Tourism Management

Wat vind jij belangrijk als je op vakantie gaat? Het weer, de cultuur, de activiteiten die je daar kan doen of vind je vooral de prijs belangrijk? Iedereen heeft een andere motivatie om een vakantiebestemming te kiezen. En dit ‘iedereen’ zijn behoorlijk veel mensen. Wist je dat elk jaar 11 miljard mensen de wereld over reizen? Hiermee heeft toerisme en recreatie een aandeel van 10% in de wereldeconomie. Dit wordt de komende jaren alleen maar meer door de opkomende economieën zoals Brazilië, Rusland, India en China.

Hierbij alvast wat handige links met antwoorden op veelgestelde vragen!

- Is er een mogelijkheid om in februari in te stromen?

- Hoeveel collegegeld moet ik betalen?

- Wat zijn de toelatingseisen?

Nog meer vragen? Op onze website vind je alles over de start van je studie!

IntoSaxion is niet bedoeld voor het werven van personeel, stagiaires en afstudeerders. Deze vragen worden verwijderd en dus niet beantwoord.

Ambassadeurs

Stad van deze studie

Deventer

Stel een vraag

Vragen van bezoekers

Een brandende vraag? Stel hem aan een ambassadeur!

 • Konden tourism management studenten dit jaar wel stage lopen?
  Eline van Noppen
  vroeg 1 week, 2 dagen geleden
  Famke
  zei 1 week, 2 dagen geleden

  Dag Eline,

  Bedankt voor je vraag. Dat is heel erg afhankelijk van de situatie per student en hun keuzes. Over het algemeen konden stages in Nederland vaak wel doorgaan. De situatie buiten het land is echt afhankelijk van het aanbod qua stageplekken en de reisadviezen van het ministerie. Ik hoop dat ik hiermee jouw vraag toch heb kunnen beantwoorden en heel veel succes met jouw studiekeuze 😊.

  Famke

 • Hoi, ik heb me een paar dagen geleden aangemeld voor deze opleiding. Ik woon zelf in Groningen, dus moet ik op kamers in Deventer. Heb je misschien wat tips voor mij naast Facebook in de gaten houden? Alvast bedankt! Groetjes Ine
  Ine
  vroeg 3 weken, 2 dagen geleden
  Vera
  zei 2 weken, 6 dagen geleden

  Hallo, Wat leuk dat je bent ingeschreven voor deze studie. Voor een kamer in Deventer is het goed om inderdaad de facebook pagina(s) in de gaten te houden. Daarnaast is het verstandig om je in te schrijven bij een organisatie zoals DUWO. Deze organisatie doet aan studentenhuisvesting in Deventer. Ook kan je kamernet in de gaten houden. Ik hoop dat je hier wat mee kan. Groetjes!

 • Ik ben erg geïnterreseerd in deze opleiding.Ik doe nu nog 5 Havo maar ik volg geen economie.... Is het verplicht of ligt het niveau hoog tijdens deze opleiding? Alvast bedankt!Sanne Demmer
  Sanne Demmer
  vroeg 1 maand geleden
  Daniek
  zei 1 maand geleden

  Hi Sanne!

  Wat super leuk dat je zo enthousiast bent over deze opleiding. Economie of M&O is alleen verplicht als je het profiel C&M hebt gekozen op de middelbare school. Als je N&G of N&T hebt, dan kan je zonder economie beginnen aan de opleiding. Als je C&M als profiel hebt, zonder economie of M&O, dien je een deficiëntieonderzoek te doen om toegelaten te worden. Hier staat meer informatie over op de website bij de toelatingseisen!

  Het zijn naar mijn mening redelijk de basisprincipes van economie die worden behandeld, maar enige kennis is altijd een voordeel. Het is wel een vak waar veel studenten moeite mee hebben, maar het is zeker goed te doen!

  Ik hoop je vraag zo voldoende te hebben beantwoord. Laat het vooral weten als je nog meer vragen hebt!

  Groet, Daniek

 • Hoi, ik ben net gestopt met mijn opleiding eventmanagement en wil mijn boeken verkopen, maar nu vraag ik mij af of deze boeken niet overeenkomen met de boeken die ik voor deze opleiding moet kopen. Hebben jullie een boekenlijst zodat ik kan zien of ik eventueel boeken kan houden? Dankjewel!
  myrthe
  vroeg 1 maand geleden
  Famke
  zei 1 maand geleden

  Dag Myrthe, wat jammer dat je gestopt bent. Op Studystore kan je de boekenlijst voor Tourism Management inzien. Hiervoor vul je op Studystore Saxion in als onderwijsinstelling, vervolgens selecteer je locatie Deventer, dan kies je voor Tourism Management Engels of Nederlands. Dat is natuurlijk afhankelijk van de studierichting die je wil volgen. Als laatste kies je nog even voor voltijd en dan zie je de boekenlijst van de studenten die dit jaar de opleiding volgen. Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag :). Groetjes, Famke

 • Hoi! Ik ben erg geïnteresseerd in deze opleiding, ik heb een vooropleiding mbo in toerisme. Klopt het dat je dan deze bachelor studie in 3,5 jaar kan doen?
  Minette
  vroeg 1 maand, 1 week geleden
  Daniek
  zei 1 maand, 1 week geleden

  Hi Minette! Dankjewel voor je berichtje en wat leuk dat je geïnteresseerd bent in deze opleiding! Als je bij je opleiding op het MBO al een (buitenlandse) stage hebt voltooid, kan je vrijstelling aanvragen voor de stage in het tweede jaar van de opleiding Tourism Management. Hierdoor kan je de opleiding in 3,5 jaar volgen! Ik hoop je vraag zo te hebben beantwoord! Met vriendelijke groet, Daniek

 • Hoi, ik ben erg geïnteresseerd in de opleiding toerisme management, maar wat is het verschil tussen die opleiding en hotel management?
  myrthe
  vroeg 1 maand, 3 weken geleden
  Famke
  zei 1 maand, 3 weken geleden

  Hi Myrthe, heel erg bedankt voor jouw vraag en wat leuk dat je geïnteresseerd bent in de opleiding Tourism Management! Beide opleidingen hebben op sommige vlakken wat overlap, maar er zijn ook een aantal verschillen. Bij de opleiding Hotel Management richt je je vooral op het reilen en zeilen binnen de hotelbranche. Bij Tourism Management is dit breder opgezet en kijk je naar veel verschillende bedrijven binnen de toeristische branche, waaronder hotels, maar ook vakantieparken, attractieparken, destinatie marketing organisaties, touroperators etc.

  Hopelijk heb ik hiermee jouw vraag beantwoord en veel succes met jouw studiekeuze!

  Groetjes
  Famke

 • i want to know about the tuition fee of tourism management subject?as a international student, how much money i have to pay in your university?
  rakibul hasan
  vroeg 2 maanden geleden
  Daniek
  zei 2 maanden geleden

  Hi Rakibul, thank you for your question! The tuition fee for EU-students is €2,168.-, per year. The first year will cost €1,084.- as you will get a 50% discount. The tuition fee for non-EU students is €7,800.- per year. I hope this answers your question!

 • Hi! I have a student that is in doubt between tourism and hotel-management. So I would like to get in touch with students from both programs to see if they can help making a choice! Thanks
  Lonnie
  vroeg 2 maanden, 1 week geleden
  Guusje
  zei 2 maanden geleden

  Dear Lonnie, Thank you for your question. You are more than welcome to get in touch with me as I am a tourism management student. Feel free to send me an email: g.c.brand@saxion.nl.

 • Hi! I’m planning to enroll soon but I’d like to ask further questions about the tourism management program; to a student for example by videocall or Whatsapp, do you know someone that could help me?
  Eva
  vroeg 2 maanden, 1 week geleden
  Daniek
  zei 2 maanden, 1 week geleden

  Hi Eva! Thank you for your message! In April, Saxion will organize online open days. You can definitely apply for this ask your questions during these sessions! Furthermore, if that would be slightly too late for you, do not hesitate to add me on LinkedIn and send me a message! I am definitely willing to answer your questions! My LinkedIn URL is https://www.linkedin.com/in/daniek-van-de-kamp/. I hope I have been able to help you with this answer! Kind regards, Daniek

 • Is er voor de opleiding toerisme ook een versneld traject voor vwo'ers?
  Sanne
  vroeg 2 maanden, 1 week geleden
  Daniek
  zei 2 maanden, 1 week geleden

  Hi Sanne! Dankjewel voor je vraag! Er is helaas geen versneld traject voor vwo'ers, zoals wel mogelijk is bij NHL/Stenden bijvoorbeeld. Er zijn echter wel diverse mogelijkheden om jezelf iets meer te uitdagen! Ik kom zelf ook van vwo en heb, voor extra uitdaging, ervoor gekozen om de Engelstalige opleidingsvariant te volgen. Daarnaast is er de mogelijkheid om een honours program te volgen! Ik hoop hiermee je vraag te hebben beantwoord.

