaalde opleidingsplaats te hebben, d.w.z een onderwijs arbeidsovereenkomst met een werkgever (een zogenaamde 'tripartite overeenkomst').

  Waar moet je aan denken bij een relevante praktijkomgeving?
  Wij zetten een aantal mogelijkheden voor je op een rijtje:

  Een baan in het werkveld van de opleiding waarin werken en leren op hbo-niveau mogelijk is en waar je opdrachten en beroepsproducten kunt maken.
  Een werkgever die jou de mogelijkheid biedt om opdrachten en beroepsproducten op hbo-niveau te maken.
  Vrijwilligerswerk bij een relevante organisatie, die je de mogelijkheid biedt om opdrachten en beroepsproducten op hbo-niveau te maken.
  Een bedrijf waarmee je duidelijke afspraken hebt gemaakt om opdrachten en beroepsproducten op hbo-niveau te maken.
  Collega’s met minimaal hbo-werk- en denkniveau, die te consulteren zijn op onderwerpen/ thema’s die relevant zijn voor jouw studie.

  Om informatie te krijgen op jouw eigen situatie kun je mailen of bellen:
  Vragen over de opleiding? > 088 019 3700 of > info@saxion.nl

  Hoop dat je beetje een antwoord hebt op je vraag. Zo niet, stel gerust opnieuw je vraag. Succes!

  Groetjes Annabel

 • lara vraagt 16 mei 2017
  Hoi, ik zit nu in mijn examenjaar HAVO.Nu heb ik zelf mijn vakken nagekeken, en zelf verwacht ik dus dat ik ga zakken. Ik wil dus echt geen jaar overdoen, of vertraging oplopen. Omdat ik al van de mavo kom. Ik vroeg me af of de studie hbo-rechten ook aan dit traject verbonden is.groetjes laraa
  Annabel zegt 17 mei 2017

  Hoi Lara,
  Ik zelf durf daar geen antwoord op te geven. via onderstaande site zie je de aanmelding criteria en ook een emailadres waar je deze vraag naar toe kunt mailen. Ik hoop dat ik je hiermee verder heb geholpen. Zij kunnen je direct verder helpen! Natuurlijk hoop ik dat je gewoon zal slagen voor je examen! Heel veel succes met de laatste loodjes! Mocht je nog andere vragen hebben of je komt niet verder met deze vraag laat het dan even weten ;)

  https://www.saxion.nl/studeren/aanmelden/toelating/gezakt-wat-nu-1/

  Groetjes Annabel

 • Romee vraagt 03 mei 2017
  Ik heb een aantal vragen over de opleiding tot verpleegkundige:- Hoeveel les krijg je gemiddeld per week in het 1e jaar?- hoeveel punten moet je hebben om over te gaan naar het volgende jaar?- hoeveel studenten vallen er naar het eerste jaar af?- Wat zijn de belangrijkste vakken?
  Annabel zegt 03 mei 2017

  Hoi Romee,

  Je krijgt in het eerste jaar ongeveer 20 uur les en daarnaast heb je ongeveer 20 uur zelfstudie. Dit natuurlijk een schatting, zelfstudie belasting zal per persoon verschillen. In het eerste jaar moet je minimaal 48 studiepunten halen van de 60. Bij 60 punten haal je je propedeuse. Harde cijfers heb ik niet van de doorstroom, echter stroomt een groot gedeelte door naar het tweede leerjaar. Belangrijke vakken zijn geneeskunde, verpleegkunde en de praktijklessen. Daarnaast heb je ook leerwerk begeleiding lessen waarbij je les krijgt over de opdrachten en deze bespreekt met je clusterklas. Ik hoop dat je wat aan mijn antwoord hebt, wil je nog meer weten? Vraag gerust!

  Groetjes Annabel

 • Daniek vraagt 24 mrt 2017
  Hoeveel uur zit je in het eerste jaar gem op school? Lange dagen? En dan nog veel thuis studie? Gr Daniek
  Saskia zegt 26 mrt 2017

  Hallo Daniek!

  In mijn eerste jaar zat ik gemiddeld 15-20 uur op school, en daarnaast was ik ook nog wel enkele uren thuis bezig.
  De lange dagen vond ik wel meevallen, afgezien van de stageperiodes, die altijd wat drukker zijn.

  Ik hoop hiermee je vraag beantwoord te hebben? Zo niet, zou je hem dan opnieuw willen stellen?

