Vastgoed en Makelaardij

Ben je gefascineerd door de wereld van het vastgoed? En vind je economie leuk? Zie jij jezelf al werken bij een projectontwikkelaar? Om grote vastgoedprojecten als een winkelcentrum, bungalowpark, kantorencomplex of stadion van de grond te tillen? Bij de hbo-opleiding Vastgoed en Makelaardij word je opgeleid om boeiende projecten te (her)ontwikkelen en te managen. Daarnaast leer je ook om te beleggen in vastgoed. Een uitstekende opleiding voor een succesvolle carrière.

Ambassadeurs

Stad van deze studie

Enschede

Stel een vraag

Vragen van bezoekers

Een brandende vraag? Stel hem aan een ambassadeur!

 • Sivar vraagt 05 mrt 2019
  Welke vakken kun je het beste kiezen om examen in te doen?
  Lynn zegt 08 mrt 2019

  Hoi Sivar!
  Er zijn geen vakken die je kan kiezen, alle tentamens zijn van tevoren vastgesteld.
  Zie onderstaande link voor een overzicht van alle vakken die getoetst worden gedurende de opleiding.

  https://www.saxion.nl/opleidingen/voltijd/bachelor/vastgoed-en-makelaardij/studie-inhoud

 • Danielle vraagt 14 jan 2019
  Wat houdt de studiekeuzecheck ongeveer in? Zijn er vaste dagen dat je wordt opgeroepen, of kan je een dag afspreken?
  IntoSaxion zegt 25 jan 2019

  Hi Danielle,

  Na je aanmelding in Studielink krijg je een mail met informatie over de studiekeuzecheck, een link naar de test (assessment) en eventuele extra opdrachten. Als je deze hebt afgerond, plan je zelf het intakegesprek in. In dat gesprek leg je uit waarom je de studie wil volgen en bespreek je de resultaten van de opdrachten.

  Voor meer informatie kun je kijken op https://www.saxion.nl/studeren-bij/ik-wil-mij-inschrijven/studiekeuzecheck

  Groeten,

  Koen

 • Gerda vraagt 07 jan 2019
  Hoe is de verdeling schooluren/stage-uren met name in het eerste jaar? En in de jaren 2,3 en 4?
  Lynn zegt 10 jan 2019

  Hoi Gerda,
  In het eerste en tweede jaar volgt de student 22 uur college per week. Daarnaast staat er 18 uur aan zelfstudie geteld. In het derde jaar volgt de student het eerste half jaar een minor. Het tweede half jaar wordt er voor het eerst fulltime stage gelopen. In het vierde jaar volgt de student het eerste half jaar twee meesterproeven en het tweede half jaar houdt hij/zij zich bezig met een afstudeeronderzoek. Voor een uitgebreider overzicht over de studie inhoud kunt u de volgende link raadplegen: https://www.saxion.nl/opleidingen/voltijd/bachelor/vastgoed-en-makelaardij/studie-inhoud

 • Aron vraagt 01 dec 2018
  Hallo, momenteel heb ik een fulltime baan en het lijkt mij enorm interessant om op deeltijd basis deze studie te kunnen volgen. Zijn daar mogelijkheden voor?
  IntoSaxion zegt 05 dec 2018

  Hi!

  Saxion biedt de opleiding Vastgoed en Makelaardij alleen aan in voltijd. We bieden wel de volgende vastgoedgerelateerde master aan in deeltijd: https://www.saxion.nl/opleidingen/deeltijd/master/master-facility-and-real-estate-management. Misschien is dat iets voor jou?

  Groeten,

  Koen

 • JMark vraagt 05 sep 2018
  Ik ga een nieuwe laptop kopen. Moet deze aan bepaalde eisen voldoen voor deze opleiding? Ik denk dan aan i5 of i7 processor of grafische kaart?
  IntoSaxion zegt 07 sep 2018

  Hi Mark,

  De aanschaf van een laptop is niet verplicht..

  Succes!

 • Mark vraagt 19 mei 2018
  Wat is de gemiddelde leeftijd van studenten op de opleiding? Ik ben nu 23 en ik heb het gevoel dat ik al een beetje te oud ben, vooral als alle andere studenten ongeveer 17 jaar zijn. Of valt het nog mee. En is de studievereniging ook nog een beetje actief? Groetjes
  IntoSaxion zegt 30 mei 2018

  Hi Mark,

  Gemiddelde leeftijd weten we niet precies, maar er zijn echt veel studenten vanuit verschillende leeftijden! MBO doorstromers, mensen die een tussenjaar hebben gedaan etc.

  En de studievereniging is Trias Loci: http://www.triasloci.nl/. Daar kun je je vragen stellen! :)
  Kun je zo verder?

  Groetjes,
  Roos

 • Floor vraagt 22 mrt 2017
  Ik ben opzoek naar iemand die mij wat kan vertellen over de minor Makelaardij in Enschede. Groetjes Floor floorvreekamp@live.nl
  Danielle zegt 22 mrt 2017

  Hi Floor,

  Wat leuk dat je een minor bij ons wil volgen! Via de website: https://www.kiesopmaat.nl/modules/saxion/BRR/118014/ vind je meer over deze minor. Kom je hiermee verder?

  Groetjes,
  Danielle

 • Nadia de Koning vraagt 11 jan 2017
  hallo, ik moet voor mijn profiel werkstuk een enquête afnemen met een student vastgoed en makelaardij. is er misschien en email adres van een student waar ik dit heen zou mogen sturen? (tis niet een hele lange enquête ofzo) Nadia de Koning.
  IntoSaxion zegt 18 jan 2017

  Hi Nadia,

  Bedankt voor je vraag! Ik denk dat je het hier eens zou moeten vragen: https://www.facebook.com/Saxion-Vastgoed-en-Makelaardij-183556898452290/?fref=ts.

  Dit is de Facebook pagina van deze studie, die zal gevolgd worden door veel studenten.

  Groetjes en succes!
  Rozanne

Stel een vraag

Staat je vraag er niet tussen? Stel hem hier.

karakters over:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Interesse in deze studie?