 • Kan ik mij op de instaptoets voorbereiden? Zo ja, hoe?
  Lisa
  vroeg 2 maanden, 1 week geleden
  Daniek
  zei 2 maanden, 1 week geleden

  Hi Lisa!

  Dankjewel voor je vraag! Ik ga er even vanuit dat je hiermee het deficiëntieonderzoek bedoelt voor economie. Ik heb deze toets ook moeten doen en heb mij voorbereid door een studieboek van HAVO 4/5 te lenen bij mijn middelbare school. Dit boek ben ik zelfstandig door gaan lezen en ik heb opdrachten gemaakt. Bovendien heb ik veel video's met uitleg bekeken op YouTube over bepaalde onderwerpen.

  Ik hoor graag of je vraag hiermee is beantwoord!

  Daniek

 • Hai, Ik ben super enthousiast over de opleiding, nou wil ik graag later werken in de luchtvaart (niet perse steward of piloot), maar meer achter de schermen bij een luchtvaartmaatschappij, is deze studie dan ook geschikt voor mij? Ik zit namelijk te twijfelen tussen deze studie en Aviation bij HVA
  Thijmen
  vroeg 2 maanden, 2 weken geleden
  Vera
  zei 2 maanden, 1 week geleden

  Hallo Thijmen! Tijdens deze studie wordt er niet specifiek echt gericht op luchtvaart. Wel kan het terugkomen in bepaalde projecten. Maar zal dit niet altijd op de voorgrond staan. De studie richt zich breed op toerisme. Tijdens je minor zou je bijv. Wel aviation management kunnen kiezen als uitbreiding van je studie.

 • Hoi!Ik ben nu bezig met de opleiding Tourism Management bij NHL Stenden, maar denk erover om over te stappen naar Saxion. Is het aan te raden om direct in te stromen in het tweede jaar (als dat mogelijk is) of niet? En hoe ziet een gemiddeld weekrooster eruit voor eerste-/tweedejaars?
  Mirjam
  vroeg 3 maanden geleden
  Vera
  zei 3 maanden geleden

  Hallo Mirjam!

  Ik kan niet zo goed antwoord geven op je eerste vraag omdat ik natuurlijk niet weet wat je allemaal bij NHL Stenden allemaal hebt gehad.

  Wel kan ik wat vertellen over de vakken en het lesrooster binnen Saxion. Tijdens het eerste jaar krijg je veel toerisme oriënterende vakken en leer je veel over de trends ontwikkelingen binnen de industrie maar ook over hospitality natuurlijk. Daarnaast volg je vakken zoals Engels en een tweede vreemde taal. Gedurende het eerste jaar volg je ook economie, waar je ook tentamens in zal moeten doen. Naast deze vakken krijg je ook een kwartiel les in evenementenorganisatie en organiseer je ook een eigen evenement samen met een groep. De week is vaak zo ingedeeld dat je 4 dagen per week les hebt en 1 dag kan gebruiken voor het studeren en het samenwerken met projectgroepen. Dit geldt eigenlijk ook voor het tweede jaar.

  Het tweede jaar bestaat uit verschillende projecten op toeristisch vlak natuurlijk. Je leert meer over verschillende aspecten zoals technologieën en duurzaamheid binnen toerisme. Ook komt hier het economische gedeelte weer terug maar krijg je hier geen aparte lessen in. Tijdens het tweede jaar volg je ook nog steeds Engels.

  Groetjes Vera

 • Beste, Krijg je vakken als wiskunde, bedrijfseconomie voor deze studie. En maak je ook een instap toets voordat je inschrijft hiervoor? Regards, Thank you
  Mayra
  vroeg 3 maanden, 1 week geleden
  Vera
  zei 3 maanden, 1 week geleden

  Hallo Mayra,

  Je krijg tijdens deze studie geen wiskunde. Wel krijg je in het eerste jaar bedrijfseconomie. Dit komt de rest van je studie ook weer terug bij bepaalde toetsen. Je moet wel een instaptoets maken voordat je aan de studie begint, maar deze is niet specifiek gericht op bedrijfseconomie volgensmij.

 • Beste ..... Wanneer moet iemand voor deze opleiding kiezen? Graag hoor ik bijv. voorbeelden van eigenschappen, interesses.....
  Lisa
  vroeg 3 maanden, 2 weken geleden
  Lisette
  zei 3 maanden, 2 weken geleden

  Beste Lisa,

  Ik denk niet dat er een concreet antwoord bestaat op deze vraag, aangezien er op de opleiding veel verschillende typen studenten zitten. De een introvert, de ander extravert. Ik denk dat de studenten in grote lijnen wel bepaalde interesses delen. Denk aan het ontdekken van nieuwe plekken, reizen dus, geïnteresseerd zijn in verschillende culturen en andere zaken rondom toerisme. Daarnaast is het belangrijk dat je gastvrij bent en ik denk ook wel avontuurlijk, aangezien je een half jaar stage gaat lopen in het buitenland. Ook organiseren en mensen het naar hun zin maken is hierbij een belangrijk onderdeel! Ik hoop dat ik je hiermee heb geholpen! :-)

 • Beste ..... Wanneer moet iemand voor deze opleiding kiezen? Graag hoor ik bijv. voorbeelden van eigenschappen, interesses.....
  Lisa
  vroeg 3 maanden, 2 weken geleden
  Daniek
  zei 3 maanden, 2 weken geleden

  Hi Lisa,

  Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in de opleiding Tourism Management! Ik denk dat er een aantal eigenschappen/interesses zijn die goed van pas kunnen komen bij deze opleiding. Je hebt een passie voor gastvrijheid en wil graag dat anderen het naar hun zin hebben. Je bent bereid om nét dat stapje extra te zetten om ervoor te zorgen dat andere mensen de tijd van hun leven hebben. En hierbij zelfs een ervaring hebben die hun verwachtingen overstijgt! Daarnaast helpt het als je geïnteresseerd bent in culturen, reizen, organiseren, talen en evenementen. Je bent nieuwsgierig en ondernemend en staat open voor nieuwe ervaringen met een internationaal tintje. Dit zou ik wellicht omschrijven als open-minded: je gaat over compleet open in en ziet altijd de meerwaarde in van de samenwerking met andere culturen. Ik hoop dat ik hiermee antwoord heb gegeven op je vraag!

  Groetjes Daniek

 • Hoi, heb je voor deze studie een bepaald soort laptop nodig? En ik heb zelf moeite met economie, is dit een grote belemmering als ik deze studie wil gaan doen?
  Lola
  vroeg 4 maanden, 1 week geleden
  Famke
  zei 4 maanden geleden

  Hi Lola,

  Bedankt voor je vraag! Qua laptop maakt het niet uit, maar het is wel handig als je een goede laptop hebt! Je gaat namelijk veel gebruik maken van de laptop, bijvoorbeeld bij het maken van verslagen, het maken van video’s of het maken van infographics. Ik kan natuurlijk niet in de toekomst kijken, maar er zijn nu ook lessen die online worden gegeven.

  Wat betreft het niveau economie, het is natuurlijk een economische opleiding. Ik weet niet hoe veel moeite je hebt met economie, maar het bijwonen van lessen en het maken van opdrachten helpen je heel goed om het te begrijpen en je toetsen te halen.

  Hopelijk heb ik zo je vragen beantwoord. En als je nog vragen hebt, stel ze gerust :)!

 • Is de doorstroom van het eerste naar het tweede jaar groot?
  Zoë
  vroeg 5 maanden, 1 week geleden
  Famke
  zei 5 maanden, 1 week geleden

  Dag Zoë,

  Bedankt voor je vraag! Ik vind dit een lastige vraag om te beantwoorden. De overstap van leerjaar één naar leerjaar twee is goed te doen. Over het algemeen zijn er altijd wel uitvallers om uiteenlopende redenen, maar is er ook een groot deel dat wel doorstroomt naar leerjaar twee.

  Heb ik hiermee je vraag beantwoord?
  Veel succes met je studiekeuze!