  Liefs,

  Saskia

 • Margit vraagt 18 mrt 2017
  Ik heb mijn mbo opleiding verzorgende-IG bijna afgerond en wil hierna graag verpleegkundige niveau 4 doen in Enschede. Waar kan ik dan terecht? er is niets te vinden op internet over een verpleegkunde opleiding in Enschede zelf? Kan dat op het Saxion?
  Saskia zegt 20 mrt 2017

  Hallo Margit,

  Op Saxion kun je alleen de HBO-V opleiding tot verpleegkundige volgen (niveau 5).
  De niveau 4 opleiding tot verpleegkundige is een MBO-studie, die je zou kunnen volgen bij het ROC van Twente. Na je niveau 4, kun je wel versneld de opleiding tot niveau 5 doen bij Saxion.

  Ik hoop je vraag hiermee voldoende beantwoord te hebben?

  Liefs,

  Saskia

 • Roxy vraagt 27 feb 2017
  Hallo,Ik heb een vraag, welke boeken heb je echt nodig in het eerste leerjaar?Vaak bevat de boekenlijst ook boeken die je nauwelijks gebruikt of waar je eenvoudig dingen uit kan kopiëren.Groetjes Roxy
  Annabel zegt 27 feb 2017

  Hoi Roxy,

  Ik ben inmiddels 4e jaars HBO-V student en de boekenlijst is inmiddels denk ik grotendeels aangepast. Tip is misschien om boeken aan te schaffen tijdens je opleiding. Je komt er snel genoeg achter wat wel en niet nodig is. Al moet ik zeggen dat ik in leerjaar 1 veel boeken van de boekenlijst heb gebruikt. Sowieso de verpleegkundige vaardigheden en anatomie fysiologie moet je zeker aanschaffen.

  Groetjes Annabel

 • Ilse vraagt 08 jan 2017
  Kan je met hbo-v ook makkelijk stage lopen in het buitenland of deel van je studie volgen in het buitenland?
  Saskia zegt 08 jan 2017

  Hee Ilse!
  Jazeker kan dat!
  Stage lopen in het buitenland is zeker mogelijk binnen Saxion!
  Zo ben ik inmiddels bezig om volgend jaar een half jaar stage te gaan lopen in Nicaragua.
  Gelukkig wordt je door school geholpen bij alles waar je aan moet denken bij een buitenlandse stage, al wordt er wel van je verwacht dat je zelf het initiatief neemt.

  Ik hoop je vraag goed beantwoord te hebben? Zo niet, stel hem dan gerust nogmaals!

  Liefs,

  Saskia

 • Inge vraagt 05 jan 2017
  Is deze opleiding in deeltijd te doen en wat zijn de ervaringen hiermee. Met name de ervaringen na een vooropleiding (MBO verpleegkunde)
  Annabel zegt 06 jan 2017

  Hoi Inge,

  De opleiding HBO-Verpleegkunde is in deeltijd variant te volgen. Voor inhoudelijke informatie van deze opleidingsvariant verwijs ik je naar de Saxion site waar je via de zoekfunctie kunt zoeken naar HBO-Verpleegkunde deeltijd. Helaas ken ik geen mede-studenten die de opleiding verpleegkunde in deeltijd variant volgen. Mijn mede-studenten die de voltijd variant volgen en vanuit het MBO zijn doorgestroomd, ervaren de studie als meer theoretisch. Er wordt veel aandacht besteedt aan kwaliteitsverbetering naast het praktische gedeelte van de opleiding. Ook worden er bijvoorbeeld lessen gegeven in het doen van onderzoek

  Ik hoop dat ik je een beetje geholpen heb, naar het zoeken van een antwoord op je vraag. Mocht je meer willen weten of nog andere vragen hebben dan vraag ik je deze opnieuw te stellen via deze site en zal ik deze zo snel mogelijk proberen te beantwoorden. Je kan altijd contact opnemen met het Saxion informatie centrum (SIC) Zij kunnen je meer inhoudelijke informatie geven over de deeltijd variant van de opleiding HBO-V.

  Annabel.

