Vastgoed en Makelaardij

Wat houdt de studie in het derde en vierde jaar precies in? Welke keuzes kunnen er gemaakt worden watt betreft minors en stage en hoe ziet het programma in het vierde jaar eruit? gr. Thijs

Thijs
meer dan 2 jaar geleden
2 Antwoorden
Susan
Susan
meer dan 2 jaar geleden

Hoi Thijs,

In het derde jaar kun je kiezen voor een minor. Saxion biedt zelf veel verschillende minors aan en heeft samenwerkingen met andere hoge scholen in Nederland. De minors variëren van geschiedenis, tot het opstarten bedrijf etc. Daarnaast kun je een vrije minor kiezen. Hier kun je in overleg met de examencommissie en de gestelde eisen zelf een invulling geven. Daarnaast loop je 2 kwartielen stage bij een bedrijf, je doet hier ook een onderzoek voor. In het vierde jaar zijn kwartiel 1 en 2 de meesterproeven: twee praktijkopdrachten uit het bedrijfsleven. De laatste twee kwartielen ga je afstuderen, je kan hiervoor kiezen om afstuderen bij een bedrijf en daar je scriptie te schrijven.

Groetjes,

Susan

Jolien Jansen
meer dan 2 jaar geleden

Hoi Thijs,

Het derde jaar bestaat uit een minor en een stage. De minor kan worden gedaan op volgensmij alle hoge scholen in Nederland en varieert van sportmanagement en recht. Bij voldoende punten kan een 'vrije minor bedrijfsstage' worden gekozen. Wat inhoud dat je nog een stage mag lopen bij een bedrijf. Dit heb ik gedaan en erg fijn want zo kan je bij meerdere bedrijven in de keuken kijken en jezelf ontwikkelen op meerdere gebieden in de vastgoedbranche. Het vierde jaar bestaan de eerste 2 kwartielen uit 2 meesterproeven. Dat is eigenlijk een opdracht uit het bedrijfsleven waar al je kennis van de voorgaande jaren wordt getest! Kwartiel 3 en 4 bestaan uit het schrijven van je scriptie bij een bedrijf!

Ik hoop je vragen te hebben beantwoord. Schroom niet om nog meer te vragen!

Groetjes Jolien.

Is jouw vraag nog niet beantwoord?