  Famke

 • Ik spreek vloeiend Nederlands en Engels, maar totaal geen 3e taal. Is dit een probleem voor deze opleiding?
  Bram
  vroeg 5 maanden, 2 weken geleden
  Famke
  zei 5 maanden, 2 weken geleden

  Dag Bram,

  Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in Tourism Management! Het komt goed van pas dat je de Nederlandse en Engelse taal vloeiend spreekt. Je hebt de keuze tussen Duits, Frans en Spaans bij Tourism Management. Duits en Frans beginnen vanaf niveau HAVO5 en Spaans begint helemaal bij de basis (jezelf voorstellen, uitleggen waar je woont etc.).

  Hopelijk heb ik hiermee je vraag beantwoord en veel succes met je studiekeuze!

  Famke

 • Hi, naar welke bestemmingen gaan de studiereizen en in welke lesjaren vind er zo’n reis plaats. Welke kosten zijn hieraan verbonden?
  El
  vroeg 5 maanden, 3 weken geleden
  Daniek
  zei 5 maanden, 3 weken geleden

  Hoi! Wat leuk dat je een berichtje stuurt! De eerste studiereis vindt in het eerste jaar plaats en waar je heen gaat, is elk jaar anders! Wij hadden bijvoorbeeld de keuze tussen Lissabon en Budapest, maar de afgelopen jaren zijn er ook klassen naar onder andere Krakau en Sofia geweest! In de overige jaren zijn er soms extra mogelijkheden vanwege bepaalde projecten, maar dat verschilt per jaar! De kosten die hieraan verbonden zijn, zijn ook elke keer verschillend! Ik denk dat je zo rond de €200-350 kan verwachten voor de studiereis uit het eerste jaar qua kosten. Ik geloof dat ik iets minder zelfs kwijt was, maar dit is dus elke keer anders! Je moet denken aan kosten voor vliegticket, accommodatie, eten en drinken en excursies. De studiereis in het eerste jaar is één van de evenementen die wordt georganiseerd door een projectgroep bij het vak Event Organisation. Dus zij zullen ook zeker hun best doen om te zorgen dat jullie niet te duur uit zijn (;

  Ik hoop dat ik je vraag zo heb beantwoord!

 • Hallo! Heeft iemand van jullie misschien ervaring met het volgen van hotelmanagement en tourism management tegelijk? Of heb je tussen de opleidingen getwijfeld? Deze opleidingen lijken me erg leuk, en ze lijken zo erg op elkaar dat een keuze maken moeilijk is.
  Emma
  vroeg 5 maanden, 3 weken geleden
  Daniek
  zei 5 maanden, 3 weken geleden

  Hoi Emma! Wat leuk dat je een berichtje stuurt en dat je interesse hebt in de opleidingen Tourism Management en Hotel Management! Ik heb destijds ook getwijfeld tussen deze twee opleidingen. Ik heb uiteindelijk gekozen voor TM omdat dit een stukje breder is dan HM. De opleiding Hotel Management is echt gericht op deze branche. De opleiding TM is, naar mijn mening, wel echt wat breder. Ik heb bijvoorbeeld in het tweede jaar stage gelopen in een hotel op Tenerife. Dit kan dus ook binnen de opleiding TM, maar je kan dus ook meer focussen op touroperators bijvoorbeeld. Ik hoop dat ik je met dit antwoord wat meer heb kunnen helpen! Heb je deze vraag ook al gesteld op de pagina van Hotel Management? En heb je misschien de Online Open Dagen bijgewoond? Ik denk dat de voorlichtingen van beide opleidingen je ook kunnen helpen! En dan zijn er nog de online proeflesdagen! Die zouden je ook zeker kunnen helpen.

 • Hai, zijn er studieverenigingen voor de opleiding Tourism management. Ik zie voor bijna elke opleiding een behalve voor deze opleiding..
  Madelief
  vroeg 7 maanden, 4 weken geleden
  Vera
  zei 7 maanden, 4 weken geleden

  Hallo Madelief!

  Dat klopt, tourism management heeft zelf geen studievereniging. Niet wat bij mij bekent is. Wel zou je lid kunnen worden van Nescio, dit is een algemene studievereniging in Deventer!

 • hallo, ik denk erover om Tourism Management te doen maar welke vakken krijg je dan?
  anoniem
  vroeg 12 maanden geleden
  Vera
  zei 12 maanden geleden

  Heeey! Wat leuk dat je interesse hebt in deze studie. Je krijgt allemaal verschillende vakken. In het eerste jaar krijg je vakken zoals Engels, je tweede vreemde taal, bedrijfseconomie, evenementen organisatie en vakken op toeristisch gebied. In het eerste leerjaar leer je vooral de basis over het toerisme en krijg je ook les in marketing. In het eerste tweede leerjaar ga je een half jaar op stage in het binnen of buitenland en krijg je het andere half jaar Engels en toeristische vakken.

  Mocht je nog meer vragen hebben dan help ik je graag!

 • Hallo,Ik denk erover om tourisme management te gaan doen, maar wat voor soort laptop moet ik dan kopen?En moet ik boeken hebben of gaat alles online?
  annewil
  vroeg 1 jaar geleden
  Vera
  zei 1 jaar geleden

  Heey, wat leuk dat je geïnteresseerd bent in deze studie! Er is niet en specifieke richtlijn voor het aanschaffen van een laptop. Zelf gebruik ik een HP. Voor de studie moet je wel boeken aanschaffen. Van sommige boeken is er ook een online versie die je kan aanschaffen. Het is maar net wat je het fijnste vind werken.

 • Als je les gaat krijgen in een modern vreemde taal als Spaans, Frans, Chinees of Duits begin je dan bij de basis of heb je al een bepaald niveau nodig?
  Floor
  vroeg 1 jaar, 4 maanden geleden
  Carlijn
  zei 1 jaar geleden

  Hi Floor,
  Thanks voor je vraag!
  Bij Spaans en Chinees begin je bij de basis. Bij Frans en Duits ga je verder op Havo 4/5 niveau, maar als je dat niet hebt gevolgd is het nog steeds prima bij te houden!

 • Hoeveel excursies/studiereizen zijn er en hoe ziet zoiets eruit?
  Thijs
  vroeg 1 jaar, 1 maand geleden
  Carlijn
  zei 1 jaar geleden

  Hi Thijs,
  De opleiding probeert 1 studiereis per jaar te doen, mits er genoeg animo voor is. Vaak is een studiereis een goede combinatie van bedrijfsbezoeken/ opdrachten voor school en vrije tijd waarin je lekker de omgeving kan verkennen. In het eerste jaar is het altijd een stad in Europa en in latere jaren kan het ook buiten Europa zijn. Verdere excursies ligt een beetje aan wat relevant is voor een bepaalde module. Maar dat zijn er gemiddeld iets van 2 per jaar. Verder heb je ook twee keer de mogelijkheid om een semester in het buitenland te werken / studeren.

 • Ik overweeg de Engelstalige opleiding. Stel dat blijkt dat dit te lastig is, kan ik dan eventueel switchen naar de Nederlandse opleiding?
  Eva
  vroeg 1 jaar geleden
  Daphne
  zei 1 jaar geleden

  Dag Eva,

  Bedankt voor je vraag. Leuk dat je geïnteresseerd bent in de Engelstalige variant van Tourism Management. Zelf doe ik ook de Engelstalige variant en vond dit in het begin best lastig. Meestal is het wel mogelijk om te switchen, maar dit is dan vaak al wel vrij snel in het begin. Houd wel in gedachten dat je dan ook weer in een nieuwe klas terecht komt.

  Uit mijn eigen ervaring, hoef je 10 te staan voor Engels. Doordat je constant Engels spreekt met elkaar wen je heel snel. Misschien moet je even een drempel over om het zelf ook Engels te gaan spreken, maar als je het eenmaal gewend bent, ga je na een aantal weken in het Engels dromen en denken ;)

  Ook bij de Nederlandse variant zal je Engelse boeken krijgen, Engelse les en de meeste literatuur is beschikbaar in het Engels, waardoor je er nooit aan zal ontkomen. Het scheelt wel als je de Engelse variant volgt, dat je het lezen van literatuur in het Engels makkelijker zal gaan vinden.

  Ik hoop dat mijn antwoord je helpt bij het maken van de juiste keuze. Heel veel succes en mocht je nog andere vragen hebben, stel ze dan gerust.

  Daphne

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Toelatingseisen
  Hi, I have 2 questions:- how good at math do I have to be to be succesful at this course/how much and on which level does the course include math?- what does the SCC (skype interview part) include? any tipsn what should I be prepared for? i'm a bit nervous :/thank you for your answer!
  Kristina
  vroeg 2 jaar, 2 maanden geleden
  Linda
  zei 2 jaar, 2 maanden geleden

  Hi Kristina,

  If you’re planning to enrol in a degree programme in September 2020, you will receive an invitation after 1 March to an online Meet & Greet for your degree programme. Meet & Greet: the perfect time to ask questions and to ascertain whether there is a match between you and the degree programme.