 • Anja vraagt 27 nov 2016
  Saxion hanteert een werkkringeis en ik lees dat er een collega moet zijn die een HBO-V diploma heeft. Wat houdt het concreet in en aan welke tijdsinvestering voor die collega moet ik dan denken? (is ook vraag van mijn leidinggevende).
  Annabel zegt 27 nov 2016

  Beste Anja,

  Is je vraag gebaseerd op het deeltijd met werkkring eis traject vanaf het derde leerjaar? De vraag is voor mij niet helemaal duidelijk. Wie bedoel je met "een collega"

  Hopelijk kun je je vraag iets anders in de context beschrijven. Ik hoop je te kunnen helpen. Graag zie ik je reactie tegemoet.

  Vriendelijke groet,
  Annabel Zweers
  4e jaars duaal studente MST Enschede

 • Anouk vraagt 07 okt 2016
  iemand die van het MBO-V naar het HBO-V (verkort) is overgestapt? Wat is het grootste verschil tussen MBO-V en HBO-V?
  Saskia zegt 07 okt 2016

  Hallo Anouk!

  Ik ben zelf niet ingestroomd van MBO-V naar HBO-V, maar van mijn klasgenootjes die van het MBO komen krijg ik vaak te horen dat zij de vraagstelling op het HBO soms erg lastig vonden.

  Ze vinden dat de vraagstelling op HBO wat 'vager' is dan op het MBO, waar ze de eerste paar toetsen nog wel veel moeite mee hadden.

  Over de opleiding Verpleegkunde zelf;
  De verpleegkundige op niveau 4 (MBO-V) kan al het verpleegkundig werk zelfstandig doen: een patiënt opnemen, verplegen, een verpleegplan opstellen (beschrijven welke zorg de patiënt nodig heeft), visite lopen met de arts, alle technische handelingen uitvoeren.

  De verpleegkundige op niveau 5 (HBO-V) kan dit ook en nog meer: met name in complexe situaties, waarin geen protocollen voorhanden zijn, kan de verpleegkundige op niveau 5 bepalen welke zorg de patiënt op elk moment nodig heeft. Daarnaast kan een verpleegkundige op niveau 5 beter inschatten hoe de kwaliteit is van de zorg die de afdeling levert. Samen met de leidinggevende kan hij dan een plan opstellen om die kwaliteit te onderzoeken of verder te verbeteren. Van een verpleegkundige op niveau 5 mag je dus verwachten dat hij de zorg in een grotere samenhang ziet dan de verpleegkundige op niveau 4. Daardoor kan hij in complexere verpleegsituaties beter inschatten welke zorg de patiënt nodig heeft.
  Ik hoop dat ik je hiermee voldoende geholpen heb?

  Liefs,

  Saskia

 • Ilse vraagt 28 jul 2016
  Na mijn mbo-v wil ik het hbo-v gaan doen. Nu is mijn vraag of er Nederlands, Engels en rekenen in de deeltijd opleiding gegeven wordt? En wat zijn de eisen aan deze vakken als ze gegeven worden?
  Annabel zegt 28 jul 2016

  Hoi Ilse,
  Voor deze vraag verwijs ik je door naar het saxion informatie centrum. Zij kunnen deze vraag voor jouw beantwoorden. In de voltijd opleiding is het zo dat je Medisch rekenen en Nederlands krijgt. Deze toetsen worden gekoppeld. Op Medisch rekenen moet je een 10 halen. Haal je beide toetsen (zowel Nederlands als medisch rekenen) dan worden de studiepunten voor deze vakken vrijgegeven.

  Contact Saxion informatie Centrum (SIC)
  0570 - 603 700 | info@saxion.nl

  Hoop je toch een beetje geholpen te hebben.
  Groetjes Annabel

 • Hans vraagt 23 mei 2016
  Hallo, Mijn dochter behaalt deze maand haar havo diploma,Ze is helaas uitgeloot voor deze studie, voor haar een grote teleurstelling,Kun je ook nog in februari instromen of is het mogelijk om een 4e jaar vmbo v te doen waarna je verkorte hbo v kan doen?
  Annabel zegt 23 mei 2016