 • Studie-inhoud
  Kan deze opleiding ook in Januari gestart worden?
  Amilcar
  vroeg 1 jaar, 3 maanden geleden
  Harun
  zei 1 jaar, 3 maanden geleden

  Hi Amilcar,

  Nee de opleiding start alleen in september.

  Koen

 • Als je niet wil/kan deelnemen aan de studiereis in het eerste jaar, wat is dan het alternatief?
  Angelina
  vroeg 1 jaar, 3 maanden geleden
  Daphne
  zei 1 jaar, 3 maanden geleden

  Hoi Angela, wanneer je niet deel wil nemen aan een studiereis (in het eerste jaar of de jaren daarop) moet je vaak een vervangende opdracht doen. Dit kan zijn dat je ergens in Nederland ergens naartoe moet gaan voor een opdracht, maar vaak kun je ook een klein onderzoekje/verslag als opdracht krijgen. Wat deze opdracht is hangt dus af van het vak en de leraren.

 • Ik ga in september beginnen Tourism Management. Ik ben nu op zoek naar een laptop, maar ik heb geen idee hoe veel ik hem nodig heb tijdens de les ivm batterijduur, wat raden jullie aan? En raden jullie aan om alle boeken nu al te bestellen of gebruik je ze niet allemaal?Groetjes Angela
  Angela
  vroeg 1 jaar, 8 maanden geleden
  Lara
  zei 1 jaar, 8 maanden geleden

  Hoi Angela,
  De meeste college en les zalen hebben gewoon een stopcontact. Ik zou je alleen aanraden niet zo een hele zware te nemen. Dat vond ik altijd vervelend ivm tillen. Voor de boeken zou ik afwachten. De bibliotheek heeft ze ook allemaal en als ik op tijd bent kan je ze daar lenen of daar gebruiken, want sommige zijn niet om uit te lenen.

 • Hi, so in less than 2 months I'll be already living in Deventer, I still can't get used to this thought but anyway, my question is when exactly does the introduction week start and when is in your opinion the right time to move in (I'll live at saxion accomodation for 1st yr students) ? Thanks!! :)
  Kristína
  vroeg 1 jaar, 9 maanden geleden
  Linda
  zei 1 jaar, 9 maanden geleden

  Hi Kristina! :) that sounds amazing and I can imagine that you cannot get used to this thought yet! Your study will officially start on the 2nd September, however, if you like, you can sign up for the HOI Introduction days which will take place a week before. You can find more information about it here: https://www.saxion.edu/studying-in-the-netherlands/hoi-week/locations/deventer. If you are staying at the saxion accommodation you can use Saxion's free pick up service from Schipol. So I would suggest making use of this service! :) More information and registration can be found here: https://www.saxion.edu/studying-in-the-netherlands/welcome-to-saxion/arrival-information. Please let me know if you have any other questions! :)

 • Hi, how many hours do you spend in school weekly? In your first year? Thanks :)
  Kristína
  vroeg 2 jaar geleden
  Antonia
  zei 2 jaar geleden

  Dear Kristina,

  thank you very much for your question! In the first year, we spend considerably much time in school, I would say between 20 and 25 hours per week. It depends very much per quarter, as you have different subject each quarter. The amount of hours that you spend in school decreases over the years. I am in my third year now and only spend 10 to 15 hours in school.

  I hope that answers your question! Should there be anything else you would like to know, feel free to pose more questions here. I am happy to help you out.

  Kind regards
  Antonia

 • How many hours do you spend studying per day or a week? What are some "basic" activities students do daily, how do you like to spend your free time? :)
  Kristína
  vroeg 2 jaar geleden
  Linda
  zei 2 jaar geleden

  Hi Kristina!
  The hours which I spend on studying really depends per week. During the exam weeks, I spend more than during normal weeks. I usually spend around 5/6 hours per day studying but that really depends. During my free time, I often do something with my roommates or friends. We either cook together, go to the city centre for a coffee, study together or go to the Ijssel.

 • Hey. First of all, are there mandatory subjects that I have to take in school or grades that I have to get? Also, what would you say are the most necessary qualities I should have and would you have some tips for me, as I’m very shy, but I really want to challenge myself? Thank you in advance!
  Austeja(Lithuania)
  vroeg 2 jaar geleden
  Linda
  zei 2 jaar geleden

  Hi Austeja,
  Thank you for your questions! :)
  There are no mandatory subjects which you have to take in school or grades which you have to get in order to start studying at Saxion. However, I would advice you to take English as you will study in English and also economics. So that you already know the basics of economics which could help you in certain modules! :)
  Regarding the necessary qualities, I would say be open-minded, curious and interested in the Tourism Industry. That's all you need! I was also shy in the beginning but it changed through Saxion. Saxion will help you to develop further and just try to step out of your comfort zone :)
  I hope I could answer your questions! Please let me know if you have any other questions!

 • Hey! I got a question: when does the introduction week start? I'm from Slovakia so the whole moving process is gonna take few days, so I should be moved in Deventer no later than..?Thanks! :)
  Kristína
  vroeg 2 jaar geleden
  Antonia
  zei 2 jaar geleden

  Hey Kristina, thanks for your question! If I am not mistaken, the study program officially starts in the first week of September, that would mean on 2. September 2019. The introduction week always starts one week in advance, that would be 26. August 2019, then, so it would be great if you had settled in the Netherlands then. Good luck with moving and if you have any questions, feel free to pose them here.

  Kind regards
  Antonia

 • Graag zou ik alles willen weten over de opleiding tourism management.
  Bas
  vroeg 2 jaar geleden
  Annouk
  zei 2 jaar geleden

  Hoi Bas! Ik ben zelf een vierdejaars Tourism Management studente en ik kan je natuurlijk ontzettend veel vertellen over de studie. Ten eerste de vraag, ben jij geïnteresseerd in de Nederlandstalige of Engelstalige opleiding? Daarnaast staat er veel informatie op de Saxion website. Heb je misschien wat specifieke vragen? Dan weet ik een beetje waar ik moet beginnen!

 • Is de voertaal van deze opleiding Engels of Nederlands?
  Berber
  vroeg 2 jaar, 1 maand geleden
  Daphne
  zei 2 jaar, 1 maand geleden

  Hallo Berber, de opleiding is zowel in Nederlands als in het Engels te volgen.

  Wanneer je kiest voor de Nederlandse versie van de opleiding zal je ongetwijfeld af en toe een hoorcollege of iets dergelijks in het Engels hebben. Later in de studie is er ook de keuze om een kwartiel in het Engels les te volgen.

  Hopelijk is je vraag zo voldoende beantwoord!

 • Hi, I'm applying for Tourism and Human resource management. I have many questions but since the open day is in 2 days, i'll ask just this one: do you have any good tips to make the most of it and get as much information as possible?who should I talk to? many thanks in advance:)
  Kristina
  vroeg 2 jaar, 3 maanden geleden
  Antonia
  zei 2 jaar, 3 maanden geleden

  Dear Kristina,

  great that you are coming to our Open Day on Wednesday! We might see each other, as I'll be there as well. Then we can talk more in detail about your questions. If I understand you correctly, you are wondering how to make the most out of the Open Day, right? I can really recommend to talk to the students that will be there and to participate in the small activities and workshops that are offered. If there is time left walk around Saxion and explore the building a little. Maybe you can even go to the city centre later and get to know Deventer a bit better. I wish you a lot of fun and would be happy to see you!

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Wat zijn de totale jaarlijkse kosten?
  Romee
  vroeg 2 jaar, 4 maanden geleden
  Daphne
  zei 2 jaar, 4 maanden geleden

  Hallo Romee, het collegegeld per jaar ligt rond de €2100,-.

  Hierbij komen de kosten bij bovenop die je aan boeken uitgeeft. Dit verschilt per jaar en aan hoeveel boeken jij zelf wilt kopen. Exacte getallen kun je volgensmij via studieboekencentrale vinden.

  Elk jaar vindt er ook een studiereis/stage plaats, hier kun je zelf beslissen of je meegaat of niet. Dat zouden eventueel nog extra kosten terweeg kunnen brengen. Afhangend van waar je naartoe gaat kan dit meer of minder bedragen.

  Ik hoop dat de vraag zo beantwoord is!

 • Hoi! Leer je bij deze opleiding ook nog echt het recreatieve deel? Ik vind namelijk ook evenementen organiseren heel leuk, maar hier lees ik weinig over terug.
  Tessa
  vroeg 3 jaar, 1 maand geleden
  Markéta
  zei 3 jaar, 1 maand geleden

  Hi Tessa, within the program you learn a lot about tourism/recreation it self. Every subject is based on real life cases from the tourism world. You learn about tourists and their motivations as well as about the industry from business site, marketing, research etc. This study program is focused on how to make tourism better, more sustainable and more innovative with modern technologies. You will as well get courses called event organization . In this course you get to organize your real-life event with real people, real client and real budget. I have to say that me and my group really enjoyed it!
  Did I answer your question? Feel free to ask more :)

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Hi, Is hier ook iemand op aanwezig die deze opleiding via de parttime school doet? Dus in deeltijd? Zo niet, heeft iemand enig idee waar ik in contact kan komen met zo iemand? Ik zou graag de ervaringen weten. Groetjes Sylvahna
  Sylvahna
  vroeg 3 jaar, 2 maanden geleden
  Harun
  zei 3 jaar, 2 maanden geleden

  Hi Sylvahna,

  Bedankt voor je vraag! Ik zou even hier kijken: https://www.saxion.nl/parttimeschool/over-sps/contact. Zij kunnen vast wel een student vinden die je iets kan vertellen. Hier zitten voornamelijk voltijd studenten.

  Succes!

 • Hello, I just need to know when the spring semester starts. I found some academic calendar which says it starts on 12th February. It that true?
  Jana
  vroeg 3 jaar, 4 maanden geleden
  Markéta
  zei 3 jaar, 4 maanden geleden

  Hi Jana,
  Yes that’s correct. However the structure at Saxion is divided into 4 quarters. Every quarter ends with an exam week and each quarter you follow different modules. 12th Feb is the beginning of quarter 3.

 • Hoi, ergens in de eerste weken van deze opleiding ga je een weekje op detox met je klasgenoten. Hoe vond jij deze week ? En was het niet ongemakkelijk, omdat je niemand echt kent ?
  Janice
  vroeg 3 jaar, 5 maanden geleden
  Lara
  zei 3 jaar, 5 maanden geleden

  Hallo,
  Helaas heb ik persoonlijk deze week niet me gemaakt, omdat ze bij mij nog niet bestond. Wellicht kan je een 2de jaars student hierbij helpen, die zijn namelijk de eerste die de detox week hadden.
  Lara

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Hoe waren de eerste dagen met de nieuwe studenten ? Was het ongemakkelijk of juist heel gezellig ?
  Janice
  vroeg 3 jaar, 6 maanden geleden
  Bennie
  zei 3 jaar, 6 maanden geleden

  Hi Janice!

  Mijn eigen dagen in de opleiding waren een combinatie. Ik kwam zelf net van havo af en niemand die kende deed HTRO in Deventer. Dus op de eerste dag was het voor mij wel wat 'ongemakkelijk', aangezien ik niemand kende. Echter werd het heel snel gezellig, omdat er ook andere studenten waren die in dezelfde positie als ik zaten. Dus kan ga je snel met elkaar aan de praat en maak je alvast bekenden. Verder vond er al snel een groepsopdrachten en -reizen plaats om de studenten elkaar beter te laten leren kennen, hierdoor was het ook al snel gezellig.

  Ik kan zelf concluderen dat het in het begin gewoon wat 'awkward' is, maar dat het heel snel voorbij gaat.

  Mocht je nog andere vragen hebben, dan horen we het graag.

  Met vriendelijke groet,

  Bennie Lee

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • hallo, Aankomend schooljaar begin ik aan de opleiding htro en ik vraag me af of het handig is om een laptop aan te schaffen. Zo ja, kan ik dan beter voor een Apple laptop of normale laptop gaan? Groetjes Melle Eggink
  Melle
  vroeg 3 jaar, 8 maanden geleden
  Rianne
  zei 3 jaar, 8 maanden geleden

  Hi Melle, wat leuk dat je HTRO gaat studeren, goeie keus! Ten eerste, ja je moet een laptop hebben. Uiteraard kun je aantekeningen maken op papier en zijn er ook computers op school aanwezig om op te werken, maar dit is veel handiger om op je eigen laptop te doen. Onmisbaar dus. De keuze tussen een apple laptop of andere laptop maakt eigenlijk niet uit en is afhankelijk van wat jij fijn vind. In principe moet je op zoek gaan naar een laptop waar je makkelijk tekst op kan verwerken, veel informatie op kan zoeken en die makkelijk is mee te nemen (als in: je moet hem veel verslepen). Je hoeft geen zware programma's oid te installeren. Ik heb zelf een hp-laptop (https://www.laptopshop.nl/product/716725/hp-15-ba027nd.html) en deze bevalt mij ontzettend goed. Heel veel succes en plezier gewenst bij de start van je opleiding :)

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Is there some sites where to find a job from?
  Mira Kotorinne
  vroeg 3 jaar, 8 maanden geleden
  Skaiste
  zei 3 jaar, 8 maanden geleden

  Hey, I cannot recommend any sites, since it never helped to me or anyone I know. The best way would be just walk in the city and go trough places leaving your cv and asking for job. I think mexican restauran El Popo hires foreigners often. You can try job agencies, but do not have too much hope. Also, can you speak German? I know one company who hires german speaking students. What is more, you can always try hotels in Deventer and Apeldoorn(only 10 mi by train)

 • Hey there, was wondering how much money will I need every month to cover costs such as food, entertainment and transport.
  Lameck
  vroeg 3 jaar, 11 maanden geleden
  Markéta
  zei 3 jaar, 11 maanden geleden

  Hi Lameck,

  I collected some answers for you:

  Well the food expenses may be between 200-300 euros. It really depends on you and how you eat. If you eat in bars or semifabricants it may be 300 for you, if you like to make the food at home, it will.be about 200.

  When I was a student I used to spend around 100 - 120 euros a month on shopping (stuff for kitchen like washing powder, toilet paper, etc included). The canteens are ok but most Dutch people bring their own sandwiches - and you will save a lot if you do. You can get all you need in the market once a week for your lunch, and the supermarkets have good deals as well. I used to get soup from the canteen, it costs from 0.55 to 0.95 euros a cup (Ps: The mostard soup is my favourite one ❤️)

  i spend around 150 euros or 200 but then i really include everything like cinema, parties, sport activities and hanging out with friends. I also bring my own sandwich, does not take too much time to make them but i can save lot of money or if i prefer bakery then shops are really close by around the Saxion. my favorite is the chocolate croissant and one croissant costs 89 cents. Therefore i do not really use the canteens. However we have really fancy ones :D
  We have made a video about a shopping session, here is the link: https://www.youtube.com/watch?v=VnyddGRNJV0

 • Hi everyone! Sooo.. I'm new here or I'll be :) I was wondering if someone can help me. I'll be living in Deventer and I'm looking for a room where to stay.
  Denisa
  vroeg 3 jaar, 11 maanden geleden
  Skaiste
  zei 3 jaar, 11 maanden geleden

  Hey, congratz! One of the best options would be join Facebook group: Deventer Room Market There you can find many rooms with different prices:)

 • Hallo! Ik zit er aan te denken om de opleiding Tourism Management op de Saxion te doen maar wat maakt de Saxion in Deventer zo speciaal? Daarnaast wat is het verschil tussen Tourism Management en Hoger recreatief en toeristisch opleiding? En hoe zien deze 4 jaar eruit?Groetjes, Sylvana
  Sylvana
  vroeg 4 jaar geleden
  Rianne
  zei 4 jaar geleden

  Hi Sylvana,

  Wat leuk dat je interesse hebt in Tourism Management. Ik heb ooit zelf gekozen voor Saxion in Deventer, omdat ik mij hier erg thuis voelde tijdens de open dag. Nu ik hier een aantal jaar zit heb ik gemerkt dat Saxion erg praktijkgericht is, wat ik heel fijn vind. Dit zie je bijvoorbeeld terug in de vele mogelijkheden voor stages, bedrijfsbezoeken en studiereizen. Ook vind ik zelf de academie waar deze opleiding onder valt heel erg persoonlijk. Docenten kennen je bij naam en zijn oprecht geïnteresseerd, willen je ook graag helpen. Ik weet natuurlijk niet precies hoe dit bij andere scholen is, maar dat maakt Saxion voor mij speciaal.
  Het verschil tussen TM en HTRO is vooral de taal. TM is namelijk de engelse variant van HTRO. Een ander verschil is dat je bij TM in een internationale klas zit met studenten van over de hele wereld, terwijl je bij HTRO in een nederlandse klas zit.
  Op de www.saxion.nl/htro vind je de factsheets en meer informatie over beide opleidingen. Daar vind je ook meer informatie over het programma van de studie!