  Beste Hans,
  Wat ontzettend vervelend dat uw dochter niet is ingeloot voor de opleiding! Vervelend en zeker een teleurstelling voor haar. Helaas is er geen februari instroom van de opleiding HBO-V. Ook na één jaar van de MBO-V is er geen mogelijkheid om verkort de HBO-V te volgen. Eventueel zijn er vrijstellingen? Maar dit durf ik niet met zekerheid te zeggen. Voor uitgebreide informatie over een mogelijkheid tot verkorte route van de HBO-V verwijs ik u door naar het Saxion informatie centrum: 0570 - 603 700 | info@saxion.nl
  Natuurlijk is er de mogelijkheid om een volgend schooljaar opnieuw mee te loten, echter is dat natuurlijk voor nu niet het gewenste antwoord. Echter zijn er wel hogescholen die geen loting kennen voor de opleiding HBO-V.
  Helaas kan ik u geen leuker antwoord geven dan hierboven. Voor meer informatie, nieuwe vraag of verduidelijking, mag ik u mij altijd opnieuw mailen. Ook kunt u mij via Twitter bereiken.
  Ik wens uw dochter veel succes met haar examens, de uitslag en de vervolgopleiding.
  Met vriendelijke groet, Annabel Zweers

 • Hans vraagt 23 mei 2016
  Hallo, Mijn dochter behaalt deze maand haar havo diploma,Ze is helaas uitgeloot voor deze studie, voor haar een grote teleurstelling,Kun je ook nog in februari instromen of is het mogelijk om een 4e jaar vmbo v te doen waarna je verkorte hbo v kan doen?
  Annabel zegt 23 mei 2016

  Beste Hans,
  Wat ontzettend vervelend dat uw dochter niet is ingeloot voor de opleiding! Vervelend en zeker een teleurstelling voor haar. Helaas is er geen februari instroom van de opleiding HBO-V. Ook na één jaar van de MBO-V is er geen mogelijkheid om verkort de HBO-V te volgen. Eventueel zijn er vrijstellingen? Maar dit durf ik niet met zekerheid te zeggen. Voor uitgebreide informatie over een mogelijkheid tot verkorte route van de HBO-V verwijs ik u door naar het Saxion informatie centrum: 0570 - 603 700 | info@saxion.nl
  Natuurlijk is er de mogelijkheid om een volgend schooljaar opnieuw mee te loten, echter is dat natuurlijk voor nu niet het gewenste antwoord. Echter zijn er wel hogescholen die geen loting kennen voor de opleiding HBO-V.
  Helaas kan ik u geen leuker antwoord geven dan hierboven. Voor meer informatie, nieuwe vraag of verduidelijking, mag ik u mij altijd opnieuw mailen. Ook kunt u mij via Twitter bereiken.
  Ik wens uw dochter veel succes met haar examens, de uitslag en de vervolgopleiding.
  Met vriendelijke groet, Annabel Zweers

 • Anoniem vraagt 22 mei 2016
  Hoi, Ik zou graag willen weten hoe jullie het eerste jaar hebben ervaren en hoeveel studiepunten er minimaal nodig zijn om over te gaan. Klopt het dat alle toetsen digitaal zijn en er om de 5 weken een toets is? Windesheim begint in 2016 met een nieuw curriculum, doet Saxion dit ook? Groetjes!
  Annabel zegt 23 mei 2016

  Hoi!
  Het eerste jaar heb ik ervaren, als een jaar met veel nieuwe ervaringen! Ondanks de vele theorie is er ook veel aandacht voor de praktijk. Minimaal heb je 48 studiepunten nodig om over te gaan na het tweede jaar (BSA - bindend studie advies). De toetsen zijn inderdaad digitaal en zijn om de 10 weken. Het jaar bestaat uit 4 kwartielen van 10 weken per kwartiel. Week 9 en 10 zijn de toetsweken van het kwartiel, de eerste 8 weken heb je dus les. Ook Saxion begint met een nieuw curriculum vanaf 2016, dit is landelijk. Dit heeft te maken met de veranderingen binnen de verpleegkundige opleiding.
  Ik hoop je antwoord te hebben gegeven op je vraag, zo niet, dan hoor ik het graag!

  Succes met je studiekeuze!
  Groet, Annabel

 • Romy vraagt 16 mrt 2016
  Ik heb HBO SPH gedaan en ben hierin afgestudeerd. Nu wil ik HBO-V erbij doen, maar ik zie het niet zitten om deze studie 4 jaar te doen. Is het mogelijk om dit verkort te doen, omdat ik al een afgeronde HBO heb?
  Annabel zegt 16 mrt 2016

  Hoi Romy,
  Volgens mij kun je helaas niet met een SPH diploma de verkorte route van de HBO-V volgen. Je hebt waarschijnlijk wel vrijstellingen. Maar voor de voorbehouden handelingen die je in leerjaar 1 en 2 voornamelijk leert, zal je deze schooljaren wel moeten volgen ben ik bang. Voor een duidelijker antwoord verwijs ik je graag door naar het SIC (saxion informatie centrum) zij zijn te bereiken via: 0570 - 603 700 | info@saxion.nl.
  Hoop je hiermee antwoord te hebben gegeven op je vraag.