  Ik hoop dat ik hiermee je vragen heb beantwoord, maar mocht je nog meer willen weten kan je hier altijd terecht!

  Groetjes, Rianne

 • Hallo! Ik zit er aan te denken om de opleiding Tourism Management op de Saxion te doen maar wat maakt de Saxion in Deventer zo speciaal? Daarnaast wat is het verschil tussen Tourism Management en Hoger recreatief en toeristisch opleiding? En hoe zien deze 4 jaar eruit? Groetjes, Sylvana
  Sylvana
  vroeg 4 jaar geleden
  Markéta
  zei 4 jaar geleden

  Ik studeer het Engelstalige programma van Tourism Management en ik heb hier zeer goede ervaring mee. De dynamische, vriendelijke en zorgzame omgeving die Saxion biedt, is voor mij heel prettig. De school is erg modern en ik vind de dagelijkse gang van zaken ook leuk. Wat mij ook erg goed bevalt aan de studie, is het tijdens het eerste studiejaar al werken aan daadwerkelijke casussen uit het bedrijfsleven. Een voorbeeld hiervan is een casus van Paleis het Loo waarbij wij hebben geholpen om in de toekomst meer toeristen aan te trekken.
  De studie Tourism Management is een vierjarig bachelor programma. Gedurende het eerste studiejaar krijg je een variateit aan vakken met betrekking tot de hospitality industry, reizen, business en talen. Saxion biedt veel ruimte voor het individu en je kunt altijd ergens terecht met je vragen. De klassen zijn vaak beperkt in grote en dat geeft de docent tijd voor individuele begeleiding en aandacht. In het derde kwartiel ga je op studiereis naar het buitenland, dit is een hele leuke ervaring. In het tweede jaar krijg je de kans om naar het buitenland op stage te gaan voor een half jaar. De bestemming van de stage is aan jou, ik ga bijvoorbeeld naar Thailand. Het derde jaar heeft een sterkere focus en je kunt daarbij zelf een aantal vakken kiezen om je op te richten. In het vierde jaar kan je wederom naar het buitenland voor een stage of je kan er ook voor kiezen om je in plaats daarvan voor te gaan bereiden op een master.
  Als je ervan houdt om in een internationale omgeving te zijn, gastvrij bent, wilt leren, de wereld wilt ontdekken en andere culturen wilt leren kennen, dan is Tourism Management zeker wat voor jou. Helaas weet ik niet genoeg van de andere studies om daar goede informatie over te geven. Zorg ervoor dat je jezelf goed voorbereid voordat je een keuze maakt. Tourism Management is niet alleen maar om te reizen, vergeet dat niet 😊

 • Hi! Als je je eerste stage in bv. Spanje wil doen, moet je dan in het Spaans solliciteren? En hoeveel bedragen de kosten denk je? (Als we bv uitgaan van alleen vergoeding en acco vanuit het bedrijf.) Iemand ervaring mee?
  Sim
  vroeg 4 jaar, 1 maand geleden
  Rianne
  zei 4 jaar, 1 maand geleden

  Hi! Dit verschilt ontzettend per stagebedrijf, in principe kom je met Engels heel erg ver. Mocht je in het Spaans moeten solliciteren, kan je Spaans docent je hier altijd bij helpen (als je Spaans als 2e vreemde taal gekozen hebt). Ook de kosten verschillen per stagebedrijf, vaak is het zo dat je óf een stagevergoeding óf kost en inwoning krijgt. Ook kan je kijken of je recht hebt op een erasmusbeurs via Saxion. Als je je alvast wilt oriënteren op stagemogelijkheden vanuit Saxion kan je altijd een kijkje nemen op oursaxionworld.com. Hier staan alle partneruniversiteiten en stagebedrijven op vermeld.
  Ik hoop dat je hier wat aan hebt, mocht je nog meer vragen hebben kan je deze altijd stellen!

  Groetjes, Rianne

 • Hi, I would like to study Hotel Management, but start on-line before I move to the Netherlands. Is it possible to study all or part of the program on-line?
  Albina
  vroeg 4 jaar, 2 maanden geleden
  Stanislava
  zei 4 jaar, 2 maanden geleden

  Dear Albina,

  Thanks for your question! :)

  Unfortunately the first weeks of your study are very important and following it on-line you will miss out on a lot of significant information considering your education, coming exams, project groups etc. For example, already after 8 weeks of school you have your first exams, for most of which you have to physically be at school. To sum it up, the Hotel Management course Saxion offers is not applicable for distance education so it would not be possible to study on-line.
  I hope this helps you and motivates you to come to Saxion on time and enjoy the first weeks and months of your study together with your classmates and new friends.

  May you have any other questions, you can always contact me.

  Greetings,
  Stanislava

 • Heb je veel lange dagen en veel tussenuren?Is dat pak halen verplicht of mag je zelf ook gewoon een rok blazer en blouses halen?
  Malissa Zwanikken
  vroeg 4 jaar, 3 maanden geleden
  Bennie
  zei 4 jaar, 3 maanden geleden

  Beste Malissa,

  1. Het rooster verschilt per kwartiel, waardoor het moeilijk is om het precies uit te leggen. Er zijn dagen dat je drie vakken per dag hebt en soms maar één vak per dag. Tussenuren verschillen hierbij ook. Voor een voorbeeld kun je het beste op de onderstaande link klikken en dan kijken naar week 2.5 oid. Ik hoop dat je hiermee dan een beeld krijgt. http://roosters.saxion.nl/schedule/week:-4/group:DHT1VA

  2. Voor de opleiding is het verplicht om representatief eruit te zien, het is van belang dat je er gewoon net uitziet op bepaalde momenten. Het beste is om colbert, blouse, rok en/of pantalon te hebben die bij elkaar passen, deze mag je zelf aanschaffen.
  Als je pak qua uniform bedoelt, dan nee. Het grijze pak met groene das/pochette is bij de opleiding HTRO afgeschaft, vandaar dat je nieuwe studenten zelf iets nets moeten aanschaffen.

  Ik hoop je vragen goed beantwoord te hebben, bij verdere vragen horen wij het graag!

  Met vriendelijke groet,

  Bennie Lee

 • Hallo!Ik zou graag op een vliegveld of voor een luchtvaartmaatschappij werken. Maar ik vraag me af of dat kan met deze opleiding, ik kan er namelijk niets over op internet vinden. En welke opleiding zou ik er anders voor moeten doen?
  Romy
  vroeg 4 jaar, 3 maanden geleden
  Bennie
  zei 4 jaar, 3 maanden geleden

  Hi Romy,

  Kort gezegd, dat is mogelijk als je de juiste ervaring hebt voor een bepaalde functie. Echter is je vraag nogal breed, want er zijn zoveel verschillende functies binnen deze organisaties.
  Het ligt er maar net aan waar je interesses liggen, waar jij werkervaring en kennis van hebt en natuurlijk of je geschikt wordt gevonden door de organisatie zelf.

  Qua verdere opleidingen heb je bijvoorbeeld voor (grond)stewardess de specifieke vakopleiding luchtvaartdienstverlening en qua techniek heb je de opleiding Aviation in Amsterdam.

  Hopelijk geeft dit antwoord, zo niet vraag dan gerust door.

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Klopt het dat je zowel in het tweede, derde en vierde jaar een deel van je studie in het buitenland kan volgen? En hoe lang duurt zo'n periode?
  Daniek
  vroeg 4 jaar, 3 maanden geleden
  Rianne
  zei 4 jaar, 3 maanden geleden

  Hi! Ja dat klopt! Je moet in totaal minimaal 30 studiepunten in het buitenland halen, mag natuurlijk altijd meer. 30 studiepunten staat gelijk aan 5 maanden. In het 2e jaar kan dit met je eerste stage, in het 3e jaar door je minor/managementstage en in het 4e jaar met je afstudeerstage. Ik hoop dat dit je vraag een beetje beantwoord! Groetjes, Rianne

 • Welke boeken van het eerste jaar heb je sowieso nodig in het tweede jaar? Ik wil namelijk de boeken die niet meer nodig zijn, opsturen naar Studieboekencentrale. En worden alle (verplichte) boeken die op de boekenlijst van het tweede jaar staan ook daadwerkelijk gebruikt?
  Bo
  vroeg 4 jaar, 8 maanden geleden
  Rianne
  zei 4 jaar, 8 maanden geleden

  Hi, ik heb altijd tot de eerste les van elke module gewacht tot ik nieuwe boeken bestelde. Voor het 2e jaar heb ik misschien 4 boeken gebruikt, meer niet. En af en toe pak ik er nog een boek bij van het eerste jaar om iets na te kijken, maar naar mijn mening was het niet nodig om ze nog te hebben. En als je nog wel een boek nodig hebt kan je hem altijd lenen @bieb of kopie maken van klasgenoot. Ik hoop dat ik hiermee je vraag een beetje beantwoord, als je nog meer vragen hebt hoor ik het graag!

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Hoe zag jullie studiereis/excursies er in het eerste jaar uit? Waar kan je bijv. naar toe gaan en voor hoe lang?
  Kim
  vroeg 4 jaar, 11 maanden geleden
  Bennie
  zei 4 jaar, 11 maanden geleden

  Hi Kim,

  De studiereizen hebben over het algemeen een programma van 5 dagen, dus bijvoorbeeld van maandag tot vrijdag. Veel mensen kiezen er ook voor om bijvoorbeeld een weekendje eerder te gaan of langer te blijven, zodat ze meer van de bestemming zien. Nog een opmerking hierbij is dat er soms uitzonderingen qua duur studiereis, soms kan het een langer programma zijn, waardoor je langer blijft.

  In het eerste jaar heb je 2 studiereizen: Studiereis Limburg, redelijk snel in het begin om kennis te maken met het werkveld en de hospitality branche. Daarnaast heb je de tweede studiereis rond april waarbij het gaat om city trips om de toeristische sector in het buitenland te verkennen.
  De bestemmingen bij mij in 2013-2014 waren toen Istanbul (5 dagen), Marrakech (7 dagen), Reykjavik (5), Riga (5), Boedapest (5), Lissabon(5) en een thuisblijf alternatief. Dit aanbod verschilt alleen wel per jaar, zo wordt er altijd rekening gehouden met verschillende factoren, zo waren dit jaar (2016) voor de eerste klassers Istanbul en Marrakech vervangen ,door Barcelona en St. Petersburg, vanwege de situatie rondom IS.

  In het tweede jaar (2014-2015) ben ik weer op een studiereis geweest voor het vak ondernemen in toerisme en recreatie. Deze keer ging de reis naar Londen, en stond in het kader van een eigen onderneming starten die aan toerisme en recreatie is verbonden. De reis was voor inspiratie, maar ook om te leren hoe verschillende ondernemers hun eigen zaak hebben opgericht.

  Momenteel zit ik nu in het derde jaar(2015-2016) en hierbij moesten wij in het moduul Destination Development & Management van een bepaald land een toeristische bestemming maken. Het land was Suriname en om een beeld te krijgen hoe we Suriname op de kaart konden zetten als toeristische bestemming, werd er een studiereis van 2 weken (in november) aangeboden naar Suriname. Voor mij was dit de BESTE studiereis van allemaal.
  Voor beelden --> https://vine.co/tags/danpaatiriverlodge

  Nog een opmerking bij de studiereizen, is dat er naast de studiereizen ook een alternatief is om in Nederland te blijven, aangezien niet iedereen de behoefte of het budget ervoor heeft.

  Hopelijk is je vraag beantwoord!

 • Wat is het verschil tussen HTRO en andere soortgelijke opleidingen zoals vrijetijdsmanagement, eventmanagement, toeristisch management etc.?
  Kim
  vroeg 5 jaar geleden
  Bennie
  zei 5 jaar geleden

  Htro is naar mijn mening vooral toeristisch gericht met een klein stukje recreatieve (event management) aspecten. Van de andere opleidingen denk ik dat ze een specifieke focus hebben, maar goed, die staan wel beschreven op de websites van de scholen die de opleidingen aanbieden.

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Is het moeilijk om een (betaalbare) kamer in Deventer te vinden met een goede ligging? (dichtbij school, cs, makkelijk met ov, dichtbij supermarkt etc.)
  Kim
  vroeg 5 jaar geleden
  Bennie
  zei 5 jaar geleden

  Ik woon zelf niet op kamers dus kan ik niet veel over zeggen. Het antwoord ligt namelijk helemaal van jezelf af. De prijzen variëren inderdaad op basis van kamergrootte, afstand, faciliteiten enz. Je kan beter op websites als kamernet, kamerpagina's op Facebook gaan kijken om een beter idee te krijgen.

 • Ben je in het werkveld/stage actief in de praktijk bezig? (dus niet kantooruren waarbij je 8 uur op een dag alleen maar achter de computer zit)Of ligt het eraan welke functie je doe? Ik ben namelijk een persoon die niet altijd hele dag op 1 plek kan blijven zitten met eentonig werk daarnaast.
  Kim
  vroeg 5 jaar geleden
  Bennie
  zei 5 jaar geleden

  Dat is heel moeilijk te zeggen, aangezien het heel erg aan de functie/stage ligt. Dit moet jezelf beslissen. Wel moet ik zeggen dat in het algemeen je als manager vaak achter de schermen op een kantoor achter je computer bezig bent om alles te regelen en af en toe wat moet doen waarvoor je extern gaat bijvoorbeeld afspraak met een relatie om plannen te bespreken. Daarnaast moet ik zeggen dat ik nu stage loop en het wel went om zo lang te zitten. In de pauze loop ik even door de stad om een frisse neus te halen en ook telkens naar de koffiemachine lopen zorgt ook weer voor de huidige beweging en afleiding. En ook al heb ik een stage op een kantoor, moet ik eerlijk zeggen dat ik "doodgegooid" wordt met verschillende en uitdagende projecten, dus eentonig is het voor mij niet.

 • Welke kwaliteiten / interesse zijn nodig om HTRO te doen?
  Kim
  vroeg 5 jaar geleden
  Bennie
  zei 5 jaar geleden

  Naar mijn mening:
  -Interesse voor reizen. Aangezien je dit vaak doet door middel van stages en studiereizen.
  -Communicatieve vaardigheden, aangezien je wel in de eerste twee jaren Engels en een andere mv taal hebt om te leren. En daarnaast dat je contact weet te maken met de mensen om je heen. Niet alleen om informatie door te geven bij projecten maar ook omdat je in het werkveld met mensen moet omgaan en het dus niet echt fijn is als je een stil persoon bent.
  -Taal & Cultuur, taal spreekt voor zich. Cultuur aangezien je later in een werkveld kan komen waar de culturen verschillen en de waardes en gewoontes natuurlijk ook. Je moet dus weten hoe je zaken moet doen met internationale contacten.
  -Economisch kennis. Economische aspecten komen elk jaar terug bij vakken. Dus een basis van m&o is handig.
  -Stressbestendig. Onder druk presteren als er last minute wijzigingen zijn met je project voor evenementen bijvoorbeeld. Maar dit is bij alle opleidingen en banen zo dat je weet een oplossing te vinden voor een probleem op korte termijn.
  -Gevoel voor gastvrijheid. Gezien je in de hospitalitt industry komt is het belangrijk dat je kan omgaan met dienstverlening en mensen. Als je In de horeca werkt weet je dat je je netjes moet gedragen en kleden en hoe je mensen moet behandelen. Zelfde is het met de opleiding, je moet het mensen naar de zin maken. Maar goed bij elke baan tegenwoordig moet je goed tegenover je klanten zijn.

  Verdere skills zijn organisatorisch, pro-active, zelfstandig maar ook in teamverband kunnen functioneren, internationaal georiënteerd, en natuurlijk gemotiveerd voor de opleiding

 • Hoeveel studiepunten is nodig om het eerste jaar te halen?
  Kim
  vroeg 5 jaar geleden
  Bennie
  zei 5 jaar geleden

  51 om over te gaan. Maar 60 om je propedeuse te halen en officieel het eerste jaar afgerond te hebben.

 • Is de theorie + praktijk heel pittig? Moet je goed tegen stress kunnen / leren plannen om deze opleiding te doen?
  Kim
  vroeg 5 jaar geleden
  Rianne
  zei 5 jaar geleden

  Voor mij is de afwisseling theorie + praktijk perfect. In het eerste jaar ben je vooral veel met de theorie bezig en krijg je veel basiskennis mee over de toeristische wereld. De jaren hierna ga je dit meer in praktijk brengen d.m.v. een meeloopstage in het 2e jaar en eventueel een managementstage in het 3e jaar en ook ga je cases uit de bedrijfswereld oplossen waar je de theorie van het 1e jaar moet toepassen.
  De stressfactor en het 'leren plannen' ligt denk ik heel erg aan hoe jijzelf bent en hoe jij leert. In principe is het zo dat als je alles bijhoud vanaf het begin en alles voor jezelf overzichtelijk houd, je weinig stress hoeft te hebben. Maar als ik heel eerlijk ben lukt dit bijna niemand, dus ja, af en toe heb je stress en haal je een nachtje door, maar uiteindelijk lukt het vaak wel als je het leuk vind wat je aan het doen bent. Ook wordt je vooral in het eerste jaar begeleid bij het plannen van al het werk d.m.v. het vak Persoonlijke ontwikkeling en door je Studieloopbaanbegeleider. Dit ligt dus heel erg aan jezelf.