  Succes
  Groetjes Annabel

 • kim vraagt 04 apr 2016
  ik doe hbo-v deeltijd en moet medisch rekenen herkansen, maar wat als ik hem niet haal kan ik dan niet verder? mijn andere cijfers zijn allemaal ruim voldoende en loop prima op schema. maar krijg zonder medisch rekenen geen p. zijn er mensen die er ervaring mee hebben?
  Annabel zegt 04 apr 2016

  Hoi Kim,
  Wat vervelend! Wel fijn dat andere vakken goed gaan! Eerlijk gezegd heb ik hier geen duidelijk antwoord op. Je propedeuse is natuurlijk ween pré, om door kunnen gaan met de opleiding. Hoeveel kansen er zijn, en wat de consequenties zijn bij het niet halen van je medisch rekenen toets durf ik geen antwoord op te geven. Geef je vraag eens aan bij je SLB'er of stuur een mail naar de examencommissie van Saxion. Misschien hebben zij een antwoord waar je iets aan hebt.

  Ik wens je heel veel succes met het maken van je toets en je verdere opleiding!
  Hoop je toch een beetje geholpen te hebben ;)
  Mocht je nog andere vragen hebben, je mag altijd mailen en/of me volgen via Twitter.

  Groetjes Annabel

 • Denise vraagt 15 mrt 2016
  Ik ben op zoek naar de studiegids van de Verpleegkunde opleiding. Waar kan ik dat vinden? Informatie over de inhoud van de vakken.
  Annabel zegt 16 mrt 2016

  Hallo Denise,
  Je kunt via de site van Saxion een Factsheet downloaden. Hieronder de link. Hierin staat alle informatie die voor aankomend HBO-V studenten beschikbaar is.

  https://www.saxion.nl/studeren/kiezen_en_kennismaken/Studiekiezer/agz/hbo-v/verpleegkundige/

  Hoop je hiermee voldoende geholpen te hebben, zo niet dan hoor ik het graag.
  Groetjes Annabel

 • Romy Wolbert vraagt 09 mrt 2016
  Hallo, ik volg de opleiding HBO-V verkort aan de Hogeschool Windesheim te Zwolle. Volgend schooljaar, semester 1 (29-08-'16 t/m 05-02-'17), wil ik beginnen met de minor Oncologie (Voltijd) te Rotterdam. Ik zou graag willen weten welke studenten van Saxion Enschede deze ook dan willen gaan volgen?
  Annabel zegt 09 mrt 2016

  Hoi Romy,
  Helaas kan ik deze cijfers van wie welke minor gaat volgen niet zien. Ik kan hier dus helaas geen antwoord op geven.
  Gr. Annabel

 • Else vraagt 15 jan 2016
  In welke jaren van de opleiding HBO-V loop je stage? En hoe lang zijn die stages?
  Annabel zegt 16 jan 2016

  Hoi Else, het was altijd zo dat je vanaf het eerste jaar al stage ging lopen. 10 weken in de ouderenzorg. Leerjaar twee een 10 weken stage in een zorgsector zoals het ziekenhuis, thuiszorg, psychiatrie etc. En in leerjaar 3 en 4 twee keer een half jaar stage. Nu is opleiding behoorlijk veranderd qua indeling en aangepast op het BN2020 programma. Ik kan je niet precies vertellen hoe die indeling nu wordt gehanteerd. Wel is het zo dat de opleiding HBO-V heel breed wordt opgezet en je dus aan het einde van 4 jaar HBO-V breed bent opgeleid als verpleegkundige die in verschillende zorgsectoren werkzaam kan zijn. Ik hoop hiermee je vraag toch een beetje beantwoord te hebben, zo niet of heb je andere vragen dan hoor ik het graag via de intosaxion site of via mijn Twitter account @AnnabelZweers.

  Groetjes Annabel

Stel een vraag

Staat je vraag er niet tussen? Stel hem hier.

karakters over:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Interesse in deze studie?