 • Hoe diep wordt er ingegaan op het economische gedeelte van de opleiding? Neemt het een groot gedeelte van de opleiding in beslag?
  Kim-Truc Nguyen
  vroeg 5 jaar geleden
  Rianne
  zei 5 jaar geleden

  Hi! Ten eerste goed dat je de moeite neemt om je vragen te stellen! Ik zeg altijd: Het is een economische opleiding met de focus op toerisme. Het is geen must dat je economie leuk vind, maar een klein beetje gevoel moet je er wel voor hebben. In het eerste jaar krijg je Bedrijfseconomie, management&organisatie en marketing als economische vakken, hier leer je de basis. En in de verdere opleiding zal dit wel telkens terug komen. Bijv. een hotelexploitatie die je moet opzetten, daar hoort ook een stuk economie bij (balans, resultatenrekening, ga ik winst maken?)
  Conclusie: Ja, het neemt wel een groot gedeelte van de opleiding in beslag (zo'n 30% voor mijn gevoel), maar het is wel allemaal in een toeristische context en dat maakte het voor mij uiteindelijk leuk. Ook maak je vaak de opdrachten voor vakken met economie in groepjes, dus je kunt hierbij veel van elkaar leren. Ik hoop je hiermee een beetje geholpen te hebben met je keuze en als je meer vragen hebt hoor ik het graag!
  Groetjes, Rianne

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Hi!, Ik ben erg geïnteresseerd in Tourism Management, maar weet nog niet aan welke school ik de opleiding moet volgen. Kun je mij vertellen wat Saxion speciaal maakt? en zou je me kunnen vertellen of er stage of studie mogelijkheden in de USA (Californië) mogelijk zijn? Groetjes, Charity !
  Charity
  vroeg 5 jaar geleden
  Bjorn
  zei 5 jaar geleden

  Hi Charity! Bij Saxion (en vooral aan onze academie HBS) ben je geen nummer maar kennen ze je naam. Docenten geven persoonlijk en interactief les en proberen het beste in je naar boven te halen.
  Ik zie op http://www.oursaxionworld.com/ dat er een aantal stageplaatsen beschikbaar zijn in LA en SF, ik weet wel dat dit soort plaatsen vaak lastig te krijgen zijn. Kijk vooral eens op die website om te zien wat er nog meer beschikbaar is.

  Heb ik je vraag zo beantwoord en heb je er nog meer?

  Groetjes,

  Bjorn

 • Hoi, In september ga ik beginnen met HTRO of tourism management. Mijn Engels is niet super goed maar ben benieuwd of het dan ook echt onmogelijk is om te studeren in het Engels. Ligt het niveau heel hoog?
  Lana
  vroeg 5 jaar, 8 maanden geleden
  Michelle
  zei 5 jaar, 2 maanden geleden

  Hey Lana! Ik ben persoonlijk ook niet goed in Engels, en heb daarom het risico niet durven nemen om tourism management te volgen. Achteraf gezien had ik dit best kunnen doen. Het vak Engels is veel werk, maar absoluut niet onmogelijk. Ik ben zeker niet goed in Engels, maar haal als ik er goed voor werk ook gewoon voldoendes. Daarentegen hoor ik van veel dat bij tourism management de schakel snel om is en dat je snel leert denken in het Engels. Doe voor de zekerheid een meeloopdag bij Tourism Management, zodat je ervaart hoe het in het Engels gegeven wordt. Ik kan je in ieder geval vertellen dat het bij HTRO goed te doen is. Veel succes met je keuze!

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Hoi, In september ga ik beginnen met HTRO of tourism management. Mijn Engels is niet super goed maar ben benieuwd of het dan ook echt onmogelijk is om te studeren in het Engels. Ligt het niveau heel hoog?
  Lana
  vroeg 5 jaar, 8 maanden geleden
  Michelle
  zei 5 jaar, 2 maanden geleden

  Hey Lana! Ik ben persoonlijk ook niet goed in Engels, en heb daarom het risico niet durven nemen om tourism management te volgen. Achteraf gezien had ik dit best kunnen doen. Het vak Engels is veel werk, maar absoluut niet onmogelijk. Ik ben zeker niet goed in Engels, maar haal als ik er goed voor werk ook gewoon voldoendes. Daarentegen hoor ik van veel dat bij tourism management de schakel snel om is en dat je snel leert denken in het Engels. Doe voor de zekerheid een meeloopdag bij Tourism Management, zodat je ervaart hoe het in het Engels gegeven wordt. Ik kan je in ieder geval vertellen dat het bij HTRO goed te doen is. Veel succes met je keuze!

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

Ontdek

Ambassadeurs plaatsen tweets, blogs & beantwoorden vragen van IntoSaxion.

 • Vandaag de dag! Met @KLM zometeen naar Cardiff om te beginnen met mijn master aan de @UniSouthWales. #intosaxion #newchallenge #IkVertrek 👌👌 https://t.co/EBwkCmNDml

 • Htro-diploma binnen! Het waren vier leerzame en leuke jaren. Op naar nieuwe avonturen! #intosaxion #bachelorofbusinessadministration #toerisme https://t.co/AM1sh3lk8M

 • Met veel plezier kan ik eindelijk zeggen dat ik #geslaagd ben voor HTRO aan @Saxion!!! 🎉🎉🎉 #intosaxion https://t.co/TWGTZGnlE6

 • Super leuk dat ik mijn stage ervaring in Frankrijk is opgenomen in @Nuffic! #intosaxion, interview door @EllekeBal, foto door @mbakker_photo https://t.co/dy9HaYTXgi

 • Still going strong during the holidays 😛 #intosaxion #laatsteloodjes #fijnefeestdagen https://t.co/GkwQL1kTn0

 • Ik ben op zoek naar een #afstudeerstage vanaf februari in de #hospitality branche. #dtv #help #toerisme #IntoSaxion #afstuderen #Marketing

 • Deadlinestress #intosaxion https://t.co/XEi7jemrf1

 • Mijn vakantie in een foto... #intosaxion https://t.co/SzgiZySE9m

 • We beginnen de vakantie met buikpijn en een boel leerwerk... 😑#intosaxion

 • Pak aan en gaan! #SaxionOpen #workwork #intosaxion

  Instagram foto: Pak aan en gaan! #SaxionOpen #workwork #intosaxion
 • Gratis #matcha #latte gekregen bij de @Starbucks in #Deventer. #intosaxion #thankssss https://t.co/1nq2bQQgdV

 • Een to do lijst hebben maar niet weten waar je aan moet beginnen 😱#intosaxion

 • Linkedin pimpen... #intosaxion

 • Aj oude dame loopt door de trein, *trein maakt bocht*, hoppa op schoot van een jongeman. 😂 #trainlife #intosaxion

 • Helaas zit de #stage erop, maar ik heb #genoten. Nu op zoek naar een #afstudeerstage! #intosaxion #hospitality #dtv https://t.co/dGDTeOmH6f

 • Wat een leuk #initiatief voor #toekomstige #studenten! #Bedankt dat ik mocht meehelpen ! #intosaxion @Saxion https://t.co/UJwRwZBxVc

 • Gaaf om dit vanuit #rbtkan te mogen zien! #elst #Gelderland #intosaxion #vierdaagsefeesten #blauwedinsdag # https://t.co/IKeM4VTIB2

 • Scheelt dat ik wel de pepermuntjes van @glk had voor een frisse adem... 🤔 #stayfresh #intosaxion

 • Pitch over #Suriname gehaald, YASSSS...😛 #nospang #intosaxion #visie. Nu weer door voor Stageverslag...

 • Laatste stagedag lekker afsluiten. Heerlijke bami en risolle van de toko in Elst! #intosaxion https://t.co/VrzkZE0Wlz

Laad meer

Video FAQ's

Video's waarin studenten antwoord geven op veelgestelde vragen.

 • Tips for New Students with Esther Bosch from Hospitality Business School

Stel een vraag

Staat je vraag er niet tussen? Stel hem hier.

karakters over:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Interesse in deze studie?